Jump to content

Moto Zajednica

Sprint Apollo

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 241 postova
  • Motocikl: HONDA VARADERO XL1000V

@mali3maj, @dunja 07 ubi me ladan beton, mada sumljam da je ostao otvoren prozor tokom prosle akcije kod mlade komsinice 8)

Da ti je od prozora cureo bi ti nos a ne temperatura i pluca, to je sve od hladnog betona!! :moto3::moto3: Pozdrav za Mikitaxi,dobrodosao na forum. :zdravo:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• zaludan, 383 postova

Cuj sad bi sve svalio na mladu komsinicu, jel ti Miki neces da ides vise u posetu?

Pocetkom marta cim malo temperatura bude u plusu sticu se uslovi za voznju mislim da su svi dobrodosli, pa i sa biciklom :zdravo:

• Svrati ponekad, 140 postova

Da li neko od brace bajkera koji ne offuju temu zna sta se desava sa mojim motorom?? Problem je sledeci: provozao sam se malo juce i imao sam neke sitne skoro neprimentne trzajeve u svakoj brzini i to na oko 4700-5100 obrtaja, moglo bi se reci male knedle, e sada guglao sam ja po netu naso neke strane sajtove i ne neznam sta da mislim :zbunjen::zbunjen: neki kazu da je to lose gorivo, promer glavne dizne, na jednom sajtu sam cak nasao da hoce to od hladnog vazduha.... dok drugi spominju neke cudne delove koji nisam znao da postoje na mom motoru. Drugari pomagajte, ali apelujem na vas bez OFF-a molim vas :care::moto3:

Da li neko od brace bajkera koji ne offuju temu zna sta se desava sa mojim motorom?? Problem je sledeci: provozao sam se malo juce i imao sam neke sitne skoro neprimentne trzajeve u svakoj brzini i to na oko 4700-5100 obrtaja, moglo bi se reci male knedle, e sada guglao sam ja po netu naso neke strane sajtove i ne neznam sta da mislim :zbunjen::zbunjen: neki kazu da je to lose gorivo, promer glavne dizne, na jednom sajtu sam cak nasao da hoce to od hladnog vazduha.... dok drugi spominju neke cudne delove koji nisam znao da postoje na mom motoru. Drugari pomagajte, ali apelujem na vas bez OFF-a molim vas :care::moto3:

Mislim da je u pitanju lambda sonda i protok smese izduvnih gasova kao i proyok kroz katalizator,proveri smesu ,mislim da odnos treba biti 14:1 u korist vazduha to je idealna smesa.Mozda ti i kill switch ili stop svetlo pravi problem, meni se odletovala neka zica pa mi se gubila struja na gasu i javljalo se trzanje ,muke zive dok nisam otkrio. >:( Nadam se da sam od koristi. Pa javi kako prolazis,cekamo!!! :zdravo:-_-

• Svrati ponekad, 439 postova
  • Motocikl: TDM 3vd , Honda CBR 1000 f

Skoro iste simptome sam imao sa mojim ...pre nego što sam prekidač ćope SKROZ RASKAČIO!! prekidač sa ćopave nogare koji je flešovao i bukvano mi na deliće sekunde gasio motor u vožnji a manifestovalo se kao sitno trzanje dok dan pred odlazak kod majstora je počelo bukvano da cima kao pobesneo konj

Majstor(moj lično) mi reče da se taj prekidač OBAVEZNO! kod apola skida izoluje da ga upšte nema više jer skoro na svim pravi probleme pre ili kasnije.Od kako sam to uradio ni traga ni glasa od bilo kakvog trzanja cimanja i gušenja,kakva bombina cdi i razna sranja pogledaj obavezno prvo to.... idi kod auto električara ako nemožeš sam OBAVEZNO SKINUTI CEO PREKIDAČ!! sa sve žicama

Inače masstechniks zna za tu problematiku i navodno su slali dopise (da se svuda skida prekidač) u svoje ovlašćene servise vezano za taj problem...zašto to niko ne skida nebih znao.... majstor mi reče da sam mu ja bar 10-ti sa istim problemom na istom motoru a naravno nisam imao pojma o čemu se radi :stabre:

Sad je stvarno potpuno druga priča nema ni t od trzanja bilo kakvog :moto3:

• U prolazu, 5 postova
  • Motocikl: Suzuki gsxr 600 k4

poz svima ja sam nov na ovom forumu nadam se da me primate vlasnik sam kineskog skutera planiram sad na prolece da kupim apollo pratim vas forum od pocetka 1aha.gif

poz svima ja sam nov na ovom forumu nadam se da me primate vlasnik sam kineskog skutera planiram sad na prolece da kupim apollo pratim vas forum od pocetka 1aha.gif

Pozz za novog potencijalnog člana jesmo li mi komunicirali na Fb preko grupe sprintscootres vezano za apolla da ne otkrivam baš full ime :zdravo:

• Podržavam 1

• U prolazu, 38 postova
  • Motocikl: Apollo Orion RX 250 Supermoto

@ uketic

Sta mu nije jednostavnije samo okrenuti prekidac za 180? nemora ic kod elektricara ni nista, a treba samo dva serafa skinut, okrenut i zaserafit nazad. po meni jednostavnije rijesenje.

Naravno DOBRODOSAO,Manjovac_kv. :zdravo::zdravo: Polako smo poceli da se sirimo i sigurno ugrozavamo Japance,Italijane,Austrijance...!!

@ uketic

Sta mu nije jednostavnije samo okrenuti prekidac za 180? nemora ic kod elektricara ni nista, a treba samo dva serafa skinut, okrenut i zaserafit nazad. po meni jednostavnije rijesenje.

Druže i ja sam slično uradio ustvari sam izvadio višak iz one kutijice limčić i oprugu da nema kontakta medjutim počeo je da me zajebava posle godinu dana ili manje...neznam tačno šta je problematika u struju se ne razumem stvarno ..ali treba komplet instalaciju raskačiti jer može samo muke da zadaje meni je seckao a Gligi se desilo dva puta ako se dobro sećam da mu je lanac prekinuo žice pa nije mogao da upali

Ovo što kaže ducky590 može i to je stvarno najednostavnije.... jedino što je po meni bolje ako se prekidač na ćopavoj ne koristi da se skine sve kompletno i nema više brige oko toga.

• Advanced Member, 1979 postova
  • Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660

Taj prekidac se skida za 3 minute. Ako se dobro secam za nogaru je pricvrscen sa 2 srafica, odvrnete njih, ispratite kabel sakriven iza rama do mesta gde je spojen na instalaciju i raskacite ga (kontakt je preko neke buksne uradjen tako da nema secenja zica, sve se elegantno resava).

• U prolazu, 38 postova

Znam da se vec to puno puta ponavljalo, ali od viska glava ne boli :) hocu upozoriti nove clanove i one koji to jos nisu napravili, da zamijene filter goriva prvom prilikom. Danas opet rastavljao pola motora jer me ostavio na cesti zbog karburatora (koji je opet procurio). Napokon se opametio i skinuo "skupi" i "kvalitetni" kineski filter i stavio od Yuga 45 za pola eura. Samo sam se nasmijao kad sam otvorio filter i vidio sta kinezi zovu filterom.

post-14910-0-11829300-1298475416_thumb.jpg

Ovo je donji dio, koji ide u karb, vidi se da svejedno sve prolazi....

post-14910-0-18054700-1298475444_thumb.jpg

Bolji filter imam na pipi u kupaonici, nemam komentara vise.... svima kojima je procurio karb, neka si zamijene sto prije, oni kojima nije, samo je pitanje vremena, jer se vidi koliko cestica i smeca prolazi kroz taj "filter".

Evo drugari da se javim. Posle dugotrajnih i opseznih provera ustanovio sam da nije ni prekidac,ni kill swich, ni labda sonda, ni sturja na rucici casa i td.... vec riknula bobina (Miljenko) nova soma i sest bandara (1600 dinara) u obliznjoj radnji za skutere :neznam::zdravo: E sada posto su vremenski uslovi kakvi jesu morao sam da probam motor na inprovizovanom dinometru tj. jednom velikom parcetu leda u dvoristu na kojem sam "vozio" motor u prazno. pozzzzzzzzzzzzz za sve Apolase :moto3:

Znam da se vec to puno puta ponavljalo, ali od viska glava ne boli :) hocu upozoriti nove clanove i one koji to jos nisu napravili, da zamijene filter goriva prvom prilikom. Danas opet rastavljao pola motora jer me ostavio na cesti zbog karburatora (koji je opet procurio). Napokon se opametio i skinuo "skupi" i "kvalitetni" kineski filter i stavio od Yuga 45 za pola eura. Samo sam se nasmijao kad sam otvorio filter i vidio sta kinezi zovu filterom.

post-14910-0-11829300-1298475416_thumb.jpg

Ovo je donji dio, koji ide u karb, vidi se da svejedno sve prolazi....

post-14910-0-18054700-1298475444_thumb.jpg

Bolji filter imam na pipi u kupaonici, nemam komentara vise.... svima kojima je procurio karb, neka si zamijene sto prije, oni kojima nije, samo je pitanje vremena, jer se vidi koliko cestica i smeca prolazi kroz taj "filter".

Jel je to filter ili neki donji deo (taloznik) na karburatoru? Ovako po slici nemogu zakljuciti o cemu se radi,vidim da ima neki navoj na jednom delu?

• Zainteresovan, 531 postova
  • Motocikl: 950adv 450exc

Ducky jesi li proverio kolko mu je max sa novim lancanicima

• U prolazu, 38 postova

@ dunja

To je filter, ako to tako mozemo nazvat, on je na crijevu odmah do rezervoara.

@ vava

zasad je isao 136 na 7800 okretaja. iskreno, nisam jos zadovoljan, mislim da cu uskoro stavit 34 zuba.

• U prolazu, 3 postova
  • Motocikl: TDM 850 4TX

da li je neko imao problema sa menjacem na apolu, nasao sam povoljno jednog ali mu je menjac vrisnuo. da li mi se isplati da ga pazarim pa da mu stavim novi menjac?

hvala unapred....

Ako mu je sahranjen menjac taj apollo nema blistavu istoriju, po mom misljenju akan je do panja, verovatno od tockarenja ( podizanja na zadnji tocak) do zna i ulje kakvo je bilo i sta je jos riknulo u agregatu pored menjaca. Moje misljenje je da takav primerak treba zaobici, ja ga sigurno ne bi uzeo. pozzzzzzzzzzz i dobrodosao

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja