Jump to content

Moto Zajednica

Sivi soko

Članovi
  • Broj tema i poruka

    32
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Švedska
  • Interests
    Već 42 godine se družim sa motorima. U početku sam volio čopere ali danas sam zaljubljenik u R motore i trenutno vozim Suzuki Hayabusu. Volim duga putovanja a najviše putovanje na Jadransko more.
  • Motocikl
    Suzuki GSX 1300 R Hayabusa i Suzuki GSX 1100 ES

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

Sivi soko's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

120

Reputacija u zajednici

  1. Kad nešto beskrajno voliš normalno da mu daš ime (nadimak). Motori koje sam zavolio su bili Pegaz (BMW R25 choper), Plamenko (MZ ETZ 250 sa plamenom na rezervoaru), Zelenko (Kawasaki ZX9R) i trenutno Sivi Soko(Hayabusa). Ostali nisu dobijali imena.
  2. Kao što je napisano nema brave koja je 100% sigurna. Tako i brava za kočioni disk. Međutim ja je koristim redovno (čak i u mojoj garaži) jer ima klauzula u kasko osiguranju da ne važi prilikom krađe motora ako motor nije bio zaključan sa dvije brave (jedna od njih je brava na guvernalu) tako da zbog toga moram da imam i dodatnu bravu koja ima atest i osiguranje je prihvata (CE oznaka). Imao sam i katanac sa alarmom ali nikada nisam čuo da se uključio alarm jer i kad se uključi poslije par sekundi se ugasi ako nema ponovo vibracija. Nažalost od velike hladnoće (minus 20) se pokvario.
  3. Ideš li ti u Trebinje? Ja dolazim 99% a onih 1% može biti samo ako me motor iznevjeri.
  4. Dobro došao Oldtimer Reborn. I ja sam odskora ovdje član a i vlasnik sam oldtimer motora već 5 mjeseci. Pogledaj u videu kako je prošla njegova kupovina.
  5. Dobro sad sam shvatio. Izvinjavam se što sam ponovio temu jer nisam vidio da se o tome već raspravljalo. Mislim ipak da je kaciga najvažniji dio opreme jednog motoriste. Naravno najbolje bi bilo da nikada ne dođemo u situaciju da iskušamo njihov kvalitet.
  6. Obično se smatra kako su Shuberth kacige kvalitetne ali ova je sasvim suprodno od kvalitete. A cijena joj je astronomska prema kvalitetu. Schuberth R1 - SHARP SHARP.DFT.GOV.UK
  7. Ne, baš suprotno. Gledajući rezultate testiranja shvatio sam da nije uvijek ono što je skupo u isto vrijeme i kvalitetno. Evo ti primjer: Agrius Rage SV ima isti kvalitet kao i AGV Grid a razlika u cijeni im je više od deset puta. Tako da je dobro pogledati pokazane rezultate testova kaciga. Ipak znam da mnogi se odlučuju i na osnovu drugih stvari a ne samo kvaliteta kad biraju kacigu.
  8. Vidim da se ovdje često traže savjeti o kvalitetu kaciga. Naravno da i najlošija kaciga je bolja nego nikakva ali kvalitet može da znači spas u određenim situacijama kad se desi udes. Večina kaciga će pomoći prilikom klizanja po asfaltu ali od direktnog udara u neku prepreku različite kacige različito se ponašaju. Na ovoj stranici možete da vidite koliko su kacige otporne na udare sa pet različitih strana: https://sharp.dft.gov.uk/helmets/
  9. U zadnjih 6 godina kupujem samo X-lite modele kaciga. Ova mi je od prije godinu i tri mjeseca. Prezadovoljan sam udobnošću na glavi a i po testovima je jedna od najkvalitetnijih koje ima da se kupe.
  10. Hvala od srca i tebi a i svim drugim članovima koji su me srdačno primili.
  11. Već sam učestvovao u nekim temama ali evo da se sad predstavim i ovako. Nadimak koji ovdje koristim je vezan za motor kojeg trenutno imam. Pravo ime mi je Nenad. Trenutno živim u Švedskoj ali sam pola mog života proveo u Tuzli gdje sam radio i kao instruktor u auto školi za A,B i C kategoriju. Inače sam saobraćajni tehničar po struci. Vozim motore od 1981. godine i oni su mi najbitniji dio mog života. Bio sam aktivan i u auto sportu ali sam se takmičio i sa motorom na moto susretima tako da imam i nekih uspomena sa tih takmičenja. I u Švedskoj sam ostvario neke uspjehe na takmičenju u firmi gdje sam radio. Sad sam otišao u zasluženu penziju pa ću imati više vremena za vožnje motorom. Ne mjenjam motore često jer kad mi se nešto svidi ja to i čuvam. Najduže sam vozio Kawasaki ZX9R prva generacija, od 2000. godine pa sve do prošle godine kad sam prešao na Suzukije. Evo i jedan video sa mog kanala u kojem sam predstavio istoriju mog druženja sa motorima (do 2021 godine):
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja