vladmoll 443 Napisano Jun 3, 2009 Zainteresovan, 425 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: QJ motor svt 650 x Prijavi odgovor kao problematičan Pre svega me interesuje vase objektivno misljenje u vezi lanca koga sam nazvao gladiator. Razmisljajuci sta napraviti a da se nece lako moci iseci i motor ukrasti, jedino resenje a da nije skupo je bilo nesto ovako. Naime, prvo su plocice isecene plazmom od plocevine u kvalitetu, na debljinu 8mm spoljne i 12mm unutrasnje. Onda je sve to fino obradjeno i rupe su izbusene i frezenkovane. Zatim je sve peskareno i ocisceno od rdje i onda civijama u kvalitetu spojeno na presi. Posle je kaljeno da bi dobilo na cvrstini i tvrdoci a zatim cinkovano. Na ovo je stavljen jaci katanac sa kodiranom bravom. Sip katanca je 13mm, i pored toga mu se nemoze prici jer je lanac uklopljen u katanac kao sto se vidi na slici. Dugacak je 140cm. Sve ovo, mozda se vama cini ok, ali ima jednu manu...... tesko je 7kg+katanac 1kg= 8 kg. Sad kad bolje razmislim mislim da sam trebao ici sa plocicama debljine 5mm i bio bi upola laksi a mislim jednako dobra zastita. Isprobao sam koliko mi je vremena potrebno da razbusim civiju i da raskujem lanac i trebalo mi je sa el.busilicom oko 15 minuta i to u radionici. Pored ovoga jedino bi se jos moglo seci brusilicom,a vala i za to treba vremena. Mislim da ga zaista nije lako slinuti na licu mesta ispred neke zgrade i sl. O kljestima za armaturu da i ne raspravljam to je nemoguce! Dakle, sta mislite o ovome!! p.s. kostalo me oko 5000 din., naravno niko mi nije naplatio rad!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miryu 160 Napisano Jun 3, 2009 Svrati ponekad, 147 postova Lokacija: Bgd Zvezdara Motocikl: Aprilia Atlantic 250 Prijavi odgovor kao problematičan Neki dizelas bi dao sve trenerke za ovakvu kajlu od 7 kg. To bi mu doslo 2 IN 1. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6317 Napisano Jun 4, 2009 Enduraš, 6367 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Setio si se za medalju, svaka cast Jesi li probao da ga iseces velikim makazama za armaturu ili samo smatras da je nemoguce ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladmoll 443 Napisano Jun 4, 2009 Zainteresovan, 425 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: QJ motor svt 650 x Prijavi odgovor kao problematičan Ne, nisam probao, dakle dimenzije su 30X30mm. Definitivno sam siguran da to ne moze!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6006 Napisano Jun 4, 2009 Drug član, 3008 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Bojim se da je katanac najslabija karika Treba probati i sa hladjenjem, mislim tecnim azotom, pa jak udarac. Kazu da tad metal puca kao staklo i da sve cesce to rade. Isto na to treba i katanac isprobati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doda 123 Napisano Jun 4, 2009 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Povodom ovog tecnog azota da razjasnimo malo neke cinjenice. Postoji vise vrsta celika i svaka vrsta ima svoje karakteristike (zilavost,cvrstocu,tvrdocu,itd). Na zalost,jedna vrsta ne moze imati sve karakteristike za najvisu ocenu jer bi u tom slucaju bilo nemoguce bilo kakvim sredstvima ostetiti lanac i mi bi bili spokojni. Znaci,proizvodi se lanac sa karakteristikama shodno nameni lanca. Postoje celici kod kojih je molekularna resetka takva da hladjenje ne utice na izmenu resetke a samim tim je otporan na udarce posle hladjenja. Svima koji ovo citate ovo nista ne znaci u praksi ,ali evo jednog podatka kako prepoznati celik koji je otporan na tretiranje tecnim azotom. Stavite magnet na njga. Ako privlaci magnet kao i svi ostali metali onda nije otporan na tecni azot,a ako vrlo slabo privlaci onda je to vrsta koju cekic ne moze da razbije u parcice posle hladjenja. Podaci su dobijeni od mog prijatelja koji je tehnolog po struci i radi na na masinskom fakultetu --predaje zavarivanje materijala. Razgovor je namenski vodjen bas zbog izbora sigurnosnih lanaca. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6006 Napisano Jun 4, 2009 Drug član, 3008 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Vrlo zanimljiva cinjenica. Nisam znao. Hvala, Dodo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aky 239 Napisano Jun 4, 2009 Zainteresovan, 649 postova Lokacija: Zemun Motocikl: BMW K1300R, Yamaha X max 300 Prijavi odgovor kao problematičan 8kg...treba to nositi!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
davidoff 27 Napisano Jun 5, 2009 Nesvrstan, 756 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R21A Prijavi odgovor kao problematičan Odlican izum,svaka cast! Jel razmisljas o komercijalizaciji? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar_ML 1 Napisano Jun 10, 2009 U prolazu, 77 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Novo na trzistu je "OnGuard" koji daje dozivotnu garanciju. Pogledajte na YouTube.com sta je potrebno da bi se ovaj lanac presekao. Na Americkom trzistu ako ti ukradu motor sa ovim proizvodom na njemu dobijes od OnGuard-a pare zato sto ti njihov proizvod nije sacuvao motor. Zvuci neverovatno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...