Satelis 15797 Napisano Maj 11, 2022 Integrisan, 9288 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, MaxiS je napisao: E, sad... sredio kočnice, i krenuo danas u voznju. Napravio cirka 180km, i zadnje pločice i disk poludeli. Kočiona čeljust se mrda levo-desno kao na slici dole (crveno) i pravi strašan zvuk. Pločice udaraju o disk. Kao da ce ispasti, a u stvari nece. Ono sto sam primetio prilikom zamene pločica je da se ona gumica kao qurtočić, koja sluzi da klizi fiksni od glavnog dela čeljusti, su se raspale. Skoro da ih nema. (Označeno plavim). Da li je moguće da je luft zbog toga, i ima li gde da se ta gumica kupi? Kako se to u opste zove? Šta da tražim? Ako neko ima neki link, neka postavi. Na GO sam, i planirao sam svaki dan da se vozim ovo mi kvari planove... Edit: Mrdanje je malo, par mm, nece to nigde, ali se čuju pločice o disk kako grebu. Daje zastrasujuc zvuk Imas pisano o tome ranije, lek je zamena za polovnim dobrom ako uspes naci ili da odresis kesu za novim delom ili da nadjes strugara pa da vidis dal ti moze popraviti zenski deo (navarivanje rupe gde upada muzjak pa busenje/obrada na meru), pojeden je pa ti zato lupa. Lani kad sam pricao koje sve boljke ima i koliko je skupa popravka..... skocise na mene kao da sam im u oko prs brknuo ....... sad polako dolazi sve na povrsinu 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 2559 Napisano Maj 11, 2022 Drug član, 1503 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan @Satelis Koliko sam video, guma je, i pojela se. Evo slika sa oglasa (motoroom)... i zumirao sam... Ja sam mislio da kupim takav gumeni klizac celjusti, od auta i probam da ubacim... Ovako nesto... A sad, posto si napisao ovo sa strugarom, pada mi na pamet neka plasticna ili bakarna-mesingana biksna po meri, pa da je ubacim... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 2559 Napisano Maj 11, 2022 Drug član, 1503 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Msm da sam nasao na aliju https://a.aliexpress.com/_mNQZ7Xc Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 1885 Napisano Maj 13, 2022 Skuteras, 3691 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Probaj da neki milimetar stegnes onaj saf od poluge parkirne kocnice. Resices problem zveckanja 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majesty 250DX 148 Napisano Maj 13, 2022 Moto servis, 592 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Majesty 250DX, Burgman 650 EXE Prijavi odgovor kao problematičan Muljaz pa jel znas cemu taj sraf sluzi ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 1885 Napisano Maj 13, 2022 Skuteras, 3691 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Pa sluzi za stelovanje parkirne, ali zna da zeza u zveckanju kad nije kako treba stegnut 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 2559 Napisano Maj 13, 2022 (promenjeno) Drug član, 1503 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Reseno Tacnije, imao gumice, spale, namestio, namestio opet plocice, pritegao sajlu i za sada nema. Praticu Promenio Maj 13, 2022 član MaxiS 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majesty 250DX 148 Napisano Maj 13, 2022 Moto servis, 592 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Majesty 250DX, Burgman 650 EXE Prijavi odgovor kao problematičan Ok, ali mu nije namena da sprecava zveckanje, to u ovom slucaju kad su otisli klizaci, znaci da ce plocice biti non stop naslonjene na disk i zbog toga nece zvecati. Sledi moguce pregrevanje, blokada tocka, bespotrebna potrosnja plocica... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 2559 Napisano Maj 13, 2022 Drug član, 1503 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Naravno. Evo je privremeno. Narucio sam set za reparaciju iz Kine. Dok ne dodje, a moze da bude 60 dana, bice ovako... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majesty 250DX 148 Napisano Maj 13, 2022 Moto servis, 592 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Majesty 250DX, Burgman 650 EXE Prijavi odgovor kao problematičan Odgovor je bio za muljaza, samo nisam adresirao lepo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 2559 Napisano Maj 16, 2022 Drug član, 1503 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Servisirao sam vile. Uje u vilama vrv nikada nije bilo menjano. Msm da nije bilo ukupno 300ml ulja, i sto je najcudnije, ulje nije bilo bar malo providno, makar i mutno (kao motorno ulje), ulje je bilo kao metalik farba! Bio je dosta mekan napred, prilikom kocenja, i osecao sam kao da prednji izadnji deo nisu isto! Kao da kovitla. Sada je sve to reseno. Zamenio semeringe i prasinare. Ono sto mi se ne svidja, poyebo sam dosta plastika. Jbt, tako ruzno izgleda, da je to strasno. Sve mi oko bezi tamo Jbg. Msm, nista sto 200e ne moze da resi. Medjutim, resio sam da se vozim ovako, onda na zimu kupim druge donje bocne plastike, ofarbam u boji i prodam skut. Msm da je 3 sezone dosta za jedan polovan motor-skuter. Ja vec neko vreme gledam na sta ce da mi "stane oko", ali za moje potrebe ce vrv opet biti skuter, i vrv opet burgman. Samo mnogo mladji. Honde skupe, yamaha xmax nekako manja od burgmana, tmax precenjen, kymco xciting 400 nov, oko 7.000e (ulazi u dosta veliki cenovni izbor). Elem, evo slika sa probne voznje Intruder nije "naš" samo smo stali do njega da ga ulepsamo 3 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Markop 32 Napisano Maj 16, 2022 U prolazu, 37 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Bmw gs 1200 adventure Prijavi odgovor kao problematičan Koliko si platio remont tih gumica na vilama? Da li je neko stavljao led svetla umesto halogenih? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 2559 Napisano Maj 17, 2022 Drug član, 1503 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Sam sam radio. Semeringe i prasinare sam platio nesto oko 5.000, ulje 1.200. Imao sam xenon, ali zbog tehnickog izvadio i nisam vracao. Mnogo posla za malo vajde. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 2559 Napisano Maj 17, 2022 Drug član, 1503 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Hteo sam da ubacim one koja sam ubacio u auto, po preporuci @N.F.S., odlicne su led sijalice, ali je na burgmanu jedna h7, duga h4, sto bi znacilo da moram da kupim dva seta i dam oko 5.000. Ali, osustao sam... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fanky 1011 Napisano Maj 17, 2022 BJB Maxi Scooter Club, 1083 postova Lokacija: Beograd - Vinca Motocikl: sprint explorer, Malaguti Madison S250, Suzuki Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan On 16.5.2022. at 14:12, MaxiS je napisao: Servisirao sam vile. Uje u vilama vrv nikada nije bilo menjano. Msm da nije bilo ukupno 300ml ulja, i sto je najcudnije, ulje nije bilo bar malo providno, makar i mutno (kao motorno ulje), ulje je bilo kao metalik farba! Bio je dosta mekan napred, prilikom kocenja, i osecao sam kao da prednji izadnji deo nisu isto! Kao da kovitla. Sada je sve to reseno. Zamenio semeringe i prasinare. Ono sto mi se ne svidja, poyebo sam dosta plastika. Jbt, tako ruzno izgleda, da je to strasno. Sve mi oko bezi tamo Jbg. Msm, nista sto 200e ne moze da resi. Medjutim, resio sam da se vozim ovako, onda na zimu kupim druge donje bocne plastike, ofarbam u boji i prodam skut. Msm da je 3 sezone dosta za jedan polovan motor-skuter. Ja vec neko vreme gledam na sta ce da mi "stane oko", ali za moje potrebe ce vrv opet biti skuter, i vrv opet burgman. Samo mnogo mladji. Honde skupe, yamaha xmax nekako manja od burgmana, tmax precenjen, kymco xciting 400 nov, oko 7.000e (ulazi u dosta veliki cenovni izbor). Elem, evo slika sa probne voznje Intruder nije "naš" samo smo stali do njega da ga ulepsamo I posle Burgmana Burgman ! Obavezno izgovoriti ujutru i uvece, zarad postovanja, ja tako vec godinama, cak postoji negde i viber grupa pod ovim nazivom 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Markop 32 Napisano Maj 17, 2022 U prolazu, 37 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Bmw gs 1200 adventure Prijavi odgovor kao problematičan Evo ja sam danas ugradio Led i zadovoljan sam. Garancija godinu dana. Renomt vile sam platio 70e 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mesar1411 0 Napisano Maj 23, 2022 U prolazu, 3 postova Prijavi odgovor kao problematičan Dal neko zna gde se mogu kupiti stitnici ruku/ rucki za burgman 400 2007god.? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bracabgd 882 Napisano Maj 24, 2022 BJB Maxi Scooter Club, 2068 postova Lokacija: Београд Motocikl: Био некад јапанац сада понтадеранац,и поново јапанац Prijavi odgovor kao problematičan Зна, Suzuki AN400(Z) BURGMAN 2007 Knuckle Cover (AN400Z) - MSP WWW.MOTORCYCLESPAREPARTS.EU Suzuki AN400(Z) BURGMAN 2007 Knuckle Cover (AN400Z) - order parts in... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VoxRS 56 Napisano Maj 24, 2022 Svrati ponekad, 172 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Matic 3m,peugeot 50 wrc,Aprilia scarabeo, Beverly 250, Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan Može li ovo ulje za naše mašine Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasadoncic02 55 Napisano Maj 24, 2022 Svrati ponekad, 105 postova Prijavi odgovor kao problematičan MožeПослато са SM-A715F помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wragg 1067 Napisano Maj 24, 2022 Zainteresovan, 526 postova Lokacija: Stuttgart Motocikl: M1800R, Integra 750 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav Burgmanovci! Evo posto sam se registrirao i preddstavio pa da i ja nesto upitam tu kad vec citam mjesecima Dakle, Burgman 400 K8... Dr Pulley 18g rolnice su unutra i svidja mi se kako ubrzava i sve, ali mi smeta sto kuplung hvata tek na 3500rpm, a jos mi vise smeta sto pusti na 3000rpm. Desi mi se recimo u kruznom toku pustim gas a on otpusti kvacilo i to mi nije bas najugodnije. Sa originalnim rolicama kvacilo uhvati na 2500rpm i pusti na oko 2000 sto je puno normalnije, ali je i Burgman dosta lijen i trese se sav kad se vozi na malom gasu na nekih 4000rpm recimo uzbrdo u dvoje. Sve u prenosu je originalno i novo, tj. sve sam prije par mjeseci izmijenjao i sredio, tako da nije nikakav kvar u pitanju nego je to kod Burgmana ocito normalno. Sad pitanje: moze li se ovo sa kuplungom kako rjesiti i ima li to smisla uopste raditi? Kuzim da je smisao Dr Pulley rolica da se masina vise zavrti (i to je glupo i neugodno sa Mivv auspuhom jer je glasan) i to bih jos i istrpio, ali otpustanje kvacila mi bas smeta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasadoncic02 55 Napisano Maj 25, 2022 Svrati ponekad, 105 postova Prijavi odgovor kao problematičan To ti je normalno kod burgmana sa izbacivanjem kvačila.Sad pošto su kod tebe rolnice 18g,a fabričke su 19g jedino možeš da probaš sa mekšim federima na lamelama da bi uhvatilo na nižim obrtajima.Послато са SM-A715F помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wragg 1067 Napisano Maj 26, 2022 Zainteresovan, 526 postova Lokacija: Stuttgart Motocikl: M1800R, Integra 750 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 19 sati, sasadoncic02 je napisao: To ti je normalno kod burgmana sa izbacivanjem kvačila.Sad pošto su kod tebe rolnice 18g,a fabričke su 19g jedino možeš da probaš sa mekšim federima na lamelama da bi uhvatilo na nižim obrtajima. Послато са SM-A715F помоћу Тапатока Originalno je kvacilo i na njemu naravno originalni federi. Cisto sumnjam da cu negdje naci mekse. Svugdje su neki jaci "sportski" federi ponudjeni. A ok ako je to normalno kod Burgmana. Ili cu se naviknuti na to ili cu ga prodati. Od skutera sam do sada imao Xmax 125 i Downtown 300i i kod njih nisam nailazio na takvo ponasanje pa mi ovo malo cudno bilo. Izgleda da je vrijeme ili da se prebacim na DCT ili da se vratim na manuelno kvacilo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokins 42 Napisano Maj 27, 2022 U prolazu, 30 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: V-STROM DL1000, VFR 800X Crossrunner, BMW R1200 GS LC Prijavi odgovor kao problematičan Odlicna tema za Burgmana, bas sam dosta citao a od pre par dana postao i vlasnik jednog Burgman 400 K8. Ovo mi je prvi veci skuter pa videcemo kako ce sluziti, za sad nemam zamerki (mada ga nisam puno ni vozao). Udoban, velik, lep... ispunio je sve moje kriterijume, nadam se da nece biti vecih kvarova jer citajuci forum vidim da se bas tesko dolazi do potrebnih delova. A kad sam vec tu i da pitam, da li je obavezno na tehnickom imati originalni auspuh? Moj nije a citam ovde da su iskustva razlicita a uskoro ga trebam registrovati Iz NS-a sam pa bi mi preporuka za tehnicki pregled kao i servis gde skuter odrzavati dobro dosla Evo i jedne slike kako izgleda 10 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 2559 Napisano Jun 4, 2022 Drug član, 1503 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ja za tehnicki uvek vracam fabricki auspuh. Da li treba? Ne znam... Pojavio mi se problem sa paljenjem. Zadnjih par dana slabije "vergla", a par puta se desilo kao da ce da me izda, ali upali. Prekjuce stavim da se puni aku, vratim, normalno palio par puta, i opet otezano "vergla". Kad su voznjice, tipa, par min (kuca-pos'o, ili do prodavnice). Kad je voznja 20-tak min, pali lakse. Vrv ga dopuni. Merio sam unimerom, i na prvi mi deluje da je sve ok. Mericu ponovo i postavicu slike ovde. Pitanje za strucnije, i naravno @Satelis Kako da znam je li je loše punjenje ili akumulator? Koliko treba akumulator da ima dok je ugasen, a na koliko treba da se puni? Kod auta je to 12,7v i puni se na 14,1 plus minus. Kad su brojke nize u oba slucaja, ne valja. Kod auta struju puni alternator, sta je to kod skutera-motora? Kako da utvrdim sta od ove dve stvari ne valja? Lepo je vreme, ne smem da idem daleko, verujem da ce da me izda negde. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...