pronto 6809 Napisano Januar 5, 2018 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Vrlo verovatno da je potrebno servisirati kočioni sistem. Znači ne prosta zamena ulja, već rasturanje klešta i glavnog cilindra i komplet higijena. Desi se da je i kočiono crevo u problemu, naročito ako je fabričko, a motor ima 20 godina. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SkoMy 664 Napisano Januar 10, 2018 Zainteresovan, 447 postova Lokacija: Aleksinac Motocikl: BMW S1000R '15 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na odgovorima kolege. Posto je takva situacija ipak cu da potrazim pomoc nekog majstora. Nikada nisam skidao/otvarao klesta, ne bih da nesto zajebem.. Ipak se radi o kocnicama Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7454 Napisano Januar 10, 2018 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan Ako ne znas , bolje nosi kod majstora. Ali opet, nije nista komplikovano. Kad jednom uradis posle ide, na brzinu odradis sve. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 23634 Napisano Januar 10, 2018 Integrisan, 9946 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Proveri imas li viska tecnosti u loncetu... Naliju ljudi koliko moze stati pa kada gumicu vrate samo prebrisu visak... Sto se tecnost vise greje to plocice vise stezu disk, mesta nema u loncetu za pravilan rad... Pozdrav Nenad. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6809 Napisano Januar 10, 2018 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Pošto je kočiona tečnost higroskopna, porast nivoa je moguć zbog starosti i količine vlage od kondenza (grejanje-hladjenje) koju primi u sebe. Uz to nastaju i drugi problemi u prohodnosti kanala, zboh stvaranja emulzije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 23634 Napisano Januar 10, 2018 Integrisan, 9946 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Zato i kazu da se ne menja po kisi i uslovima velike vlaznosti... Naceta flasica se baca.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasha. 728 Napisano Januar 10, 2018 ., 595 postova Motocikl: yamaha xtz 750 super tenere Prijavi odgovor kao problematičan jos jednom da probam, da li se cilindri podmazuju necim? neko kaze kociona tecnost, neko grafitna mast, neko da se ne podmazuje pokusavao sam letos da razradim kocnice, skinuo klesta i plocice i pritiskao kocnice da klipovi izadju sto vise i prskao ih sprejem za kocnice, klipovi su bili savrseno cisti ali nisam ni malo uspevao da ih vracam rukama (koristio sam stege za drvo), na kraju sam digao ruke (kocnice ipak bolje rade, blokiraju samo dok motor duze stoji po hladnom vremenu ali brzo profunkcionisu kad se vozi). tecnost je stara 2-3 godine, planiram zamenu gumica i tecnosti, super bi bilo kad bi odmah zamenio i creva.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemanja2468 152 Napisano Januar 11, 2018 Svrati ponekad, 190 postova Lokacija: Nis Motocikl: Honda CN250 Helix, Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Izvadis klipove, pregledas u kakvom su stanju, ako je potrebno ispoliras ih vodenom smirlom P1000, P2000. Gumice pregledas isto a mozes i nove da stavis ako hoces. Kocionom tecnoscu namazes gumice i klip i polako ga naguras. Nema sta da ga mazes drugim glupostima i mastima samo da se lepi prasina na tu mast pa da osteti gumice. Odradis ovo i novu tecnost sipas, ozracis sistem i zavrsio si poso. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 23634 Napisano Januar 11, 2018 Integrisan, 9946 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Ja godinama radim ovako, skinem plocice i osovine po kojima idu ispoliram sto je moguce vise, klipove "isteram" podjednako malo preko polovine svoje duzine naprskam obilno wd-om i cetkicom za zube sve lepo istrljam, ispiram takodje wd sprejom pa sta hoce izaci kompresorom isteram...Pre svega to staro ulje zameni i lepo odzraci sistem, kupi litar kocione tecnosti, jeftina je bas pa isperi sistem... Pisanjem ovde se sigurno nece popraviti Sent from my OnePlus 5 using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8695 Napisano Januar 11, 2018 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan I kad menjaš ulje obrati pažnju koje uzimas. Ne valja da se mesa. Trebalo bi da piše na poklopcu od rezervoara koje ulje treba, dot3 ili 4 ili 5 ili...Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasha. 728 Napisano Januar 11, 2018 ., 595 postova Motocikl: yamaha xtz 750 super tenere Prijavi odgovor kao problematičan super, hvala svima! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1658 Napisano Januar 11, 2018 Drug član, 1716 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ako je ulje mnogo mutno i deluje prljavo iznenadio bi se koliko taloga ima, bar je kod mene tako bilo, mada moj motor je mnoooogo mator... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3894 Napisano Januar 11, 2018 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan 5 hours ago, N.F.S. said: Ja godinama radim ovako, skinem plocice i osovine po kojima idu ispoliram sto je moguce vise, klipove "isteram" podjednako malo preko polovine svoje duzine naprskam obilno wd-om i cetkicom za zube sve lepo istrljam, ispiram takodje wd sprejom pa sta hoce izaci kompresorom isteram... Pre svega to staro ulje zameni i lepo odzraci sistem, kupi litar kocione tecnosti, jeftina je bas pa isperi sistem... Pisanjem ovde se sigurno nece popraviti Sent from my OnePlus 5 using Tapatalk I na ovom motoru je ulje redovno mijenjano i klipovi brisani izvana kad se istjeraju do pola van .. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3894 Napisano Januar 11, 2018 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan A kod svake druge... svake treće zamjene ulja (znači svake 2-3 godine) bi se trebalo napraviti ovo .. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3894 Napisano Januar 11, 2018 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan I onda neće doći do "škripanja" pločica i diskova ... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 23634 Napisano Januar 11, 2018 Integrisan, 9946 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Sve si u pravu ali vec pisah, prema pitanju doziram odgovor, (bez da omalovazim ikoga). Ovo sto ja predlozih je naj bezbolnije i laiku jednostavno. Kada neko ne ume da npr. svecice zameni nikako mu ne predlazem da kontrolise zazor ventila P.S. Ovako nesto nikada video nisam, bar ne u ovoj kolicini... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7454 Napisano Januar 11, 2018 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan Ni ja isto. Ovo je ko zna koliko stojalo ili zanemareno..mozda 10 godina... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8695 Napisano Januar 11, 2018 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan Na YT klipovima sam vidjao i nagrizene klipove od kojih neki i mogu da se ispoliraju a neki su i za bacanje. Ovaj sludge mi ne deluje toliko strasno. Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3894 Napisano Januar 11, 2018 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan 4 hours ago, N.F.S. said: P.S. Ovako nesto nikada video nisam, bar ne u ovoj kolicini... Mislim da sam već stavljao ove slike na forum, ali nisam siguran ... 14 minutes ago, hard_rock said: Ni ja isto. Ovo je ko zna koliko stojalo ili zanemareno..mozda 10 godina... Motor kupljen u voznom stanju od čovjeka koji se na njemu vozio .... istina, rekao je da malo slabije koči... lijepo od njega .. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4303 Napisano Januar 11, 2018 Ne silazi, 6634 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Voleo bi da čujem gde je "naučeno" da se maže grafitnim, tovatnim i sličnim kolomazima. WD 40 služi zašta je namenjen i mora se ukloniti nakon tretmana ili vrlo brzo jer polimerizuje u hidroskopan prah. Šmirgle se ne koriste za čišćenje već ne abrazivna sredstva, pogotovu ne kod legura AlMg i polimera jer su zazori izuzetno mali. Svako oštećenje je za sebe i procenjuje se šta i kako. Sklop mora da radi pod rukom, klipovi prstom, njihov izbačaj identičan ko u ogledalu ma kolko ih ima, sila stolarske stege samo može da polomi nešto. Ulje se menja na 2 godine, preporučeno svake, kod pojedinih ABS sistema obavezno godišnje, dovoljno je pola litre za bilo koji motor, a ako je sistem prljav ne pomaže ispiranje uljem već mora namensko srestvo ali ga neću pomenuti zbog rizika šta se može naći na tržištu pa ko zna, zna. Višak ulja će povući iz vazduha u boci vlagu i valja ga pretočiti u malu bocu i stisnuti je da ga ima što manje. Zamena pri vlažnom vremenu neće učiniti nešto naročito više nego što prodre kroz oduške na lončićima, mada kad se gleda kroz trkaću kočnicu je i to bitno, no da ne pričamo o mikro molekulima, bolje propustiti ulje dvaput nego čekati sunce. Pri svakoj zameni pločica sve treba da bude čisto i uglancano pa i tad posle nekog vremena sve valja dole, kako je Strašilo kazao, kočnica na komandi mora da reaguje na pip i isto tako da otpušta. Većina proizvođača ne navodi nikakve instrukcije za remont i to je zato što to nije mehanika za početnika, čak ni za iskusnije, bez obzira koliko izgledalo prosto. Ulog je glava i tuđa i svoja i to treba imati na umu pre nego se "zaključi" da je sve p... dim. Jedna desetinka sekunde umanjene efikasnosti kočenja je više metara zaustavnog puta, a santimetar može deliti od tragične nezgode. Ovde se vidi kako je samo jedan klip pokretljiv što je znak ne samo zaribavanja i uništavanja pločica i diska već ozbiljnog pada efikasnosti, neki remont uz detaljan pregled: 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3894 Napisano Januar 11, 2018 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan Da ne pomislite da su prethodne fotke izolirani slučajevi .... ... često se susrećem sa takvim "fenomenima" ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasha. 728 Napisano Januar 11, 2018 ., 595 postova Motocikl: yamaha xtz 750 super tenere Prijavi odgovor kao problematičan @đunta grafitnu mast sam video na youtubeu. koristio sam sprej za kocnice koji extra sve isusuje a nisam podmazao, verovatno sam mogao i gumice da zeznem. najgore sto sam imao kocionu tecnost kod sebe Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3894 Napisano Januar 11, 2018 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan Dešava se to i na Brembu, da ne mislita da je samo nissins i Tokico u igri ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3894 Napisano Januar 11, 2018 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan Ali tko bi to sve slikao ... No, možda da vam pokažem i nešto što je @đunta spomenuo, a to je nepravilno napravljen servis na zadnjoj kočnici, pa je došlo do "laganog" samozapaljenja ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6172 Napisano Januar 11, 2018 Drug član, 4184 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Božemesačuvaj......Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...