Jump to content

Moto Zajednica

Zamalo - Manastir Rakovica II

Recommended Posts

• Ne silazi, 6318 postova
  • Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition

Vracam se sa kruznog puta od 1000 Ruza i planiram desno na rakovicki put, malo kod kuma na kaficu pa kuci. Sa slike se vidi pravac kad se prodje manastir, pa jedno suzenje (neki radovi) pa ide dugacka leva krivina u kojoj su po dve trake po smeru. Moja brzina oko 40, mozda malko brze, nameravam da vozim mojom levom trakom ali sam suvise blizu razdvojne linije izm. traka. Pocinjem lagano da se vracam ka sredini leve trake, kad u momentu opazim bela kola u preticanju u mom levom retrovizoru. Tad mu je vec prednji branik bio u visini mojih nogu, znaci na sredini motora, mnogo manje od pola metra udaljen s boka.Izleteo mi je iz cistog mrtvog ugla i to jos u krivini! Posto nisam jos nagnuo dovoljno, ispravim motor, pustim ga i legnem na sirenu. On uspori i predje u desnu traku, ja ga stignem a on se izbeci na mene kroz prozor i nastupi s klasikom 'sta mi nije jasno', 'svirao mi je a nisam ga cuo' (?!?!? pa je odlucio da prodje kroz mene, jel'te ). Ja pocinjem da vicem kroz kacigu da je mogao da me obori, ali me verovatno nije cuo od auspuha i vizira pa tu pocinje napusavanje i signalizacija srednjim prstom ka meni... U nameri da iskuliram, nastavim pravo na semafor umesto desno, on ode desno (tu smo jos uvek komunicirali on rodbinom i spiskom, ja srednjakom), rek'o idem do okretnice psle FK 21. Maj, da ga pustim da izmakne, ne zelim da dalje komplikujem stvari, kad eto ti ga baja zamnom na okretnicu  ??? Stanem ja, stane on i opet 'sta mi nije jasno', neke batine poceo da pominje :o ::) Sreca moja pa me je njegov suvozac spasao batina  :D :D :D

Da li sam trebao da ga odvedem na pivo i natenane mu objasnim da i na motorima postoji mrtav ugao, koliko smo osetljivi i ranjivi i principe ciklistike ili sam trebao potpuno da ga ignorisem jer mi je, zaboga svirao al' ga nisam cuo, ili sam samo burno reagovao?

Jel' ovo klasicna i cesta situacija pa da se naviknem ili sta mi savetujete?

ps. u pitanju je bio beli Yugo, u polu-raspadu...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 618 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000

Nisam bas najbolje razumeo...da nije on pomislio da ces da se prestrojis pa krenuo da pretice?

Inace, ja tim delom vozim ko baba svojom desnom trakom odkako sam jedva izbegao baju u audiju koji je bas u toj krivini preticao preko pune u smeru ka Kosutnjaku...

Pa, moguce je da je tako pomislio, samo mi nije jasno kako, kad sam bio nagnut na levo i jos se naginjao kad je prosao pored mene.

Ja inace tuda vozim bas polako ali uvek u levoj, nekako mi...sigurnije, ne znam...

• Drug član, 1900 postova

Opste je poznato da je leva traka za brza vozila, i ako idete kao baba u levoj samo unosite nervozu onima iza vas, ako hoces sporo da vozis, lepo se prestrojis desno da ne smetas i to je to. A isto tako znaju da nerviraju i oni sto voze 30 preko onog novog, doduse neverovatno debilno napravljenog mostica

• Drug član, 2753 postova
  • Motocikl: GPZ 500 Street Twin

ps. u pitanju je bio beli Yugo, u polu-raspadu...

A gde si ti vidio Yuga da mu radi sirena, a?  ::)  ;D

• Svrati ponekad, 240 postova

definitivno je vozac juga napravio vecu glupost ali ne shvatam tvoj stav da ako vozis blizu ogranicenja mozes voziti levom trakom ?!

...i to je na neki nacin opasno, ako nalete recimo vozila pod pratnjom sa nekih 100+ u toj krivini jel mislis da ci ti oni i svirati i zanimati ih sto su ti bili u mrtvom uglu ?!

...ako mozes koristi uvek krajnju desnu traku jer uvek ima neko brzi od tebe koji iz nekog opravdanog ili ne opravdanog razloga MNOGO zuri :)

Vozio sam brzinom onih vozila ispred mene i po ogranicenju.

Samo da te pitam, jesi li ti skoro, ali bas skoro polozio?    Mislm mozes ti i da se tako silis(da ne pomenem neki drugi izraz) pa ako si jos na motoru veselo ces da prodjes jer naprosto nisi jaci to ti pogotovo kazem zbog tog prepiranja posto se moze kad tad desiti da naletis na neku budalu koji ce da te obori i to da ne trepne uopste, kazem ti samo da se ne pitas posle `sta mi je to trebalo`.

Nije uvek sve tacno po pravilima i moras naprosto da se prilagodis, precutis ili se sklonis ma koliko bio u pravui

• Drug član, 1085 postova
  • Motocikl: Beta Xtrainer

Vozio sam brzinom onih vozila ispred mene i po ogranicenju.

Без љутње, али требао би да се узозбиљиш, јер је ово што си написао у најмању руку глупост...

• Quid Quid latine dictum est altum viditur!, 961 postova
  • Motocikl: KTM 1190 ADV, Yamaha R1 RN22 Big Bang

cudnih situacija ima koliko hoces, i ti i vozac juga ste negde na nereseno, vozis 40 + 2-3% u levoj traci a on posto poto da te obidje. oboica ste malo pogresili.

u ovakvim situacijama sam skoro uvek na strani motoriste i kao kolega i kao neko ko razume slabijeg na putu.

medjutim dogodio mi se slucaj gde ne da nisam bio na strani motorista vec da sam mogao razgurao bi ih sa puta.

pre nekog vremena krenem kolima za bgd i po prolasku kroz pancevo pored hotela tamis penjem uz most kad tamo kolona koja se vuce 30 na sat.

uspem da ugledam razlog zastoja, dva lika na kruzerima voze paralelno po sred trake i uzivaju u razgovoru, ok pomislim sad ce po gasu, verovatno se nesto dogovaraju. medjutim oni su opusteno, bez obzira sto se svi vucemo za njih a puna je linija, nastavili da cavrljaju do one pumpe sa leve strane kada se sidje sa mosta. kad su se meni popeli na qrac mogu da mislim sta su ostali vozaci pozeleli da im se desi.

jos jedan dokaz da retarda ima na sve strane nevezano za prevoz koji koriste.

Nema ljutnje, naravno. Pa temu sam i postavio jer me zanima analiza situacije, sta vi iskusniji imate da kazete.

A polozio sam u drugoj polovini marta ove godine  :D

Znam da ima svakakvih i sa nase i sa njihove strane, ja uvek gledam da najmanje smetam, da ne usporavam one iza mene bez potrebe, da se ne guram izm. kolona...jbg, vrlo retko to radim. Bas se trudim da pazim.

Sve u rok sluzbe  ;)

• Quid Quid latine dictum est altum viditur!, 961 postova
  • Motocikl: KTM 1190 ADV, Yamaha R1 RN22 Big Bang

sto se losih stvari koje nam se desavaju tice, uglavnom nema pravila, neki se ludiraju pa ni ne ogrebu motor celog zivota. neki opet voze defanzivno pa nahebu veoma brzo. naravno da to ne znaci da se treba igrati sa vatrom.

ako zelis da vozis polako sklanjaj se u desno i dobro gledaj u retrovizor ili preko ramena kada zelis nekog da obidjes ili se prestrojis.

nemoj biti neodlucan, pa raditi ono hocu-necu, obicno lose prodje. o svemu razmisljaj unapred.

Da, da, imam, a imam i na prednjem blatobranu. Sto? Da se nismo mi sreli danas ispred starog mosta, kod genex apartmana, u onom krkljancu? Ti si bio sa drugarom sa mnoogo nekih raznih nalepnica po motoru (honda?), ja u crnoj motorci, ranac na ledjima, farmerke i mat crna integralka.

• Svrati ponekad, 218 postova
  • Motocikl: Honda Transalp

Ne,nego sam te zapazio pre neki dan na gazeli,pa si isao do odvajanj za studenjak,sto uporedo,sto za mnom. Siva Z10 .Primetio sam da vrlo pazljivo teras jawu.

• Zainteresovan, 730 postova

Opste je poznato da je leva traka za brza vozila

Koja su to vozila brza...

Leva traka je preticajna, a desna je vozna... Ako su tri krajnja leva je preticajna a ove dvije vozne... Sto znaci da se levom trakom kreces nekoliko metara dok ne izvrsis preticanje i moras se vratiti u desnu traku. Pa opet kad nekog sustignes, levo preteknes i to je to... A ne kao neki ljudi ubace se u levu pa opleti, naidje neko jos brzi pa svira da se skloni...

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

Lorde napravio si smrtni grijeh, ali posto si svjez vozac (1/2) i priznao si (isto 1/2), oprosteno ti je.  ;D

Ja sam inace generalno protiv kazni u saobracaju, ali bi za nepotrebnu voznju u lijevoj traci predlozio strijeljanje.  ;D

U ovom mom saobracajnom gestapo landu, voznja lijevom trakom je 90 eura, a preticanje s desna 140. 

Umjesto da dozvole ovima sto preticu s desna da upucaju ove sto voze lijevo. tztztz

Sve naopako.  ;D

BTW, uvijek trebas imati sliku situacije iza sebe. Bacis jednostavno svakih par sekundi pogled u spigla. Na to se vremenom naviknes, pa onda mali mozak baca pogled za tebe. Kao masinovodje sto moraju svakih par sekundi pritisnuti neko dugme da jave lokomotivi da su jos budni.  ;)

poz

Ma gledam ja u ogledala, ali se desi da se uzivim u voznju pa zaboravim to da uradim na minut-dva  :D

I pored ogledala, stalno vrtim glavom unazad kod prestrojavanja, to mi je postao uslovni refleks vrlo brzo.

Vodicu vise racuna ubuduce. I desnom trakom.

Opste je poznato da je leva traka za brza vozila

Koja su to vozila brza...

Leva traka je preticajna, a desna je vozna... Ako su tri krajnja leva je preticajna a ove dvije vozne... Sto znaci da se levom trakom kreces nekoliko metara dok ne izvrsis preticanje i moras se vratiti u desnu traku. Pa opet kad nekog sustignes, levo preteknes i to je to... A ne kao neki ljudi ubace se u levu pa opleti, naidje neko jos brzi pa svira da se skloni...

E pa nije, posto je to gradska saobracajnica mozes da ides levom trakom a da ne pretices...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja