Jump to content

Moto Zajednica

revitalizacija korpe kvacila...

Recommended Posts

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

ko zna boldora,cb,zna i da im je korpa kvacila jako problematicna,to jest,retko crkava da nemoze da se vozi,ali zato kruni ko krunjaca za kukuruz,,honda je tto,kruni al ide  ;D ;D ;D,isti problem imam i ja,to jest imao  ;D ;D ;D ;D,,,

ko je cuo moju hondu kaze extra al sam kad stisnes kvacilo,kad je vruca nije tolko strasno,cim se malo ohladi ili jos gore kad je hladan katastrofa ziva,

lomi kruni,ma strasno,prosto ti dojde da ga vatr.gif .....

i tako,,kupim ja dve tri korpe,sve su uglavnom iste,imaju lufta u zupcaniku koji je ajd da uprostim zakacen doticnim gumenim ublazivacima za samo telo korpe kvacila,prosto je pocela panika da me hvata,nepalimi se motor kad ga cujem kako zvoni i kruni,ajd posle 2000rpm,i kad se zagreje nekako je podnosljivo,ali zato na leru...panicsmiley.gif

stigla meni i cetvrta  korpa,iz svabije pre neki dan,namontiram je,kao nema neki luft ali se cuje i ona po malo,nije strasno podnosljivo kolko tolko,vidim ja nema mi druge nego da se upustim u ..parola snadji se,,pa nju je covek napravio,da je djavo mal bi se i uplasio,i tako resim ja da rasturim najgoru,nemam sta da izgubim,i onako je za bacanje,pa nece mene ona da nakes4025.gif

gledam je..zupcanik je osiguran nitnama,uznem busilicu i neverujem,ko u sir ide busilica  ??? ??? ??? dal je moguce da je brat japanac stavio tako mekano gvozdje,kontam ja da oni sluze da osiguraju nesto,al tako mekano...nista busi,malo sekac ma ko u sir,odese glave od nitni ,

6ODZc_dsc01051.jpg

i imam sta da vidim,postoje gumeni ublazivaci udarca izmedju samog tela korpe kvacila i zupcanika koji se kaci na radilicicu,aha,zovem,trazim deo ma dzaba,nije ni predvidjeno da se menja nema ni da se kupi,,, :-[ :-[ :-[,dobroooooooooo,,,problem smo nasli,,,,merim te gumene ublazivace,merim rupe u zupcaniku,bogami ima razlike za skoro 4 desete, :o :o :o,,sto je mnogo mnogo je,pogotovu sto taj zupcanik zvekece posle o samu radilicu,,,ok,,,i setim se prostog resenja,posto su se gumisce,fakticki nabile sabile,treba ih popuniti,naravno treba naci i materijal,trazim tamo vamo,i nadjem,spiralna opruga iz mehanizma za pojas u autu,tanka 2,5 desete,

AWfnh_dsc01041n.jpg

taman kolko treba  ;D ;D ;D ;D ;D za popunjav anje praznine,logicki i do sad je ta guma bila okruzena metalom,samo se sabila ukupno za 4 desete,turicemo 5 desetih ako treba nista na silu,uznes sam veci cekic  ;D ;D ;D ;D

i eto  resenja 5hw8j_dsc01038y.jpg

znaci prvo moramo da sredimo taj luft oko spoljnog dela ublazivaca udara to jest izrabljene gume tako sto cemo da bukvalno obmotamo tu oprugu skracenu na meru da lepo upadne u zupcanik pa da onda ubacimo polako i gumu unutra hOtpJ_dsc01039w.th.jpghttp://

ako treba a bogami trebalo je po malo i upotrebom sile  :P :P :P66oVJ_dsc01043.jpg

dokle god ne upadne unutra,ide ko podmazano  ;) ;) ;) ;)  oE2tq_dsc01040p.jpg

isti postupak i sa ostalim ublazivacima se ponovi, 2 od njih 7 nisam mogao cele da okruzim jer su se nekako jajasto spljostili pa sam morao samo do pola da ih revitalizujem ,i to naravno samo deo koji je jajast,ne tamo gde je okrugao,a to se merenjem lako utvrdi  :P :P :P :P  iV3Dj_dsc01031swm.jpg i naravno da ih ubedjujem da upadnu na mestooooo eWaxc_dsc01032n.jpg

e to smo sredili,malo su napete ali kolko znam ove i treba da budu napete,bar sam vidjao kod nekih modela,nemozes ih ni mrdnuti,e sad prelazimo na vezu ili ti luft izmedju same korpe i gumenih ublazivaca udara,jer i tu ima po malo lufta,pa kad vec nesto radimo ajd da uradimo do kraja,

tu je negde oko po nekom ne bas extremno preciznom merenju luft oko 1,5 desete,trazimo nov materijal za podgavicu,,,,,,i stradao je spijun 0,20..imam viska spijuna za stelanje ventila pa sam seko od njega,a i onako ih godisnje zbog sigurnosti i tacnosti kupim bar 2 kompleta,on je isto celican,ne sabija se,kaljen,jes malo nezgodan za savijanje ali nama takav materija l itreba  ;D ;D ;D ;D  wRXSC_dsc01034t.jpg

oSa1f_dsc01044ajg.jpg

to vec ulazi prilicno masno,ali to nam i treba,,,,,,i korpa spakovana,ostaje da je zanitujemo i probamo,doduse prava proba je bila u stegi sa pajserom,i ne mrda ali bukvalno nemrda  ;D ;D ;D

HVWr1_dsc01046k.jpg

parola snadji se za probu  ;D ;D  xltMG_dsc01045b.jpg

e sad ide pravljenje nitni,nitovanje, i pakovanje,nazolst baterija je pukla na mob,pa ste uskraceni za par slicica,imam utisak da su nitne koje mi je cika mile strugar napravio bar 2x jace od fabrickih,doduse nisam imao udarnu presu da ih zanitujem ali sam napravio i alat za nitovanje pa je sad to mnogo lepo zanitovano metodom unista na silu,sam uzni jaci cekic.. ;D ;D ;D ;D 3gukY_dsc01048m.jpg

dn7Lq_dsc01050rew.jpg

u sustini,ti gumeni ublazivai su se od starosti,od 82.000km,od razno raznih secanja itd,skupili stisli,pa sam fakticki samo popunio prostor,izmedju njih i zupcanika,sada se motor necuje,susti i na 500rpm, pa cak i kad je hladan,naravno na strugu smo proverili dali je to sve kad je spakovano u centru,i jeste u centru,zupcanik ima vodjicu kroz sredinu korpe to jest svije leziste pa i nemoze da se razbalansira,lufta nema,kolko ce trajati nemam pojma,ali dok nenadjem neku drugu korpu,,ako je uopste budem vise trazio ova ce da tera,nadam se jos 82.000km  ;D ;D ;D ;D ;D

samo da napomenem da je nova korpa oko300e,,,,,a bas nesto ovih dana imam neku veliku prazninu u dzepu,,zena resila da dobije auto na poklon a bas je i birala u ovoj situaciji dizela od 2400cm....al ajd sad,,yGmtO_dsc01028q.jpg

pa posto je ta rupa prevelikaaaaaaaa morali smo da se snadjemo  :D :D :D ;D ;D ;D ;D ;D nadam se da ce nekom pomoci,nesto slicno sam video na nelom holandskom forumu,doduse u pitanju hje sasvim drugi motor ali princip je isti  ;) ;) ;)

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1847 postova

zanimljiva majstorija, samo mislim da ti je nepotrebna egzibicija sa oprugom ukoliko je nisi odžario.

i najmekše "gvožđe" je opet tvrđe od najtvrđe gume. isto za listić od špijuna, sigurno da imaš kojekavih konzervi slične debljine.

samo nastavi, ovo su sjajne lekcije!

• Zainteresovan, 763 postova

Bokiliceve garazne carolije , imas dobru traku za podlaganje ( 0,15  0,20 kako koja) na kraju dzepnih metrova , feder koji namotava mernu traku , odlican za podmetanje pod svasta.

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja