Зорге 695 Napisano Maj 8, 2011 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan То "око 20 милиметара" тамо где су ручице, требало би да је стандардних 7/8 цола, или 22,2 мм. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vava 634 Napisano Maj 8, 2011 Zainteresovan, 531 postova Lokacija: beograd mirijevo Motocikl: 950adv 450exc Prijavi odgovor kao problematičan Uketicu aj kad se vec zezas oko toga samo proveri dali ti ventilator duva u hladnjak ili vuce iz njega. Ja sam skoro nesto cackao i provalio da ventilator duva u hladnjak pa sam okrenuo zice da vuce iz njega nekako mi logicnije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali3maj 76 Napisano Maj 8, 2011 zaludan, 383 postova Lokacija: Tamo Negde Prijavi odgovor kao problematičan @vava Treba da izvlaci topao vazduh,a da je ispred hladnaka onda treba da ubacuje. @Zorge Moguce mada nemam subler da potvrdim,i da dodam da mi nisu bile iste rupe na krajevima jednu sam morao da sirim. A sto se tice mekoce slazem se da treba da stiti trougao, ali veruj mi da je premekan ja da drzim jedan kraj kormana a ti da cimnes drugi pokrivio bi ga..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Golub 1643 Napisano Maj 8, 2011 -+-, 1006 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha ♥ Prijavi odgovor kao problematičan @uketic Hvala druze, na dimezijama svrni na pivu! @mali3maj Kad kazes kod Arene mislis na Guevaru? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali3maj 76 Napisano Maj 9, 2011 zaludan, 383 postova Lokacija: Tamo Negde Prijavi odgovor kao problematičan @golub Da. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vava 634 Napisano Maj 11, 2011 Zainteresovan, 531 postova Lokacija: beograd mirijevo Motocikl: 950adv 450exc Prijavi odgovor kao problematičan Jel neko menjao lezajeve i semeringe prednjeg tocka? Ja sam ove skinuo pa mi ne pada na pamet gde da trazim, a da zovem NS necu ni da pomisljam. Dajte neki predlog. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Furian 1 Napisano Maj 12, 2011 Operater, 77 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Apollo RX 250cc Prijavi odgovor kao problematičan Odes u bilo koju prodavnicu ležajeva obično imaju u tim radnjama i semeringe pa tražiš po oznaci a još bolje ako si ih skinuo ponesi pa neka oni vide kakve su oznake i nemoj nikakve zamene i slično da uzimaš osim ako nije samo drugi proizvođač. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali3maj 76 Napisano Maj 12, 2011 zaludan, 383 postova Lokacija: Tamo Negde Prijavi odgovor kao problematičan @vava Ima Miki Pa je menjao vrati se par stranica u nazad naveo je dimenzije. Sto se tice prodavnica imas u Savskoj prva stanica 46-tice posle mostara a ako nema tu imas na autokomandi u tabanovackoj zadnja ona mala kucica kad krenes prema auto komandi.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vava 634 Napisano Maj 12, 2011 Zainteresovan, 531 postova Lokacija: beograd mirijevo Motocikl: 950adv 450exc Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Zmaju pazario sam u tabanovackoj koyo neki kao kvalitetniji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ducky590 3 Napisano Maj 12, 2011 U prolazu, 38 postova Lokacija: Zagreb Motocikl: Apollo Orion RX 250 Supermoto Prijavi odgovor kao problematičan Napokon mi je stigla gljiva sa dalekog Istoka pa sam konacno rijesio problem sa gusenjem. Maknuo mu cijeli air-box i zapalio ga na kratko bez icega. razvrtio se na 10500. sa gljivom je dosao do 9200 pa se opet poceo gusit ko i prije na 7000. Navecer cu na cestu da vidim kolko ce sad potegnut. http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Yamaha-DT100-RS100-RX100-RD250-RD350-Air-Filter-42mm-/110369628297?pt=Motorcycles_Parts_Accessories&hash=item19b28ae089 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vava 634 Napisano Maj 12, 2011 Zainteresovan, 531 postova Lokacija: beograd mirijevo Motocikl: 950adv 450exc Prijavi odgovor kao problematičan Ducky i ja sam stavljao nesto slicno samo sa buvljaka motor se vrti isto do10500 a u voznji nece da ide preko 100 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ducky590 3 Napisano Maj 13, 2011 U prolazu, 38 postova Lokacija: Zagreb Motocikl: Apollo Orion RX 250 Supermoto Prijavi odgovor kao problematičan Nisam ja ni ocekivao da ce se i meni vrtit na cesti do 9000. nije isto prazan hod i pod opterecenjem. Provozao ga jucer i dosao do 138 na 7800 okretaja, za vise od tog nije imao snage, a i ja sam se jedva drzao jer su vibracije grozne. nije se gusio ni u jednom trenu i s time sam jako zadovoljan. sad se jos jedino ceka veci prednji lancanik da dodemo do tih neuhvatljivih 140 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
purebg 0 Napisano Maj 13, 2011 U prolazu, 13 postova Lokacija: Београд Motocikl: Аполо 250 ер-икс Prijavi odgovor kao problematičan Хех, ево и мени први проблем... Због лошег времена и презаузетости, тек сам за празнике прешао потребних и неопходних 100км за први сервис Веома интересантна ствар је да сам после сервиса на коме су заменили уље, свећицу мало дотегли ланац, прешао неких километар-два и паркирао мотор. После 15ак минута сачекало ме је огромно изненађење у виду баре бензина који је исцурео из преливног црева Питање је, колико је паметно да покушам сам да очистим карбуратор и колико је компликовано доћи до карбуратора (ценим да се скида резервоар и околне пластике). Ако је сувише компликовано био бих захвалан на препоруци за неки сервис карбуратора. Видим да се препоручује уклањање оригиналног филтера за гориво и замена са неким квалитетнијим и замена антифриза, опет, са неким квалитетнијим, па питам некога ко је то већ урадио који филтер и који антифриз да пазарим. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
uketic 61 Napisano Maj 13, 2011 Svrati ponekad, 439 postova Lokacija: novi bgd i zvezdara,united blok 70 kineska četvrt Motocikl: TDM 3vd , Honda CBR 1000 f Prijavi odgovor kao problematičan Druže karburator ti je zaglavio to jest plovak od crnog trunja iz rezervoara koje potiče od plovka rezervoara,identičan sam problem imao da bi ga skinuo očistio i došao do njega moraš da skineš obe bočne plastike,rezervoar i dva šrafa sa usisne grane (metalna crna grana)i gumu od er boksa. Ako neznaš ili nisi vešt bolje kod majstora i obavezno uzeti filter goriva veći nego apolov originalni recimo može od juga ja sam kupio plastični sa papirnim filterom unutra nikako nemoj filter sa sitom unutra!.....oko 120 din imaš u ADJ čukarička padina i nebi trebalo da se ponavlja curenje. Što se tiče antifriza uzmi obavezno neki sa većom tačkom ključanja do 130c i da je kvalitetniji g12 ja sam konktretno uzeo motul plavi imaš u kit komerc radnjama amožeš i neki drugi bitno je da nije agresivan prema aluminijumu,znači obavezno da je g12 oznaka Aj pa javi šta si uradio.poz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
purebg 0 Napisano Maj 13, 2011 U prolazu, 13 postova Lokacija: Београд Motocikl: Аполо 250 ер-икс Prijavi odgovor kao problematičan Проблем решен. Највећи проблем је извадити карб, наиме потребно је одшрафити оба шрафа који држе карб на грани и горњи шраф од гране, а доњи само попустити, па мало искренути целу грану и доста се помучити да скинеш гуму од ербокса Направио фотографије карбуратора из свих углова и вратио га на своје место. Испразнио резервоар у потпуност и приликом монтаже заменио и филтер (ставио неки кнехт од 100 динара са папирним улошком) Надам се да сам све вратио како треба Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Maj 13, 2011 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Надам се да сам све вратио како треба Ако ради како ваља - онда јеси. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
purebg 0 Napisano Maj 14, 2011 U prolazu, 13 postova Lokacija: Београд Motocikl: Аполо 250 ер-икс Prijavi odgovor kao problematičan Планирам данас да заменим антифриз, па да питам, дал је довољно само испразнити хладњаке или је потребно још нешто урадити приликом замене? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Troublemaker 103 Napisano Maj 14, 2011 Svrati ponekad, 287 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kawasaki ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan vrati neku stranu unazad mislim da ima reci o tome...tipa da ipalis motor dok ne izbaci sav antifriz i tako jos po nesto,ne secam se dobro.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
purebg 0 Napisano Maj 14, 2011 U prolazu, 13 postova Lokacija: Београд Motocikl: Аполо 250 ер-икс Prijavi odgovor kao problematičan "obavezno kada sipate antifriz dobro odzračite sistem!! Ja sam to uradio tako što sam prvo otvorio čep desnog hladnjaka i držao ga jedno 3-4 min i turirao lagano dok se nije malo ugrejao. Onda sam njega zatvorio a otvorio čep na expanzionoj posudici i mehurići su izlazili kroz onu cevčicu sve dok se nije upalio ventilator i dok tečnost nije prošla kroz ceo sistem bilo je dosta vazduha u sistemu koji vam može zadavati glavabolje ako ga dobro ne isterate napolje,obavezno obratite pažnju na to!" То сам прочитао, ал то је за одзрачивање система, а мене интересује да ли треба да исперем хладњак или цео систем од старог антифриза? Иначе пазарио сам 2 литра Мотуловог мотокул експерт антифриза који је већ припремљен и по спецификацији ради од -25 до +133 тако да ценим да је то то Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
uketic 61 Napisano Maj 14, 2011 Svrati ponekad, 439 postova Lokacija: novi bgd i zvezdara,united blok 70 kineska četvrt Motocikl: TDM 3vd , Honda CBR 1000 f Prijavi odgovor kao problematičan Ja nisam ispirao sistem samo vidi da ti izadje sto vise starog antifriza, sipaj prvo u levi hladnjak na onaj gornji sraf pa onda u desni i ekspanzionu posudu i obavezno da ti malo crevce od desnog hladnjaka koje ide u ekspanzionu posudicu bude prohodno (prvo skines crevo zatvoris cep ekspanzione pos. pa vratis crevce na onaj pipak) je ce ti u suprotnom biti neprohodan taj ispust to mu je nesto kao sigurnosni ventil.. upalis motor znas kako dalje dok ne upali vent to je to otprilike. Ok ti taj motul ntifriz.aj javi sta si uradio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
purebg 0 Napisano Maj 14, 2011 U prolazu, 13 postova Lokacija: Београд Motocikl: Аполо 250 ер-икс Prijavi odgovor kao problematičan Урадио све како је препоручено, једино ми мало чудно то што је исцурело негде мало мање од литар антифриза а сипано тачно литар, па се питам дал сам нешто омашио? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Maj 15, 2011 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan То сам прочитао, ал то је за одзрачивање система, а мене интересује да ли треба да исперем хладњак или цео систем од старог антифриза? Биће довољно испустиш сав стари антифриз (мало нагнеш мотор на једну страну, мало да другу, протресеш...) и сипаш нов. Није стари антифриз лежао у мотору толико дуго. И пази на ту проклетињу - термостат. Не знам као је то конкретно код "Апола", али ако не будеш пажљив и проверииш да није преостало неких ваздушних џепова у систему, може да буде којекаквих глупости. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
uketic 61 Napisano Maj 15, 2011 Svrati ponekad, 439 postova Lokacija: novi bgd i zvezdara,united blok 70 kineska četvrt Motocikl: TDM 3vd , Honda CBR 1000 f Prijavi odgovor kao problematičan Kao što reče Zorge za antifriz nije strašno i ako ostane malo A što se tiče termostata ja sam moj izvadio i radilo je sve ok bez njega tako sam ga i prodao mislim motor i dao čoveku u ruke termos da može da vrati pred zimu,termostat je na izgled ispravan(kuvan je ) ali sumnjam da je glavio+u kombinaciji sa vazdušnim džepom i eto belaja. Naravno termostat treba vratiti tamo negde u oktobru kad kreće hladnije vreme,sad dok je leto+kombinacije sa nepodnošljivim Beogradskim gužvama nemože mu ništa biti ali čim krene hladnije treba vratiti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikitaxi 0 Napisano Maj 15, 2011 U prolazu, 14 postova Lokacija: beograd,brda Motocikl: apolo Prijavi odgovor kao problematičan pa druze posto si bio na 1 om servisu ,vrati se kod tih majstora pa nek oni resavaju problem!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rock_oN 136 Napisano Maj 17, 2011 U prolazu, 67 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GPz 550 uni-trak, Bt 50s Prijavi odgovor kao problematičan Pa ne mozes samo da stavis i teras, mora i karb da se steluje malo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...