stari vujadin 12 Napisano Jun 5, 2009 Zainteresovan, 738 postova Lokacija: Severni pol Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Brega, ispolirana. Jbg ima malo risove ali motor je vozen, nije stajao konzerviran u ulju Glava montirana, bregasta zamascena sa liqui moly MoS2 mascu. Kazu jako je bitno staviti loctite na srafove koji drze lancanik. Loctite je stavljen i na brezone glave Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari vujadin 12 Napisano Jun 5, 2009 Zainteresovan, 738 postova Lokacija: Severni pol Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Ajde vise pakuj taj motor i vozi, sta me slikas vise... Jes malo bolje nego sto je bilo majkumu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari vujadin 12 Napisano Jun 5, 2009 Zainteresovan, 738 postova Lokacija: Severni pol Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Koristio sam diht masu na bazi bakra koju mi je kolega forumas Redoran ljubazno prepustio. Ovo se brze susi nego sto bih zeleo. Obe strane se mazu za lepljenje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari vujadin 12 Napisano Jun 5, 2009 Zainteresovan, 738 postova Lokacija: Severni pol Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Ma da li je moguce da sam ga sklopio?! Bakarne podloske na poklopcu glave su obavezne a nije ih lako naci Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari vujadin 12 Napisano Jun 5, 2009 Zainteresovan, 738 postova Lokacija: Severni pol Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Zaboravih reci da je od pocetka jedan od srafova vrteo u prazno. Oblajznuo je navoj u aluminijumskom telu cilindra. Poslusao sam savet iskusnijih i odneo kod majstora da mi uradi magiju zvanu Heli-coil Karbon cemo da otvaramo nekom drugom prilikom. Dosta je trajalo i ovo sto sam radio! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari vujadin 12 Napisano Jun 5, 2009 Zainteresovan, 738 postova Lokacija: Severni pol Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Novi lanac i lancanici. Steta sto nisam slikao stari, moze sad da se koristi kao list testere za cirkular. Lanac je uvezan da se ne vuce po podu jer agregat jos nije na ramu Umio sam i kablove jer su bili blagi uzas Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari vujadin 12 Napisano Jun 5, 2009 Zainteresovan, 738 postova Lokacija: Severni pol Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan To je otprilike to za sad, juce sam upalio masinu, ulje je poteklo (imao sam problema, ima tema o tome), pali ko mina, shalta itd. Nisam ga vozio jos jer, zamisli bedaka, karburator je lezao suv u kesi i sad kad sam ga montirao i pustio benzin skontao sam da curi gorivo iz njegove chantrice. Neverovatno, a jedino njega nisam dirao. Videcu danas da zamenim dihtung ako nadjem odgovarajuci pa cu javiti kako ide masina i bacicu koju sliku kako izgleda sklopljen motor. Hvala svima sa i van foruma koji su mi pomogli da ovaj projekat uspe! :-* Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laki 6 Napisano Jun 5, 2009 Zainteresovan, 557 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: yamaha r1 Prijavi odgovor kao problematičan svaka cast tako se to radi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sith 66 Napisano Jun 5, 2009 Svrati ponekad, 334 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: power of dreams Prijavi odgovor kao problematičan Bravo majstore! Temeljno i pedantno!! Svaka cast Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svakak 15 Napisano Jun 6, 2009 Zainteresovan, 503 postova Lokacija: Staro Petrovo Selo, Hrvatska Prijavi odgovor kao problematičan Svaka čast Vujadine, odradio si ovo bolje nego mnogi majstori koji se kunu u svoje znanje i zanat. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
J O V A N I C 1 Napisano Jun 6, 2009 U prolazu, 56 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Odlicno odradjeno! Sedi, 5! Koliko te je izaslo otprilike novaca, ovo pretresanje? Delovi, majstor... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mx_rider1990 12 Napisano Jun 6, 2009 Svrati ponekad, 258 postova Lokacija: ZR Motocikl: Kawasaki ZX10R Prijavi odgovor kao problematičan Uf,ovo super izgleda.Svaka cast majstore! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari vujadin 12 Napisano Jun 6, 2009 Zainteresovan, 738 postova Lokacija: Severni pol Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Kad bi majstori radili jedan motor 3 meseca ko ja ne bi se leba najeli... ;D delovi za masinu su bili 300eu 40e obrada glave kod Djekica 100tka je set lanac lancanici rad - dzabe! Danas sam ga u slast provozao, shljaka sve super! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joseph B. 142 Napisano Jun 8, 2009 Drug član, 1300 postova Lokacija: Temerin Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast majstore! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zogu 45 Napisano Jun 8, 2009 Zainteresovan, 589 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki SV 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ofarban i zapecen cilindar u rerni. Pece se na 160C i prska se na vruce. Kako prskam, farba kljuca na vrelom aluminijumu i susi se. Miris je... Pa da kazem da je jedinstven! Povrsina je veoma hrapava i to me hrabri da ce farba ostati Svaka cast majstore, svidja mi se sto si nasao pravi odnos cena/krajnji rezultat, znaci da ne kosta vise od 10 godina mladjeg motora, a da sluzi kao 15 god. mladji. Ako moze jedno laicko pitanje, da li moze da se pokrivi blok i glava na 160C? Ja ne bih smeo da stavim cilindar u rernu, posto znam da je zastavama kriticno i 115C, odmah se iskrivi glava i pukne dihtung. Naravno Yamaha nije Zastava i ljudi koji vare blokove i glave greju na jos vece temperature, polako greju pa posle polako hlade. Ocekujemo slicice da vidimo kako izgleda sredjen Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laki 6 Napisano Jun 8, 2009 Zainteresovan, 557 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: yamaha r1 Prijavi odgovor kao problematičan glava na vazdusarama u voznji se greje i preko 120c tako da to nije problem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
J O V A N I C 1 Napisano Jun 8, 2009 U prolazu, 56 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Pa sta si ti sve kupovao od delova kad te je izaslo 300e? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari vujadin 12 Napisano Jun 9, 2009 Zainteresovan, 738 postova Lokacija: Severni pol Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Set dihtunga i gumica, lanac bregaste, klizaci bregaste, semerinzi, prekidac lera, shajbne(osiguraci), par brezona... To je otprilike to, koliko sad mogu da se setim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dcNiko 157 Napisano Jun 9, 2009 Svrati ponekad, 479 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha XT600E Prijavi odgovor kao problematičan Svaka čast, boljeg manuala nema od ovoga. Ako rešiš da se baviš ovim dolazim kod tebe na inspekciju . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Najzli 158 Napisano Jun 18, 2009 Drug član, 1192 postova Lokacija: Bg Motocikl: Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Od tebe vredi kupiti motor Svaka čast za trud i Graletu za živce. najzli Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladas 192 Napisano Jun 19, 2009 Svrati ponekad, 373 postova Lokacija: Buenos Aires, Argentina Motocikl: BMW F650GS Prijavi odgovor kao problematičan Evo ovake stvari volim da citam i gedam! Svaka cast! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nucleus 101 Napisano Jun 19, 2009 Zainteresovan, 788 postova Lokacija: Indjija Prijavi odgovor kao problematičan Ti si lud. Svaka cast!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dudip 6 Napisano Septembar 15, 2009 Svrati ponekad, 171 postova Lokacija: bgd Motocikl: Piaggio Skipper st125 Prijavi odgovor kao problematičan SVAKA ČAST! Dobro je poznato da nije majstor onaj, koji samo menja delove... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari vujadin 12 Napisano Septembar 16, 2009 Zainteresovan, 738 postova Lokacija: Severni pol Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Hajde posto si oziveo temu samo da dodam da se na moje zadovoljstvo farba kojom sam radio cilindar i dalje super drzi, nema ni nagovestaja ljustenja itd. Samo bi dodao da kada bih opet radio ovako nesto samo promenio karike bez obzira sto su stare bile u toleranciji. I nikad nisam provalio da li je hilzna od nikasila ili ne. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest farbach Napisano Septembar 16, 2009 Prijavi odgovor kao problematičan Ao se hilzna vadi gusana je. Nikasil je tanak sloj tvrdog materijala nanet direktno na aluminijum. U tom slucaju sve je iz jednog dela. Koliko znam svi XT, TT i TTR ovi imaju hilznu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...