Jump to content

Moto Zajednica

Novi ER-6n

Recommended Posts

• U prolazu, 70 postova
  • Motocikl: 2006 DL650 ABS

Hoću da kupim novi ER-6N

YjSgU_kawasakier6n20093.jpg

Pa me zanima da li je on dobar za početnika?

Najviše sam vozio moj Piaggio NRG 50,a najjače na šta sam sjedao je beverly 500. Tj. nikada nisam vozio motor sa brzinama.

Sada očekujem da mi kažete vaša mišljenja o ovom motoru i da me posavjetujete kao početnika.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Ne bih mogao da ti kazem nesto o ovom motoru, jer ga nemam i nisam ga vozio.  Ali moje misljenje je da je za pocetnika najbolje da prvo vozi nesto manje mozda 125 do 250 ccm - bar godinu dana dok ne stekne odredjenu rutinu za voznju.  E sad ako si normalan u glavi, mozes ti i ovo voziti, al moras biti oprezan.  Obicno pocetnici sa jacim motorom naprave gresku u voznji, kad pored njih proleti neko brzi i mnogo iskusniji, oni se naloze da i oni mogu i znaju isto sto i ovaj, pa posle kuku lele.

Ako si stalozen, i mozes da odolis tome da posle par dana voznje stisnes pun gas i sve sto ide uz to - mozes da sednes i na 1000 ccm. Ako si ko hepo kockica - bolje uzmi nesto manje i sporije. Izbor je tvoj !

• Svrati ponekad, 423 postova

Slozio bi se sa drumskalicom da trebas da budes stalozen.Meni je prvi motor sa brzinama posle skutera bio fz6 jednostavno prvo sam se malo vezbao po sporednim ulicama i upoznavao se sa motorom.Brzine sam savladao za nepunih pola sata i ostalo je samo vezba.Tako da ako se odlucis samo lagano kaciga na glavu i pici polako i sve ce doci na svoje mesto.Bez brige i sve najbolje ;)

• Nesvrstan, 756 postova
  • Motocikl: R21A

Najbitnija stvar bez obzira na kom se motoru ucis je da NE HISTRISES i postujes jacinu motora ispod sebe,ja sam se za pocetak ucio po naselju po sporednim ulicama,parkingu,pa tek posle 15-ak dana sam otisao prvi put za grad jer je bila nedelja i nije bilo puno saobracaja,posle toga sve ide samo od sebe ili CUVAJ SE I BOG CE TE CUVATI!

Sto se ER6N-a tice to je moj motor iz snova i moj sledeci nadam se kad finansije dozvole!

Srecno!

• MK. Sirius - Srbija, 806 postova
  • Motocikl: KTM Supermoto T 990 '11, Piaggio Beverly Tourer 250ie '08

Sa jedne strane ER-6n jeste prilicno snazan motor za pocetnika, sa druge strane - lagan je, upravljiv, nije nervozan. Ako mislis da ces moci da se iskontrolises, i ne divljas previse dok se ne uvozas i naviknes na to kako on ide i koci, kupi ga, neces pogresiti. Ako ne, onda za pocetak nesto slabije, pa polako.

• U prolazu, 70 postova

Hvala na savjetima. Mislim da mogu da se kontrolišem ipak nisam napaljeni klinac od 18.  ;D

Cim budem pazario (nadam se uskoro) javljam se.

• Zainteresovan, 875 postova

Vozio sam stariji model jedino mi se ne svidja sto je visok. Ne znam da li ima razlike izmedju ova dva modela. Drug ciji je motor je vozio skuter onda uzeo kawu tako da mislim ako se budes kontrolisao da ce sve biti ok.

• U prolazu, 70 postova

Vozio sam stariji model jedino mi se ne svidja sto je visok. Ne znam da li ima razlike izmedju ova dva modela. Drug ciji je motor je vozio skuter onda uzeo kawu tako da mislim ako se budes kontrolisao da ce sve biti ok.

Ja i tako imam 190cm tako da mi ta visina ne predstavlja problem. ;D

• Aktivirao se na času, 3277 postova
  • Motocikl: 1 Litar Honde

Er-6n je mali za 190cm, noge se prebacuju preko rezervoara. Mislim da će ti trebati nešto malo kabastije, da ne kažem drugačije (ako želiš udoban smeštaj). Nešto za broj veće  ;)

• Drug član, 2247 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 800xc

Er-6n je mali za 190cm, noge se prebacuju preko rezervoara. Mislim da će ti trebati nešto malo kabastije, da ne kažem drugačije (ako želiš udoban smeštaj). Nešto za broj veće  ;)

Gabaritno gravitira Azijskom tržištu  ;D ;D ;D

• Svrati ponekad, 423 postova

npr fz6  ;D

• U prolazu, 32 postova

To sto si pocetnik nemoj da te brine uopste. Neka vam kaze aca035 kada nam je stigo fz6 kako nije smeo odmah da sedne- nego je mladji brat morao da probija led :D :D :D... Svako od nas ovde na forumu je nekada bio pocetnik, postoji ta granica koju moras da preskocis, i onda sve ide lagano... Samo polako, pamet u glavu,na glavu kaciga i bice sve ok...

• Zainteresovan, 589 postova
  • Motocikl: Suzuki SV 650

Uzmi versys-a. Malo je skuplji, ali vredi razlike, narocito za tvoju visinu. Vozices ti i er-6n bez vecih problema, vise ces izgledati smesno nego sto ce ti smetati visina, a ima da se kupi i vislje sediste. Razmisli i o suzukiju SV, veci je i bili su u eurosumaru na popustu za nekih 5300, cuo sam da ima jos koji komad. SV ima najkvalitetniji agregat, isti onaj koji se koristi u stromu.

Sto se tice prelaska sa skutera, ja sam presao sa skutera 150ccm na kawasaki kle i nisam imao problem. Mozes i mog kle-a da kupis :)

• Drug član, 2110 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N

Pre bih uzeo SV.

ER-6n mi se ne dopada nikako, ciklistika mu je lose odradjena, kocnice su preslabe, u krivini sav se klati k'o babin zub. Okretan je i lagan, i ok je za po gradu umesto skutera, ali za nesto vise SVE mora biti bolje.

SV nije zadnja rec tehnike, ali je kudikamo bolji!

To je ako volis dvocilindrase (a ja ih bas i ne volim), ako ne, pogledaj Bandita, mada je on malo pretezak i svojeglav za prvi motor,a ja bih isao (nemogu da verujem da cu ovo reci) na novu XJ6, trebalo bi biti dobar motor za pocetak.

• U prolazu, 70 postova

ER-6N Seat height: 30.9 inches

fz6      Seat height: 31.3 inches

sv650 Seat height: 31.5 inches

Meni se čini da to i nisu neke velike razlike. Oprostite mi ako griješim.

E i još nešto, da li neko zna zašto je ovaj model 25kg teži od svog predhodnika?

Evo i još jedno: Kako sam čitao neki test danas bacio me u razmišljanje da li možda da uzmem F varijantu. Ova nova je dosta lijepa dok mi je ona starija bila odvratna. Po testu se F varijanta mnogo bolje ponaša po otvorenom putu a meni pada na pamet da bih nekad možda otišao na neke duže vožnje. Dakle šta vi mislite?

• Drug član, 1592 postova
  • Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada

Ova nova varijanta je nešto veća u odnosu na stari ER-6n, ali opet ,,fali'' prostora (ja sam visok 191 cm). Što se tiče visine sjedišta ona nije realni pokazatelj prostora. Onaj trokut čije su tačke stopala (nogostupi) - ruke (ručke upravljača) - zadnjica (sic) zapravo najviše znači koliko raspoloživog prostora imaš.

Pošto vidim da si iz Kotora baci pogled na Apriliu (Pegaso Strada)  ;)

• U prolazu, 70 postova

U svakom slučaju neću biti smješniji nego na ovom skuteru.  ;D

Ne znam da li bi ER-6f značajno smanjio probijanje vjetra s obzirom na moju visinu?

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja