lalajko 2024 Napisano April 19, 2009 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Kawasaki Z1000 1976-1983 By lalajko1 Dajte svoj komentar iskljucivo ako ste vozili ili posjedovali ovaj motocikl. Niposto nikakve komentare u stilu "cuo sam", "rekli su mi" i slicno. Odgovorite na sledeca pitanja u skladu sa pravilima bez dodatnih komentara ili slika. Svaki komentar koji ne bude u skladu sa pravilima bice istog trenutka obrisan. 1. Godiste motocikla koji ste vozili: Navesti tacno godiste motocikla koji ste vozili.. 2. Vrijeme provedeno na motorciklu: "Posjedovao sam ga tri godine." ili npr. "Probao sam ga par puta na lokalnom putu" ili "Napravio sam par krugova oko bloka" 3. Sta mi se dopada: "Odlicne kocnice i dobra zastita od vjetra." ili "Sjajan za duza putovanja, odlican polozaj vozaca, mala potrosnja" ili neko moze napisati i par pasosa ako zeli, tim bolje. 4. Sta je moglo biti bolje: "Prednja kocnica ima lose doziranje i slaba zastita od vjetra" ili nesto slicno u stilu prethodnog pitanja. 5. Moj utisak: Vas mali review. Tu sad moze svasta da se napise, da se detaljnije objasne i opisu stvari iz prethodne dvije stavke i da se jos malo prica o motoru i generalnom stavu prema njemu. Mogu se opisati i neki detalji i moze se dati i neka ocjena i recimo preporuka za kupovinu. Takodje, ovdje bi bilo dobro da onaj ko je proveo vise vremena sa motorm napise na sta treba obratiti paznju pri kupovini tog polovnjaka i generalno o odrzavanju... Najlakse vam je da uradite copy-paste sadrzaja ovog koda i samo ispod svakog pitanja dodate vas odgovor: [b]1. Godiste motocikla koji ste vozili:[/b] [b]2. Vrijeme provedeno na motorciklu:[/b] [b]3. Sta mi se dopada:[/b] [b]4. Sta je moglo biti bolje:[/b] [b]5. Moj utisak:[/b] Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6737 Napisano April 19, 2009 Drug član, 3053 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Z serija je Kawasakiju donela ogromnu popularnost i motor je odmah usao u legendu (Z 900). Njegov naslednik, Z 1000 je Kawasakiju doneo jos vecu popularnost posto je bio pouzdaniji, sa manje vibracija i boljih voznih osobina. Svi kojii su tada trazili pravi "muski" motor, uzimali su Z 1000, pomalo grub i divalj pri razvijanju snage, ali ipak takav da je mogao da se kontrolise. Na popularnosti je dobio i u filmu Mad Max1, gde ga vozi Gus, a i neki od bandita. Takodje, jedan je od rethih motora koji se i danas prave (kako sam cuo), za potrebe americke policije. Razne verzije Z serije su imale manje tahnicke razlike, osim ST modela koji je imao kardanski prenos, sto je najupadljivija razlika medju njima. Posebno je izasao Z 1000 Eddie Lowson replica, kao labudova pesma tog modela. Snaga, od 85ks do 98ks, mada sam u nekim podacima nalazio i do 110ks, u zavisnosti od trzista. Jedan od najlepsih custom motora tog vremena, za mene je ostao Z 1000 LTD. 1. Godiste motocikla koji ste vozili: Z 1000 J, 1982. 2. Vrijeme provedeno na motorciklu: Tri godine, 15 000km 3. Sta mi se dopada: Izvanredna snaga, brutalno, a ipak moze da se kontrolise, udoban 4. Sta je moglo biti bolje: Kocnice, ram i vesanje . Kao i kod svih motora tog vremena. 5. Moj utisak: Cista desetka za classic bike. Nikad necu prezaliti sto je otisao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
floyd 498 Napisano Novembar 24, 2009 Zainteresovan, 455 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Z1000 Mk2 Piaggio Beverly 250 Prijavi odgovor kao problematičan Kawasaki Z1000MkII - 'Die Linie des Zukunft' 1. Godiste motocikla koji ste vozili: 1979. 2. Vreme provedeno na motorciklu: Pet godina. 3. Sta mi se dopada: Klasičan, vanvremenski, uvek aktuelan dizajn; pouzdanost; kvalitet izrade; udobnost za duga putovanja; sirova snaga 4. Sta je moglo biti bolje: Kočenje; balans između težine mašine i konstrukcije rama; vešanje; sistem karburacije (šiber-karburatori) 5. Moj utisak: Z1000MkII - The Iron Horse To je motor iz vremena kada se mislilo prvenstveno na kvalitet izrade i kada su se motorcikli pravili da traju. I nakon 30 godina eksploatacije i dalje je gro delova agregata iz prve, fabričke ugradnje i u granicama predviđenih servisnih tolerancija!!! Pouzdan motor, jednostavan za održavanje, narodski rečeno 'živi na hlebu i vodi' i praktično se ne kvari. Čista mehanika bez komplikacija u vidu računara i kojekakve elektronike. Uz dobro ulje, budući da ima rolo-lagere na radilici, prelazi neverovatne kilometraže. Nikada me nije ostavio na putu. Kada se, ipak, ukaže potreba za otvaranjem mašine, originalni delovi su vrlo skupi (i do 100% skuplji od odgovarajućih delova savremenih modela te kubikaže) i uglavnom ih nije lako naći. Budite spremni na strpljenje i naručivanje delova iz inostranstva, preko specijalizovanih sajtova Z- fanova, evropske Kawasaki stock - baze u Roterdamu a ponešto, bogami, i iz Japana. Dakle, ako se rešite da otvorite mašinu, uradite to sa prvim hladnim danima jeseni i ne očekujte da ćete je, ako se odlučite za kompletno sređivanje, zatvoriti pre proleća. Naravno, pre otvaranja uštekajte između 1000 i 1500 eur, jer ne znate šta vas unutra čeka. Cena može biti znatno manja, ali čak i nešto veća, zavisi šta treba da se promeni. Uradite li taj servis kako treba, ne karikiram, velike su šanse da vas taj agregat nadživi. To je, pre svega, moćan putni motor. Ipak, elastičnost menjača mu dozvoljava opuštenu vožnju i u gradskim uslovima bez potrebe za čestim promenama stepena prenosa. Naravno, ukoliko se izborite sa njegovih 'suvih' 265 kilograma. To je motor koji će, usuđujem se da procenim, iz dana u dan imati sve veću vrednost, kako antikvarnu tako i novčanu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...