mrxfon 1495 Napisano Maj 14, 2009 Drug član, 1429 postova Lokacija: BG - Zemun - Zvornik Motocikl: Yamaha FJR 1300, Ktm exc300 Prijavi odgovor kao problematičan Koji software koristite za planiranje puta, izracunavanje duzine puta i sl. Pre sam imao Autoroute Express, ali pre neki dan skinem sa neta, i razocaram se koliko je nova verzija losa (bar meni). Ajd dajte neki predlog, prvenstveno me interesuju putevi po bivsoj Jugi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Maj 14, 2009 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan autoroute 2002 kasnije je poceto sa izradom celog softvera iz pocetka sa detaljnim mapama gradova... svake 1-2 godine dodaju po malo ali do ovog dela sveta jos nisu bas i stigli... ocekuje se da sledece godine bude ceo program zavrsen u potpunosti do tada ja koristim verziju 2002... ionako mi je potrebno samo grubo planiranje... sve ostalo se resava za vreme puta ********** drugi program koji imam je ADAC -ov program koji je uzasno detaljan, sa sve slikama smestaja, mogucnosti rezervacija, restorani, detaljno do u 3 lepe. Problem je sto je uzasno velik i komleksan i na laptopu radi malo sporo za moj ukus. drugi problem je sto moje osnovno znanje nemackog ne dozvoljava preterano udubljivanje u celu pricu a ne postoji verzija na drugom jeziku Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Maj 14, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Da li u te programe ucitavate mape iz vasih GPS uredjaja pa rute posle vracate u navigatore ili kako? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Maj 14, 2009 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan gps uredjaji su sasvim dovoljno user frendly da bismo u "letu" za vreme puta, pa cak i za vreme voznje ukucavali odrediste, prolazne tacke, izmene,... ja licno autoroute koristim za jako grubo planiranje puta, da vidim kolika je od prilike kilometraza, da procenim dnevnu kilometrazu (ovo u slucaju da hocu unapred da dogovorim smestaj), da izracunam grubo ukupnu potrosnju i vreme koje mi je potrebno. Licno meni nije apsolutno interesantno da sve isplaniram pre puta... volim da improvizujem usput, da menjam stvari, mesta kroz koje prolazim ili cu proci,... usput se uvek sazna za neko skriveno interesantno mesto pa se to ubaci u plan,... inace autoroute ima mogucnost interakcije sa gps uredjajima ali ne bas sa svime... ompatibilan je sa nekim uredjajima koji se fabricku igradjuju u automobile... sa gpsovima, tipa garmin, blueberry, mio,... nemaju nikakvih dodirnih tacaka... ipak je to microsoft, a sve ovo ostalo je sasvim nesto drugo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrxfon 1495 Napisano Maj 14, 2009 Drug član, 1429 postova Lokacija: BG - Zemun - Zvornik Motocikl: Yamaha FJR 1300, Ktm exc300 Prijavi odgovor kao problematičan Probacu da nadjem verziju 2002, jer i meni treba samo okvirno da mi prikaze udaljenost nekih tacaka (mesta). ViaMichelin nesto ne radi bas kako treba bar za nasu Srbiju. NE moze da nadje neke gradove pa mi iscrta put skroz nesto levo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Charuga 769 Napisano Maj 14, 2009 Drug član, 1342 postova Lokacija: Beograd-Srbija Motocikl: ZX10-R Prijavi odgovor kao problematičan Sony route planer Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baneBP 1259 Napisano Maj 16, 2009 Zainteresovan, 926 postova Lokacija: Backa Palanka Motocikl: Suzuki VStrom 650XT M0 Prijavi odgovor kao problematičan Plan Plus 10 sa Srbiju i Crnu Goru Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrxfon 1495 Napisano Maj 16, 2009 Drug član, 1429 postova Lokacija: BG - Zemun - Zvornik Motocikl: Yamaha FJR 1300, Ktm exc300 Prijavi odgovor kao problematičan Jel plan plus 10 samo za gadove ili i regionalne puteve? Koliko je detaljan? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
CAJA 1168 Napisano Maj 17, 2009 lone wolf, 525 postova Lokacija: Kumane(prašnjavi drumovi Banata) Motocikl: Suzuki LS 650 , Suzuki GSXR 750 , Suzuki GSX1300R Prijavi odgovor kao problematičan U plan plus-u imas kartu cele drzave sa svim putevima i mape vecih gradova.Mene samo nervira kod plan plusa kada zelim ponovo da ga instaliram(npr. kada mi padne sistem) moram da im saljem mail ili da ih zovem da bi mogao da ga koristim.Zadnji put nisu hteli da mi omoguce da korisatim program a kupio sam legalan cd !!! Trenutno koristim auto kartu i u q... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baneBP 1259 Napisano Maj 18, 2009 Zainteresovan, 926 postova Lokacija: Backa Palanka Motocikl: Suzuki VStrom 650XT M0 Prijavi odgovor kao problematičan Jel plan plus 10 samo za gadove ili i regionalne puteve? Koliko je detaljan? PlanPlus10 je digitalna autokarta Srbije i Crne Gore sa unetim svim putevima (medjunarodni, regionalni, lokalni, seoski) i veoma preciznim planovima ulica 90% naseljenih mesta. Obecali su da ce do kraja ove godine biti uradjene mape ulica apsolutnih svih naseljenih mesta u Srbiji. Preciznost je odlicna. Ja koristim njega i Google Earth za planiranje svakog mog putovanja. Vredi svaki dinar. Sto se tice naknadne aktivacije posle reinstalisanja OSa ja dosad nisam imao problema a aktivaciju sam uvek vrsio preko interneta, nikad preko maila ili telefonom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DL4E 126 Napisano Maj 18, 2009 Svrati ponekad, 351 postova Lokacija: San Francisco Motocikl: BMW R1250GS Adventure, Yamaha MT-10, Honda CB750 K3 Prijavi odgovor kao problematičan MS AutoRoute (ali nije pokrivena istocna evropa, inace, odlican za planiranje) Garmin nRoute Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Phobos 36 Napisano Maj 20, 2009 U prolazu, 79 postova Lokacija: Nish Motocikl: Yamaha TDM 850 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Route 66 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Maj 21, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan U plan plus-u imas kartu cele drzave sa svim putevima i mape vecih gradova.Mene samo nervira kod plan plusa kada zelim ponovo da ga instaliram(npr. kada mi padne sistem) moram da im saljem mail ili da ih zovem da bi mogao da ga koristim.Zadnji put nisu hteli da mi omoguce da korisatim program a kupio sam legalan cd !!! Trenutno koristim auto kartu i u q... Vidim da plan plus kosta svega 10tak eur sto je stvarno OK cifra ako je dobro odradjeno kao sto kazes. Mislim da je krajnje vreme da nabavim svoj prvi legalan software. Reci mi nesto o interfejsu. Ekipa iz Contrasta je postavila slicice 250px bez mogucnosti uvecanja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
3OPAH 1268 Napisano Maj 21, 2009 Drug član, 1151 postova Lokacija: Beograd, Čubura Motocikl: BMW F800GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Garmin MapSource Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4761 Napisano Maj 21, 2009 Ne silazi, 5555 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan MS Autoroute 2002. i Map Source Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milosmtt 598 Napisano Maj 21, 2009 Zainteresovan, 857 postova Lokacija: BGD Motocikl: KTM 1190 ADV R ROTTWEILER Prijavi odgovor kao problematičan Jedan mali off ako nije problem: Da li neko zna kako da instaliram Garmin navigaciju na mobilni telefon? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6392 Napisano Maj 21, 2009 Enduraš, 6382 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan U plan plus-u imas kartu cele drzave sa svim putevima i mape vecih gradova.Mene samo nervira kod plan plusa kada zelim ponovo da ga instaliram(npr. kada mi padne sistem) moram da im saljem mail ili da ih zovem da bi mogao da ga koristim.Zadnji put nisu hteli da mi omoguce da korisatim program a kupio sam legalan cd !!! Trenutno koristim auto kartu i u q... Vidim da plan plus kosta svega 10tak eur sto je stvarno OK cifra ako je dobro odradjeno kao sto kazes. Mislim da je krajnje vreme da nabavim svoj prvi legalan software. Reci mi nesto o interfejsu. Ekipa iz Contrasta je postavila slicice 250px bez mogucnosti uvecanja. PLan plus sam narucivao dva puta preko sajta i nije mi stigao, jednom sam slao mail sa pitanjem u cemu je problem sa slanjem na koji mi niko nije odgovorio, pa sam digao ruke. Za gledanje medjunarodnih destinacija (imam i ja pravo da mastam ;D ) koristim autoroute 2002, za domace koristim MapSource koji ima nezgrapan i glupav sistem planiranja, ali su karte izuzetno detaljne. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrxfon 1495 Napisano Maj 21, 2009 Drug član, 1429 postova Lokacija: BG - Zemun - Zvornik Motocikl: Yamaha FJR 1300, Ktm exc300 Prijavi odgovor kao problematičan Probao sam Sony route planner i razocarao sam se. Planplus mi se svidja, nisam znao da prikazuje puteve u celoj Srbiji, do sad sam ga koristio samo za snalazenje po gradu. Jel moze neko da mi nareze taj autoroute 2002 ili da mi kaze odakle da skinem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DL4E 126 Napisano Maj 21, 2009 Svrati ponekad, 351 postova Lokacija: San Francisco Motocikl: BMW R1250GS Adventure, Yamaha MT-10, Honda CB750 K3 Prijavi odgovor kao problematičan Probao sam Sony route planner i razocarao sam se. Planplus mi se svidja, nisam znao da prikazuje puteve u celoj Srbiji, do sad sam ga koristio samo za snalazenje po gradu. Jel moze neko da mi nareze taj autoroute 2002 ili da mi kaze odakle da skinem. Garmin MapSource i nRoute (nRoute je malo bolji za planiranje puta od MapSource-a) su besplatni i mozes skinuti sa www.garmin.com MS AutoRoute potrazi na torrentima i sl, tipa www.torrentz.com , ako se ne snadjes javi mi se na PM. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RS 132 Napisano Maj 21, 2009 Safety bike, 954 postova Lokacija: Beograd - Cerak Motocikl: nekad RS250 i AA500 Prijavi odgovor kao problematičan Route 66 Meni su Route 66 najbolje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mc SREMac 1142 Napisano Maj 21, 2009 Zainteresovan, 575 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: MS 1000DS, Apeninac Prijavi odgovor kao problematičan Ja gde god da skinem MapSource,ono bude samo neki Update,a ne program,dajte nama glupavima neki link!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milosmtt 598 Napisano Maj 21, 2009 Zainteresovan, 857 postova Lokacija: BGD Motocikl: KTM 1190 ADV R ROTTWEILER Prijavi odgovor kao problematičan Extraktuj mapsource.exe u novi folder i prvo pokreni onaj MSI fajl pa tek onda instal i moći ćeš da instaliraš mapsource opušteno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DL4E 126 Napisano Maj 21, 2009 Svrati ponekad, 351 postova Lokacija: San Francisco Motocikl: BMW R1250GS Adventure, Yamaha MT-10, Honda CB750 K3 Prijavi odgovor kao problematičan Ja gde god da skinem MapSource,ono bude samo neki Update,a ne program,dajte nama glupavima neki link!!! Skini sa ovog linka AdriaRoute paket mapa. Uz njega ce se instalirati i osnovni MapSource, pa ga posle tog updejtuj na najnoviju verziju sa tim sto si skinuo sa Garmin sajta. http://navigo-sistem.hr/update/AdriaROUTE_2.20.exe Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6392 Napisano Maj 21, 2009 Enduraš, 6382 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Svaki update mapsourcea je u stvari kompletan paket, tako da samo skini update, instaliraj i imaces sve. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Maj 25, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Svaki update mapsourcea je u stvari kompletan paket, tako da samo skini update, instaliraj i imaces sve. Zasto onda na strani za download updatea pise: * WARNING: This software will not work unless you already own a MapSource product. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...