Jump to content

Moto Zajednica

GSX 1300R Hayabusa 2008 i noviji

Recommended Posts

  • Teoreticar ..., 12089 postova
  • Lokacija: Lazarevac
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Suzuki GSX 1300R Hayabusa 2008 i noviji

 

yL2fE_2009suzukihayabusagsx13.jpg

By lalajko1

 

Dajte svoj komentar iskljucivo ako ste vozili ili posjedovali ovaj motocikl. Niposto nikakve komentare u stilu "cuo sam", "rekli su mi" i slicno. Odgovorite na sledeca pitanja u skladu sa pravilima bez dodatnih komentara ili slika. Svaki komentar koji ne bude u skladu sa pravilima bice istog trenutka obrisan.

 

1. Godiste motocikla koji ste vozili:

Navesti tacno godiste motocikla koji ste vozili..

 

2. Vrijeme provedeno na motorciklu:

"Posjedovao sam ga tri godine." ili npr. "Probao sam ga par puta na lokalnom putu" ili "Napravio sam par krugova oko bloka"

 

3. Sta mi se dopada:

"Odlicne kocnice i dobra zastita od vjetra." ili "Sjajan za duza putovanja, odlican polozaj vozaca, mala potrosnja" ili neko moze napisati i par pasosa ako zeli, tim bolje.

 

4. Sta je moglo biti bolje:

"Prednja kocnica ima lose doziranje i slaba zastita od vjetra" ili nesto slicno u stilu prethodnog pitanja.

 

5. Moj utisak:

Vas mali review. Tu sad moze svasta da se napise, da se detaljnije objasne i opisu stvari iz prethodne dvije stavke i da se jos malo prica o motoru i generalnom stavu prema njemu. Mogu se opisati i neki detalji i moze se dati i neka ocjena i recimo preporuka za kupovinu. Takodje, ovdje bi bilo dobro da onaj ko je proveo vise vremena sa motorm napise na sta treba obratiti paznju pri kupovini tog polovnjaka i generalno o odrzavanju...

 

 

 

Najlakse vam je da uradite copy-paste sadrzaja ovog koda i samo ispod svakog pitanja dodate vas odgovor:


[b]1. Godiste motocikla koji ste vozili:[/b]


[b]2. Vrijeme provedeno na motorciklu:[/b]


[b]3. Sta mi se dopada:[/b]


[b]4. Sta je moglo biti bolje:[/b]


[b]5. Moj utisak:[/b]

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 32 postova
  • Lokacija: Švedska
  • Motocikl: Suzuki GSX 1300 R Hayabusa i Suzuki GSX 1100 ES

1. 2004, godina. Prva generacija koja ima manju snagu motora nego druga ali se ne razlikuju previše.

 

2. Kupio sam ga u septembru 2021. godine i još ga posjedujem. Prešao sa njim 9386 km. Prošle godine putovao od Švedske do Jadranskog mora i nazad.

 

3. Obrtni moment je nešto neprevaziđeno na tom motoru. I na 1000 o/min ima volje da povuče a u prvoj ostvarije oko 130 km/h u roku od nekoliko sekundi. Nisam stigao izmjeriti :) . Prilikom preticanja nemaš bojazni da će netko iz suprotnog pravca naići jer i kamione obiđeš na kratkom rastojanju. Za R motor je veoma udoban i za duže vožnje sa saputnikom. Supruga mi se nije žalila da joj je neudobno iza mene. Lako se montiraju sva tri kofera i tako se dobije turing motor koji može da poveze puno prtljaga. Oklop savršeno štiti od vjetra, visok sam 183 cm. Položaj za guvernalom je perfektan i ne umara se na dužim vožnjama. Lak je za manevrisanje a amortizer upravljača onemogučava pojavu "drhtanja" prednjeg djela pri velikim brzinama. U krivinama izuzetno stabilan a i na kiši se odlično pokazao sa Michelin Road 5 gumama. Izgledom privlači pažnju prolaznika.

 

4. Savršenstvo ne postoji pa tako i ovdje ima šta da se napiše. Najveća mana mu je skupo osiguranje (u Švedskoj) koje za godinu može da izađe i više od 2000 eura. Što je motorista mlađi to je skuplje osiguranje tako da ga pretežno voze stariji ljudi. Druga stvar je prednja kočnica koja bi morala da bude jača jer je to ipak R motor iako me nikad nije izdala i uspjevao sam i u kritičnim situacijama da bezbjedno usporim i stanem. Preglednost instrument table je dosta dobra osim kontrolnih lampica pokazivača pravca koje se sakriju za rub vjetrobranskog stakla. Potrošnja goriva je izuzetno mala prema snazi koju pruža, iznosi oko 6,5 l/100km. Međutim u današnjoj krizi cijene goriva to može predstavljati problem za ekonomiju. I na kraju jedna sitnica. U toku boravka i vožnji po Jadranskoj Magistrali zbog gužvi na putu i spore vožnje toplota motora postaje naporna jer koljena se prosto usijaju od toplog vazduha iako kazaljka temperature motora stoji na normali.

 

5. Moj utisak je da motor pruža maksimalno uživanje u vožnji i ako se zanemari cijena kupovine i održavanja to je motor koji bi preporučio svakom motoristi koji stvarno želi da uživa u vožnji. Prije njega sam 22 godine vozio Kawasaki ZX9R, prva generacija, i kad sam odlučio da ga prodam probao sam mnoge motore i jedino Hayabusa je ostavio utisak da može zamjeniti Ninju.

 

Za kraj pogledajte moj video sa Hayabusom od prošle zime.

 

Promenio član Sivi soko
  • Sviđa mi se 4

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja