Jump to content

Moto Zajednica

Odrzavanje (Ciscenje) Motora

Recommended Posts

• U prolazu, 20 postova
  • Motocikl: piaggio tourer 250

Prvo da se izvinim ako je slicna tematika bila ali pregledao sam forum i nisam uspeo da nadjem nista slicno pa evo..

Sta je u pitanju?!

Pa prosto.

Kakvi su vasi utisci i ideje da se motor koji recimo na ovom sumpavom vremenu parkirate napolju pod nekim drvetom (u ovom slucaju LIPA) i posto lipa slinavi sav se motor ulipavio! Ima one sitne tacnike po njemu, znaci bljak! :'(

to nisam ni primetio dok se dobo ne zagleda i sada je pitanje kako to da se ''ostrani'' a da se ne polira! :-\

Znaci varijnta voda itd ide tesko i ne daju bas vidljive i zadovoljavajuce rezultate (min 100% ostranjenje i vracanje sjaja i boje u perfektno stanje) ::)

Znaci dajte neke ideje i utiske kako ste VI to resavali ( i najbitnije USPELI da resite)! - ali u potpunosti! ;D

tema malo specificna ali je dobro malo prodiskutovati sa kolezama! :P

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2318 postova

Kupi bio degradator za  pranje motora.  ima ga svaki renomirani proizvodjac ulja, maziva..... za motore. Nafajtas, tj poprskas, ostavis 2min i speres.

• ЗЕЉКАМП, 1823 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adventure

Prvo da se izvinim ako je slicna tematika bila ali pregledao sam forum i nisam uspeo da nadjem nista slicno pa evo..

Sta je u pitanju?!

Pa prosto.

Kakvi su vasi utisci i ideje da se motor koji recimo na ovom sumpavom vremenu parkirate napolju pod nekim drvetom (u ovom slucaju LIPA) i posto lipa slinavi sav se motor ulipavio! Ima one sitne tacnike po njemu, znaci bljak!  :'(

to nisam ni primetio dok se dobo ne zagleda i sada je pitanje kako to da se ''ostrani'' a da se ne polira! :-\

Znaci varijnta voda itd ide tesko i ne daju bas vidljive i zadovoljavajuce rezultate (min 100% ostranjenje i vracanje sjaja i boje u perfektno stanje) ::)

Znaci dajte neke ideje i utiske kako ste VI to resavali ( i najbitnije USPELI da resite)! - ali u potpunosti! ;D

tema malo specificna ali je dobro malo prodiskutovati sa kolezama! :P

Izvini za off, ali moram da te pitam... ;D

Da li ti zivis u Radnickoj kod OMV pumpe?

• Ne silazi, 6311 postova
  • Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition

Smirglom ces je garant ukloniti... al' od hroma dal' ce ostati nesto, ne znam  :)

Salu na stranu, jesi li probao nekom blagom kiselinom, acetonom ili sl?

• Drug član, 1838 postova
  • Motocikl: cbr 600f

ako je ostao deblji sloj skini ga skalpelom,a ako je tanji vodena smirgla 1500 pa na gore i sa puno vode,kada se skine  ispoliraj sa pastom za hrom...ako se brines uzmi najfiniju smirglu koju nadjes i kvasi sa puno vode i skini,ako se brines da ces ostetiti,probaj negde gde se nece videti ,sa donje strane recimo

• Advanced Member, 791 postova
  • Motocikl: Sv650n

Mene zanima kako skunuti otopljenu trenericu sa auspuha ;D.Znaci sve sam probao,benzinom...ma nista.Vec godinu dana stoji al dzaba...Znaci zapeklo i ruzno stoji na hromiranom auspuhu :(

meni su se na deda mraz akciji istopile one pantalone i ostala je jedna velika crvena mrlja na auspuhu. znaci ribao, i ribao ali nista.. na kraju sam ga stavio isnad vatre(sporet) i ono se malo omeksalo pa skidao, i tako sat vremena, malo po malo i skoro sam sve skinuo. onda sam uzeo cif i vrelu vodu i ribao sa grubom stranom sundjera dok nisam skinuo sve. meni je uspelo :)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja