Jump to content

Moto Zajednica

Sprint Apollo

Recommended Posts

• U prolazu, 14 postova

Pozz ljudi...Imam problem sa Apollom 250cc,prvo mi je trokirao,nije hteo da ide na vecim obrtajima,proverio sam svecicu,skroz je garava,zamenio sam je,stavio novu NGK,i nju isto garavi,sad hoce da ide,ali kad pustim gas puca iz auspuha...Probao sam da stelujem sraf za gorivo-vazduh,ali se isto desava...Citao sam dosta po forumu,i vidim da postoji mogucnost da je CDI,dal neko zna gde mogu da izmem CDI samo da probam dal je do njega?Hvala puno,od novog clana...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 3087 postova

Аха... Укључи макро-мод на апарату. :moto3:

Немам "Апола", па не знам шта треба да видим. Је л' ти звизнуло нешто на самом хладњаку? Јеси ли размишљао да читав читав хладњак накалемиш на некакав рам од винкла па на неке гуме или силикон и тек тај рам са хладњаком фиксираш за рам мотора - или простије: да хладњаци буду растерећани од сваке врсте напрезања?

• Podržavam 2

• zaludan, 383 postova

@3orge

Mobilni je nema macro mod, jbg za takve stvari morao bi da se ponovim......

Na samom hladnjaku ima l flah za koji se srafi bocna plastika, tu je puklo razmisljao sam ja svasta ali jednostavno nemam vremena a ni nekog ko je voljan da prcka, a sam da se upustim mislim da bi predugo trajalo....

• Svrati ponekad, 112 postova
  • Motocikl: Keeway Speed 125

Druze ako ti mogu pomoci...Ne vozim APOLO-a ali msm da znam sta je problem Postoje 3 Sulucije...pa ti vidi koja ce ti pomoc

1.PROVERI AKO TI NIJE AUTO SAUGH DALI SI GA VRATIO ja vozim KEEWAY SPEED I KAD GA NE VRATIM NA vecim obrtajima se gusi i TROKIRRA..ako ti je auto saugh onda nebi trebao da bude to problem,mozda se samo zaprljao karb iznutra posledica loseg goriva u srbiji,...kupi KARBU-Cleaner MOTUL 800din kosta..

2.VIDI DALI TI JE KARBURATOR LEPO USTELOVAN-PROIGRAJ SE MALO SA IGLOM NA KARBURATORU PODIGNI JE ILI SPUSTI PA VIDI KAKO CE DA REAGUJE ALI SAMO ZA 1 ZUB NIKAKO VISE. AKO NIJE OVO PRVO DALI TI ON :"PRELIVA GORIVO"pa prima VISE GORIVA NEGO STO TREBA

3.MOguce da je CDI NEGDE NAKVASEN i da ga to zeza...Ali jedno od ove prve dve stvari jeste sigurno

• Svrati ponekad, 241 postova
  • Motocikl: HONDA VARADERO XL1000V

Par slika sa Batajnice i uzivanju u zvucima dvotaktnih i cetvorotaktnih masina. :moto3:

Sa DR BIG-om Vava bivsi Apolloas. :zdravo: Naravno islo se motorima.

post-7272-0-73052400-1335942466_thumb.jpg

post-7272-0-97978400-1335942485_thumb.jpg

post-7272-0-22183400-1335942500_thumb.jpg

post-7272-0-68519800-1335942516_thumb.jpg

post-7272-0-47590700-1335942535_thumb.jpg

post-7272-0-42567500-1335942548_thumb.jpg

post-7272-0-58797100-1335942558_thumb.jpg

post-7272-0-76654900-1335942570_thumb.jpg

post-7272-0-86929300-1335942579_thumb.jpg

post-7272-0-06515200-1335942590_thumb.jpg

• Podržavam 1

• U prolazu, 38 postova
  • Motocikl: Apollo Orion RX 250 Supermoto

U cugu sam presao 806 km i.........

F630A429-B817-4642-B110-2DA6813F320B_thumb.jpg

Jel ima neko resenje za problemcic?

Ista stvar i kod mene, probao sam varenjem, al je opet vrlo brzo puklo. previse vibracija. stavio sam zip trakice i jos uvijek drze.

• Zainteresovan, 531 postova
  • Motocikl: 950adv 450exc

Zmaju meni su isto tako pucali i drzaci od hladnjaka skoro neprimetno hladnjak ostane da stoi samo na crevima.

Dunja sledecu voznju pozivamo i sve ostale apolase

• U prolazu, 14 postova

Druze ako ti mogu pomoci...Ne vozim APOLO-a ali msm da znam sta je problem Postoje 3 Sulucije...pa ti vidi koja ce ti pomoc

1.PROVERI AKO TI NIJE AUTO SAUGH DALI SI GA VRATIO ja vozim KEEWAY SPEED I KAD GA NE VRATIM NA vecim obrtajima se gusi i TROKIRRA..ako ti je auto saugh onda nebi trebao da bude to problem,mozda se samo zaprljao karb iznutra posledica loseg goriva u srbiji,...kupi KARBU-Cleaner MOTUL 800din kosta..

2.VIDI DALI TI JE KARBURATOR LEPO USTELOVAN-PROIGRAJ SE MALO SA IGLOM NA KARBURATORU PODIGNI JE ILI SPUSTI PA VIDI KAKO CE DA REAGUJE ALI SAMO ZA 1 ZUB NIKAKO VISE. AKO NIJE OVO PRVO DALI TI ON :"PRELIVA GORIVO"pa prima VISE GORIVA NEGO STO TREBA

3.MOguce da je CDI NEGDE NAKVASEN i da ga to zeza...Ali jedno od ove prve dve stvari jeste sigurno

Hvala Stefane,Saugh sam vratio...Karburator sam skidao,i koliko sam video cist je.E sad ne znam za tu iglicu koju svi spominju,gde se ona nalazi?Ima jedna velika igla koja je na vrhu karburatora od sajle gasa...Kad sam otvorio karburator ima dve dizne koje mogu da se odsrafe,ler gas i onaj jedan sraf za gorivo/vazduh,koji sam odvrnuo 2 ipo kruga.Pozdrav

• Cuore Sportivo, 1338 postova
  • Motocikl: KTM LC4 620, KTM 790 Adventure

Ja juče na namunjenom kinezu proveravao akumualtor u kakvom je stanju pošto je u pitanju običan kiselinski.

Vidim malo je cureo od skakutanja i padanja, zovem drugara u akku servisu i pitam ga za gel akumulatore.

Pita on meme šta će ti ?

Reko piška malo na odušku, a spremam se za offroad turu krajem meseca.

On meni ne troši pare već začepi odušak al prvo proveri regler dal ne prepunjava akumulator.

Reko važi drug moj.

Razmišlja budala (ja) čime da zapušim odušak i onda genije dodje na sjajnu ideju malim plinskim brenerom veličine olovke ću da istopim plastiku i to je to.

Kako sam prišao akumulatoru desio se KABOOOMM !!!

Puče puška, boj se bije a budala ostade okupana u kiselini i bez akumulatora koji se raspao na sastavne činoce..

Da ste me videli kako sam trčao kući.... bila je to operacija spasavanja redova Rajana.

• zaludan, 383 postova

@duky

Ma ima da ga namestim, slikaj ako te mrzi.

@vava

Pukao mi je na drugoj strani gde se drzi plastika.......

@johan

Problem je kod akumualtora je sto nagut pa je uvek jedan deo na suvom, bolje da si stavio cevcicu pa nek kaplje koliko hoce. Jesi ostao bez kose? Kiselina je opasna...

P.S. Kakvo druzenje pominjete opet se trkate?

• Svrati ponekad, 139 postova
  • Motocikl: SUZUKI GS-500

Zdravo,

Evo malo slika Apollo-a dok je jos u komadu:

post-3073-0-03553200-1336143232_thumb.jpg post-3073-0-29204600-1336143240_thumb.jpg

post-3073-0-60073200-1336143250_thumb.jpg post-3073-0-23881300-1336143259_thumb.jpg

post-3073-0-30018100-1336143287_thumb.jpg post-3073-0-07556400-1336143278_thumb.jpg

post-3073-0-16601300-1336143297_thumb.jpg post-3073-0-53015800-1336143314_thumb.jpg

post-3073-0-52224700-1336143330_thumb.jpg post-3073-0-73708100-1336143338_thumb.jpg

post-3073-0-48497400-1336143348_thumb.jpg post-3073-0-64159500-1336143357_thumb.jpg

post-3073-0-54773900-1336143381_thumb.jpg post-3073-0-23187100-1336143373_thumb.jpg

post-3073-0-41486700-1336143366_thumb.jpg

Bilo neko mokro vreme - pa zato ima blata, ali ovom motoru i prilici da bude kaljav!

Poz.

Zdravo,

post-3073-0-06921000-1336144101_thumb.jpg

I moj Apollo "dobi", prvi put - posle punih 11 meseci!

Selo Goracici, 20Km udaljeno od Cacka - na planini Jelici. Zaglavio se plovak i non-stop preliva gorovo. Bila je to trka sa vremenom na stopericu, dal cu pre da se strmeknem niz Jelicu do kuce ili ce pre da istoci svo gorivo. Uspeo sam! Problem sam reso odvijanjem srafa za istakanje goriva iz lonceta karburatora, nesto je vreovatno "spalo" na svoje mesto i Ok je sada. U pitanju je Kehin karb.

post-3073-0-02928100-1336144366_thumb.jpg

Selo Rajac, takodje 20km duboko u planini Jelici. Mora malo da se stane da se napoje i konj i jahac!

post-3073-0-27632500-1336144467_thumb.jpg

Selo Brezovice, 750m nadmorske visine, na planini Jelici. Majdan za vadjenje kamena koga je "otkrila" NATO bomba!

post-3073-0-51959100-1336144549_thumb.jpg

Apollo se hladi, gazda od prodavnice "pozira" za slikanje a ja pijem mlaki Ruski kvas.

(za sada sam mu oprostio sto je ostavio baru goriva ispod sebe, ali ce sledeci put - RADITI SIBICA!!!)

Poz.

P.S. Ako neko ima hiljadarku evra za bacanje, neka dodje kod mene i nek tera Apolla... registrovan je jos petnaestak dana.

• Cuore Sportivo, 1338 postova
  • Motocikl: KTM LC4 620, KTM 790 Adventure

Današnji raport...

Namunjio sam veliki agm akumulator os 12Ah u Apolla,

Isti takav ide u moj BMW :moto3:.

Slike u prilogu.

post-1574-0-64444600-1336163781_thumb.jpg

post-1574-0-29159800-1336163785_thumb.jpg

Današnji raport...

Namunjio sam veliki agm akumulator os 12Ah u Apolla,

Isti takav ide u moj BMW :moto3:.

Slike u prilogu.

Sumnjam da ce ici kao BMW ali je sigurno da ako ostanes bez goriva mozes doci kuci bez problema, samo drzi zuto dugme na desnoj strani kormana gde je nacrtana munja. :aha::zdravo:

• Podržavam 1

• U prolazu, 16 postova
  • Motocikl: Sprint Apollo RX 250

Veliki pozdrav svima...pre 10ak dana sam postao vlasnik Apolla 250 RX

Vozio sam toliko da sam ga doterao iz Jagodine do Pozege. Prvi utisci tokom voznje su ok,dovozio sam ga nekih 150km magistralom bez problema,brzina voznje oko 100km/h,testirao sam ga i moze do nekih 130km/h sto i nisam ocekivao ali su vibracije i truckanje toliko jake da je jako tesko voziti pri toj brzini.

Slabo se razumem u motore i prilikom kupovine nisam vodio majstora,isao sam na casnu rec prodavca :)

I ZAJEBAO SE :DDD

Cak i prilikom testiranja motora u Jagodini,prilikom verglanja,cudno se motor cuo,kao neko krckanje i nemoc pri verglanju,kao da je slab akumulator i nesto negde krcka,zapinje,kao neki zupcanik,ali je motor palio.

To paljenje na dugme iz dana u dan je postajalo sve teze i krckanje sve glasnije,cak se desi i da benzin pocne da curi,verovatno od zatezanja gasa prilikom paljenja i motor presisa.

Kad se upali,normalno radi i tiho,lepo vuce u voznji i ne daje nikakve lose znake,osim sto se desi po nekad da dok radi mirno na leru ako lagano zategnem gas on se ugasi,kao da se ugusi a ako ostrije zategnem gas on je zivahan i ostar.

I onda sam otvorio deklo sa leve strane gde se nalazi bendiks,tu je jedan dupli zupcanik,sa jedne strane precnika oko 3cm a sa druge strane zupcanik precnika oko 6cm....i video sam da su na strani veceg zupcanika polomljena 4 zuba.

I ustanovio da je krckanje prilikom verglanja bilo to i ocistio sam deklo od opiljaka,narucio novi zupcanik iz novog sada.

Cekao 4 dana dok su mi poslali,jer su greskom poslali drugi zupcanik :)

Zamenio sam zupcanik,sve lepo odradio , upalio motor E SAD,mnogo je lakse upalio nego pre,manje verglanja,dosta brze ali se opet cuo malo neki cudan zvuk kacenja zupcanika,krckanja....pomislih,tako to i treba da zvuci ali sam osecao da nesto jos nije u redu.

Vozikao sam se malo taj dan i posle nekoliko gasenja motora i verglanja,opet isti problem kao pre,cak i gore. VISE NIJE HTEO NI DA ZAVERGLA,SAMO SE CUJE cak cak i kao se gubi struja na motoru,instrument tabla se ugasi na 2 sec i ne daje nikakve znake.

Doguram ga do kuce,jaooo muke moje :) otvorim to isto deklo i vidim DA SE NOVI ZUPCANIK ZAGLAVIO SA MALIM ZUPCANIKOM U DESNOM GORNJEM UGLU KOJI IZLAZI IZ ALNASERA,NISU BILI UZUPCENI,ZUPCI SU SE POPRECILI I MOTOR NIJE MOGAO DA ZAVERGLA

I novi zupcanik se opet polomio,sada su slomljena 2 zuba...opet sam ga izvadio i ocistio sve i onda sam nekako uspeo da vidim da taj mali zupcanik koji ide iz alnasera je takodje pojeden,zupci su istroseni i onda sam zakljucio da je on pravio problem i lomio zubce na ovom drugom zaupcaniku koji sam zamenio.

Sutra cu da slikam i okacim slike.

Da se nadovezem na pricu,ovde nema dobrog majstora,jer mi je motor bio 7 dana kod majstora u Arilju i covek nije pipnuo motor,samo mi je rekao da kupim taj zupcanik i zamenim sam. To sam i uradio :) i tako mi je sad.

E sad hocu da odradim sve sam uz pomoc svih vas koji zelite da mi pomognete a vidim da je dosta vas jako iskusno sa ovim motorom i unapred se zahvaljujem svima na pomoci

Ovo je jedna jako kvalitetna tema na forumu vezana za jedan motor i treba da bude sacuvana i vise vredi od 100 majstora.

Planiram i kad sve ovo zavrsim ,da uradim jedan besplatan stampani primerak,problemi i servis Apollo 250 RX.

Hvala unapred

Nebojsa-Pozega

Veliki pozdrav svima...pre 10ak dana sam postao vlasnik Apolla 250 RX

Vozio sam toliko da sam ga doterao iz Jagodine do Pozege. Prvi utisci tokom voznje su ok,dovozio sam ga nekih 150km magistralom bez problema,brzina voznje oko 100km/h,testirao sam ga i moze do nekih 130km/h sto i nisam ocekivao ali su vibracije i truckanje toliko jake da je jako tesko voziti pri toj brzini.

Slabo se razumem u motore i prilikom kupovine nisam vodio majstora,isao sam na casnu rec prodavca :)

I ZAJEBAO SE :DDD

Cak i prilikom testiranja motora u Jagodini,prilikom verglanja,cudno se motor cuo,kao neko krckanje i nemoc pri verglanju,kao da je slab akumulator i nesto negde krcka,zapinje,kao neki zupcanik,ali je motor palio.

To paljenje na dugme iz dana u dan je postajalo sve teze i krckanje sve glasnije,cak se desi i da benzin pocne da curi,verovatno od zatezanja gasa prilikom paljenja i motor presisa.

Kad se upali,normalno radi i tiho,lepo vuce u voznji i ne daje nikakve lose znake,osim sto se desi po nekad da dok radi mirno na leru ako lagano zategnem gas on se ugasi,kao da se ugusi a ako ostrije zategnem gas on je zivahan i ostar.

I onda sam otvorio deklo sa leve strane gde se nalazi bendiks,tu je jedan dupli zupcanik,sa jedne strane precnika oko 3cm a sa druge strane zupcanik precnika oko 6cm....i video sam da su na strani veceg zupcanika polomljena 4 zuba.

I ustanovio da je krckanje prilikom verglanja bilo to i ocistio sam deklo od opiljaka,narucio novi zupcanik iz novog sada.

Cekao 4 dana dok su mi poslali,jer su greskom poslali drugi zupcanik :)

Zamenio sam zupcanik,sve lepo odradio , upalio motor E SAD,mnogo je lakse upalio nego pre,manje verglanja,dosta brze ali se opet cuo malo neki cudan zvuk kacenja zupcanika,krckanja....pomislih,tako to i treba da zvuci ali sam osecao da nesto jos nije u redu.

Vozikao sam se malo taj dan i posle nekoliko gasenja motora i verglanja,opet isti problem kao pre,cak i gore. VISE NIJE HTEO NI DA ZAVERGLA,SAMO SE CUJE cak cak i kao se gubi struja na motoru,instrument tabla se ugasi na 2 sec i ne daje nikakve znake.

Doguram ga do kuce,jaooo muke moje :) otvorim to isto deklo i vidim DA SE NOVI ZUPCANIK ZAGLAVIO SA MALIM ZUPCANIKOM U DESNOM GORNJEM UGLU KOJI IZLAZI IZ ALNASERA,NISU BILI UZUPCENI,ZUPCI SU SE POPRECILI I MOTOR NIJE MOGAO DA ZAVERGLA

I novi zupcanik se opet polomio,sada su slomljena 2 zuba...opet sam ga izvadio i ocistio sve i onda sam nekako uspeo da vidim da taj mali zupcanik koji ide iz alnasera je takodje pojeden,zupci su istroseni i onda sam zakljucio da je on pravio problem i lomio zubce na ovom drugom zaupcaniku koji sam zamenio.

Sutra cu da slikam i okacim slike.

Da se nadovezem na pricu,ovde nema dobrog majstora,jer mi je motor bio 7 dana kod majstora u Arilju i covek nije pipnuo motor,samo mi je rekao da kupim taj zupcanik i zamenim sam. To sam i uradio :) i tako mi je sad.

E sad hocu da odradim sve sam uz pomoc svih vas koji zelite da mi pomognete a vidim da je dosta vas jako iskusno sa ovim motorom i unapred se zahvaljujem svima na pomoci

Ovo je jedna jako kvalitetna tema na forumu vezana za jedan motor i treba da bude sacuvana i vise vredi od 100 majstora.

Planiram i kad sve ovo zavrsim ,da uradim jedan besplatan stampani primerak,problemi i servis Apollo 250 RX.

Hvala unapred

Nebojsa-Pozega

Dobro dosao Neso. :zdravo:

• Podržavam 1

• U prolazu, 16 postova
  • Motocikl: Sprint Apollo RX 250

danas otvaram deklo,menjam ulje...sad nisam siguran koje da stavim jer se pominje nekoliko vrsta..citao sam sve od pocetka i interesuje me ima li neko predlog sta je najbolje i sta je provereno....

hvala

danas otvaram deklo,menjam ulje...sad nisam siguran koje da stavim jer se pominje nekoliko vrsta..citao sam sve od pocetka i interesuje me ima li neko predlog sta je najbolje i sta je provereno....

hvala

Zdravo,

Ja trosim vec godinama MOTUL 5100, 10W40 (940 din 1L KIT-KOMERC).

Poz.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja