Jump to content

Moto Zajednica

Pomoc pri kupovini BT-a(sumljivi papiri)

Recommended Posts

• U prolazu, 10 postova

Evo ovako stvari stoje. Nasao ja zanimljiv motor koji odgovara mojim finansijama....Evo link

http://www.moto-berza.com/ponuda.php?id=32035&trazi=1&ur=1&model=71&tip=bt&m=Tomos-bt

i sve je to u redu,ali kad sam pitao da li je motor na velike tablice ili male dobio sam cudan odgovor. Kaze:"motor je odjavljen i u papirima pise 49ccm, samo zbog sedista(dva sedista) je na A, treba potvrda tehnickog i na psp je". E sad,nesto tu meni sumljivo, a ne bih da kupim motor pa posle ko zna sta da bude. Zanima me da li da preskocim ovaj i trazim neki drugi BT na male tablice ili je ovaj OK sto se papira tice?  Kaze on ima sve polise sta tu ide, papire, punomoc, oko toga se ne razumem. Hvala unapred.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 830 postova
  • Motocikl: XTZ 660 Ténéré

Pa BT i ima 49ccm, na A kategoriju se registruje zato jer mu brzina prelazi 50km/h, jer on po specifikacijama ide 80km/h. A BT na male table ne moze da se registruje, ustvari moze , ako imas nekog u opstini  ;D .

Ha, ima 42.5mm klip, pa to i nije vise 49ccm, sad je porasla kubikaza, ali to je ne vazno, necu da te zbunjujem. Uglavnom, kad bi ga uzeo morao bi na A, ko i svaki BT.  ;)

Ako ti nesto nije jasno oko papira, odes u agenciju za prepis i registraciju vozila i pitas.

• Drug član, 2110 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N

To sto ima 42.5 klip to nigde ne pise, on je i dalje na 49ccm  ;D

Opstina nema veze sa tim, potrebno je da ti neko zavrsi u SUP-u. Treba da imas veze da ti radnik na salteru sto lupa pecat progleda koz prste, a onda trebas da imas JOS vece veze da nadjes neku budalu na tehnickom koja ce da rizikuje firmu i upise ti u registracioni pod vrsta vozila "bicikli sa motorom" iako u saobracajnoj dozvoli lepo pise "motocikli".

Ovo spada pod "nek ti nabudzi taj sto ti rekao da moze da se nabudzi", po pravilu (zakonu) ne moze bez atesta masinskog fakulteta, al ovo je Srbija pa se raspitaj po agencijama, onim malim, i vidi dal neko moze ovo da sredi... (ovo ti nisam rekao  ;D)

• Zainteresovan, 589 postova
  • Motocikl: Suzuki SV 650

"Opstina nema veze sa tim, potrebno je da ti neko zavrsi u SUP-u"  ;D

Hmmmmm. Hvala na informacijama. Preskocicu ovaj motor.

Taj motor je pre 100% regularan nego oni koji su registrovani na opstinu, za A tablice moras da imas sve papire ,za opstinske table je dovoljan bilo kakav papir odstampan na kompu. Zakomplikovase ti sa odgovorima, odes na tehnicki, kod nekog privatnika koji ima traku za motore i prodaje osiguranje i zavrsi ti sve. Nije to nikakav problem, do 90-ih se nije tolerisalo, od pojave skutera se tolerise da i brzi motori od 50ccm mogu na opstinu i to je cela prica. Znaci on odjavi table kod sebe u mup-u i ti sa tim papirima ides na tehnicki pa na registraciju. Trazi na tehnickom da stave 2 sedista, mada po zakonu sta god stavili smes samo ti da se vozis na biciklu sa pomocnim motorom, ali nisam cuo da su nekoga zbog toga zezali.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja