Blackbite 7 Napisano Mart 10, 2010 Drug član, 2265 postova Lokacija: Stara Pazova Prijavi odgovor kao problematičan Stavi na srafove lepak srednje jacine, da se ne bi desilo slucajno opet. Nije naivna stvar da otpadne kocnica. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
LUCI6/6/6 1 Napisano Mart 10, 2010 U prolazu, 63 postova Lokacija: Obrenovac Prijavi odgovor kao problematičan hvala brate,pokusacu kad se malo poboljsa vreme..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miki PA 11 Napisano Mart 10, 2010 Svrati ponekad, 140 postova Lokacija: Pancevo Prijavi odgovor kao problematičan Nikako nije naivno, odmah sam proverio moje srafove...Ako ova zima potraje menjam Apolla za motorne sanke ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4408 Napisano Mart 12, 2010 Advanced Member, 1966 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan @ Brickmann: Nimalo prijatna situacija, srećom sve je prošlo bez posledica. Kod mene su svi šrafovi fabricki bili zalepljeni plavim (valjda je to srednja jačina) lepkom tako da nisam imao nikakvih problema sa odvrtanjem. Ne mogu da se setim koliko je štender visok a pošto radim od jutra do mraka ovih dana ne mogu ni da izmerim. U pitanju je neka brojka oko 40cm s'tim da prednji točak nije u vazduhu (za zadnji ne znam jer je amortizer skinut, ja lud pa verujem serviserima kada kažu da je stigao deo ). Uglavnom kada nadjem vremena izmeriću tačno pa javljam. @ Svi Auspuh je gotov, zadovoljan sam kako je ispao Svašta će mi jos pasti na pamet dok ne sredim amortizer... Jedno pitanje: čemu služi crevo koje ide od filtera za vazduh (zapravo airbox-a) pa do mašine? Znači ne u karburator nego baš u mašinu. Koje su posledice njegove ispucalosti? I još jedno pitanjce: da li ima neko od nas da mu nije crkao zadnji amortizer ili hladnjak? I da li je nekom otišao amortizer sa ljubičastim navrtkama i uopšte ima li neko od nas motor sa takvim amortizerom? Ovo bi možda najbolje bilo da Delija odgovori pošto je ipak on serviser i ima dodir sa većim brojem motora... I kako ste? ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
uketic 43 Napisano Mart 12, 2010 Svrati ponekad, 437 postova Lokacija: novi bgd i zvezdara,united blok 70 kineska četvrt Motocikl: TDM 3vd , Honda CBR 1000 f Prijavi odgovor kao problematičan Pitanje jedno jel preživeo nekom amortizer zadnj na apollu, a da nije menjan u garantnom roku Čitao sam temu od početka ali sve se mislim da mi nije nešto promaklo, jel se beše svima tripovao merač goriva? Ostalo je uglavnom ok za 1189e nema boljeg ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Brickmann 1 Napisano Mart 12, 2010 Svrati ponekad, 134 postova Lokacija: Ниш, Јужна пруга Prijavi odgovor kao problematičan Jedno pitanje: čemu služi crevo koje ide od filtera za vazduh (zapravo airbox-a) pa do mašine? Znači ne u karburator nego baš u mašinu. Koje su posledice njegove ispucalosti? I još jedno pitanjce: da li ima neko od nas da mu nije crkao zadnji amortizer ili hladnjak? I da li je nekom otišao amortizer sa ljubičastim navrtkama i uopšte ima li neko od nas motor sa takvim amortizerom? Ovo bi možda najbolje bilo da Delija odgovori pošto je ipak on serviser i ima dodir sa većim brojem motora... I kako ste? ;D Ако мислиш на црево које улази у машину на горњем делу ближе амортизеру то је такозвани " иберлауф " (одушак машине, немам ближе објашњење). У принципу код југића се и не користи на прави начин него дими испод "аута", што ће се рећи да и није неки круциални део без кога се не може. Битно је само да није уштипан да неби стварао непотребан притисак у самом мотору. мени цркао п***р са љубишастим наврткама и то на 600км. ;D Свака част за труд око изгледа мотора. Алал вера. мени се трипује мерач. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Brickmann 1 Napisano Mart 12, 2010 Svrati ponekad, 134 postova Lokacija: Ниш, Јужна пруга Prijavi odgovor kao problematičan @ Brickmann: Ne mogu da se setim koliko je štender visok a pošto radim od jutra do mraka ovih dana ne mogu ni da izmerim. U pitanju je neka brojka oko 40cm s'tim da prednji točak nije u vazduhu (za zadnji ne znam jer je amortizer skinut, ja lud pa verujem serviserima kada kažu da je stigao deo ). Uglavnom kada nadjem vremena izmeriću tačno pa javljam. @ Глига Заборавих малопре.... Прелиставао сам форум и видео сјајне идеје за штендере, па сам се намерачио да направим један, али сличан овоме: одустао сам (за сада) од средњег, због чега сам те и питао за висину. Када завршим и испробам, слике и мере буду истог дана. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
LUCI6/6/6 1 Napisano Mart 12, 2010 U prolazu, 63 postova Lokacija: Obrenovac Prijavi odgovor kao problematičan e ovako,meni alnaser crk`o,desni hladnjak....i sudbine sam kao gliga cekam delove vec mesecima.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4408 Napisano Mart 12, 2010 Advanced Member, 1966 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Da, na to crevo mislim. Ono mi je jedino ispucalo Hmmmm, ja sam se bas bas ponadao da je problem sa amortizerom ispravljen tim novijim serijama koje imaju ljubicaste navrtke... Slaba vajda od toga znaci... Ovaj stender za zadnji tocak je super stvar, nema vise cimanja kod podmazivanja lanca Centralni je dobar za vece intervencije al' ako je sa nekim mehanizmom za podizanje. U ovoj varijanti (parola snadji se ) kako sam ja radio nas dvojica smo ne bas lagano namestili motor a da se ne zagrebe u procesu. Sad nesto ne mogu da se setim da li si postavio slike gotovog paktregera (Brickmann)? Ako jesi prelistacu temu a ako nisi vreme je da se pohvalis Na ovim licicama sa voznje je suvise sitan da bi se videlo kako je odradjen. e ovako,meni alnaser crk`o,desni hladnjak....i sudbine sam kao gliga cekam delove vec mesecima.... Da, desni hladnjak i zadnji amortizer su im opasne boljke... Prema recima servisera svaki hladnjak procuri na istom mestu. Osim Luci-ja ne znam da je neko imao drugi problem sa motorom. A delovi... Napisah ranije, amortizer sam im prijavio sredinom AVGUSTA dok je jos bilo garancije. Sad vise nema garancije ali zato ni dela nema @Brickmann Hvala na odgovorima a i na komplimentu, ovo je prva stvar sa kojom sam zadovoljan kako je ispala posle farbanja. Valjda ce farba izdrzati visoke temperature, ipak je za to i namenjena Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackbite 7 Napisano Mart 13, 2010 Drug član, 2265 postova Lokacija: Stara Pazova Prijavi odgovor kao problematičan Dopada mi se kako je auspuh ispao. Izgleda da promena boje amortizera nije pomogla da se on ne kvari. Izgleda da je ovo slabost koju svaki vlasnik Apolla mora da prihvati i pre ili kasnije zameni amortizerom drugog proizvodjaca. Sto se tice hladnjaka, tp mi se ni malo ne dopada. Nije problem mozda toliki, koliku havariju moze da izazove ako se ne uoci na vreme. Vezano za lepak za srafove, trebalo bi da je plavi srednje jacine, samo nisam 100% siguran da je standardizovana boja od strane razlicitih proizvodjaca, pa zato nisam odmah napisao boju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4408 Napisano Mart 13, 2010 Advanced Member, 1966 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Hladnjak? Nema sanse da se ne primeti kada procuri... Noga bude zelena posle voznje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
uketic 43 Napisano Mart 13, 2010 Svrati ponekad, 437 postova Lokacija: novi bgd i zvezdara,united blok 70 kineska četvrt Motocikl: TDM 3vd , Honda CBR 1000 f Prijavi odgovor kao problematičan Kaparisao danas apola na sajmu stiže za nedelju dana najviše ;D jbg kakave god da ima mane ovde nabrojane novo je novo ito za 1189e, samo moram da užickam negde još 100e toliko mi fali Nešto mi pade napamet oko ovog hladnjaka mislio kad ga dobijem da kineski antifriz izbacim a da sipam neki valvolin ili tako nešto možda bi to sprečilo propišavanje u kombinaciji sa zaštitnom mrežicom od aluminijuma . A amortizer mi reče tip na štandu serviser inače da nebi bilo loše da se doduva nije ni on siguran koliko0,5 bara i da se popusti na najmekše , mada ja mislim da mu je to serijski tako igotovo stavimo neki od ktm-a i problem rešen naravno ako nije amort kao pola motora ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Brickmann 1 Napisano Mart 14, 2010 Svrati ponekad, 134 postova Lokacija: Ниш, Јужна пруга Prijavi odgovor kao problematičan @ Ucletic [glow=red,2,300]ДОБРО НАМ ДОШАО![/glow] и промени оно "у потрази за мотором" , сад си наш. Моје искуство са антифризом је позитивно, па мислим да ако се одлучиш на замену уради то тек пред зиму. Ја сам мог Апола возио целе зиме са кинеским антифризом и нисам имао никаквих проблема. Амортизер може да се пумпа, пробао ја него ми није ваљала пумпа па сам одустао. @ Gliga Ево готовог дела за сваки случај: Данас сам поново био до Рибарске бање ;D и када сам сипао гориво пре пута сетио сам се да проверим потрошњу и испало је овако 135км са скоро 4,5л горива, колега са чопером израчуна потрошњу као 3,3л/100км. Било је то комбиновано: градска (једно 30км) и вожња кроз околна села по кривудавим путевима (остало). У суштини, уклапам се у просек потрошње, стим што сам то извезао са свећицом NGK D9EA која је мало "топлија" од препоручене. Него, што се тиче штендера, мислим да ће задњи да потпуно задовољи све потребе, а и прилично је једноставан за израду. Планирам да искористим рупе кроз задњу осовину и да у исте укачим крајеве штендера. Видећемо како ће да се покаже. Имао сам инцидент на послу и добио гипс на колену и тек сам га јуче "скинуо" па сад баш нешто и нисам оран за неки рад. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
uketic 43 Napisano Mart 14, 2010 Svrati ponekad, 437 postova Lokacija: novi bgd i zvezdara,united blok 70 kineska četvrt Motocikl: TDM 3vd , Honda CBR 1000 f Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na dobrodošlici uvek sam gotivio ovaj tip motora zato što mi je prava mera, i prvi put kupio novo vozilo , nego jel probao neko uz stepenice kako špiluje ;D Štender je inače ekstra ispao verovatno će da padne kopiranje eh da visok sam 180cm i sa obe noge dodirujem zemlju bez problema,ali je amort bio popušten ma max stim da sam zaboravio da kažem da sam neprirodno krakat za svoju visinu,rastu mi noge iz ramena i to... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dutchman 114 Napisano Mart 14, 2010 Drug član, 1050 postova Lokacija: BGD, Serbia Motocikl: CBR600RR , CBR600F , Burgman400 Prijavi odgovor kao problematičan kad sam video cene na sajmu , ponadah se da ce neko da proda svoj primerak za 800e ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tota 0 Napisano Mart 14, 2010 U prolazu, 16 postova Lokacija: Bela Palanka-Nis Motocikl: Piaggio X9 250ccm 2000g Prijavi odgovor kao problematičan E a koje su cene bile na sajmu??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
uketic 43 Napisano Mart 14, 2010 Svrati ponekad, 437 postova Lokacija: novi bgd i zvezdara,united blok 70 kineska četvrt Motocikl: TDM 3vd , Honda CBR 1000 f Prijavi odgovor kao problematičan 1189e :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4408 Napisano Mart 14, 2010 Advanced Member, 1966 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan @Uketic Cestitke na kupovini! Neka te lepo sluzi @Brickmann Lepo izgleda nosac, profi je uradjen Sto se tice potrosnje meni sa originalnom svecicom nikada nije isla preko 3.2litre, cak i u gradskoj voznji, a uglavnom je bila 3l kada se vozi mesovito. U skorije vreme je poceo malo vise da trosi pa se sada vrti negde oko 3.3 sto mi dodje puno Najmanje sto sam izmerio je bilo 2.6l, natovaren motor i otvoren put, milina jedna. Pre nego sto pita neko: da, vodim evidenciju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Brickmann 1 Napisano Mart 15, 2010 Svrati ponekad, 134 postova Lokacija: Ниш, Јужна пруга Prijavi odgovor kao problematičan @ Gliga Код мене је вожња по "брдовитом Балкану", а и то се пика у потрошњу... ;D Што се тиче носача - после зиме изгледа мало зарђало, пошто је лоше у старту офарбан, али ваљда ћу да гасредим квалитетније или пак да направим нови са носачима бочних кофера, видећемо од сезоне зависи... Инфо за штендер: према прелиминарним прорачунима требаће око 3,5м кутије 20х20мм, два болцнија по 15мм дужина око 10цм, два комадића цеви унутрашњњег пречника око 16мм дужина по 5цм, две матице М8, два штрафа М8х15мм, мало боје и труда који ништа не кошта. Све у свему неби требало да изађе више од 400 до 500 динара. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
uketic 43 Napisano Mart 15, 2010 Svrati ponekad, 437 postova Lokacija: novi bgd i zvezdara,united blok 70 kineska četvrt Motocikl: TDM 3vd , Honda CBR 1000 f Prijavi odgovor kao problematičan @Gliga Hvala na čestitkama motor je definitivno najbolja kupovina na sajmu sa ovim popustom Gligo jel u servisu stvarno ima delova ili čerupaju sa drugih motora kad nešto crkne. Eh da jel stigao amort ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4408 Napisano Mart 15, 2010 Advanced Member, 1966 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan @Gliga Hvala na čestitkama motor je definitivno najbolja kupovina na sajmu sa ovim popustom Gligo jel u servisu stvarno ima delova ili čerupaju sa drugih motora kad nešto crkne. Eh da jel stigao amort ;D Nov za 1200, tu nema greske Odavno nisam isao u servis pa ne znam kako sada stoje stvari. Prosle godine su amortizer skidali sa nekog u delovima ali su zato imali hladnjak i desne prekidace (za paljenje), zmigavce a mozda cak i retrovizor (jbt, ovako kad se nabroji ispadne da sam potpuno unakazio motor a nisam...). Valjda u startu par primeraka namene za delove a nesto donesu pojedinacno. Sada kako sam razumeo treba da stignu bas delovi jer su u zestokom deficitu sa amortizerima I ne staj mi na muku za amortizer. Prosle nedelje su im stigli delovi sa carine i od tada stoji da treba oni meni da se jave kada iscackaju deo. Naravno ne javljaju se. Ali zato ni ja nemam vremena da zovem njih... Uglavnom meni je stari amortizer potpuno crkao, vise ne moze da se vozi... Jedina svetla strana u tome je sto ne trosim pare na gorivo @Brickmann Ta moja najniza zabelezena potrosnja je bila u brdovitoj Bosni i to zaista brdovitom delu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Brickmann 1 Napisano Mart 15, 2010 Svrati ponekad, 134 postova Lokacija: Ниш, Јужна пруга Prijavi odgovor kao problematičan @ Gliga Мала шала је била, не љути се. Гледао сам путопис и свака част за исти. Мени нешто још увек не штима на мотору. Али штендер је пао данас! Позвао ме комшија на кафу па ћу мало касније да поставим више слика. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
LUCI6/6/6 1 Napisano Mart 16, 2010 U prolazu, 63 postova Lokacija: Obrenovac Prijavi odgovor kao problematičan gligo ja mislim da je to neka zajebancija sa delovima,meni isto tako pricaju da ce mi biti javljkeno...xexexe,ici cemo mi u kinu po delove..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4408 Napisano Mart 16, 2010 Advanced Member, 1966 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Danas zvao lika a on u Italiji, vraca se u cetvrtak Na Masstechnicovom sajtu postoji katalog rezervnih delova za 2010. i verovali ili ne imaju sve zivo za sve njihove motore i skutere. Na papiru barem... Cekam petak pa da vidim gde sam. U Kinu? Moze, ja cu da zbudzim neku hard tail chopper verziju Apollo-a i vozimo do tamo @Brickmann Naravno da je sala, daleko bilo da se ljutimo zbog tak'ih mizernih sitnica Stender je ispao ODLICNO, jos kada se dovrsi... Jesi li razmisljao da mu stavis tockove ili i ovako dobro radi? Kad vidim ovakve radove prosto mi bude zao sto nemam uslova/znanja/alata da samostalno majstorisem A sad postavljaj jos slika, kafica je daaaavno gotova Kada kazes da ti nesto ne stima, jel to jos uvek onaj problem koji se resi novom svecicom ili nesto drugo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Brickmann 1 Napisano Mart 16, 2010 Svrati ponekad, 134 postova Lokacija: Ниш, Јужна пруга Prijavi odgovor kao problematičan @ Gliga Мени је жао што нисмо сви "аполаши" ближе па да када нешто правимо - правимо по 10 - 20 комада, онда се исплати и алат да се направи. Ја сам зато изабрао за метод израде штендера метод "комшије ће да ме бију", тј. засецање кутија ради лакшег савијања на "хладно", а касније варење свих рупа. Мало сизифов посао али солидно савија делове. Рецимо кутија 20х20мм у луку полупречника 75мм има разлику између горњег и доњег лука око 40мм за савијање од 135 степени. То значи да ако је шајбна брусилице 2мм мораш да пресечеш цев са унутрашње стране лука 20 пута и то до дубине око 15мм. Све је то једноставније када загреваш цев и савијаш је око нечега. Али... Корак први => на 30цм од краја кутије обележио сам први рез И тако више пута на размаку од 1цм..... тачније 24 пута Мора тако са три стране, због дубине и правца резања.Обележио сам 5мм које не трба срезати. Шипку сам стегао у стегу и са једне стране прорезао, онда то исто са друге стране Онда сам полако то савио. Не треба нека велика сила за то. Најбоље је, по мом мишљењу, кад би се могло са нечим гурати по средини, али ако немаш чиме , добро је и савијање у стеги. Корак други => Провера тачности и узимање следећих мера Следеће резање почиње на 20цм од последњег реза, 17 резова на по 1цм, да би се после савијања добио угао од 90 степени 10цм размака од последњег реза и поново 17 резова Корак трећи =>[move] ИНСПЕКЦИЈА ![/move] Поново размак 20цм па 24 резова. За онај део на крају ( у облику латиничног слова У ) резао сам 31 пут, па сам га савио и утврдио да није у 180 степени. Онако савијеног сам још једном прорезао све резове и поново и додатно га савио. Не сећам се дужине кутије, али то није више битно за целу причу. Попречну и оне две упорне шипке сам такође конструисао налицу места. Ово је први озбиљнији изглед. За крајеве сам поделио стару биксну од задње виљушке аутоматика и осовину задњег точка од АПН-ца И добио штендер! Лако се намешта док је мотор на "ћопки" И подиже се лакше од било ког скутера Размишљам нешто данас да му направим и додатак да може да се користи и као средњи.... али то је само мисао за сада. Ако успем, похвалићу се. Што се тиче мог мотора има ружну навику да доручкује свећице. Незнам још дали ЦДИ може да утиче на тај његов апетит. Мада је промењен, у оној црној кутијици кинези пакују 25 различитих ЦДИ-ева, питање је шта су мени ставили задњи пут? Не разумем смисао тих точкова на овом уређају. Изузетно лако подиже мотор, ја сам се стварно одушевио. Ако је због померања - треба ми 5 секунди да скинем мотор са њега ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...