Jump to content

Moto Zajednica

Problem sa paljenjem

Recommended Posts

• Drug član, 1043 postova
  • Motocikl: Lep

Posto mi je pre nekog vremena otisla svecica (ili svecice) zamenio sam ih i to vece sam jedva palio motor, uglavnom je samo verglao, posto sam bio umoran i smrklo se (a radila se garaza, pa nije bilo osvetljenja) ostavio sam to za sutra. Sutradan proverim sve, prodrmam kablove i motor pocne normalno da pali.

Medjutim posle kratke voznje i 2-3 dana motor opet pocne malo losije da radi i u medjuvremenu prestanem da ga vozim zbog prijava itd... Poskidam bobine, nosio kod majstora da provere, ali niko da proveri, vratio da upalim motor i nema sanse, samo vergla. Prvi put kada probam, kao da krene da upali, ali nastavi da vergla. Slavina je ok, pumpa radi, to sam proverio, kao da nema varnicu, samo vergla, bilo sa saugom ili bez, sa punim gasom ili bez.

Pretpostaljvam da mi je otisla bobina ili nesto? Pogotovu sto je to pocelo od kako sam ih skinuo i vratio, ranije je htelo ponekad da se desi to, ali jednom u 10x zavergla i to je to, od tada kada mi je otisla svecica to vece je uglavnom samo verglao, posle kada sam "prodrmao sve" itd. poceo je da pali, mada je opet hteo da zavregla samo, ali mnogo redje i onda posle 10-tak dana posto ga nisam palio ni vozio, sada samo vergla, napunio sam akumulator, napon je ok itd.

Jel zna neko sta bi moglo da bude, nisam majstor, ali pretpostaljvam da je otisla ili bobina ili mozda kablovi da zezaju? Ili da bas nisam imao srece pa su mi zapale lose svecice... (ngk...)

p.s. Da napomenem da su relativno skoro stelovani karburatori, menjano ulje itd... Motor je Yamaha YZF-750 '96

Hvala

pozz

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• nekrunisani kralj moto cigana, 3207 postova
  • Motocikl: 4x4

skini kabal i stavi svecicu, prisloni je na blok i zaverglaj i vidi da li baca varnicu, tako proveri sve svecice. Za pocetak...

Hvala ti mnogo na pomoci. Nistam stigao da probam sve (u guzvi sam bio) skinucu sutra oklope pa probati.

Javljam sta se desava.

Probao malo pre sve i imaju varnicu, ne znam da li se tripujem da je slabija na prvoj... ali na svima je kretala kada sam verglao..

• Ne silazi, 6591 postova
  • Motocikl: konzerviran

Koliko se ja razumem u tehniku,bobine bi trebalo da su dve i istovremeno pale svecice na po dva cilindra.Tako da mi je malo nelogicno da daje dobru struju na jednom,a na drugom ne.Mozda su u pitanju kablovi ili samo kapa.To sto kazes da posle "mrdanja" daje znake zivota,meni govori da je tako nesto u pitanju.

Ma to je tada bilo i od kada sam vratio bobine nazad, samo vergla... i sada sam skidao svecice, vracao i dalje isto. Prvi put kada krenem da ga upalim kao da krene da se upali i nastavi da vergla, posle toga samo vergla...

• Drug član, 3053 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija

Prvo, stavi druge svecice, pa probaj.

Drugo, moze da boli, ali... dok neko vergla, prepipaj svaki kabl i lulu. Moze da te zvizne struja, nije prijatno, ali nije ni opasno. Moguce je da su kablovi ili lule probili.

Ako nije ni to... Ajd, prvo ovo.

Lose svecice imaju obicaj da bacaju varnicu kada nisu pod opterecenjem, a kada su u cilindru, neista ne daju. Zato stavi neke druge, bar za probu.

• Çelebi, 2415 postova
  • Motocikl: Imam

Nije ni ovo sprdnja

jesi ti rode siguran da ti je sa gorivom bas sve u redu? To sto krene kad zavergla pa posle nece, moze da znaci i da mu se preko noci salilo malo goriva u karbove i to su tih par prdeza a posle ostane suv.

Sale mi takodje rece da ponovo zamenim svecie, jer sam ih vec menjao, pa sam bio u fazonu, zar je moguce da je opet otisla neka  ???

Vratio sam kablove, proveravao :). Mada ako trebao, ispremestacu ih ako ce tako proraditi :)

Pazi, meni su karbovi bili prelivali i onda sada kada je bio na servisu to je sredjeno... ne bi trebalo da se vec zeznulo. Motor mi je stvarno palio samo tako i bas pomislim kako dobro radi i on pocne da zeza  :-\  :). Bio mi je pre toga stao zezao me je dotok goriva i ja sam onako (posto sam bio u pi*kovcima) otvorio slavinu, iscurelo je malo goriva zatvorio, upalio motor iz prvog i vratio ga kuci. Posle toga sam je otvorio izduvoa itd... i sada skinem crevo sa nje, zaverglam gorivo krene... Posle toga ga nisam palio nekoliko dana jer sam prestao da ga vozim do polaganja (zbog prijava) i onda ga upalim jedan dan i znam da je lose radio i pomislio sam ipak je otisla svecica ili bobina, skinem posle toga bobine i kada sam ih vratio... samo vergla...

E sada i kad povucem saug ili odvrnem gas, isto je, jednostavno samo vergla...

Hvala vam svima na pomoci

Upravo stavio nove svecice i ista prica... samo vergla (ispraznih akumulator :) ). Posle sam skinuo jednu i vidim da ima benzina na njoj... izgleda da je ipak do struje nesto?

• U prolazu, 15 postova

i ja imam isti problem na mojoj kawi , jedan dan upali pet puta svaki put ,a drugi dan nece ni jednom mada isto tako vergla pa su mi govorili da je oslabio akumulator i da nema dovoljno struje  u njemu ,da mu fali malo za varnicu ,onda sam probo od drugara njegov akomulator (da ne bi kupovo za dzabe novi) a sa njegovim jos gore vergla tako da sam eliminiso akumulator ! prosle godine isto nije hteo da pali i kad sam mu zamenuo svecice palio je ko lud svaki put i to bez sauga tako da su verovatno u pitanju svecice a one mogu da riknu jedino ako karburatori nalivaju i onda one probiju tako da reklamiras tom ko ti je radio karburatore i stavis nove svece pa probaj ...ja cu mog od nedelje terati kod saleta u temerin MCM-Monca da mi uradi karburatore pa cu videti jel to to... A da jos nesto ... Drugar kod koga drzim motor u garazi kaze da kad udje sat dva vremena posle mog parkiranja u gagarazu smrdi gorivo tako da je lako moguce da su karburatori ...javljam sta sam uradio

@Flujd

Hvala ti. Potrazicu ovde jos nekog elektricara (posto nisam u Beogradu), ako nista onda cu kontaktirati. Da mi proveri bobine itd.

@papreni

Valjda nisu opet karbovi, ne bi trebalo, mislim da nisam presao ni 500km-a od servisa... tj. skoro sam siguran... Svecice izgleda da nisu, posto sam ih bas juce zamenio i dalje ista prica. Akumulator je ok, napunio sam ga itd... merili smo sve je ok... Varnica na trecoj kada sam deluje odlicno, ali koliko sam video na ostalim (znam za prvu recimo) jedva vidljiva...

Ovaj maler uziva da me j*** :)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja