Čeh 1009 Napisano April 7, 2009 Drug član, 1542 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XLV 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Yamaha XTZ 660 3YF Dajte svoj komentar isključivo ako ste vozili ili posedovali ovaj motocikl. Nipošto nikakve komentare u stilu "čuo sam", "rekli su mi" i slično. Odgovorite na sledeća pitanja u skladu sa pravilima bez dodatnih komentara ili slika. Svaki komentar koji ne bude u skladu sa pravilima biće istog trenutka obrisan. 1. Godište motocikla koji ste vozili: Navesti tačno godište motocikla koji ste vozili.. 2. Vreme provedeno na motorciklu: "Posedovao sam ga tri godine." ili npr. "Probao sam ga par puta na lokalnom putu" ili "Napravio sam par krugova oko bloka" 3. Šta mi se dopada: "Odlične kočnice i dobra zaštita od vetra." ili "Sjajan za duža putovanja, odličan položaj vozača, mala potrošnja" ili neko može napisati i par pasusa ako želi, tim bolje. 4.Šta je moglo biti bolje: "Prednja kočnica ima loše doziranje i slaba zaštita od vetra" ili nešto slično u stilu prethodnog pitanja. 5. Moj utisak: Vas mali review. Tu sad može svašta da se napiše, da se detaljnije objasne i opišu stvari iz prethodne dve stavke i da se još malo priča o motoru i generalnom stavu prema njemu. Mogu se opisati i neki detalji i može se dati i neka ocena i recimo preporuka za kupovinu. Takođe, ovde bi bilo dobro da onaj ko je proveo više vremena sa motorm napiše na šta treba obratiti pažnju pri kupovini tog polovnjaka i generalno o održavanju... Najlakše vam je da uradite copy-paste sadržaja ovog koda i samo ispod svakog pitanja dodate vaš odgovor: [b]1. Godište motocikla koji ste vozili:[/b] [b]2. Vreme provedeno na motorciklu:[/b] [b]3. Šta mi se dopada:[/b] [b]4. Šta je moglo biti bolje:[/b] [b]5. Moj utisak:[/b] Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čeh 1009 Napisano April 7, 2009 Drug član, 1542 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XLV 1000 Prijavi odgovor kao problematičan 1. Godište motocikla koji ste vozili: 1997. Informacije o godištu su malo nejasne, moguće je da je to godina prve registracije. 3YF je sigurno oznaka šasije. 2. Vreme provedeno na motorciklu: Dve godine i teramo dalje Za sada oko 25 hiljada pređenih km. 3. Šta mi se dopada: Visok motor, u saobraćaju odlična preglednost. Lako se vozi i vrti na malim prostorima. Položaj sedišta i nogostupa odličan. Veoma udobno se sedi napred. Pregledna instrument tabla, bez suvišnih detalja. Solidne kočnice. Mislio sam da su slabe, ali u poređenju sa nekim motorima koje sam probao naknadno.... milina. Jedan cilindar, jedna svećica, jako jednostavna elekrtična instalacija... uopšte gledano, jednostavan motor srednje veličine/kubikaže. 4. Šta je moglo biti bolje: Zaštita od vetra - ugradio sam viši vizir, tako da vetar ne bije po sred grudi. Zaleganje u krivini - SuperTénéré npr. se neuporedivo lakše obara. Komfor suvozača - moglo je i bolje, ali ovo je u principu motor za jednog čoveka. Može i dvoje, ali na dužim turama suvozaču će biti relativno neudobno. Nedostatak snage u nižim obrtajima (<2000) - jedan cilindar, to ti je što ti je a tu su i vibracije, pa kome smeta... Jednostavna el. instalacija ima i manu - slaba margina za dodavanje dodatnih potrošača, ako zahtevaju više snage. Npr. dodatni farovi za maglu ili nešto tome slično je teško izvodljivo. Relativno slab izbor aftermarket delova. 5. Moj utisak: Višestruko upotrebljiv motor, zgodan po gradu, snalazi se van asfalta, nije loš ni za duža putovanja. Potrošnja oko 5-6 litara, zavisno od režima vožnje. Relativno visok - sa 183-5cm visine (da se ne merim sad precizno ) mogu da spustim obe pete na zemlju i da ostane još malo mesta da savijem noge u kolenima. U poređenju sa Tenerom, TransAlp i neke Afrike mi deluju nisko. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DuleTenere 49 Napisano April 8, 2009 Svrati ponekad, 335 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Yamaha XTZ 660 Tenere Prijavi odgovor kao problematičan 1. Godište motocikla koji ste vozili: 1995 2. Vreme provedeno na motorciklu: 6 meseci 3. Šta mi se dopada: Veliki (visok) motor, sasvim zadovoljavajuce snage 48 KS / 35 KW, putna brzina 110-120 Km/h, meni dosta, max. brzina 165, bar toliko pokazuje sat, opet dosta za preticanje. Tih na 5000 ortaja, sto je onih 120 Km/h, ne zamara buka na duzem putu. Izuzetno okretan, kada se malo naviknes. 4. Šta je moglo biti bolje: Takodje je stavljen visi vetrobran, to su mogli fabricki da urade. Malo komlikovano merenje ulja, jer je u ramu, pa mora motor prvo da radi... 5. Moj utisak: Odlican motor, kako za grad, tako i za put. Da ne ponavljam vec receno. Ko razmislja da li da ga pazari, toplo preporucujem. Trenutno su od 2000-2500 EUR ovo godiste u odlicnom stanju. Za te pare, to je to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gremlin 24 Napisano April 8, 2009 Drug član, 2143 postova Prijavi odgovor kao problematičan 1. Godište motocikla koji ste vozili: 1997 2. Vreme provedeno na motorciklu: Preko 5 godina, preko 25000 km 3. Šta mi se dopada: Univerzalnost upotrebe, ako zelite jedan UNIVERZALAN motor koji ce pokriti sve vashe potrebe to je svakako XTZ-660 Tenere. Odlican motor za grad, za putovanje kao i za off-road (naravno sa odgovarajucim gumama). Lako upravljiv, dobra ciklistika, udoban polozaj vozaca, dobra preglednost. Jednostavno odrzavanje i cena istog, pouzdanost i dugotrajnost agregata. Prihvatljiva cena. 4. Šta je moglo biti bolje: Slaba zastita od vetra. Jos nisam ugradio vishi vetrobran, ali razmisljam o tome. Mozda je mogao da bude dupli disk napred, kao i malo vishe intrumenata na tabli: ulje, rezerva goriva, senzor za temperaturu. Vibracije pri vecim brzinama se ne mogu izbeci. Na duzim putevima sediste postaje "uzano" i neudobno, kako za vozaca tako i za suvozaca (icu). Moglo je biti jednostavnije skidanje sedista (na kljuc na primer) sa nekim malo vecim prostorom za alat/stvari ispod. 5. Moj utisak: Ako zelite siguran i pouzdan univerzalni motorcikl za relativno male pare, za koji je prihvatljiva cena registracije i odrzavanja - to je svakako XTZ-660 Tenere. Toplo preporucujem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AnteK 600 Napisano April 19, 2009 Drug član, 1363 postova Lokacija: okolica Osijeka, RH Motocikl: Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan 1. Godište motocikla koji ste vozili: 1996, 4BW model 2. Vreme provedeno na motorciklu: 10 punih godina i još malo... Prešao preko 170.000 km... 3. Šta mi se dopada: - dobro upravljiv za vožnju van asfalta - elastičan motor, nije velik potrošač - kvalitetno napravljen, nema nekih velikih bolnih točaka - nije previše težak ( moj suv oko 165 kg ) - dobra aerodinamika izuzev prednjeg premalog vjetrobrana ( stavio sam viši Givijev ) - vitalni dijelovi dobro upakirani u slučaju da padneš - štelovanje zadnjeg amortizera i za povrat i preload 4. Šta je moglo biti bolje: - prednji ovjes bi mogao biti bolji, kao i kod svih japanaca tog tipa ( stavio sam progresivne Wirth opruge, puno je bolje ) - serijski auspuh malo štopa motor ( stavio sam Arrow PD Replica ) - manjak vršne snage - sic malo neudobno napravljen, ali je uzak, što daje odličnu poziciju pri vožnji u stojećem položaju - bočne plastike krte, treba svakako staviti crashbar ( moj je H&B ) 5. Moj utisak: - pravi dual_purpose enduro starog tipa, neki kompromis cesta-teren. Sasvim zadovoljava moj način vožnje. - evo je na 3005 mnv, najviša točka na koju sam se do sada popeo motorom: 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bosch 0 Napisano April 23, 2009 U prolazu, 21 postova Lokacija: Zrenjanin Prijavi odgovor kao problematičan 1. Godište motocikla koji ste vozili: 1997. 2. Vreme provedeno na motorciklu: 8 meseci ne racunajuci zimu i dalje 3. Šta mi se dopada: Jedan mi je drugar rekao ,kad ga je video: oruzije spram junaka ! Po meni je jedan od najvecih motora u svojoj klasi. Visok,sirok i glomazan. Preglednost u voznji mu je na nivou. S lakocom se vozi u gradu kao i van grada. Siguran, stabilan , dobre kocnice, harmonican menjac ,sediste veoma udobno ali uglavnom za jednu osobu(pogotovo ako imate top case) 4. Šta je moglo biti bolje: Uglavnom se slazem s goe navedenim: Zaštita od vetra - i ja tako mislim Nedostatak lampice za ulje, malo slab na niskim obrtajima i po meni bi mogao da bude malo brzi Tesko do delova ! malo komplikovana zamena i kontrola ulja 5. Moj utisak: Odnos pare-kvalitet je super . Motor za dusu i telo! toplo ga preporucujem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Borzegi 262 Napisano Novembar 24, 2016 Svrati ponekad, 171 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: RD07 '93., šareno govedo.. Prijavi odgovor kao problematičan Sa veeeeelikim zakasnjenjem, ali taman malo da se ozivi prica o ovoj ragi.. 1. Godište motocikla koji ste vozili:1996. (mada je to diskutabilno, ima masku sa jednim farom pa je moguce i '93.)2. Vreme provedeno na motorciklu:8 meseci i traje..3. Šta mi se dopada:- Izuzetno lak za voznju i navikavanje, vozi se kao veliki i tezak bajs - Izuzetno visok pa samim tim i fantasticna preglednost (visok sam 190 i legao mi je "ko dupe na nosu") - I ako je jednocilindras pogodan je i kao prvi motor za visoke jer je veoma poslusan, nije divalj zbog kombinacije konjaze i tezine - Veoma jednostavan za odrzavanje, bez mnogo delova i komplikovanih sistema.. Old school.. Enduro.. - Sediste dovoljno udobno i za duza putovanja, uz blagovremene pauze, a usko pa je odlican za voznju u stojecem polozaju - Uz crashbarove dobro zasticen 4. Šta je moglo biti bolje:Sve sto su rekle kolege iznad je na mestu.. - Zastita od vetra, na 120-130 pocinjem da se osecam kao da sam padobran, ali opet, ovaj motor i nije za velike brzine - Malo komplikovanije skidanje sedista ispod koga je bez problema moglo biti vise prostora za alat - Malo slabija prednja kocnica, mada posle ovoga sto je napisao kolega Ceh, mozda i nije toliko slaba - Komplikovanija provera ulja jer motor mora da radi prvo, ali kad je ulje u ramu, nema druge.. 5. Moj utisak:Apsolutna preporuka, osecanje kao u sedlu vernog ata na nepreglednim pustolovinama! Pravi dual-purpose enduro, jeftin a pruza mnogo! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...