Meteorolog 335 Napisano Decembar 17, 2015 Go fuck yourself!, 823 postova Lokacija: Bor/Zlot Motocikl: 4X4 egzotika iz Azije... Prijavi odgovor kao problematičan Не, није. Фрајлауф је једносмерна спојница, а бендикс је електро соленоид. Оно што је исто, јесте улога да споје електро мотор стартера са радилицом мотора. Eto @Bosko, frajlauf ti je ''jednosmerna spojnica'' :lol: To ti sve govori... :lol: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bosko Markovic 0 Napisano Decembar 17, 2015 U prolazu, 22 postova Lokacija: Novi Slankamen Motocikl: Kawasaki 636, Honda NX 650 i CTX tomos Prijavi odgovor kao problematičan WOW.... super... Sada cu ja to sve da popravim ... Natovarim motor, pravac u servis i kazem, hocu da pali na dugme ... Inace, kurbla je namestena, pali... Samo sto umalo nisam slomio nogu kada sam palio... nedelju dana sam sepao jer se vratila kurbla i umalo me prebacila preko motora. Znaci - kurbla samo u nekim slucajevima... Pre cu traziti neko brdo da palim na gurku nego da palim na kurblu... Video sam na servisu da nisu skupi delovi, npr. instalacija 2800 din. rezervoar isto tako itd... Nisam pitao za njihov radni sat, valjda nece biti navlakusa kao ono delovi bagatela a majstori sa Nemackom satnicom... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Meteorolog 335 Napisano Decembar 17, 2015 Go fuck yourself!, 823 postova Lokacija: Bor/Zlot Motocikl: 4X4 egzotika iz Azije... Prijavi odgovor kao problematičan Pa kad ga već teraš na servis, onda nek' se majstori muče sa tim Hahahaha, takva su i moja iskustva sa kurblom u početku, nekad je nekako čudno vrati, pa imam osećaj kao da sam polomio nogu Na gurku ja izbegavam da palim, bojim se da ne prezubi ili da se ne desi nešto. Ne znam je li to opravdano ali eto...izbegavam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bosko Markovic 0 Napisano Decembar 17, 2015 U prolazu, 22 postova Lokacija: Novi Slankamen Motocikl: Kawasaki 636, Honda NX 650 i CTX tomos Prijavi odgovor kao problematičan Nisam dodao jos da mi spala noga sa kurble i udario sam nogom u sasiju ili u onaj drzac noge za suvozaca - znaci imam masnicu kao nikada do sada... Svom tezinom sam se oslonio, skliznula mi noga i eto belaja... Definitivno, ovaj motor mora da pali na dugme, kurbla je i opasna i tesko je upaliti motor... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
<Vuk> 751 Napisano Decembar 17, 2015 ★★★★★, 654 postova Lokacija: Ruma Prijavi odgovor kao problematičan Definitivno ti trebaju cizme. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Meteorolog 335 Napisano Decembar 18, 2015 Go fuck yourself!, 823 postova Lokacija: Bor/Zlot Motocikl: 4X4 egzotika iz Azije... Prijavi odgovor kao problematičan Nisam dodao jos da mi spala noga sa kurble i udario sam nogom u sasiju ili u onaj drzac noge za suvozaca - znaci imam masnicu kao nikada do sada... Svom tezinom sam se oslonio, skliznula mi noga i eto belaja... Definitivno, ovaj motor mora da pali na dugme, kurbla je i opasna i tesko je upaliti motor... Pa ne smeš tako da pališ... Probaj da je namotaš malo, pritiskaj je sitno, 2-3 puta, ono milimetarski je pritiskaj. Osetiš kad uhvati pa je onda zgaziš, ali ne svom težinom, nego samo snagom noge. Imam utisak da kurbla hvata mnogo nisko, dakle, ne pritiskaš skroz odozgo (zato sam ti napisao ovo milimetarsko pritiskanje)... Ide teže dok ne dobiješ osećaj. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bosko Markovic 0 Napisano Decembar 18, 2015 U prolazu, 22 postova Lokacija: Novi Slankamen Motocikl: Kawasaki 636, Honda NX 650 i CTX tomos Prijavi odgovor kao problematičan Definitivno ti trebaju cizme. Samo neke celicne... :-D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bosko Markovic 0 Napisano Decembar 18, 2015 U prolazu, 22 postova Lokacija: Novi Slankamen Motocikl: Kawasaki 636, Honda NX 650 i CTX tomos Prijavi odgovor kao problematičan Nisam dodao jos da mi spala noga sa kurble i udario sam nogom u sasiju ili u onaj drzac noge za suvozaca - znaci imam masnicu kao nikada do sada... Svom tezinom sam se oslonio, skliznula mi noga i eto belaja... Definitivno, ovaj motor mora da pali na dugme, kurbla je i opasna i tesko je upaliti motor... Pa ne smeš tako da pališ... Probaj da je namotaš malo, pritiskaj je sitno, 2-3 puta, ono milimetarski je pritiskaj. Osetiš kad uhvati pa je onda zgaziš, ali ne svom težinom, nego samo snagom noge. Imam utisak da kurbla hvata mnogo nisko, dakle, ne pritiskaš skroz odozgo (zato sam ti napisao ovo milimetarsko pritiskanje)... Ide teže dok ne dobiješ osećaj. Ma jasno je meni da treba da nadjem polozaj gde malo kao zapne kurbla. Sve ono pre i posle nece upaliti motor i upravo se i desi problem kod povreda kada se u praznom hodu naleti na dekompresor ili kako se vec kaze. Ma definitivno, cim nadjem vremena, ide na servis pa neka se zezaju oko paljenja... Inace, hvala na savetu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Meteorolog 335 Napisano Decembar 18, 2015 Go fuck yourself!, 823 postova Lokacija: Bor/Zlot Motocikl: 4X4 egzotika iz Azije... Prijavi odgovor kao problematičan Definitivno ti trebaju cizme. Samo neke celicne... :-D Probaj sa pancericama Edit: Znam za ljude koji rukom upale 600+ccm na kurblu. Toliko su dobro stekli osećaj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bosko Markovic 0 Napisano Decembar 18, 2015 U prolazu, 22 postova Lokacija: Novi Slankamen Motocikl: Kawasaki 636, Honda NX 650 i CTX tomos Prijavi odgovor kao problematičan Definitivno ti trebaju cizme. Samo neke celicne... :-D Probaj sa pancericama Gospodo, strpljenja, ja nisam palio na kurblu od 15-te godine... Odvikao sam se... polako... Nemojte me terati da posle osnunjem takmicenje kurblanja... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Decembar 18, 2015 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan У доба Интернета, за цирка 20 секунди могу да се нађу упутства како се мотоцикли стартују на курблу. Не стоји да од тога правимо баук, али ни да сматрамо да је то курбла на "Апенцу". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Meteorolog 335 Napisano Decembar 18, 2015 Go fuck yourself!, 823 postova Lokacija: Bor/Zlot Motocikl: 4X4 egzotika iz Azije... Prijavi odgovor kao problematičan У доба Интернета, за цирка 20 секунди могу да се нађу упутства како се мотоцикли стартују на курблу. Не стоји да од тога правимо баук, али ни да сматрамо да је то курбла на "Апенцу". Slažem se. Ima dosta tutorijala po youtube-u, ipak, imam neki osećaj da je kod apollo-a to malo drugačije, verovatno je to samo moj osećaj. Kažem to, jer npr, drugarov xt600 upalim na kurblu mnogo lakše i mekše nego apollo-a... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bosko Markovic 0 Napisano Decembar 18, 2015 U prolazu, 22 postova Lokacija: Novi Slankamen Motocikl: Kawasaki 636, Honda NX 650 i CTX tomos Prijavi odgovor kao problematičan U redu je gospodo... Poznajem i kompjuter i internet ali znam i da je tesko upaliti Apolla na kurblu i bas je bezveze tema... Samo sam rekao da sam posle treceg pokusaja povredio nogu i kraj... Nisam nikada palio veci motor na kurblu i ne mogu ni da uporedim jer sam uvek vozio sportske motore. Od 2000.te godine sam poceo da vozim Cagivu mito i to je bio kraj kurble za mene... Ja bi naceo novu temu: hladnjak... Da li je neko nasao neku zamenu za ovaj fabricki hladnjak Apolla? Da pase ili uz neke minimalne promene? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Meteorolog 335 Napisano Decembar 18, 2015 Go fuck yourself!, 823 postova Lokacija: Bor/Zlot Motocikl: 4X4 egzotika iz Azije... Prijavi odgovor kao problematičan U redu je gospodo... Poznajem i kompjuter i internet ali znam i da je tesko upaliti Apolla na kurblu i bas je bezveze tema... Samo sam rekao da sam posle treceg pokusaja povredio nogu i kraj... Nisam nikada palio veci motor na kurblu i ne mogu ni da uporedim jer sam uvek vozio sportske motore. Od 2000.te godine sam poceo da vozim Cagivu mito i to je bio kraj kurble za mene... Ja bi naceo novu temu: hladnjak... Da li je neko nasao neku zamenu za ovaj fabricki hladnjak Apolla? Da pase ili uz neke minimalne promene? Ma bre, opušteno skroz, apollo je totalno jedinsven po svemu Jeste, Maretov ortak je stavio hladnjak od drugog motora, ne mogu da se setim sa kog, imaš u pređašnjim stranama. A ček, jel tvoj hladnjak pukao ili hoćeš da ga menjaš samo??? Ako nije pukao, ne moraš ga menjati, samo onaj čep gde sipaš antifriz ne steži do kraja. Zavrni ga samo koliko da uhvati i da na ispadne. Kad je stegnut do kraja onda, kada se zagreje antifriz i stvara se pritisak, opruga ne pušta onu gumenu zaptivku dovoljno pa nema odvoda pritiska, tj. antifriza u onu bočicu. Taj visok pritisak u hladnjacima je i glavni uzrok pucanja istih. Loše su to izveli Kinezi... Ovu foru sa čepom smo ustanovili uz pomoć ludog Marka Ludi Mare javi see 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bosko Markovic 0 Napisano Decembar 18, 2015 U prolazu, 22 postova Lokacija: Novi Slankamen Motocikl: Kawasaki 636, Honda NX 650 i CTX tomos Prijavi odgovor kao problematičan U redu je gospodo... Poznajem i kompjuter i internet ali znam i da je tesko upaliti Apolla na kurblu i bas je bezveze tema... Samo sam rekao da sam posle treceg pokusaja povredio nogu i kraj... Nisam nikada palio veci motor na kurblu i ne mogu ni da uporedim jer sam uvek vozio sportske motore. Od 2000.te godine sam poceo da vozim Cagivu mito i to je bio kraj kurble za mene... Ja bi naceo novu temu: hladnjak... Da li je neko nasao neku zamenu za ovaj fabricki hladnjak Apolla? Da pase ili uz neke minimalne promene? Ma bre, opušteno skroz, apollo je totalno jedinsven po svemu Jeste, Maretov ortak je stavio hladnjak od drugog motora, ne mogu da se setim sa kog, imaš u pređašnjim stranama. A ček, jel tvoj hladnjak pukao ili hoćeš da ga menjaš samo??? Ako nije pukao, ne moraš ga menjati, samo onaj čep gde sipaš antifriz ne steži do kraja. Zavrni ga samo koliko da uhvati i da na ispadne. Kad je stegnut do kraja onda, kada se zagreje antifriz i stvara se pritisak, opruga ne pušta onu gumenu zaptivku dovoljno pa nema odvoda pritiska, tj. antifriza u onu bočicu. Taj visok pritisak u hladnjacima je i glavni uzrok pucanja istih. Loše su to izveli Kinezi... Ovu foru sa čepom smo ustanovili uz pomoć ludog Marka Ludi Mare javi see Nije pukao hladnjak samo citam forum, vidim da skoro svi imaju isti problem, da cisto da vidim sta da radim... Pokusacu da pronadjem tu alternativu a i savet je ekstra - ima logike... Hvala jos jednom... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Meteorolog 335 Napisano Decembar 18, 2015 Go fuck yourself!, 823 postova Lokacija: Bor/Zlot Motocikl: 4X4 egzotika iz Azije... Prijavi odgovor kao problematičan Da, te čuvene boljke: desni hladnjak i amortizer. Stavi obavezno neki dobar antifriz za alu-hladnjake, proveri, možda taj lik nije menjao pa imaš onu njegovu originalnu tečnost, neko želatinasto govno. E da, i kontam da planiraš da teraš samo offroad (zbog guma i ninje koju imaš), moraćeš da rešiš i amort. Ili drugi da kupiš (ne sprintov) ili da remontuješ stari. Što se tiče remonta, Mare je to radio, takođe imaš na pređašnjim stranama. Što se tiče drugog, pasuje nam onaj sa suzukija TS uz minimalnu doradu nosača, ja imam taj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bosko Markovic 0 Napisano Januar 5, 2016 U prolazu, 22 postova Lokacija: Novi Slankamen Motocikl: Kawasaki 636, Honda NX 650 i CTX tomos Prijavi odgovor kao problematičan Kolege, srecna vam svima nova 2016. godina... Zelim vam puno kilometara bez problema, zdravlja, srece para, zena... Sve naj naj... Drugo sam hteo da pitam da li je neko imao problema oko paljenja. Palim samo na kurblu i nije problem... Izvestio sam se i upali od prvog do treceg pokusaja ali kada je -HLADAN- Kada je vruc, nece ni da se javi... Imam vremena pa ako neko zna o cemu se radi, neka mi objasni... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Meteorolog 335 Napisano Januar 15, 2016 Go fuck yourself!, 823 postova Lokacija: Bor/Zlot Motocikl: 4X4 egzotika iz Azije... Prijavi odgovor kao problematičan Kolege, srecna vam svima nova 2016. godina... Zelim vam puno kilometara bez problema, zdravlja, srece para, zena... Sve naj naj... Drugo sam hteo da pitam da li je neko imao problema oko paljenja. Palim samo na kurblu i nije problem... Izvestio sam se i upali od prvog do treceg pokusaja ali kada je -HLADAN- Kada je vruc, nece ni da se javi... Imam vremena pa ako neko zna o cemu se radi, neka mi objasni... Da smo živi i zdravi!!! E isto se dešava i kod mene. Kad je zagrejan, posle vožnje, neće na kurblu. Pojma nemam, možda je tako kod svih. Dok radi, dobro je. Zašto pališ samo na kurblu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bosko Markovic 0 Napisano Januar 15, 2016 U prolazu, 22 postova Lokacija: Novi Slankamen Motocikl: Kawasaki 636, Honda NX 650 i CTX tomos Prijavi odgovor kao problematičan Nece da pali na alaser. Ispravan je ali dugme je mrtvo, nista se ne desava. Pokusao sam da palim i preko punjaca ali nista... Nemam vremena da cackam, resice to ovi sa servisa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Meteorolog 335 Napisano Januar 16, 2016 Go fuck yourself!, 823 postova Lokacija: Bor/Zlot Motocikl: 4X4 egzotika iz Azije... Prijavi odgovor kao problematičan Nece da pali na alaser. Ispravan je ali dugme je mrtvo, nista se ne desava. Pokusao sam da palim i preko punjaca ali nista... Nemam vremena da cackam, resice to ovi sa servisa A jašta, neka misli ko je plaćen za to Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nikola rx 1 Napisano Mart 13, 2016 U prolazu, 11 postova Lokacija: Vranje Motocikl: Sprint apollo rx250 Prijavi odgovor kao problematičan Kolege bajkeri potrebna mi je vasa pomoc. Kupio sam sprint apollo od prvog vlasnika sa 6000 predjenih km pre nekoliko dana.Odmah sam uocio neke probleme a 2 najveca problema: na cilindru zadnje kocnice otisle gumice(ne stvara pritisak) kaplje mi negde antifriz a nigde se ne vidi gde Gde mogu da nadjem pomenute delove? HVALA unapred Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Meteorolog 335 Napisano Mart 16, 2016 Go fuck yourself!, 823 postova Lokacija: Bor/Zlot Motocikl: 4X4 egzotika iz Azije... Prijavi odgovor kao problematičan Kolege bajkeri potrebna mi je vasa pomoc. Kupio sam sprint apollo od prvog vlasnika sa 6000 predjenih km pre nekoliko dana.Odmah sam uocio neke probleme a 2 najveca problema: na cilindru zadnje kocnice otisle gumice(ne stvara pritisak) kaplje mi negde antifriz a nigde se ne vidi gde Gde mogu da nadjem pomenute delove? HVALA unapred Probaj sa ovima iz Novog Sada (Sprint). Ako nemaju ili ti ne odgovara cena, skini cilindar i naruči novi prema njemu. Sigurno pasuje nešto sa nekog modela. Kako si otkrio da ti kaplje antifriz? Možda kaplje iz one ekspanzione posudice, npr... Što se tiče menjanja hladnjaka, možeš da naručiš novi iz Sprinta ili da ubaciš hladnjak sa drugog modela motora, radili su to neki. Ili ako otkriješ gde je pukao možeš da ga naliješ malo tečnim metalom, trebalo bi da drži. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Meteorolog 335 Napisano Mart 16, 2016 Go fuck yourself!, 823 postova Lokacija: Bor/Zlot Motocikl: 4X4 egzotika iz Azije... Prijavi odgovor kao problematičan pa stalno kad pogledam vidim tecnost na hladnjaku.U pocetku sam mislio da je to visak tj da je prepunjen,ali sad vidim da negde pusta.Nzm od kog modela se hvata da ne bude ruzno.A za cilindar kad god zovem sprint massetehnic,nikad se ne javljaju. A kad pogledaš u hladnjak, jel se vide ćelije? Msm da je neko stavio sa nekog kawasaki-ja, ako se lepo sećam Da se javi kolega Mare, on to zna. Ma ti u Sprintu su debili, ili su propali. Možda su ugasili firmu, nemam pojma. Pokušavaj i dalje, možda se jave... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Meteorolog 335 Napisano Mart 16, 2016 Go fuck yourself!, 823 postova Lokacija: Bor/Zlot Motocikl: 4X4 egzotika iz Azije... Prijavi odgovor kao problematičan Sad mi pade nešto na pamet. Ne znam da li bi moglo da naliješ antifriz do vrha i da pratiš hoće li negde iscureti... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vava 634 Napisano Mart 17, 2016 Zainteresovan, 530 postova Lokacija: beograd mirijevo Motocikl: 950adv 450exc Prijavi odgovor kao problematičan Kolege bajkeri potrebna mi je vasa pomoc. Kupio sam sprint apollo od prvog vlasnika sa 6000 predjenih km pre nekoliko dana.Odmah sam uocio neke probleme a 2 najveca problema: na cilindru zadnje kocnice otisle gumice(ne stvara pritisak) kaplje mi negde antifriz a nigde se ne vidi gde Gde mogu da nadjem pomenute delove? HVALA unapred Okreni ovaj servis i pitaj http://www.kocionisistemi.rs/ oni su mi sredjivali neke cilindre i bio sam zadovoljan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...