Blackbite 7 Napisano April 1, 2009 Drug član, 2265 postova Lokacija: Stara Pazova Prijavi odgovor kao problematičan Kada sam kupio motor kvacilo je radilo savrseno. Odmah nakon kupovine sam sipao Repsol ulje i desavalo se da prilikom kretanja naglo zalepi i cimne kao da sam od polovine naglo pustio rucicu. Zamenio repsol sa motul 5100 i problema nije bilo nekih 1000km, a postao je izrazen kada se masina dobro zagreje 10-20 minuta voznje. Ne kapiram u cemu je problem, da li motor ubije aditive tako brzo ili je nesto drugo u pitanju. Sta bi mogao da bude uzrok problema? Da li da trazim neko drugacije ulje ili je nesto drugo u pitanju. Za Guzzi-ja, Bmw-a ili HD nemam love. ;D E da, u pitanju je 250ccm kineska parallel twin masina, ako nesto pomaze. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrolini 2754 Napisano April 1, 2009 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan Kada sam kupio motor kvacilo je radilo savrseno. Odmah nakon kupovine sam sipao Repsol ulje i desavalo se da prilikom kretanja naglo zalepi i cimne kao da sam od polovine naglo pustio rucicu. Zamenio repsol sa motul 5100 i problema nije bilo nekih 1000km, a postao je izrazen kada se masina dobro zagreje 10-20 minuta voznje. Ne kapiram u cemu je problem, da li motor ubije aditive tako brzo ili je nesto drugo u pitanju. Sta bi mogao da bude uzrok problema? Da li da trazim neko drugacije ulje ili je nesto drugo u pitanju. Za Guzzi-ja, Bmw-a ili HD nemam love. ;D kupi onda hondu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackbite 7 Napisano April 1, 2009 Drug član, 2265 postova Lokacija: Stara Pazova Prijavi odgovor kao problematičan Kada sam kupio motor kvacilo je radilo savrseno. Odmah nakon kupovine sam sipao Repsol ulje i desavalo se da prilikom kretanja naglo zalepi i cimne kao da sam od polovine naglo pustio rucicu. Zamenio repsol sa motul 5100 i problema nije bilo nekih 1000km, a postao je izrazen kada se masina dobro zagreje 10-20 minuta voznje. Ne kapiram u cemu je problem, da li motor ubije aditive tako brzo ili je nesto drugo u pitanju. Sta bi mogao da bude uzrok problema? Da li da trazim neko drugacije ulje ili je nesto drugo u pitanju. Za Guzzi-ja, Bmw-a ili HD nemam love. ;D kupi onda hondu Pa i honde vole mokra kvacila uglavnom. Za pocetak jedino mi pada napamet da sipam neku krdzu od ulja kakvo je postojalo u to vreme kad je Honda ugradjivala "ovaj" agregat. Kako god, najvise me zanima da li je neki tipican problem ili imam neku gremlinariju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bikus 17 Napisano April 1, 2009 Svrati ponekad, 372 postova Lokacija: BGD Motocikl: MTS 1200s DVT Prijavi odgovor kao problematičan Verovatno je to Repsol ulje neka teska droga kad se nije ispralo iz prve. Ja bi probao opet sa zamenom ulja. Ili sipaj neki krsh, teraj malo pa opet zameni sa Motulom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackbite 7 Napisano April 11, 2009 Drug član, 2265 postova Lokacija: Stara Pazova Prijavi odgovor kao problematičan Sipao Valvoline 10-40, jos gore se ponasa Doduse samo sam testirao mozda se promeni situacaija posle vise predjenih kilometara, ali nisam optimistican. Ljudi ima li jos neko ideju. :-\ P.S. Da li se ulje meri sa zavrnutim cepom ili sa odvrnutim? Da ne sipam mozda previse ulja (merim sa odvrnutim) pa da to pravi problem? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
branimirgrozny 0 Napisano April 11, 2009 U prolazu, 27 postova Lokacija: bgd Prijavi odgovor kao problematičan skini dekl i pogledaj na sta lice lamele Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackbite 7 Napisano April 12, 2009 Drug član, 2265 postova Lokacija: Stara Pazova Prijavi odgovor kao problematičan skini dekl i pogledaj na sta lice lamele To mi momentalno nije opcija jer mi je dvoriste u izgradnji i nemam prostor za majstorisanja, a ne bih da vetar nanese pesak u masinu, ali u svakom slucaju ukoliko se situacija ne popravi moracu da ga otvorim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano April 12, 2009 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan А што се зезазш са неком опасним фенси уљима? Мотор није најновије генерације и конструисан је за рад са тим хај-тек уљима и адитивима у њима. Има мотора старије генерације којима баш не пријају уља нове генерације. Пробај неко које је "обичније"; ионако га мењаш на месец дана. А и што ти човек пише: види шта је са ламелицама. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DzOkS 1174 Napisano April 12, 2009 NW, 2593 postova Lokacija: НОВИ САД Motocikl: R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan skini dekl i pogledaj na sta lice lamele To mi momentalno nije opcija jer mi je dvoriste u izgradnji i nemam prostor za majstorisanja, a ne bih da vetar nanese pesak u masinu, ali u svakom slucaju ukoliko se situacija ne popravi moracu da ga otvorim. Doteraj kod mene u Mangulanu (prostorija za sredjivanje motora od WILD MANGULICA) da ga rasklopim i ponovo sklopim.... ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bucow 0 Napisano April 12, 2009 U prolazu, 37 postova Lokacija: smederevo Prijavi odgovor kao problematičan ne cekaj nista skidaj lamele sprzilo ih to fensi ulje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MOTOSIKI 7 Napisano April 12, 2009 Svrati ponekad, 316 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Moto guzzi Nevada 750; Honda CB 750 K7 Prijavi odgovor kao problematičan Menjaj lamele i koristi ulje po service manualu - neces pogresiti!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackbite 7 Napisano April 13, 2009 Drug član, 2265 postova Lokacija: Stara Pazova Prijavi odgovor kao problematičan Danas sam napravio stotinak km, ipak nije losije negosto je bilo, kako mi se ucinilo u prvi mah, ali isto tako nije ni nista bolje. @Zorge Opasno fensi ulje sam i sipao da ga ne bih menjao svakih mesec dana. Ocigledno velika greska. @DzOks Jes' pa da mi diskonektujes CDI ;D @MOTOSIKI & bucow Tako ce izgleda i da bude. Jbt, onaj REPSOl ko superlepak se na'vato ili sta im je vec uradio. Ispade najbolje da sipam mineralno eventualno polusintetiku sumnjivog kvaliteta. :-\ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano April 14, 2009 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Сипај полусинтетику, али не "сумњивог квалитета", већ најкласичнију могућу аутомобилску. А шта у ћитабу за твој мотор пише? Нешто типа 15W-50? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DzOkS 1174 Napisano April 14, 2009 NW, 2593 postova Lokacija: НОВИ САД Motocikl: R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Сипај полусинтетику, али не "сумњивог квалитета", већ најкласичнију могућу аутомобилску. А шта у ћитабу за твој мотор пише? Нешто типа 15W-50? Ja kod mene sipao Shell 15W-40 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackbite 7 Napisano April 15, 2009 Drug član, 2265 postova Lokacija: Stara Pazova Prijavi odgovor kao problematičan Сипај полусинтетику, али не "сумњивог квалитета", већ најкласичнију могућу аутомобилску. А шта у ћитабу за твој мотор пише? Нешто типа 15W-50? 10-40 ili 15-50 polusintetika, moze i mineralno 15-40 ali ne bi trebalo automobilska zbog aditiva za lamele (valjda). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackbite 7 Napisano April 23, 2009 Drug član, 2265 postova Lokacija: Stara Pazova Prijavi odgovor kao problematičan Otvorio dekl, lamele nisam mogao da skinem jer se nemam odgovarajuci alat. Ono sto sam primetio, a ne znam koliko je normalno ili ne da lamele u korpi imaju jedno 3-4mm lufta, odnosno za toliko mogu da setaju napred nazad u korpi. Da li to znaci da su potrosene, jer je dovoljno i 1mm ako ne i manje da bi se one odvojile pritiskanjem rucice? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bogdan 144 Napisano April 23, 2009 Zainteresovan, 763 postova Lokacija: Donji Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan Cekaj nisam sakpirao lamele u korpi se pomeraju levo desno ( nije problem ) ili napred nazad , sto nikako ne bi smelo kod zatvorenog (neukljucenog ) kvacila ??? Ako nije stisnuta rucica a lamele idu napred nazad , kvacilo nije dobro sastavljeno , ili zaboravljena neka lamela ili medjuploca ili nesto trece ??? ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackbite 7 Napisano April 23, 2009 Drug član, 2265 postova Lokacija: Stara Pazova Prijavi odgovor kao problematičan Cekaj nisam sakpirao lamele u korpi se pomeraju levo desno ( nije problem ) ili napred nazad , sto nikako ne bi smelo kod zatvorenog (neukljucenog ) kvacila ??? Ako nije stisnuta rucica a lamele idu napred nazad , kvacilo nije dobro sastavljeno , ili zaboravljena neka lamela ili medjuploca ili nesto trece ??? ??? Nisam ni ja skapirao sta si ti skapirao, mada priznajem da nisam bio najjasniji. Dakle, skinusmo dekl, i skinusmo potisne opruge, ali nismo imali alat da odvrnemo onaj centralni sraf. Lamele u pravcu u kome su naslagane imaju hod od 3-4mm u pravcu u kome se inace krecu prilikom pritiskanja/opustanja kvacila kada ih rukom pomeram sve zajedno od pocetka do kraja. To je prostor u korpi sa skinutim oprugama, a osim potencijalne istrosenosti nista mi tu ne deluje cudno. Jos jedna lamela i ploca mislim da ne bi mogle da se spakuju, tako da ne verujem da nesto nedostaje, a opet nemam podatak o tolerancijama da bih sa sigurnoscu rekao da li su potrosene ili ne. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...