Jump to content

Moto Zajednica

Sprint Apollo

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 139 postova
  • Motocikl: SUZUKI GS-500

Misko ja sam hladnjak skidao 10 puta lepio dvokomponentnim bizonom letovao sipao razno razne praskove i tecnosti ne vredi pomirio sam se stim i kupio novi.

Nego ja sam testirao kilometar saat sa citroenom c4 i vidim da mi tacno pokazuje brzinu, e sad mi nije jasno jel to laze za predjenu kilometrazu

Apollo brzinomer uporedio sa:

- Garmin GPS

- Kymco Exciting 250 (digitalni davac i instrument)

- Poznatim i proverenim kilometrazama.

Rezultat:

- pokazuje 15% vecu brzinu

- pokazuje 15% vecu predjenu kilometrazu

- prikazuje da je odnos Milja/Kilometar 1.633 umesto 1.610.

Kada bi zadnji tocak bio 21", pokazivanje bi bilo OK, na SM 17" je evidentiran problem.

Provericu kod glavnog servisera postoji li SETUP instrumenta da mu se upise tacan obim tocka.

+ Kod svakog paljenja motorcikla, izresetuje se nekoliko puta i pokazivanje najcesce zapocne u miljama!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Misko ja sam hladnjak skidao 10 puta lepio dvokomponentnim bizonom letovao sipao razno razne praskove i tecnosti ne vredi pomirio sam se stim i kupio novi.

Nego ja sam testirao kilometar saat sa citroenom c4 i vidim da mi tacno pokazuje brzinu, e sad mi nije jasno jel to laze za predjenu kilometrazu

Steta za taj hladnjak i amortizer. Da nema te dve sistemske greske, Apollo - bio bi zaista sjajan motor!

Nedavno sam vozio Hondu SLR 650 (slicnog dizajna kao Apollo), jos vise vibrira i trese, a sediste je jednako tvrdo, tako da silne vibracije ne mozemo pripisati samo Apollu. Slicno je i sa Aprilia Pegazom.

Ako si lemio, znaci da je hladnjak od bakra? Meni lici na aluminijum, mada je moguce i obican gvozdeni lim???

Razmisljam da tu koroziju i nagrizanje hladnjaka izaziva fabricki antifriz! Dosta mi je sumljiv, mislim da je veoma agresivan.

Drugi uzrok mogu biti velike vibracije motora i da se manifestuje na hladnjaku koji upada u rezonanciju i raspunktuje se?

Pretpostavljam da bi Apollo fabrika reagovala i posle 100.000 komada rekonstruisali hladnjak ili ga okacili o gumice da eliminisu vibracije.

Znaci, jedino je kriv FABRICKI ANTIFRIZ koji ga vremenom nagrize???

Jel staje u rashladni sistem vise od 1L?

• Zainteresovan, 532 postova
  • Motocikl: 950adv 450exc

Kad odvrnes donji sraf od vodne pumpe (dodje mu ko najniza tacka) iscuri sav antifriz i stane vise od litre, cini mi se oko 1.5 nisam bas obracao paznju na to.

Kad odvrnes donji sraf od vodne pumpe (dodje mu ko najniza tacka) iscuri sav antifriz i stane vise od litre, cini mi se oko 1.5 nisam bas obracao paznju na to.

A jel prsne negde na nekom sastavu i tu curi ili postane porzan i sav izbusen kao svajcarski sir?

Hvala i poz.

• Svrati ponekad, 439 postova
  • Motocikl: TDM 3vd , Honda CBR 1000 f

Prsne uvek deo saća (kao da je nožem isečen)najbliži ramu meni konkretno desni hladnjak prve dve vertikale do rama....dva puta mi je pucao na identičnom mestu problem sam rešio tako što sam blindirao te dve vertikale kod majstora koji krpi hladnjake i više se nije ponavljalo,a antifriz je očajnog kavaliteta treba ga zameniti u svakom slučaju malo više od litre staje.

I još jedna stvar vrlo bitna što se tiče hladnjaka prelivno crevo na desnom hladnjaku koje ide u ekspanzionu posudu nesme biti uvrnuto i neprohodno u suprotnom se stvara bespotreban pritisak u hladnjaku koji može doprineti bržem pucanju hladnjaka, i vodena pumpa je na toj strani i bije direktno u njega.Na to obavezno obratite pažnju!

A ja sam ubedjen da on puca od vibracija i zato što se direktno kači na ram....na mom sadašnjem motoru honda dominator 250 koja isto ima vodeno hladjenje hladnjek ima svoj nosač da tako kažem i nekači se direkt na ram i plastiku to bi po meni bilo trajnije rešenje mislim da je malizmaj kačio sluku nosača hladnjaka prelistajete par stranica unazad.

Meni pukla vertikala na levom i sa prednje i sa zadnje strane bas ona do rama i to nisam mogo da provalim u pocetku odakla kaplje sve dok se nije prosirila i pocelo da curi. A novi hladnjak sto sam uzeo nekako mi deluje kvalitetniji sami materijal i stavili mu kinezi panasonic ventilator.

• U prolazu, 81 postova
  • Motocikl: Gilera Runner 180

Jel bio neko od apollasa juce na moto skupu u Lazarevcu video sam par komada apolla jedan je bio sa nekim airbrushom..... :D E da i taj narandzasti ktm je zavrsio u lazarevcu kod ovlascenog sprintovog servisera video sam ga rasplakao mu se zadnji amortizer :P:P:P Pozzz svima

Meni pukla vertikala na levom i sa prednje i sa zadnje strane bas ona do rama i to nisam mogo da provalim u pocetku odakla kaplje sve dok se nije prosirila i pocelo da curi. A novi hladnjak sto sam uzeo nekako mi deluje kvalitetniji sami materijal i stavili mu kinezi panasonic ventilator.

Na 750Km zamenjen originalni zeleni antifriz sa:

VALVOLINE Coolant AF Extreme - koncentrat

• ASTM D3306, D4985

• SAE J1034, J814C, J1941

• GM B0400240

• MeetsBS 6580

• G11 and G12+

• Sprečava stvaranje kamenca i naslaga

• Stiti sve delove sistema za hlađenje

• Preporučen za aluminijumske hladnjake

• Rok trajanja 5 godina

• Nesme se mešati sa ostalim tečnostima za hlađenje

• Radna temperatura -40C ... +120C

• Svetlo crvene boje

(1L = 450 din, razredjuje se sa destilovanom vodom 1:1 (dobija se 2L), napravljen u Engleskoj, http://www.valvoline.rs/download/37421.pdf)

Istocio stari antifriz:

- zagrejao motor,

- odvio najdonji vijak na pumpi i krenulo je istakanje,

- stari antifriz je smrdeo na rastopljenu gumu, izaslo nesto vise od 1/2L,

- zatim demontirao celu vodenu pumpu i nasao tragove zelenog kamenca i zelatina, sve ocistio,

- veoma je agresivan, oksidisao niklovani vijak za ispustanje.

Montirao poklopac pumpe pa:

- sipao destilovanu vodu kroz glavni cep,

- vozio dok se motor ne zagreje,

- istakao dok nije pocela da izlazi bistra voda,

- tako 3x,

- i ovim sam isprao sistem od starog antifriza (sa oko 3L destilovane vode, 40din 1L)

Na kraju:

- kroz glavni cep (desni hladnjak) nasuo oko 0.5L koncentrovanog antifriza

- takodje u ekspanzionu posudu nalio koncentrovani antifriz,

- u sistemu je vec bilo oko 0.5L destilovanje vode koja nije mogla da izadje

- ovim sam dobio odnos priblizno 50%:50%

- malo vozio i dolivaio destilovanu vodu... time se sistem i obezvazdusio

- kada je motor vruc preliva tecnost u ekspanzionu posudu

- kako se hladi, tako povlaci tecnost iz ekspanzione posude

- kada je hladan, treba da ima za 1/2 tecnosti u posudi.

Definitivno, oba hladnjaka na Apollu su:

- izlozeni velikim statickim naprezanjima, nose plasticni oklop koji se pri vecim brzainama "nadima",

- izlozeni su velikim temperaturnim naprezanjima sto izaziva sirenje materijala, nejednako - pojedinih delova hladnjaka, zbog specificne asimetricene konstrukcije vertikalnih komora, umesto uobicajenih vertikalnih cevcica,

- trpe velika dinamicka naprezanja usled velikih vibracija,

- izlozeni su agresivnoj rashladnoj tecnosti (prva ugradnja).

Kao rezultat svega ovoga im je karatak i neizvesan radni vek!

Mogucnost da se predupregnu problemi:

- hladnjaci su vec elasticno obeseni ka ramu na gumicama,

- sto pre zameniti originalnu tecnost - drugom,

- na perima gde se pricvrscuju plastike, postaviti dvostruke "O" gumice, tako da element hladnjaka nije u direktnom kontaktu sa plastikom, ni vijkom ni navrtkom vec lezi u gumi, treba da se koriste duzi vijci sa samokocecim navrtkama.

- Bogu se pomoliti!

Poz.

Popravke i modifikacije na mom SPRINT Apollo-u u prvih 500Km:

Bio fabricki montiran semering 32x42 umesto 28x42 pa je u prednji desni lezaj ulazila voda! Proverite stanje vasih semeringa na osovinama. Proveriti i stanje zategnutosti vijaka na osovinama jer oni zatezu i lezajeve (motor stigao sa opustenom prednjom osovinom i tockom koji se klatio!).

post-3073-0-88681300-1307453520_thumb.jpg

Fabricki ruzni i prljavi bandasi ciju je boju ostetila neka meni nepoznata masna crna hemikalija, ofarbani djackom cetkicom, metalik bojom. Balansirani tockovi (staticki) stavljanjem tega od 50g na prednjem tocku, kontra od papuce za setzanje gume i 60g na zadnem tocku – ista pozicija.

post-3073-0-79583500-1307453651_thumb.jpg

Odseceno parce plasticnog lancobrana koje je bilo krivo i landaralo sa strane motora. Ovako je poboljasn i izgled.

post-3073-0-87645500-1307453604_thumb.jpg

Na hladnjacima na mestima kacenja plastika – dodate gumice (oblika O-H) kao na slikama. Tako je sada dobijen elastican spoj hladnjaka sa motorciklom jer je o ram vec okacen pomocu gumica (malo popustiti ove vijke da bi gumice imale funkciju!!!). No, nece ovo mnogo pomoci, uskoro ce se od vibracija odvaliti noseci zidovi hladnjaka – uz ram i najblize vertikale!

post-3073-0-91743300-1307453726_thumb.jpg

post-3073-0-95291300-1307453732_thumb.jpg

Podmazana sajla kvacila (tako sto je ulivan gusti LANCOIL od rucice, dok se nije slio do kraja) i fiksiran stitnik.

post-3073-0-48913900-1307453793_thumb.jpg

Ofarban “Pazi vruce” zastitni aluminijum, crnim mat sprejom za auspuhe. Proveriti stanje opruga koje drze spoj dva dela auspuha, t.j. zicica koje su zavarene za cev (dve sam morao da zavarim - u odnosu na fabricko stanje).

post-3073-0-58755800-1307453856_thumb.jpg

Slozena i fiksirana elektrika, rashladna i ekoloska creva. Montirane pismene selne, tamo gde su nedostajale ili bile neke zicice. Zamenjena trula creva!

post-3073-0-75631100-1307453947_thumb.jpg

Obratiti paznju na crevo za odlivanje goriva iz filtera za vazduh. Produziti i crevo od oduska akumulatora – ispod motora, da kiselina ne prska po viljusci.

post-3073-0-90721700-1307453996_thumb.jpg

Svetlost Apolla sisla sa neba na zemlju. Rasklopljena maska, pa dodato na vijak sa oprugom - kojim se steluje visina fara - 3 kom (vecih po precniku) podloski . Fabricka greska i greska pri montazi - lako se uoci!

post-3073-0-23337000-1307454125_thumb.jpg

Dodati jednu kontra navrtku sa elasticnom podloskom (iza rama) i sve lepo podmazati, da bi poluga nozne kocnice bila pravilno fiksirana. Usput – izvaditi i nastelovati mikroprekidac stop svetla.

post-3073-0-94776000-1307454173_thumb.jpg

Kada je motor naslonjen na COPAVU, normalno je da nema ulja u kontrolnom stakalcu, a nije normalno da fabricki stigne sa 1.3L ulja, pa stakalce u istoj poziciji puno do vrha!

post-3073-0-05175300-1307454244_thumb.jpg

Poz.

Propusti u kvalitetu na mom SPRINT Apollo-u RX 250

Morala fiberka da skrati “latice cveta” zadnjeg kocionog diska. Prilikom kocenja “tup – tup – tup…” i polako seckao civiju koja drzi plocice (bruka – kao rezultat ovoga su mogle da se zaglave kocione plocice i blokiraju tocak!).

post-3073-0-05553800-1307456241_thumb.jpg

Na 500Km curi (masan) zadnji amortizer (bruka – ovde treba da se montira ozbiljan amortizer!)

post-3073-0-25784300-1307456277_thumb.jpg

Izduvni gasovi ne izlaze samo kroz predvidjen otvor, vec pomalo i sa strane. Verovatno radi “dobijanja jos oktava” (bruka – ovde fali pravi var a ne punktovanje!).

post-3073-0-60919400-1307456326_thumb.jpg

post-3073-0-44883800-1307456337_thumb.jpg

Ovoliko KILOMETARA

post-3073-0-34869800-1307456365_thumb.jpg

NIJE ovoliko MILJA!

post-3073-0-17033200-1307456378_thumb.jpg

Digitrone u ruke pa proveriti! Brzinomer da i ne spominjem (moze da sluzi samo kao ukras motoru, ali ne i kao MERNI INSTRUMENT) (bruka – kinezi ni ovako prostu stvar nisu umeli pismeno da napave, tj setup obima tocka!).

U servisnom planu za dvogodisnju garanciju na SM (ne kros) motorcikla, obratiti paznju na: “NAKON 2000km ili SVAKIH 6 MESECI” … konacno su kinezi u masinu poceli umesto lagera da ubacuju plasticne klizne lezajeve!!! … ma nije to zbog cene – vec smanjenja tezine, ali ZATO ULJE MORA DA SE MENJA SVAKIH 6 MESECI??? (bruka - bas bih voleo da upoznam kolegu inzenjera koji je ovu mudrost smislio i napisao!)

post-3073-0-78724200-1307456383_thumb.jpg

Da sam u ovaj foto material ubacio i zvuk, bila bi to muzika rasafljenog (rastimovanog) orkestra (ne bi se znalo sta jace zurla: motor, auspuh ili drce plastike - bruka!).

Zato, braco iz BJ Zajednice, trebamo dobro razmisliti, hocemo li i na dalje poklanjati svoje poverenje SPRINT proizvodima i tehnickoj podrsci, ili ih u sirokom luku zaobilaziti dok nesto ne porade na kvalitetu svojih proizvoda i usluga.

Steta za APOLLO zbog par propusta, da nosi epitit – KRS i LOM!

Poz.

• U prolazu, 81 postova
  • Motocikl: Gilera Runner 180

Misko izvini sto pitam znam da je glupo ali me interesuje koliko te je izasao Apollo sa sve registracijom znaci njegova cena + registracija koliko je to para? hvala, izvini jos jednom, pozzz.

Misko izvini sto pitam znam da je glupo ali me interesuje koliko te je izasao Apollo sa sve registracijom znaci njegova cena + registracija koliko je to para? hvala, izvini jos jednom, pozzz.

Ma nema sta izvini, samo gruvaj sa pitanjima,

Ja sam moj SPRINT Apollo pocetkom maja u Cacku platio 134.000din, model 2009.

Registracija je 11.500 sa svim papirima. Da nije bilo novih tablica, bila bi oko 8.000, isto kao za 150cm.

No, posle su skupe ove zezancije oko razradjivanja, i prvih servisa, te na 100km, pa na 1000, na 3.000.... sto znaci da ti u prvih 6 meseci voznje treba jedno 100tinjak eu. I vise, ako se zazas pa mu nesto hoces da doradis, doteras, zamenis sto fabricki nije bilo bas OK.

Prosle jeseni u Cacku na popustu je bio oko 1.200eu, mislim da je sada letnja cena izmedju 1.500-1.600, verovatno za novi model 2010?

Inace ja sam kod mog moto dilera imao odredjene popuste i pogodnosti.

Mislim da je bolja kupovina u Hrvatskoj ORION Apollo, za oko 2.100-2.200eu. Najnoviji model, plus drugacija oprema i delovi (recimo amortizer itd...), lepsi. Izgleda i da je jaci - 14.7Kw

Poz.

• U prolazu, 38 postova
  • Motocikl: Apollo Orion RX 250 Supermoto

Morat cu malo branit Apollo. Za te novce ne mozete kupiti ni markirani skuter od 50cmm. tako da se bas nemoze ocekivati da ce imati iste karakteristike i kvalitetu ko recimo Yamaha. Apollo je nova marka, i normalno je da u svakom pocetku ima par gresaka. recimo na mom modelu za 2010, vecina stvari je poboljsana (osim hladnjaka, koji jos uvijek radi probleme). zavrsna obrada je ko u svakog kineza, jeftina i nekvalitetna. (nadam se da ce se sa buducim modelima i to popraviti). Ali s tim se trebate pomiriti kad ga vec kupujete. meni osobno je puno vaznija masina, ovjes i kocnice, sto u novoj verziji nema prigovora. prosao vec preko 5000 km i radi lagano cak i na 1100 okretaja, isto ko i prvog dana (kad je zagrijan naravno). ako se ne kuzite u tehniku i ako vam nije do stalnih dotezanja šerava onda Apollo sigurno nije za vas. Stedite nekih 3000 € pa si kupite yamahu il ktm-a iz 2000 god. sa ko zna kolko kilometara.

Jos rec dve o SVECICAMA za Apolla - korisno zapazanje,

Kinesku Torch D7RTC svecicu na mom prethodnom motorciklu (Speed 150) sam vozio preko 8.000km. Radila je odlicno ili sam barem tako bio ubedjen. Pokusao sam na redevnom servisu da zamenim sa NGK, ali odvde (Cacak) odgovarajucu nisam mogao da kupim. Naravno, neodgovarajuca je bila losija od originala! Na kraju sam uspeo da kupim zamenu NGK DPR7EA-9 (500din), ali motor ode - pre nego sto istestirah svecicu, a i ona sa njime.

Napomena: pred kupovinu doticnog motorcikla, pre 5 godina, razgovarao sam telefonom sa jednim majstorom iz Backe Topele, tada prvog Keeway uvoznika, koji mi rece, "...cim doteras motor kuci - zameni mu svecicu...", tada ga nisam razumeo sta je hteo da kaze - DO VECERAS!

Danas u mog - skoro novog Apolla, sale radi, aj' da pogledam svecicu. Zatekao sam Torch D8RTC. Bilo je tu na navoju lepka, masnoca (neko ulje (150Km sam vozio sa prepunjenim uljem?)) i gorivo su prolazili kroz navoj do podloske a i bilo je i tragova izduvnih gasova napolju. Elektroda i izolator su bili dobri i cisti, cokolada boja, sto ukacuje na solidno sagorevanje, ali je bilo mnogo garezi/cadji izmedju izolatora i metala, duboko u dnu svecice! Nije se "samocitila" dobro.

Zasafih, za probu, NGK DR8ES, jer mi je bila prva pri ruci. Nisam ocekivao nista specijalno novo - ali se ipak DESILO! i to iskustvo bih podelio sa vama iz Moto Zajednice.

Motorcikl ( i motor) se ipak drugacije ponasao sa novom svecicom. Promenio je zvuk, nekako preciznije i odsecitije je proradio... E sada glavni dobitak, nekako se POVECALA SNAGA i ELASTICNOST motora. Mogu bez problema da krenem II brzinom (dovoljno je da motor samo mili, npr STOP znak ili lezeci policajac). A III brzinom bez problema mogu da udjem u raskrsnicu, malo ulaganim i izadjem iz nje! (kao maxi skuter).

Ovo jesu neke "finese" i ko nema osecaja ili nije dobro upoznao svoj motor - mozda nece ni primetiti. Ali za mene su ovo sasvim jasni signali da je na bolje, tim vise sto ranije NISAM mogao da ovo izvedem. Nekako II brzina je bila "mrtva" a III nije mogao da povuce ako padnu obrtaji ispod 3.500-4.000. Sada vec od 3.000++ sasvim lepo povlaci i ne trza i ne muci se. U opste - bilo je nestabilnog rada motora uz trzanje izmedju 3-4.000 a sada je i ovaj deo obrtaja postao UPOTREBLJIV!

Znaci, ako neko od vas u svom APOLLU i dalje nosi originalnu Torch svecicu, odmah ujutru da je izvadi i pre nego sto je baci, pogleda oznaku i u prvoj iole bolje snadbevenoj prodavnici kupi NGK!

99% ce te u svom motoru naci:

Torch D8RTC -> direktna NGK zamena je DPR8EA-9 (0.9mm), prema zvanicnoj Torch uporednoj tabeli!

Kod nas se mogu kupiti i druge NGK svecice koje odgovaraju:

NGK DR8EA (Torch D8RC), ima je svuda po ceni od 260-330din (kao i DPR8EA-9).

NGK D8EA (Torch D8C), tesko se nalazi u prodaji.

Kod mene se sasvim OK pokazala pomenuta NGK DR8ES (priblizna Torch oznaka F8RC) - van svake za Apolla zvanicne preporuke.

Interesantno je da cela familija "D8" NGK nabrojanih svecica, iako su oznakama priblizne, a toplotnom moci iste, NEMAJU NIKAKVE (ni priblizne) konstruktivne SLICNOSTI u obliku vrha elektroda i izolatora!!! ali ipak jako dobro rade svoj posao!

Poz.

Morat cu malo branit Apollo. Za te novce ne mozete kupiti ni markirani skuter od 50cmm. tako da se bas nemoze ocekivati da ce imati iste karakteristike i kvalitetu ko recimo Yamaha. Apollo je nova marka, i normalno je da u svakom pocetku ima par gresaka. recimo na mom modelu za 2010, vecina stvari je poboljsana (osim hladnjaka, koji jos uvijek radi probleme). zavrsna obrada je ko u svakog kineza, jeftina i nekvalitetna. (nadam se da ce se sa buducim modelima i to popraviti). Ali s tim se trebate pomiriti kad ga vec kupujete. meni osobno je puno vaznija masina, ovjes i kocnice, sto u novoj verziji nema prigovora. prosao vec preko 5000 km i radi lagano cak i na 1100 okretaja, isto ko i prvog dana (kad je zagrijan naravno). ako se ne kuzite u tehniku i ako vam nije do stalnih dotezanja šerava onda Apollo sigurno nije za vas. Stedite nekih 3000 € pa si kupite yamahu il ktm-a iz 2000 god. sa ko zna kolko kilometara.

Zdravo,

Nemas ti druze od koga da "branis" Apolla. Niko ga i ne napada!

Neosporna je cinjenica, da je Apollo ideja i dizajn nesto najbolje sto je kineska moto industrija ponudila u delu SM i Kros. Pogotovu u klasi 250cm, gotovo da i nema konkurencije medju samim kinezima. Npr. Apollo nosi zadnju viljusku koja se ne moze postideti ni pred japancima jos vecih kubikaza.

Nazalost, odlicna marketinska, dizajnerska i konstruktivna ideja je u konacnoj proizvodnoj realizaciji - podbacila! Da je za samo 100-200$ podignuta proizvodna cena po osnovu odabira kvalitetnijih materijala i delova/komponenti, Apollo bi bio top SM/Kros model na trzistu.

On i ovakav kakav je sada, model 2009. (a model 2010 je jos bolji, pogotovo ORION verzija), ima odlican odnos ponudjeno/cena! Ali mu je los odnos kvalitet/cena!

Meni nije poznato da se i jedan drugi kineski motrocikl ovoliko kvari i da ima ovoliko ozbiljnih i skupih kvarova/popravki i fabrickih propusta i to u prvih 1000-5000km! Ja ni za mesec dana koliko ima od kako sam kupio Apolla, jos nisam sanirao one elementarne fabricke i montazerske propuste, da to na nesto lici.

Od pravog dana kada sam kuci doterao moj prethodni motorcikl (Keeway Speed 150), dok ga nisam "ispratio" na 8.500km, ja mu nisam prilazio sem da ga operem, sipam gorivo i vozim! Ma kavi karburatori - nisam ni video gde mu je, sajle, CDovi, meki safovi, krive plastike, semerinzi, amortizeri od 8.000din koji cure, farbanje bandasa, (hladnjake on nije imao), krive nalepnice - naspram "Ferari" plamtece crvene lak boje Speeda...!!! Ma mene je isti (Yuasa) akumulator 5 godina sluzio. Slicno je i sa malom serijom ZongShen prodatih motorcikala kod nas - ma ekstra kvalitet - popravke "0"!

Evo sada gledam polomljen nokat na levoj ruci i oziljak od opekotine, koje sam dobio cackajuci oko Apolla mesec unazad.

Eto ti pa sam zakljci - da li je Apollo KRS i LOM u odnosu na druge kineske motorcikle?

p.s. On je i ovakav - kakav je, mnooogo bolji i upotrebljiviji od drugih kineskih motorcikala - iako se manje kvare!

Poz.

• Podržavam 1

(a model 2010 je jos bolji, pogotovo ORION verzija)

Како то мислиш - "Орион верзија"?

Neka ti clan BJB Zajednice "danyq7" posalje link ka fotografijama (u krupnom planu) sta je on kupio i vozi i brzo ces uociti razlike (u ugradjenim delovima) izmedju SPRINT Apolla i ORION Apolla (moguce je da razlike delom poticu i u modelu 2009-2010?).

• Drug član, 3087 postova

Ха, па знам за његов мотоцикл, пратим тему од самог почетка. Разлика између модела АГБ 36 за 2010, кога је он пазарио и овог модела кога продају код нас постоји, али то је све. Чак мислим да сам ја постовао прве фотке новог модела, кога сам добио у "Аполовом" њузлетеру. Кинези користе два "бренд-нејма" за своје мотоцикле - "Аполо" и "Орион". Учинило ми се да пишеш да је и разлика код мотоцикала који носе једно од ова два имена.

• Svrati ponekad, 241 postova
  • Motocikl: HONDA VARADERO XL1000V

Prvo da pozelim svim novim clanovima toplu dobrodoslicu :zdravo: .

Evo i mene posle duzeg vremena (bez interneta) i kvara kod nasih provajdera. :neznam:

Evo posto je lepo vreme uveliko krenulo, moze da se organizujemo za neku voznjicu,da predlazemo datum i ugovorimo mesto sastanka(polaska)i kenuti malo u avanture i upoznavanje.Motore smo kupili za voznju, a ne eksperimentisanje sa koje kakvim uljima i antifrizima. :moto3: . Cekam predloge i krecemo u akciju. :zdravo:

• Podržavam 1

Ja sam za. Ako nema ko drugi eto mene kod vas u pancevu pa nesto cemo da smislimo. Samo mi pusti br.

Prvo da pozelim svim novim clanovima toplu dobrodoslicu :zdravo: .

Evo i mene posle duzeg vremena (bez interneta) i kvara kod nasih provajdera. :neznam:

Evo posto je lepo vreme uveliko krenulo, moze da se organizujemo za neku voznjicu,da predlazemo datum i ugovorimo mesto sastanka(polaska)i kenuti malo u avanture i upoznavanje.Motore smo kupili za voznju, a ne eksperimentisanje sa koje kakvim uljima i antifrizima. :moto3: . Cekam predloge i krecemo u akciju. :zdravo:

Prosli vikend Apollo presao "u cugu" 250km po terenima Cacka, Dragaceva i Ivanjice... Vreo dan, sve pretezno bilo brdo a i solidna suvozaca.

Svi smo se "u komadu" vratili u bazu, samo suvozacica ima problema sa sedenjem...

Slika nema - ali sledeci put ce ih biti!

Poz.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja