Jump to content

Moto Zajednica

Kupujem motor, pa imam par pitanja?

Recommended Posts

• Drug član, 1429 postova
  • Motocikl: Yamaha FJR 1300, Ktm exc300

E ovako, danas sam prodao motor pa treba da uzmem nesto drugo.

Dolazi u obzir sve osim chopera i cross-a.

Imam par modela za koje sam se zagrejao, pa me interesuje vase "sazeto" misljenje o njima i preporuka.

Visok sam 190cm i tezak nesto manje od 90kg, znam da je i to bitno za motor.

Dosta bi mi znacilo vase misljenje jer nisam imao prilike ni da vozim ni da se vozim ni na jednom od ovih motora.Samo da kazem da mi brzina nije presudan faktor, bitno mi je da ide 150kmh zbog autoputa i da bude u grupi 0d 500-750ccm.

1. Honda transalp 600 1992.god.

2. Kawasaki KLE500 1996.god

3. Kawasaki ZZR500 1992.

4. Yamaha Super Tenere 750 oko '91.god

5. Suzuki GSXF 600 Katana 1990.god

6. Suzuki RF600 1990.god

7.Honda CBR600F 1990.god

8.Yamaha XJ600 Diversion 1992-1995

9. Yamaha Tenere 660 1996.god

10. Honda VFR 750 1991.god

Jeste malo poduzi spisak ali nadam se da necete zameriti.

Informacije mi trebaju sto kazu "Cim cim pre tim tim bolje" jer od vikenda idem da gledam motore i verovatno bi vec za koji dan pazario neki.

P.S. Ako neko ima neki neka ponudi na PM.

Hvala ljudi.

Pozz

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 558 postova
  • Motocikl: 04 Yamaha R1, 15 Kawasaki ZX-14R 30th Anniversary LE, 01 Ducati Monster S4, 21 Vespa Primavera 150 Sean Wotherspoon, 16 Aprilia Dorsoduro 750, 01 Suzuki Hayabusa, 14 Harley-Davidson Road King FLHR, 94 Suzuki RM250

Glas za VFR ili Diverziju  ;)...

• MK. Sirius - Srbija, 806 postova
  • Motocikl: KTM Supermoto T 990 '11, Piaggio Beverly Tourer 250ie '08

Transalpa i KLE-a izbaci odmah, jer im krstareca brzina NIJE 150 km/h, vec oko 120 (da ne trosi puno, da se ne napreze masina, itd).

• Advanced Member, 791 postova
  • Motocikl: Sv650n

ovde si napisao i zzr500, rf600,xj600 i katanu, pa bolje da i nisi prodavao FZR-a  :-\... od ovih ponudjenih, moj glas ide bez ikakve sumnje VFR-u :)

• Stomatolog na motoru, 1522 postova
  • Motocikl: Transalp XL600V-X

Ako neces sa puta i ako ostajes pri onome da ti treba krstareca brzina od 150 onda VFR, a ako oces sa puta i 130 ti je dosta za krstarenje onda TA.

Znam ja kome da se obratim za pomoc.

I meni se transalp svidja, KLE sam gledao sa te strane da cu se ipak dosta voziti po gradu a cini mi se da je on bas motorce za grad.

Ali kad opet razmislim trebace mi i motor za duza putovanja. Diversion se i meni svidja, kakva je generalno masina, i zasto su jeftini???

Niko da pomene Teneru i ST ??? Jel toliko bolji TA od ST ??

• Zainteresovan, 589 postova
  • Motocikl: Suzuki SV 650

Nabrojao si puno potpuno razlicitih motora za razlicite namene. Za grad ti je najbolji diversion, jeftin je zbog male snage i zato sto je i u startu bio jeftin. Kazu da nije lose motorce. Ja sam ljubitelj endura i mislim da se treba odreci malo vece brzine zarad zadovoljstva voznje u krivinama, a naravno nikako ne treba zaboraviti ni srpske puteve i ulice. Moj glas ide za bilo sta od enduro modela koje si naveo: TA, KLE, Tenere. Za odrzavanje ti je najjeftinije KLE, a najskuplja honda sto moze da bude bitno za godiste koje gledas. Ako su dobro ocuvani nisu kvarljivi, nijedan od nabrojanih modela. Razmisli i o Aprilia pegaso 1999 godiste npr, moze da se uzme ispod 2500 (ima jedan moj drugar, mozda bi ga prodavao) u extra stanju. O rotaxu koji je u pegazu ces cuti razlicita misljenja, ali taj isti agregat je i BMW-u i meni se tu svaka prica zavrsava.

• Motocikl: 04 Yamaha R1, 15 Kawasaki ZX-14R 30th Anniversary LE, 01 Ducati Monster S4, 21 Vespa Primavera 150 Sean Wotherspoon, 16 Aprilia Dorsoduro 750, 01 Suzuki Hayabusa, 14 Harley-Davidson Road King FLHR, 94 Suzuki RM250

Diversion se i meni svidja, kakva je generalno masina, i zasto su jeftini???

Agregat je 4 u redu,600ccm,6 brzina,izuzetno "mekan" i neunistiv...

Sto se generalno klase tice,opet zavisi za sta ti treba,ali moj glas generalno ide enduro motorima,iz vise razloga (polozaj sedenja,mogucnost da se "skrene" sa asfalta,bolji je za nase nazovi "puteve",a na kraju i zvuk i izgled).Tvojoj visini i tezini bi odgovarala jedna Africa,bilo RD03 ili RD04,pa da se sit navozas  ;)...

A ako hoces spoj "sportske" i touring masine,a da usput bude pouzdana kao Golf 2,onda VFR bez razmisljanja...

I bi thundercat.

Uzeo sam motor danas, tako da ovu temu mozete da lock-ujete, mada mozete da nastavite sa predlozima sigurno ce nekome da posluzi i pomogne pri izboru.

To mi je delovalo kao najbolji izbor.

Sto se tice fizickog izgleda treba malo da se poradi na njemu ali sam agregat i ostale stvarcice(gume, amortizeri,lanac,lancanici) su odlicne.

Bice slika uskoro, sad je trenutno skroz rasklopljen da bi proverio da li je sve ok , da nema neku falinku i za sad nisam nasao.

Prvi utisci su da je izuzetno udoban i prijatan za voznju, sto se tice i snage i polozaja tela i ruku.

FZR je koliko se meni cini dosta agresivniji motor, bolje je povlacio iako ima 10ks manje, mada je thundercat dosta fleksibilniji motor i ne zahteva svaki cas promenu brzina pogotovu u gradu.

Dosta je laksi za voznju, spustanje, bolje koci,...ma za sad sam pun utisaka, videcemo za koji dan kad ga doteram malo i registrujem.

Jel zna neko gde mogu da ispravim auspuh, malo je ulubljen,a ne bi da menjam, odlicno se cije, ni tih ni preglasan? A treba mi i neko da mi uradi onu cevku sto ide od grana do samog topa.

Plastika mi je naprsla na 2,3 mesta pa treba i to da zakrpim pa da prefarbam.

Ajd predlozite nekoga ko je iz Bg-a a da ne dere sa visokim cenama.

Remapirani motor iz R6,nema greske  ;)...Dobar izbor,sa srecom da se sluzis...

Jel zna neko gde mogu da ispravim auspuh, malo je ulubljen,a ne bi da menjam, odlicno se cije, ni tih ni preglasan? A treba mi i neko da mi uradi onu cevku sto ide od grana do samog topa.

Cestitam na bajku! Auspuh verovatno mozes da ispravis u bilo kom auspuh servisu, a za plastike ti preporucujem Igora, odlican je majstor, kada fali veliko parce pravi ga iz delova kao mozaik i radi iskljucivo motore. Bila je tema, davidoff je vozio svoj motor kod njega i okacio slike, a vozio sam i ja moj prethodni, ali nemam slike. I sto je najbolje jeftin je, evo telefona: 0642709396. Nalazi se blizu skuter centra.

A gde je skuter centar? Cim dobijem platu vozim ga tamo onda, pa na farbanje. Sta mislite o metalik plavoj boji. Ne svidjaju mi se ove njihove kombinacije sivo zuta ili sivo crna

Evo 2-3 slicice, maske su samo stavljene (naslonjene) na motor bez srafova radi slikanja :-)

post-3036-12879037522218_thumb.jpg

post-3036-12879037522825_thumb.jpg

• Svrati ponekad, 413 postova
  • Motocikl: Vfr 750

Čestitke za novog pastuva  ;)

Čini mi se kao korektan izbor, obzirom na tvoju visinu. Na Thundercatu mi je veoma upečatljivo bilo da mi lepo ok pasuje položaj na mojih 198cm. I kakvo te farbanje spopalo, ništa mu ne fali, sipaj tu lovu u rezervoar i uživaj, nikad nije kasno da ga ofarbaš! Srećno da ga teraš i da častiš!

Ma ni meni ne odgovara da ga farbam jer sam u manjku sa kintom.

Ali imam 3 naprsline (jedna na desnoj bocnoj masci a 2 na prednjoj kod svetla) na masci pa bi to da zalepim (zavarim).

Ako je samo naprslina na masci, ne fali ni jedan deo, jel moze samo od pozadi da se zavari, da se ne vidi na spoljnjem delu i da ne brusi spoljni deo?

Castim pivo cim ga registrujem.

A gde je skuter centar? Cim dobijem platu vozim ga tamo onda, pa na farbanje. Sta mislite o metalik plavoj boji. Ne svidjaju mi se ove njihove kombinacije sivo zuta ili sivo crna

Skuter centar je u borci, iza pumpe lika sistem.

Motor izgleda super.

• Nesvrstan, 756 postova
  • Motocikl: R21A

Cestitam na bajku! Auspuh verovatno mozes da ispravis u bilo kom auspuh servisu, a za plastike ti preporucujem Igora, odlican je majstor, kada fali veliko parce pravi ga iz delova kao mozaik i radi iskljucivo motore. Bila je tema, davidoff je vozio svoj motor kod njega i okacio slike, a vozio sam i ja moj prethodni, ali nemam slike. I sto je najbolje jeftin je, evo telefona: 0642709396. Nalazi se blizu skuter centra.

+1 glas za Igora i sve preporuke!

Uzgred! Cestitam,da se navozas i nauzivas!

Godiste je 2003. a o ceni necemo ovde.

Sad sam video na njihovom sajtu gde se nalaze.

Uzgred! Cestitam,da se navozas i nauzivas!

Hvala. Na motoru se uziva u drustvu, tako da se uskoro vidimo na putu :-)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja