mixa 1036 Napisano Maj 30, 2009 Ne silazi, 5473 postova Lokacija: Trebinje Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Ako je vjerovati glasinama, Moto 2 klasa ce biti prepuna. Rok za prijave cini mi se istekao, a do sada po nezvanicnim informacijama se prijavilo 60 ljudi, i to je informacija od prekjuce, tako da je moguce da brojka bude i veca. Al ne lezi vraze, ima jedan problem, kako na stazu posaditi preko 36 vozaca!? Prijavljivao se ko je stigao, satelitski Moto GP timovi, pa ovi iz 250ccm, pa i ovi iz 125ccm,timovi kojih u 250ccm nije bilo ove godine,...ma ko je stigao. Nadam se da je ovo neka zajebancija, malo reklame za Dornu, kako su postali nevidjeno popularni, ali ako je istina, eto im ga sad Moto 2. A u Spaniji na Jerez de la Frontera Italijan Roberto Rolfo, testira Japansku masinu. Tacnije Hondu CBR 600 ili ti masinu za Moto 2. On je imao fenomenalne uslove, pa je trlio po stazi 6 sati. Njegovo najbolje vrijeme je bilo 1:44:3 sto je na manje od sekundu od najboljeg vremena 250ccm koje je postignuto u Jerezu prije nekih mjesec dana. "Veoma sam srecan sto je moj debi na novoj kategoriji u Jerezu, jer je to staza na koju uvjek rado dolazim. Na ovoj stazi sam pobjedio 2004 godine u klasi 250ccm. Poslije ovoga testa sam uvjeren da ce nova kategorija biti uzbudljiva, jer je ovaj motor kompromis izmedju upravljanja 250-ke i rasporeda sange 4-taktne masine. Definitivna verzija koja ce biti koristena u Moto 2 kategoriji ce imati veoma jak motor. Veoma mi je drago i zelio bih da vozim jednu od ovih masina u sljedecem Moto GP-Moto 2 sampionatu. " Bice ovdje neke gungule, pa gdje si sad cika Carmello!? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6795 Napisano Maj 30, 2009 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Cika Carmelo zadovoljno trlja ruke.Lako ce on posle da lupa "korpe" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spdzlla 0 Napisano Maj 30, 2009 Drug član, 3618 postova Lokacija: Kovin Prijavi odgovor kao problematičan Kako stoje stvari moze se zaista desiti da u Moto 2 bude mnogo timova.Smanjeni troskovi razvitka a velika reklama.Bice mnogo sarenih motora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mixa 1036 Napisano Maj 30, 2009 Ne silazi, 5473 postova Lokacija: Trebinje Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Znam, ali kako ce da potrpaju tolike motore na stazu!? 36 je plafon. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dex Magnus 43 Napisano Jun 1, 2009 Svrati ponekad, 112 postova Motocikl: Panasonic 89. Prijavi odgovor kao problematičan Kvalifikacije? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mixa 1036 Napisano Jun 2, 2009 Ne silazi, 5473 postova Lokacija: Trebinje Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Kvalifikacije? Pa ne znam da li ce biti zadovoljni vozaci i timovi sa tom odlukom, jer je konacan broj prijavljenih 91, da, da , 91. A sljedeci Moto GP vikend bi trebalo ove guzonje iz Dorne da razglabaju od tome, sta im je ciniti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spdzlla 0 Napisano Jun 2, 2009 Drug član, 3618 postova Lokacija: Kovin Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da ce 36 najbogatijih dobiti mesta. ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djusi_998 455 Napisano Jun 2, 2009 Ducatista, 2907 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: beše Ducati 998 Prijavi odgovor kao problematičan Ako ih stvarno bude tolilo koliko si napisao, onda je po meni jedino moguce da ce se kvalifikacije voziti u 3 grupe i da ce recimo 36 onih sa najboljim vremenima kvalifikovati za trku. Mada iskreno, ta cifra od 91 vozaca mi je prevelika (nije da ti ne verujem). Ne znam da li u boksovima ima mesta za 91 posadu ukupno u sve 3 klase ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mixa 1036 Napisano Jun 2, 2009 Ne silazi, 5473 postova Lokacija: Trebinje Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi nisam zivota mi. ;D Inaformacija direktno sa motogp.com. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spdzlla 0 Napisano Jun 3, 2009 Drug član, 3618 postova Lokacija: Kovin Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi,mislim da u ovoj klasi Dorna pokusava da napravi velike novce privlacenjem privatnih timova!Nije tajna da je Moto GP klasa u krizi i da je Kawasaki bio prakticno prisiljen da ostane jer da nije od ovogodisnjeg sampionata ne bih bilo nista.Broj trka se smanjio i ne samo broj trka,nazalost.Zato kada je Dorna narucila od HRC-a agregate nije ni razmisljala o fabrickim timovima,ocigledno je tako,zar ne?Htela je veliki broj privatnih timova i to im se ostvarilo.Moglo je da se prijavi ne 91 nego 191 vozaca ali sam po prilicno uveren da ce najbogatiji novoformirani timovi uci i da ce na kraju biti oko 30 vozaca.Ako vec ne mogu u Moto GP klasi da prisile Kawasaki da udje kao fabricka ekipa i ne mogu da naprave Suzuki-jev satelitski tim,a BMW,KTM ili Aprilia nemaju nameru da udju ili da se vrate (a i zasto bih kada WSBK sada toliko jak)Dorni treba nesto gde ce privuci novce.Mogu da se kladim da ce Dorna pomoci novim timovima na sve nacine samo da bi bili tu i ne bi me cudilo da dele ne samo agregate,vec kompletne motocikle na koje moze da stane puno nalepnica... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mixa 1036 Napisano Jun 3, 2009 Ne silazi, 5473 postova Lokacija: Trebinje Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Ipak mi je malo glupo sto je odluceno da budu samo Hondune masine. Mislim, znam da ce tako biti jeftinije i znam da je HRC glavni baja, ali i ostali valjda imaju sta da ponude. Pa mogli su dati svima sansu da izadje na megdan sa svojom makinom, a ko nema kesovine da razvija svoju masinu, svrati u HRC kupi i vozi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spdzlla 0 Napisano Jun 3, 2009 Drug član, 3618 postova Lokacija: Kovin Prijavi odgovor kao problematičan Ipak mi je malo glupo sto je odluceno da budu samo Hondune masine. Mislim, znam da ce tako biti jeftinije i znam da je HRC glavni baja, ali i ostali valjda imaju sta da ponude. Pa mogli su dati svima sansu da izadje na megdan sa svojom makinom, a ko nema kesovine da razvija svoju masinu, svrati u HRC kupi i vozi. Slazem se.Procitao sam u Moto Puls-u da Dorna zeli da u ovoj klasi agregat svima bude isti,a sasija ta koja bi nekom timu davala prednost.Koliko se secam postoji i neko pravilo po kom svaki tim ukoliko smatra da suparnik ima jaci agregat moze isti kupiti za oko 20.000 EUR!Ako ti cela prica oko HRC-a nema smisla koliko smisla ima onda ovo pravilo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mixa 1036 Napisano Jun 3, 2009 Ne silazi, 5473 postova Lokacija: Trebinje Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Da, da, bas tako. I jos ima klauzula da ce taj tim od koga zeli da otkupi motor neka druga , ako bude zabusavao biti kaznjen. Pa sta se desilo sa starim dobrim Moto GP-om??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djusi_998 455 Napisano Jun 3, 2009 Ducatista, 2907 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: beše Ducati 998 Prijavi odgovor kao problematičan Ipak mi je malo glupo sto je odluceno da budu samo Hondune masine. Mislim, znam da ce tako biti jeftinije i znam da je HRC glavni baja, ali i ostali valjda imaju sta da ponude. Pa mogli su dati svima sansu da izadje na megdan sa svojom makinom, a ko nema kesovine da razvija svoju masinu, svrati u HRC kupi i vozi. Da ali vidi ovako, ako bi pustili svima da prave svoje bajkove i sasije onda bi to bilo klasicno takmicenje kao i do sad, ali frka je sto vec postoji takmicenje klase do 600 kubika u WSS, ok ali onda su mogli da promene zapreminu pa da bude nesto kao sto je bio odnos MotoGp naspram WSBK... Tada se stize do druge problematike. Klasa od 250 je ukinuta najvise zbog toga sto se ti motori vise ne proizvode za ulicnu upotrebu i zeleli su da dodju do motora koji proizvodjaci kasnije mogu, tako izreklamirane, da prodaju. Sada moram da postavim jedno pitanje, sta su ovime dobili ? Ovo nit smrdi nit mirise... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...