Krokodilo 2665 Napisano Septembar 29, 2021 Ne silazi, 4778 postova Prijavi odgovor kao problematičan Molim pomoć u vožnji na nekih 140 km na sat samo se ugasio sad alnasuje ali na prazno kao da nema kompresije molim pomoć može li zaštekati ventil ili preskočiti lanac novi sam u tome pa ne razumijem bašПа и нема компресије.Sent from my SM-G955F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Valentino Mučić 0 Napisano Septembar 29, 2021 U prolazu, 4 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 3 minuta, Krokodilo je napisao: Па и нема компресије. Sent from my SM-G955F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Valentino Mučić 0 Napisano Septembar 29, 2021 U prolazu, 4 postova Prijavi odgovor kao problematičan Da nama a znadete li možda razlog a ulja ima normalno na sredini mjerača Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2665 Napisano Septembar 29, 2021 Ne silazi, 4778 postova Prijavi odgovor kao problematičan Могуче да је прескочио фазни ланац и блиски контакт вентила са клипом направио штету или, завуко клип и залепио карике. У сваком случају није добро, мотор је сигурно давао неке знаке али ти ниси био у стању да их препознаш.Sent from my SM-G955F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majesty 250DX 148 Napisano Septembar 29, 2021 Moto servis, 592 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Majesty 250DX, Burgman 650 EXE Prijavi odgovor kao problematičan Jer si vozio maximalnom brzinom kojom moze da ide aliali dobro, bar si iskren... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majesty 250DX 148 Napisano Septembar 29, 2021 Moto servis, 592 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Majesty 250DX, Burgman 650 EXE Prijavi odgovor kao problematičan Jer si vozio maximalnom brzinom kojom moze da ide aliali dobro, bar si iskren... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Simke023 50 Napisano Septembar 30, 2021 (promenjeno) U prolazu, 27 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki DL650XT, Kawasaki Vulcan 900 Classic Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav grupo, Kao što sam naveo u mom prvom postu, prvi put sam u grupi maksi skutera (kao vlasnik i vozač). Više puta sam pomislio "Bože, šta mi ovo treba? Pa ja ne znam ni gde se rashladna tečnost sipa", ali sam pronašao na Youtube-u lika koji na najjednostavniji mogući način prikazuje osnove održavanja skutera. Održava više komada ali je jedan od njih i Burgman. Možda još nekom pomogne ili podigne samopouzdanje : https://www.youtube.com/c/mitchsscooterstuff Promenio Septembar 30, 2021 član Simke023 Greškau kucanju 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragance bgd 1 Napisano Septembar 30, 2021 U prolazu, 16 postova Lokacija: beograd Motocikl: suzuki burgman 400 - k16 Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi dobar dan,ako moze pomoc. Imam Burgmana 400 2004god Crkla mi kontakt brava,tesko se okrece kljuc u bravi a ne daje kontakt.Jel ima neko ideju gde mogu da nadjem drugu bravu kod nas,ili ovu da popravim ako je moguce. Zvao sam moto kliniku nemaju.Hvala unapred. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 9649 Napisano Septembar 30, 2021 Ne silazi, 2267 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Što se tiče popravke, mooožda bravarska radnja Ristić u Zemunu, nađi adresu na net-u. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragance bgd 1 Napisano Octobar 1, 2021 U prolazu, 16 postova Lokacija: beograd Motocikl: suzuki burgman 400 - k16 Prijavi odgovor kao problematičan Pitao sam Ristica,ne mogu da poprave. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasadoncic02 55 Napisano Octobar 1, 2021 Svrati ponekad, 105 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi dobar dan,ako moze pomoc. Imam Burgmana 400 2004god Crkla mi kontakt brava,tesko se okrece kljuc u bravi a ne daje kontakt.Jel ima neko ideju gde mogu da nadjem drugu bravu kod nas,ili ovu da popravim ako je moguce. Zvao sam moto kliniku nemaju.Hvala unapred.Pitaj u Motoroom,Novi sad 061 1379397Послато са SM-A715F помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragance bgd 1 Napisano Octobar 1, 2021 U prolazu, 16 postova Lokacija: beograd Motocikl: suzuki burgman 400 - k16 Prijavi odgovor kao problematičan Probacu,hvala,ako neko ima jos neku ideju pišite. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majesty 250DX 148 Napisano Octobar 1, 2021 Moto servis, 592 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Majesty 250DX, Burgman 650 EXE Prijavi odgovor kao problematičan Verovatno mogu da popravim, ako ti se desilo isto sto i meni na 650. A mislim da su brave iste i to im je boljka... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 1888 Napisano Octobar 4, 2021 Skuteras, 3691 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Vidjao sam u motobike komplet sve brave sa kljucem. Vicma proizvodjac, bilo negde oko 7-8000 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nemanja Mitić 1 Napisano Octobar 8, 2021 U prolazu, 2 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav društvo, Planiram kupovinu Burgman 400 2007/8 godište, našao par zanimljivih na netu. Mahom su nekih 30-40k km na satu (ako je verovati satu). Zanimaju me vaša iskustva i mišljenja o toj seriji, na šta obratiti pažnju prilikom kupovine, mogući problemi tih serija? Možda neko od vas ima ponuditi ili preporučiti neki u dobrom stanju. Takođe, jedan od njih je Limited serija, zanima me razlika između nje i obične varijante (osim braon sedišta, štitnika i grejači ručki i naslona za suvozača) Nisam imao nikakvih iskustva sa njima (do sada vozio Peugeot Speedfight 1). Unapred zahvalan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasadoncic02 55 Napisano Octobar 8, 2021 Svrati ponekad, 105 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav društvo, Planiram kupovinu Burgman 400 2007/8 godište, našao par zanimljivih na netu. Mahom su nekih 30-40k km na satu (ako je verovati satu). Zanimaju me vaša iskustva i mišljenja o toj seriji, na šta obratiti pažnju prilikom kupovine, mogući problemi tih serija? Možda neko od vas ima ponuditi ili preporučiti neki u dobrom stanju. Takođe, jedan od njih je Limited serija, zanima me razlika između nje i obične varijante (osim braon sedišta, štitnika i grejači ručki i naslona za suvozača) Nisam imao nikakvih iskustva sa njima (do sada vozio Peugeot Speedfight 1). Unapred zahvalanJedno opšte pravilo važi za sva vozila pa i motocikle kad se kupuju polovna.Gledaš da je u što boljem stanju.Kod maksi skutera da plastike nisu lomljene,krpljene,sastavi i zazori među njima.Da mašina nije masna odozdo.Što se tiče konkretno ovog modela,razlika između obične i limited verzije je baš to što si i naveo.Mane su im kvačilo,odnosno variomat su izrađeni od mekog materijala,pa su obično prilično istrošeni tanjiri.Druga mana su senzori na klapni.Kad se pokvari neki dosta su skupiПослато са SM-A715F помоћу Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majesty 250DX 148 Napisano Octobar 8, 2021 Moto servis, 592 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Majesty 250DX, Burgman 650 EXE Prijavi odgovor kao problematičan Potrosnja ulja... standardan 'problem' i retko proveravanje nivoa istog od strane vlasnika pa tako masina zakuca... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasadoncic02 55 Napisano Octobar 8, 2021 Svrati ponekad, 105 postova Prijavi odgovor kao problematičan Potrošnja ulja se javljala kod prethodnih modela burgmana.Model od 2007+ NE TROŠI ulje pod uslovom da je mašina u dobrom stanjuПослато са SM-A715F помоћу Тапатока 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nemanja Mitić 1 Napisano Octobar 8, 2021 (promenjeno) U prolazu, 2 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na odgovorima. Generalno imam iskustva sa tim standardnim i tipičnim stvarima što se oštećenja i tog nekog vizuelnog dela tiče. Više me zanimaju te takve specifične stvari za taj model. Da li postoji još nešto na šta treba obratiti pažnju, kako bi se izbegla ulaganja od samog starta? Promenio Octobar 8, 2021 član Nemanja Mitić 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PrleUE 55 Napisano Octobar 8, 2021 U prolazu, 73 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Suzuki Burgman 400, 2004; Honda Integra NC750D, 2019; Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da ta godišta imaju problem sa prašinom koju uvlače ispod poklopca varijatora, neko iskusniji može da kaže više o tome. Što se tiče potrošnje ulja ne bi trebalo da je bude kod modela od 2006. pa na dalje. Kontrola nivoa ulja je od tada i mnogo lakša jer su ubacili prozorče za nivo ulja umesto šipkice. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15819 Napisano Octobar 9, 2021 Integrisan, 9289 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan On 8.10.2021. at 19:35, Nemanja Mitić je napisao: Pozdrav društvo, Planiram kupovinu Burgman 400 2007/8 godište, našao par zanimljivih na netu. Mahom su nekih 30-40k km na satu (ako je verovati satu). Zanimaju me vaša iskustva i mišljenja o toj seriji, na šta obratiti pažnju prilikom kupovine, mogući problemi tih serija? Mozda ti pomognu sledece slike propracene tekstom na sta da obratis paznju..... Ono sta znam o mopedu je da se treba samo iscekirati od prednjeg do zadnjeg tocka. Nema se Bog zna sta raditi jer je veliki servis uradjen pre 4 meseca i jos jedan servis je usledio pre nekih 2 meseca. Ok, razumem i nije mi tesko Na moje pitanje kako se ponasa pri paljenju, startu, voznji, kocenju, amortizacija dal propada/lupa, trese li sta... ? Dobi odgovor da je sve Ok sem prednje kocnice, propada, nisu uspeli da je nameste. Ovako pali radi, ide, b. pumpa je zamenjena i to je to. Kontakt, zuji jace pumpa, ok menjan je el. motor, kocnica i bam upali, ok radi. Gas krecem, odo..... nista mi se ne svidja, ni kako krece, ni kako koci, ni kako ide, ni kako se ponasa oslanjanje, ic mi se nista ne dopada. pa da pocnemo, levi amortizer desni je davno pisnuo i to lepo ulje spusta dole direkt na klesta, feroda kocionih plocica popila je ulje, moz je bacis kad ona popije ulje i disk mora biti mastan, on ce se klinerom srediti leva strana hrdjava sto znaci da klesta ne odradjuju na polugu koja ide maltene do kraja jednim prstom Znaci kocis pogledom, ocima, mislima se zaustavljas.... bajk se ovako vozio i stigao iz ZR do mene antifriz je na -26C, deluje da je zamenjen amortizer sedista kontra stavljen, gura plastiku iznad usisa sajle gasa nisu dobro postavljene ili ti sa kontra strane dolaze svecka labava, nije stegnuta vec rukom uhvacena al je zato nova kuciste f. vazduha takodje labavo, gornji deo se odvojio filter relativno svez hmm dal je menjano pre 2 meseca u japanski motor japanezi ulje ulje iz redukcije je.... ajd da vidimo sta veli, probna voznja ne obecava lezaj vrlo los vadjen je, otvaran i krkana mast, deformiran poklopac pri vracanju turen sa unutrasnje strane da se ne vidi kad se skine deklo + nije nabijen do kraja u kuciste pa kad se usrafe osiguraci... isti se pokrive pregrevanje ukrivo peca ribu, fata ferodu razlog tome je .... sredice se lamele gotove, dogorelo do nokta dzaba da merim ukopanost, svi tanjiri su ..... jbg bitno da je nov kais stavljen... reseni svi problemi resice se.... jedno po jedno P kocnica ne radi, plocice su gotove, klizac zakucao skroz na skroz a kako i nece zakucati no mi imamo caroban stapic sredice se.... sve se zbiva na Eto kako stoje stvari posle 2 servisa odradjena u protekla 4 meseca, sve tip top. Nastavice se neki dan iza ponedeljka kad se izborim sa babrogama silnim 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1229 Napisano Octobar 9, 2021 BJB Maxi scooter club, 1658 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Prijavi odgovor kao problematičan Sta nam rade sa ovim 'nov...nov...nov..' Kad gledam oglase ovde u Nemackoj i vidim cenu ,recimo silveera 400 sa pravom km i isti silver sa identicnom km u Srbiji ,cak i jeftiniji. Pa kako ? Ljudi ,pratite ove postove,imate sta da naucite i na cega da obratite paznju bar sto se moze videti na oko. Kad se rasklopi ,nek nam je Dare u pomoci. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bokes 2985 Napisano Octobar 10, 2021 Drug član, 1057 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Aprilia Atlantic 500 Classic Prijavi odgovor kao problematičan Darkov post je jasno dal odgovor postavljaču teme šta da očekuje da se ne bi zeznuo.Moja filozofija pri kupovini je da jurim motor od vlasnika, što duže u vlasništvu to bolje, da mi se svidja estetski i u vožnji se podrazumeva.Ne pravim problem ako je došao red na redovno održavanje (gume, filteri, kaiš, svećice, pločice, pa i diskovi). Ne kupujem motor za jednu sezonu i to ću svakako u jednom momentu morati da radim...To preporučujem i članu koji je postavio pitanje. Bitno je naravno i od koga kupujete.Srećno sa potragom, nikad nije lako ali je nakon toga zadovoljstvo veće.Послато са Mi Note 10 Lite помоћу Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
petar_lord 809 Napisano Octobar 10, 2021 (promenjeno) Zainteresovan, 390 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Liberty 150 - Beverly 250ie - Majesty 400 Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi su malo izgubili “kompas” prilikom kupovine skutera-motora! zasto? Ocekuju da masina posle ~15 god eksplotacije izgleda- radi kao nova i da nece nista uloziti u istu!! Pa ko prodaje tip top? Uvek (90%) se ceka da masina dodje do granice eksplotacije i onda oglas.. Nije pravilo ali i po meni bolje uzeti od dugogodisnjeg vlasnika koji je takodje vodio racuna da ga masina sluzi i ne izda pa je i samim tim ulagao u nju.. i tako.. Promenio Octobar 10, 2021 član petar_lord 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4774 Napisano Octobar 10, 2021 Drug član, 3649 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 12 sati, DaliborBP je napisao: Kad gledam oglase ovde u Nemackoj i vidim cenu ,recimo silveera 400 sa pravom km i isti silver sa identicnom km u Srbiji ,cak i jeftiniji. Pa kako ? U Germaniji su i novi skuteri skuplji nego kod nas. Platežno tržište, visoki porezi i šta ti ja znam sve zašto. Na pr. Kymco kao moj je u Nemačkoj 4.750€, a u Italiji isti košta oko 4.100 € na pr. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...