Jump to content

Moto Zajednica

Sprint Apollo

Recommended Posts

• Operater, 77 postova
  • Motocikl: Apollo RX 250cc

znam ja dobro da sat laže ali ajde sad kao da je neka kilometraža nemogu ja sad objašnjavati ljudima da je to 4000 km ili koliko dodje ali na satu piše 5000. Svako će misliti ma šta ovaj meni lupa ovde. 0stabre.gif

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Cuore Sportivo, 1338 postova
  • Motocikl: KTM LC4 620, KTM 790 Adventure

Momci,

Kupio sam Apollo 2010 godište prešao je 2500 km hoću da ga preradim u enduro to će mi biti rndalica za šumicu.

Pitanje glasi: Od kog motora paše 21" točak ?

Kako poboljšati kočnice ?

Ima li motor neke blokade ?

Kako ga malo spustiti mislim na zadnji amortizer al bez sabijanja maticom ?

Unapred hvala :zdravo:

• Operater, 77 postova
  • Motocikl: Apollo RX 250cc

Pozz Johann da te sa srećom služi šta bih i ja dao da ne prodajem ovog mog nego da kupim veći motor a ovaj ostane za off road aji avaj takav je život 1hmm.gif

1. Najbolji pokušaj za delove je da vidiš točak od Honda dominator nx250 ali mislim da ona nosi 19'' točak nisam siguran, a i koji će ti 21'' na ovako malom motoru. Filter ulja paše original od suzuki burgman 150 mislim da je oznaka X327 za champion.

2. Najbolje što možes uraditi obavezno menjaj kinesko kočiono ulje dobiješ druge kočnice i to je sve bar po meni. Bar prednja mi bila nekontrolisana totalno novo ulje i radi ko sat.

3. Nema blokade stavi samo veću diznu na karb i cepaj. Model PZ 30 čini mi se kopija mikunija (možda je i original 'bem ga piše na karbu made in japan 0stabre.gif) Da i još možeš povaditi ona kobajagi govna od katalizatora na auspuhu da prodiše malo. 1oda.gif

4. Mislim da je nemoguće (ali to je samo moje mišljenje 0stabre.gif) ali u dnu amortizera iznad šarafa koji ga nosi imaš malo čudan prsten okreći ga i trebalo bi da cakće kao cik-cak palica tu možeš štelovati tvrdoću i neka stoji na malo žešćem jer ako je premekan i drndaš ga iscureće 1oda.gif Ujedno kad je na hard podešen deluje i da je malo niži jer kad ga potisneš na repu neće više toliko da se podiže.

Eto toliko nadam se da sam bar malo pomogao pozz.1zdravo.gif

• zaludan, 383 postova

@johann

Po meni nije apollo za neki zesci offroad bolje bi prosao sa qinqkijem, ali sad nema nazad.

1.Kocnice promeni za pocetak at ulje posle mozes i plocice.

2.Tocak ako nenadjes odgovarajuci moze neko da ti prepakuje osovinu ili sam na 21"

3.Sam motor nema blokada ali kao sto furijan kaze mozes da povadis katalizatore, nikako nediraj karburator stavljanja vece dizne ili slicno, razlog nema srafa za stelovanje vazduha ako stavis vecu diznu samo ce se gusiti u gorivu a nema nacina da mu povecas vazduh.....

4.Promeni mu antifriz stavi onaj sa najvecom tackom kljucana g12 ili slican.

5. Ako sam dobro razumeo ti hoces da spustis motor? Onda odvrnes dve matice i spustis koliko ti treba stitis gumu preko koje ide lanac u startu neces imati sa tim problema.

Procitaj temu od pocetka ako te nemrzi da imas uvid sa cim imas posla mozes preventivno ako predhodni vlasnik nije nista dirao da promenis prednje lezajeve i desni semering posto je fabricki kraci.

Posebnu paznju obrati na hladnjake mnogo su lose uradjeni koliko oni sami toliko i nacin kacenja meni je pao sa copave i pokrivio prvu veltikalu pa sam morao da je ukinem, mozes da izvadis i termostat, i da vidis da li ukljucuje termo prekidac ventilator posto smo i sa tim imali problema ja sam cak ugradio i sat od temperature posto fabricki imas sondu, ali ne i sat imas u ranim postovima.

Tu smo da pomognemo koliko je moguce ako ima jos nesto ti pitaj.

• Cuore Sportivo, 1338 postova
  • Motocikl: KTM LC4 620, KTM 790 Adventure

Pozdrav,

Namerno nisam hteo da uzmem qinkia izgleda jednostavno .... Mnogo matoro

Stigao sam do 45 strane i otpale mi oči pa sam rešio da pitam :)

U svakom slučaju slikaću rezultate moje prerade..

Što se karburatora tiče mislim da će ići na zamenu za neki drugi sa većim difuzorom...

• U prolazu, 38 postova
  • Motocikl: Apollo Orion RX 250 Supermoto

@johann

3.Sam motor nema blokada ali kao sto furijan kaze mozes da povadis katalizatore, nikako nediraj karburator stavljanja vece dizne ili slicno, razlog nema srafa za stelovanje vazduha ako stavis vecu diznu samo ce se gusiti u gorivu a nema nacina da mu povecas vazduh.....

dizna se moze promijeniti do 120 velicine, samo sta se mora otvoriti auspuh, maknut katalizator i stavit gljiva umjesto njegovog filtera zraka, automatski dobije vise zraka. ali samo do 120, na vecoj dizni od toga ce se pocet gusit.

• zaludan, 383 postova

@johann

Pogledaj od Suzukija drz-a prednju felnu dosta su slicne sa apollom.

Skoro tj. jos malo pa sam presao 10 000 km i pojavila se dva veca problemcica posto slika govori vise od reci....

09887700-15EA-D544-AA88-DE9B8359C3A0_thumb.jpg

0A76D0FC-5555-9546-9BEE-1A5A12726034_thumb.jpg

• zaludan, 383 postova

@gliga

Pa pao mi je jednom sa copave i jednom kad sam slajdovao po travi i to je to, najverovatnije od vibracija napravio sam skoro 1500 km vezano i motor je dobio recimo oko 3500-4500 obrtaja bas jake vibracije menjao sam ulje i nasao dosta opiljaka u situ.

Lepo ide lepo i povlaci ali bas dosta jake vibracije ima i druga stvar poceli su da popustaju srafovi gde se kaci na ram (nosaci) odvijaju se,sve redovno dotezem al jbg.

Pored ova dva evo od jutros se pojavio i treci ima lufta u prednjem tocku izgleda da su otisli lezajevi sto sam menjao za nepunih 1000 km, pocinjem da se umaram od silnih opravki sto je mnogo mnogo je.....

• Podržavam 1

• zaludan, 383 postova

@mikitaxi

Jel na istom mestu?

Pa sad 2009 covek je isto reklamirao ram ali je njemu pukao napred gde su drzaci od hladnjaka, a nije ga vozio ni 1000 km, sa tim da postoji mogucnost da ga je on naseo negde....

• Drug član, 2265 postova

Da zanemarimo ostale "zanimljivosti", losi hladnjaci i amortizeri su po meni veoma ozbiljni nedostaci cak i za kineski motor, ali pucanje rama je vise nego neprihvatljivo za bilo sta, sve i da je motor od 200e. :lud:

• zaludan, 383 postova

Pa da (ne)bude zabune meni je pukao od vibracija nema od cega drugog svi nosaci su mi na mestu, drugi sto sam video je pukao napred gde se kace hladnjaci mada covek je posle nevoljno priznao da je bio na offroadu,jos da se i mikitaxi oglasi da vidimo gde je njemu pukao ali opet svejedno motor za prvu namenu i jeste usustini namenjen za off.

U svakom slucaju sa kidanjem zupcanika menjaca, curenjem hladnjaka, otpadanjem izduvne grane sve sa topom, curenjem amortizera, rasipanjem prednjih lagera motor nije nista drugo do promasena investicija, meni je na pocetku bilo zanimljivo da ga opravljam a sad jbg valjda sam se umorio posle svake voznje pogledam da mi nije sta otpalo....

• Svrati ponekad, 139 postova
  • Motocikl: SUZUKI GS-500

Pa da (ne)bude zabune meni je pukao od vibracija nema od cega drugog svi nosaci su mi na mestu, drugi sto sam video je pukao napred gde se kace hladnjaci mada covek je posle nevoljno priznao da je bio na offroadu,jos da se i mikitaxi oglasi da vidimo gde je njemu pukao ali opet svejedno motor za prvu namenu i jeste usustini namenjen za off.

U svakom slucaju sa kidanjem zupcanika menjaca, curenjem hladnjaka, otpadanjem izduvne grane sve sa topom, curenjem amortizera, rasipanjem prednjih lagera motor nije nista drugo do promasena investicija, meni je na pocetku bilo zanimljivo da ga opravljam a sad jbg valjda sam se umorio posle svake voznje pogledam da mi nije sta otpalo....

200% si u pravu!!!

Poz.

• Podržavam 1

• zaludan, 383 postova

Ustanovio sam zbog cega je pocepao ram. Kriva je piksna da donjem levom nosacu koja se pojela tj. pukla i pola je otpalo a pola ostalo i ceo motor je zarotirala nalevo......

• Svrati ponekad, 241 postova
  • Motocikl: HONDA VARADERO XL1000V

Ustanovio sam zbog cega je pocepao ram. Kriva je piksna da donjem levom nosacu koja se pojela tj. pukla i pola je otpalo a pola ostalo i ceo motor je zarotirala nalevo......

E Zmaju bas si nam ulepsao dan Nedelja 11.09. taman sam se us..o za taj ram sada mi je pao kamen sa srca i opet ga volim, a zamalo da ga prodam. :moto3::moto3:

Pozdrav za sve Aopllase drzi te se,ipak taj Apollo i nije toliko los motor. :zdravo: Pusti neku sliku da vidimo kako to izgleda i gde se nalazi ta biksna!?

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 139 postova
  • Motocikl: SUZUKI GS-500

E Zmaju bas si nam ulepsao dan Nedelja 11.09. taman sam se us..o za taj ram sada mi je pao kamen sa srca i opet ga volim, a zamalo da ga prodam. :moto3::moto3:

Pozdrav za sve Aopllase drzi te se,ipak taj Apollo i nije toliko los motor. :zdravo: Pusti neku sliku da vidimo kako to izgleda i gde se nalazi ta biksna!?

Apollo na vrhu planine Kablar, 900m.

post-3073-0-80646500-1315825900_thumb.jpg

Bronzani kompas koji pokazuje daljine i pravce ka svetskim metropolama.

post-3073-0-21312400-1315825907_thumb.jpg

Krecnjacka stena, najvislja kota. Apollo se 10tak metara nize zaustavio jer se zadnji tocak ukopao u zemlju.

post-3073-0-17444800-1315825912_thumb.jpg

Radio i TV Repetitori (u daljini Ovcar).

post-3073-0-02698500-1315825917_thumb.jpg

Uspon je toliko veliki ("i koze pasu pod rucnom") da sam morao Apolla dobro da potkocim velikim kamenom da se ne surva u ambis!

Sta mog Apolla (i mene) sada muci posle 6 meseci i 2.500km:

- curka ulje iz prednjeg levog amortizera, ali ne na semeringu, vec dole nisko gde se spaja viljuska i nosac kljesta kocnice (kakva je to konstrukcija cepa za ulje?),

- malo klima prednji levi lezaj.

(ostale decije bolesti moj Apollo jos uvek nije prelezao)

Poz.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja