Jump to content

Moto Zajednica

Sprint Princ 250 (Jinlun 250-5) i Princ 125(Jinlun 125-11)

Recommended Posts

• U prolazu, 52 postova

Jel se i vama deshava da motor kad je hladan hoce malo da shtuca... Tj. prvi put kad ga upalim tokom dana ... Ali kad ga ostavim da radi nekih 5 minuta i vishe uu garazi i onda krenem da ga vozim, sve bude ok ...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 52 postova

I josh jedno pitanje : Kako ste vi vash motor razradjivali ? Do joe brzine ste ga najjvishe terali prilikom razradjivanja ? I koliko dugo je to trajalo ?

• Drug član, 1399 postova
  • Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014

To se desava svima i normalno je da malo stuca kad je hladan. Cak sta vise mislim da mu je to i prednost jer ne mozes odmah nezagrejanog da ga gazis a tad je naj gore po masinu da se vozi velikim gasom.

• Svrati ponekad, 420 postova
  • Motocikl: Suzuki DL650 Vstrom a Honda XRV 750-RD04 u lepom sećanju

drugari neko se u temu i zalio da mu alnaser vrti na prazno i posle pustanja tastera za paljenje motora... e pa to se i meni isto dogodilo pre neki dan cak sam izvadio kljuc iz brave i motor i nastavio da vergla  ??? posle 10ak sekundi prestane verglanje i ja normalno upalim motor...

u subotu bio na redovnom servisu kod servisera i pitam ga za to i on mi rece da se to desava zato sto u automatu za paljenje se "zalepe" kontakti (automat funkcionise na principu elektromagneta), ovo se rece mi majstor desava i na drugim motorima ne samo princevima, cak je moguce da tako motor vergla  dok se skroz isprazni akumulator ako se ne odvoje kontakti... e sad jedno od resenja ako vam se ovo desi na putu je da ispod sedista nadjete dve zice (slikacu kasnije i okaciti slike i automata i tih zica u ovom postu) dovoljno je da samo razdzekate jednu od njih jer je to zica od tastera ili da cuknete po automatu za paljenje, ako nista od ovoga ne pomogne obavezno skinite minus klemu sa akumulatora!

• Svrati ponekad, 107 postova
  • Motocikl: kawasaki el-250

slusaj sasa klasika je za sve motore da prvih 1000 km ne treba preterivati ni u cemu(brzina trba da je do 50-60 km nikad ne teraj punim gasom i ja ga nisam za to vreme opteretio suvozacem i naravno redovan servis. i sto je nabitnije da bi te sluzio mazi ga i pazi kao pravu princezu. Sretno ti bilo

• Svrati ponekad, 265 postova
  • Motocikl: VN 750 custom

Resio sam da busim auspusi i tacka.

E sad sta je bolje, po 4 rupe oko one rupe na izduvu, 4x8mm npr, moze i 6mm ili vise manjih rupa?

dobio sam neku informaciju da je bolje vise manjih rupa, jer se tako dobija zvuk al se ne gubi na snazi, kao kod velikih rupa, mada je sve to diskutabilno. zavisi o kojoj se snazi radi i o kolikim rupama.

zamolio bih nekog ko je probao i ovako i onako za misljenje

Unapred zahvalan JA!

• Drug član, 2265 postova

Procitaj ponovo sta sam pisao.

Ako samo to radis slobodno skini zadnji deo da dobijes rupu velicine unutrasnjeg precnika cevi.

Nece se negativno odraziti na performanse, ne brini.

• U prolazu, 52 postova

Danas sam nabacio na mog Princa nove bisage iz Luisa , i to one najjjvece od po 27 litara... Bash mu extra cuce, i bash su stale knap... Uskoro stizu fotke ... :)

evo da se pohvalim da sam uzeo resice za governalu, duze, za 300 din, hahah bas su lude

auspusi sam izbusio ko svajcarac ali nisam zadovoljan

znaci samo onaj zadnji lim sam izbusio sa 4x8 ili 9mm i 12x4-5mm po izduvu, znaci 32 rupe ukupno i ne cuje se nista posebno

vodio sam se vasom porukom busi, hahah busi

e sad bi busnuo i onu komoru pre, ali moram da nadjem neku tanju dugacku burgiju ili da roknem ovu od 11mm sto imam?

sta je bolje 4-5 manjih ili jedna veca rupa?

koja je najmanja burgija duzine oko 15cm? da me ne gledaju belo ako trazim od 6mm npr, mada bi ona bila idealna

• Drug član, 1015 postova
  • Motocikl: Honda CBR 900 RR

Sinisa daj prvo da ti objasnimo kako se to radi a ne ti vako napamet ;)

Nece da moze ta od 15cm kratko je to :(

• Drug član, 1399 postova
  • Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014

Ja sam potpuno izvadio zadnji deo auspuha i u opste nije bucan, ima razlike ali i dalje nije previse bucan. Ja licno vise vozim van grada nego u gradu tako da mi buka smeta.

Zato i pisem. Ne znam ko sve ali pre mene Slayer, izvadili zadnji, srednjem dodali po rupu 12-15 vise gore-ulevo jer je rupa na srednjoj pregradi negde na pola5. I ja sam jos i odozdo na loncu izmedju prve i druge pregrade busio dve rupe to jes Slayer ih je busio na mom Princu. I vadio sam katalizator. E tad to jest sad se vec cuje ozbiljnije!

e tako vas volim!

pitao 100x ali niko konkretno da kaze gde su rupe

15cm tacno ima do komore, gurao sam ja ovu 11mm burgiju sto imam

da roknem nju ko pravi ginekolog, kroz cevcicu izduva po sred srede u komoru, ili da nadjem da kupim neku tanju koja moze da prodje kroz ove rupe koje sam busio okolo, pa da busnem kroz njih 3-4 komada, samo da preskocim donju levu stranu gde je inace rupa?

mada ako odmah krenem sa 11 bice interesantno probusiti, hahaha

A ja 100x odgovarao! rupa u drugoj pregradi je desno na pola5 ne LEVO. Prvo razbusi skroz i izvadi zadnju cevku a onda u drugu pregradu ili ubadaj tu tvoju koliko os ili jednu 12-15 (ja krenuo malom pa sirio) kao sto napisah pa ako ti se ne svidja, brusilica i sve imas i na youtube nas drug dragonfly ga isece......... ;D

• U prolazu, 12 postova

Ljudi pozzzz .... aj i ja da napisem neku rech

Proslog leta sam kupio nov Prince 125-11 i do sad preso 6700 km. Nista posebno se nije desavalo (normalna zamena ulja na 150km a na 1500km ubacih Valvoline full sintetiku za 4T motocikle (ne skutere) 10-40. Vozio sam se od Nisha do Negotina gore i Dunava i do Smedereva i sve bilo ok nigde me nije izdao. Razradjivao sam masinu vozeci se do vikendice i nazad  (30 km kombinovanog puta 20 km ravno i po 5 uzbrdo i nizbrdo). Jednom sam zamenio svecice. Prosle nedelje sam isko kod majstora da sinhronizuje karb i zategne lanac i to je sve.

E sad buni me malo to sto neki uporedjuju Princa sa japancima, amerikancima itd. Ja kad sam u radnji uporedio cene Princ je bio nesto skuplji od Tomosa automatik a po ulaznoj fakturi cena je bila oko 700-800 US dolara.. da ne slazem sad.  Svi znamo sta sve postoji i ja sam kao i ostali gledao na netu i kad sam video cene lepo sam pogasio firefox da se ne zamlacujem. Najvise mi se dopada ruski Wolf ako dozivim da kupim novi a do tad mi je Prince extra.

Sto se tice dodataka dodao bi one satove za broj obrtaja i voltazu i xenon far. Ovaj sto fabricki ima mi malo anemican. Ako neko ima neki predlog nek mi javi.

E da ... da ne zaboravim... na prvom servisu u Nishautu reko sam majstoru da zategne papuchu koja se razlabavila (levu) i on posle detaljnog proucavanja uspeo da zategne ali samo jedan sraf (nije provalio da ima 2) pa sam to sredio kasnije sam.

ponovo sam zapusio one cevcice gde idu creva za izduv i malo me je zbunilo sto je jedna bila suva, a druga mokra?

u subotu na skupu u smederevu sam bio sa jednom devojkom koja vozi isto princa 125cc i nesto joj motor mnogo lupa, cakce... i tamo neki decko kaze da je to zato sto ga zagreva na leru odnosno na nekih ~1.000 obrtaja, a ne pod sauhom!? meni se motor gasi pod sauhom posle, sad vec moze da izdrzi i 30-ak sekundi. koliko ima istine u ovome i kako se najbolje zagreva motor? ???

• U prolazu, 52 postova

Ako ne valja da ga zagreva u mestu bez sauha, onda nek ona potpali vatru u garazi pa nek ga greje ... :)

Ja upalim pod sauhom , pa kad cujem da hoce da se ugasi, ili kad smanji obrtaje, ja ugasim sauh i on podigne obrtaje i zagrevam ga oko 5 minuta u mestu ... :) I posle samo cepam .. :)

• Svrati ponekad, 249 postova
  • Motocikl: HD Sportster 1200

Drugari mala pomocj

Naime vecj desetak dana jurim lanac i lanchanike za 125cc

i izgleda da su svi prodavci na carini i da chekaju robu  ??? ??? ???

Jel ima neko neke informacije po vashim gradovima da li sluchajno ima to shto meni treba

ili bar neko alternativno reshenje od nekog drugog kineza

Znachi i prednji i zadnji lanchanik i lanac

tnx

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja