Mito_Maniac 80 Napisano Jun 12, 2009 Svrati ponekad, 497 postova Lokacija: OBRENOVAC Motocikl: Bez motora Prijavi odgovor kao problematičan Trenutno sam u potrazi za novim motorom pa su ova dva usla u uzi izbor,e sad u velikoj sam dilemi shta uzeti. Aj da cujem vasa misljenja o ova dva motora,ali bih molio bez komentara tipa HONDA JE TO i ostalih na taj fazon. ;) Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GixxerK6 820 Napisano Jun 12, 2009 Drug član, 1440 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 SDR V3 Prijavi odgovor kao problematičan Ima mnogo faktora zašto jedan motor jednome više odgovara a drugi manje to moraš sam da uvidiš i da odlučiš. Da si napisao 1000RR 2008 ja bih rekao ajde probaj to jer subjektivno mislim da je odličan motor i ogroman korak napred u odnosu na model 2007 ali sa obzirom da si rekao 2007 (modifikovana verzija 2004) ako se ne varam onda dajem prednost Suzukiju K7. Ali opet moraš sesti i na jedan i na drugi, provazati, šta ti je dobro, šta smeta, položaj sedenja, ugao savijanja nogu (jedan ima kraće noge a drugi duže), geometrija, upravljanje, da li ti se sviđa ili smeta kako motor razvija snagu i još mnogo toga. Zato kažem ovo je jako individualno a sve te hiljadarke poslednje generacije mogu da se voze makar slično Ja bih vozio sve nisam vezan niti za jednu marku i mislim da je jako pametno probati više modela da bih našao ono što je za tebe najbolji deal Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nemanja88 468 Napisano Jun 12, 2009 Zainteresovan, 558 postova Lokacija: Chicago, IL / Bor, SRB Motocikl: 04 Yamaha R1, 15 Kawasaki ZX-14R 30th Anniversary LE, 01 Ducati Monster S4, 21 Vespa Primavera 150 Sean Wotherspoon, 16 Aprilia Dorsoduro 750, 01 Suzuki Hayabusa, 14 Harley-Davidson Road King FLHR, 94 Suzuki RM250 Prijavi odgovor kao problematičan 1098 ;D Kao sto rece kolega Gixxer,CBR iz 2008. se dosta razlikuje od modela 2007.,pre svega po agreatu - 158 naspram 178 KS (licno bih voleo jednu u HRC bojama ),ali bih i ja ipak dao prednost Suzukiju (Suzanu obozavam,ali cu biti objektivan).Kod CBR-a iz 2007. je model iz 2004. "bazni model".Ovaj iz 2005. se razlikuje samo po bojama,dok vec 2006. dobija novi usis i izduv,veci disk,malo drugacije vesanje,,izmenjenu prednju masku,drugaciji ram,neke sitne dorade u motoru (povecana kompresija i sl.),a model iz 2007. se od njega razlikuje opet samo po bojama.Sto se GSX-R K7 tice,na svim testovima koje sam do sada citao,pokazao se izuzetnim (kao i svaka Suzukijeva hiljadarka pocevsi od K1).Jedina zamerka je malo veca tezina u odnosu na konkurenciju (sto se primecuje jedino na trkackoj stazi).Ima dosta novina u odnosu na model K6 (agregat od 185 KS,uziz,izduv,hladnjak,...),a najvaznija je (i najkorisnija) "Engine management system" (S-DMS),tj. promena modova mapiranja A,B i C.Model K8 je isti kao i K7,dok vec K9 donosi dosta izmena (promenjen je agregat,dizajn,kvacilo nije hidraulicno kao kod K7,vec ima sajlu,drugaciji ram,bolje kocnice,redizajniran je Ram Air,...).Daleko od toga da je Honda losa (u svakom slucaju je bolja od ZX-10R koji je pun sirove snage,a sa manjkom kontrole),ali ipak pri izboru modela iz 2007.,moj glas ima Suzuki ... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigneda 32 Napisano Jun 12, 2009 Svrati ponekad, 240 postova Lokacija: BG Vozdovac Prijavi odgovor kao problematičan ...od ta 2 definitivno Suzuki ! 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spdzlla 0 Napisano Jun 12, 2009 Drug član, 3618 postova Lokacija: Kovin Prijavi odgovor kao problematičan Ako ces motorcikl voziti po ulici performanse padaju u drugi plan.Sedi na oba,probaj pa ces videti,ali mislim da je veoma bitan faktor izgled samog motorcikla i tvoje licno zadovoljstvo njime.Ako jedan ima bolje performanse a drugi vizuelno tebi izgleda bolje moj savet ti je idi na izgled. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mito_Maniac 80 Napisano Jun 12, 2009 Svrati ponekad, 497 postova Lokacija: OBRENOVAC Motocikl: Bez motora Prijavi odgovor kao problematičan Pa znam da bi najbolje bilo kad bih mogao da probam svaki motor i onda odlucim koji da uzmem,ali nisam u mogucnosti da probam pa moram da se odlucim shta da kupim.Izgled motora mi nije presudan u odluci,mada ako tako da gledam lepsa mi je 1000RR. ;) Uglavnom jedan od najbitnijih faktora pri kupovini motora mi je izdrzljivost i snaga motora.(Znam da najverovatnije necu uspeti da iskoristim svu snagu koju nudi agregat od 1000ccm ali ipak necu da "nabijam" obrtaje kao na 600ccm da bih imao snagu).E sad po raznim misljenjima,testovima i ostalom kazu da je GSXR poprilicno jaci od 1000RR a i mnogo izdrzljiviji kad se vozi "muski"...To jest u principu ako uzmes Hondu i vozis je normalno trajace duuuugoooo,ali ako pocnes da je cepas i ostalo nije bash najbolja. Aj ako neko ima 1000RR mogao bi da mi napise svoje utiske o njoj,takodje i za k7. ;) Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigneda 32 Napisano Jun 12, 2009 Svrati ponekad, 240 postova Lokacija: BG Vozdovac Prijavi odgovor kao problematičan ...a kako si ti planirao da kupis motor bez probe ??? da verujes na rec prodavcu da je sve ok ??? ...valjda je normalno da probas motor pre kupovine, odes sa parama i uzmes motor na probu tako sa oba modela i odlucis koji ti vise lezi ! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spdzlla 0 Napisano Jun 12, 2009 Drug član, 3618 postova Lokacija: Kovin Prijavi odgovor kao problematičan ...a kako si ti planirao da kupis motor bez probe ??? da verujes na rec prodavcu da je sve ok ??? ...valjda je normalno da probas motor pre kupovine, odes sa parama i uzmes motor na probu tako sa oba modela i odlucis koji ti vise lezi ! Slazem se. Ako vec imas neke parametre i GSX-R ih ispunjava uzmi njega,nema greske.Vidim da ti ta serija u drugim kubikazama nije nepoznata. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mito_Maniac 80 Napisano Jun 12, 2009 Svrati ponekad, 497 postova Lokacija: OBRENOVAC Motocikl: Bez motora Prijavi odgovor kao problematičan ...a kako si ti planirao da kupis motor bez probe ??? da verujes na rec prodavcu da je sve ok ??? ...valjda je normalno da probas motor pre kupovine, odes sa parama i uzmes motor na probu tako sa oba modela i odlucis koji ti vise lezi ! Pa ti si stvarno strucnjak ako posle jednog kruga (koliko ti daju obicno prodavci kad kupujes motor) mozes da odlucis kako ti lezi motor.Za to treba malo vise vremena,ali da zaboravio sam ti si strucnjak.Kakvih "kraljeva" ima na ovom forumu to je strasno. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mito_Maniac 80 Napisano Jun 12, 2009 Svrati ponekad, 497 postova Lokacija: OBRENOVAC Motocikl: Bez motora Prijavi odgovor kao problematičan ...a kako si ti planirao da kupis motor bez probe ??? da verujes na rec prodavcu da je sve ok ??? ...valjda je normalno da probas motor pre kupovine, odes sa parama i uzmes motor na probu tako sa oba modela i odlucis koji ti vise lezi ! Slazem se. Ako vec imas neke parametre i GSX-R ih ispunjava uzmi njega,nema greske.Vidim da ti ta serija u drugim kubikazama nije nepoznata. Sa cime se slazes majke ti???? A tvoje misljenje u vezi motora mi uopste nije potrebno,koliko se "razumes" pokazao si onim postom IZGLED JE PRESUDAN,bash me zabole za izgled...Ako sam postavio temu o 1000ccm onda nije potrebno da mi pricas o drugim kubikazama,da sam hteo glupe postove o drugim kubikazama postavio bih takvu temu. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mito_Maniac 80 Napisano Jun 12, 2009 Svrati ponekad, 497 postova Lokacija: OBRENOVAC Motocikl: Bez motora Prijavi odgovor kao problematičan GixxerK6 i Nemanja88 hvala na odgovorima,takva sam misljenja hteo.... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigneda 32 Napisano Jun 12, 2009 Svrati ponekad, 240 postova Lokacija: BG Vozdovac Prijavi odgovor kao problematičan hahahaha a koji si tek kralj hoces da kupis motor i bez tog jednog kruga !!!! hahahaha komedija c c c ...a taj jedan krug je obicno par desetina km, ako nisi znao to se ovako radi: odes sa nekim i poneses pare, vlasnik prebroji i saceka negde sa onim koga si poveo (sednu popiju pice) a ti za to vreme ako imalo znas da vozis napravis par desetina km, e sad meni je to dovoljno a nekome nece izgleda ni par zivota da nauce da se ponasaju i budu zahvalni onima koji pokusavaju da pomognu !!! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spdzlla 0 Napisano Jun 12, 2009 Drug član, 3618 postova Lokacija: Kovin Prijavi odgovor kao problematičan Veselo Mito_Maniac-e,a? Ako trazis performanse i snagu motora,a ne izgled kako si sam naveo sta ce u prici Honda 07'???Cini se da ni ti ne znas sta hoces? "Druge kubikaze" su zbog "iskustva" (posto vidim da ga imas ;D ;D ;D)i zbog toga sto si napisao u profilu koje motorcikle posedujes ili si posedovao,ili najverovatnije i jedine video u zivotu!(nisi ih valjda stavio da bih bio faca ,mada je sve moguce). U svakom slucaju opusteno... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
radja 8 Napisano Jun 13, 2009 U prolazu, 54 postova Lokacija: Indjija Prijavi odgovor kao problematičan Pored svega navedenog, ja moram da dodam i sledece: s obzirom da kupujes polovan motor, kupi onaj koji je u boljem stanju,ako moze i za manje para. (ili si ti vec nasao ta dva modela pa se ramisljas koji) Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mito_Maniac 80 Napisano Jun 13, 2009 Svrati ponekad, 497 postova Lokacija: OBRENOVAC Motocikl: Bez motora Prijavi odgovor kao problematičan Veselo Mito_Maniac-e,a? Ako trazis performanse i snagu motora,a ne izgled kako si sam naveo sta ce u prici Honda 07'???Cini se da ni ti ne znas sta hoces? "Druge kubikaze" su zbog "iskustva" (posto vidim da ga imas ;D ;D ;D)i zbog toga sto si napisao u profilu koje motorcikle posedujes ili si posedovao,ili najverovatnije i jedine video u zivotu!(nisi ih valjda stavio da bih bio faca ,mada je sve moguce). U svakom slucaju opusteno... Hoces da kazes da je 1000RR 07 samo lepa????Pa to je tvoje misljenje.A da opet sam zaboravio ti si se rodio na motoru,strucnjak pravi pre nego shto ode u prodaju odredjeni model dodje kod tebe da ga VIDIS pa tek onda ide u prodaju.Jbg shta ces nisam ja kriv shto nisam video sve moguce modele kao ti...A za iskustvo,pa nije problem mozemo da ga uporedimo kad god hoces,gde god hoces. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spdzlla 0 Napisano Jun 14, 2009 Drug član, 3618 postova Lokacija: Kovin Prijavi odgovor kao problematičan Veselo Mito_Maniac-e,a? Ako trazis performanse i snagu motora,a ne izgled kako si sam naveo sta ce u prici Honda 07'???Cini se da ni ti ne znas sta hoces? "Druge kubikaze" su zbog "iskustva" (posto vidim da ga imas ;D ;D ;D)i zbog toga sto si napisao u profilu koje motorcikle posedujes ili si posedovao,ili najverovatnije i jedine video u zivotu!(nisi ih valjda stavio da bih bio faca ,mada je sve moguce). U svakom slucaju opusteno... Hoces da kazes da je 1000RR 07 samo lepa????Pa to je tvoje misljenje.A da opet sam zaboravio ti si se rodio na motoru,strucnjak pravi pre nego shto ode u prodaju odredjeni model dodje kod tebe da ga VIDIS pa tek onda ide u prodaju.Jbg shta ces nisam ja kriv shto nisam video sve moguce modele kao ti...A za iskustvo,pa nije problem mozemo da ga uporedimo kad god hoces,gde god hoces. Pazi ovako,trebalo ti je oko 21h da mi odgovoris na post(znaci video si ga pre toliko vremena i cekam ceo dan na to).To dovoljno govori koliko brzo razmisljas ;,verovatno neko sedi pored tebe,mama,sestra,ne znam ali mogu da te zamislim)!!! Smislio si ga i konacno srocio,sjajno!Odusevljen sam!Evo ostavio si me bez teksta ;D ;D ;D. Ko god bude bio citao temu koju si postavio videce da si se uvredio postom koji je postavio Bigneda pa si ga sprzio vrlo nekulturno sa obzirom da si dugo na forumu(vec bi trebalo da imas neko ponasanje) i mnogo mladji od njega to dovoljno govori o tvom vaspitanju,zatim posto sam ga ja citirao pa pa si i mene dokacio(i usrecio me,zaista ;D ;D ;D).Ne mogu govoriti u Bignedino ime ali ja te ni u jednom trenutku nisam ni uvredio ni prozvao(izuzev ovog i proslog posta) i ako pocnes da citas temu od pocetka videces to!!! Da odgovorim i za Blade-a posto volis da misao izvlacis iz konteksta,ne smatram da je samo lepa(to mi je omiljen motor),naravno,ali ne moze se porediti sa GSX-R,vidis ako nesto kupujes trebalo bi da to istrazis.Internet je cudo(ako te ne zanima da kupujes casopise).Od 2001 do 2007 po vecini relevantnih casopisa GSX-R dominira.Tebi su bitne performanse,kako sam kazes,sta ce tu Blade ili bilo koji drugi motorcikl kada je Suzuki najjaci?To samo znaci da nisi ni materiju koja te valjda zanima pre kupovine savladao! Sta si mislio da ce ljudi pisati o njima,a ti ces kao svaki dobar kupac odabrati najsexi post i pazariti motor?Vecu glupost nisam cuo...doduse bilo ih je,ali ti si vrh! Ko god ti bude citao temu redom,videce da te niko nije uvredio pre nego sto si ti poceo,to je fakat! Kada pokusavas da uvredis nekoga potrudi se da napravis pravi mix reci u recinici da ti se postovi ne bi ponavljali i da bih ispao bar malo inteligentniji i elegantniji da bi se ljudi koji citaju bar nasmejali... E da i za kraj da ti dam neke reci u smislu progresa tvog vokabulara(to je recnik,ali ti to sigurno znas zbog iskustva ;D ;D ;D)rec strucnjak,koju volis da pomenes,moze se reci i na ove nacine:majstor,ekspert,DOKTOR(kao Rossi),specijalista... P.S. u nadi da ces mi odgovoriti brzo,citamo se. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spdzlla 0 Napisano Jun 14, 2009 Drug član, 3618 postova Lokacija: Kovin Prijavi odgovor kao problematičan Veselo Mito_Maniac-e,a? Ako trazis performanse i snagu motora,a ne izgled kako si sam naveo sta ce u prici Honda 07'???Cini se da ni ti ne znas sta hoces? "Druge kubikaze" su zbog "iskustva" (posto vidim da ga imas ;D ;D ;D)i zbog toga sto si napisao u profilu koje motorcikle posedujes ili si posedovao,ili najverovatnije i jedine video u zivotu!(nisi ih valjda stavio da bih bio faca ,mada je sve moguce). U svakom slucaju opusteno... Hoces da kazes da je 1000RR 07 samo lepa????Pa to je tvoje misljenje.A da opet sam zaboravio ti si se rodio na motoru,strucnjak pravi pre nego shto ode u prodaju odredjeni model dodje kod tebe da ga VIDIS pa tek onda ide u prodaju.Jbg shta ces nisam ja kriv shto nisam video sve moguce modele kao ti...A za iskustvo,pa nije problem mozemo da ga uporedimo kad god hoces,gde god hoces. Posto te nema,napisacu ti nesto kada ustanes da te obraduje,kako sam video to je bilo juce u pola pet ujutru(secas se vreme od kada smisljas da mi odgovoris na post ali nikoga nije bilo da ti pomogne pa si to uradio kasnije,dosta kasnije ;D ;D)to mozes da vidis klikom na nick profila,pise neki broj koji oznacava vreme kada si zadnji put bio prijavljen,brilijantno zar ne? Da li ti pod iskustvom smatras tockaranje(podizanje motocikla na zadnji tocak,znas i to verovatno ;D,pametan si ti,jel tako?).Bas si faca!Moje pitanje tebi je:"Mozes li to bez ruku?". ;D ;D ;D.U prevodu mozes li dici i voziti motorcikl (ili samo jednostavno motor) bez ruku? Pazi sta ces napisati!Molim te neka odgovor bude pozitivan! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spdzlla 0 Napisano Jun 14, 2009 Drug član, 3618 postova Lokacija: Kovin Prijavi odgovor kao problematičan ...a kako si ti planirao da kupis motor bez probe ??? da verujes na rec prodavcu da je sve ok ??? ...valjda je normalno da probas motor pre kupovine, odes sa parama i uzmes motor na probu tako sa oba modela i odlucis koji ti vise lezi ! Slazem se. Ako vec imas neke parametre i GSX-R ih ispunjava uzmi njega,nema greske.Vidim da ti ta serija u drugim kubikazama nije nepoznata. Sa cime se slazes majke ti???? A tvoje misljenje u vezi motora mi uopste nije potrebno,koliko se "razumes" pokazao si onim postom IZGLED JE PRESUDAN,bash me zabole za izgled...Ako sam postavio temu o 1000ccm onda nije potrebno da mi pricas o drugim kubikazama,da sam hteo glupe postove o drugim kubikazama postavio bih takvu temu. Iskustvo je cudo jeli tako Tomi majonezu? Ne,ne valja ovako,hajde polako cu...(sh)Tomi,Mito,Tomi,Mito,Tomi,Mito,(sh)vatas li?(sh)Tomi? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spdzlla 0 Napisano Jun 14, 2009 Drug član, 3618 postova Lokacija: Kovin Prijavi odgovor kao problematičan U super na mrezi si,poranio si ;D ;D ;D ;D ;D Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mito_Maniac 80 Napisano Jun 14, 2009 Svrati ponekad, 497 postova Lokacija: OBRENOVAC Motocikl: Bez motora Prijavi odgovor kao problematičan Uopste nema potrebe da se raspravljamo vise,kao shto si sam napisao ti si DOKTOR...A da u tvom tekstu malo pre pise:"sta ce tu Blade ili bilo koji drugi motorcikl kada je Suzuki najjaci?"Da to je tacno ali samo na papiru,svako ko je ikada seo na zx10r zna da je to najbrutalniji motor na trzistu ali cemu tolika snaga ako se ne moze kontrolisati,takav je slucaj i sa GSXR-om dzabe tolika snaga ako je bukvalno neupotrebljiva.A to shta sam mislio da ce ljudi pisati o njima su objasnili GIXXERK6 i NEMANJA88. P.S---To doktor sam ti rekao vec da mozemo proveriti kad god hoces,pa onda mozes da mi pricas o 1000RR-u,GSXR-u ostalim motorima. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spdzlla 0 Napisano Jun 14, 2009 Drug član, 3618 postova Lokacija: Kovin Prijavi odgovor kao problematičan Uopste nema potrebe da se raspravljamo vise,kao shto si sam napisao ti si DOKTOR...A da u tvom tekstu malo pre pise:"sta ce tu Blade ili bilo koji drugi motorcikl kada je Suzuki najjaci?"Da to je tacno ali samo na papiru,svako ko je ikada seo na zx10r zna da je to najbrutalniji motor na trzistu ali cemu tolika snaga ako se ne moze kontrolisati,takav je slucaj i sa GSXR-om dzabe tolika snaga ako je bukvalno neupotrebljiva.A to shta sam mislio da ce ljudi pisati o njima su objasnili GIXXERK6 i NEMANJA88. P.S---To doktor sam ti rekao vec da mozemo proveriti kad god hoces,pa onda mozes da mi pricas o 1000RR-u,GSXR-u ostalim motorima. Vidi sta si pisao o temi i videces da upadas sebi u usta!!!!Mora da su ogromna ;D ;D ;D ;D ;D A da nema sumnje,ti si taj,umes da tockaris!I TO BEZ RUKU ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spdzlla 0 Napisano Jun 14, 2009 Drug član, 3618 postova Lokacija: Kovin Prijavi odgovor kao problematičan Uopste nema potrebe da se raspravljamo vise,kao shto si sam napisao ti si DOKTOR...A da u tvom tekstu malo pre pise:"sta ce tu Blade ili bilo koji drugi motorcikl kada je Suzuki najjaci?"Da to je tacno ali samo na papiru,svako ko je ikada seo na zx10r zna da je to najbrutalniji motor na trzistu ali cemu tolika snaga ako se ne moze kontrolisati,takav je slucaj i sa GSXR-om dzabe tolika snaga ako je bukvalno neupotrebljiva.A to shta sam mislio da ce ljudi pisati o njima su objasnili GIXXERK6 i NEMANJA88. P.S---To doktor sam ti rekao vec da mozemo proveriti kad god hoces,pa onda mozes da mi pricas o 1000RR-u,GSXR-u ostalim motorima. O super naucio si rec DOKTOR,pa to je divno!Odusevljas me.Moracu da popravim misljenje o tebi! Uhhhhhhh to ce biti tesko........ Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 10232 Napisano Jun 14, 2009 Drug član, 4534 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan tema je zakljucana kad se ocisti smece iz teme bice otkljucana Hvala na razumevanju Mali Cac Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...