Kengurrrr 0 Napisano Mart 24, 2009 Zainteresovan, 582 postova Lokacija: Beograd/Avala Prijavi odgovor kao problematičan Yamaha YZF R6 ili poznatija u narodu kao "R6" Model: Yamaha YZF-R6 Year: 2001 Category: Sport Engine and transmission Displacement: 598.00 ccm (36.49 cubic inches) Engine type: In-line four Stroke: 4 Power: 120.00 HP (87.6 kW)) @ 13000 RPM Torque: 68.00 Nm (6.9 kgf-m or 50.2 ft.lbs) @ 11500 RPM Bore x stroke: 65.5 x 44.4 mm (2.6 x 1.7 inches) Fuel system: Carburettor Valves per cylinder: 4 Starter: Electric Cooling system: Liquid Gearbox: 6-speed Transmission type final drive: Chain Dry weight: 167.5 kg (369.3 pounds) Seat height: 820 mm (32.3 inches) If adjustable, lowest setting. Wheelbase: 1,380 mm (54.3 inches) Front suspension travel: 130 mm (5.1 inches) Rear suspension travel: 120 mm (4.7 inches) Front tyre dimensions: 120/60-ZR17 Rear tyre dimensions: 180/55-ZR17 Front brakes: Dual disc Front brakes diameter: 298 mm (11.7 inches) Rear brakes: Single disc Rear brakes diameter: 220 mm (8.7 inches) Top speed: 250.0 km/h (155.3 mph) 266km/h(testirano od strane dugara ) Power/weight ratio: 0.7164 HP/kg Fuel capacity: 17.00 litres (4.49 gallons) Na papiru je jedno a u stvarnosti nesto drugo... Da li je bolja u stvarnosti ili na papiru...? Posle godinu dana voznje i uzivanja na istom, odlucih da je malo priblizim(ako uspem ) ostalima iz mog iskustva sa njom... Ajde da pocnemo od mana... Po meni mozda najveca mana je prednja viljuska, nije up-side-down ili "obrnuta", nego je klasika koja je za moj ukus malo premekana... Medjutim to daje motoru izuzetnu udobnost pri voznji... Kocnice su malo slabije nego sto bi trebalo, ali pancir creva i dobre plocice resavaju taj problem... Menjac je veliki problem, kao i na svim modelima Yamahe do 2003 god, previse je tvrd i kod malo neiskusnijih vozaca dolazi do problema i odkazivanje brzina.... Takodje stvar koja zna da zasmeta je njena prava snage(nek me neko ispravi ako se kaze drugacije)... Motor je do 7000rpm bukalno "mrtav" od 7000 do 10000 se "budi" a od 10000 pa nadalje prosto pomahnita i zna da iznenadi...Ubrizgavanje je preko karburatora... Meni licno to smeta jel volim snagu iz manjih obrtaja ali ocigledno je nemoguce kod sestice ispraviti ovaj "problem"(mozda je malo ispravljeno na novijim modelima sa dir ubrizgavanjem, ne znam)....Ovu su po meni najvece mane, ostale su sitnice na koje se moze navici i koje se mogu lako tolerisati... E sad... Ima veoma mali medjuosovinski razmak i to je cini veoma podvoznom , po krivinama lezi kao pegla, laka je za kontrolisanje i manevrisanje.... Prosto obozava krivine... Veoma je zgodna i za grad, koji doduse veoma malo prektikujem...Na moju visinu oko 185 mi je odlicno legao i posle njega mi je svaki neudoban...Moram reci " SEO MI JE KAO DUPE NA NOSU".... Polozaj sedenja je veoma povoljan u odnosu na druge R motore(FOTELJA), pa cak i meni odgovara koji imam problem sa kicmom i ne mogu bas na svakom R motoru da predjem nesto mnogo km...Sedi se poprilicno uspravno i udubno, ali to malo smeta na vecim brzinama koje se ne praktikuju bas svaki dan(od 150 pa navise). Odlican je za duza putovanje uz putnu brzinu do 150 km na sat.... Tad je potrosnja goriva nekih 6.5/7 l na 100km...Takodje povoljan je i za suvozaca. Sto se tice masine odlicna je i ne trosi mi bukvalno ni gram ulja....(ali je recimo trosio dok je drugar koristio motul , kada je presao na motorex ni gram)... Na satu ima pravih 40100km i nema ni trunke dima...Pali bukvalno na prvo verglanje i u ovim hladnim danima...Radna temperatura mu je 80 stepeni koju ne dize nesto preterano ni kad su vrucine... Po meni u je najbolja u klasi tih godina i najvise pruza da dati novac. Daleko je ispred konkurencije(veoma mi tesko padaju ove reci jer mi je SUZUKI u srcu ali sta je tu je od realnosti se ne moze bezati ) Tako da je toplo preporucujem svakome ko zeli R motor a ima ogranicen budjet. E sad, da ne bude "CIGA HVALI SVOGA KONJA" vi preocenite sami da li je bolja nego na papiru... P.S. Pokusacu da sutra dopunim malo teks jer sam ovo napisao za par minuta...Nemam bas mnogo vremena zbog skole i CS pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrolini 2754 Napisano Mart 24, 2009 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan imam jedno pitanje za tebe. Ja sam prosle godine vozio dve R6(ne moje jer ja ne gotivim bas taj motor) Moje zamerke su bile bas na ono sto ti hvalis a to je udobnost. Ja sam mozda visi od tebe 1 ili 2cm i polozaj sedenja mi je na r6 bio uzas. Sediste vozaca je nekako predugacko i previse tvrdo(kad sam sa ninje seo na r6 kao da sam seo na drvenu klupu),ako zelim da ruke drzim u dobrom polozaju treba da se nabijem na rezervoar a nemam ni malo kratke ruke i to predstavlja problem posebno prilikom tockarenja jer se desava da prosto klizas sa sedista a ako dupe zabijes skroz pozadi do zadnjeg sedista jednostavno se korman jedva dohvati.Da li si vozio jos neki motor u slicnoj klasi pa se presudio da je R6 toliko udobnija od drugih? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kengurrrr 0 Napisano Mart 24, 2009 Zainteresovan, 582 postova Lokacija: Beograd/Avala Prijavi odgovor kao problematičan Pa pazi ja je ne tockarim iz razloga sto je to malo skup sport...od novijih sam vozio 600rr koja mi je EXTRA neudobna...Na suzukija 2001 dovoljno mi je da sednem i da vidim da mi ne odgovara polozaj jer je mnogo grbav... Naravno pricam iz mog ugla jer imam problem sa kicmom, i naravno u toj klasi 0d 2000 do 2002 god... Recimo wolfika moze da potvrdi za udobnost.. Sada je posle nje kupio k7 600 iz jedinog razloga sto su mu i kawa i yamaha neudobne.. Za novu R6 bukvalno svi tvrde da je neudobna i tvrda(nisam je vozio ne znam) ali sve zavisi od gradje vozaca... Meni recimo R1 2001 previse neudobna mnogo su mi niski heblovi, dioda moze nekako da prodje, a 1000r 2005 mi bas lezi(probao sve modele)... Ne znam na koji nacin to da objasnim ali tako je... Opet naglasavam da meni retko koji motor sedne zbog kicme. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrolini 2754 Napisano Mart 24, 2009 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan Pa pazi ja je ne tockarim iz razloga sto je to malo skup sport...od novijih sam vozio 600rr koja mi je EXTRA neudobna...Na suzukija 2001 dovoljno mi je da sednem i da vidim da mi ne odgovara polozaj jer je mnogo grbav... Naravno pricam iz mog ugla jer imam problem sa kicmom, i naravno u toj klasi 0d 2000 do 2002 god... Recimo wolfika moze da potvrdi za udobnost.. Sada je posle nje kupio k7 600 iz jedinog razloga sto su mu i kawa i yamaha neudobne.. Za novu R6 bukvalno svi tvrde da je neudobna i tvrda(nisam je vozio ne znam) ali sve zavisi od gradje vozaca... Meni recimo R1 2001 previse neudobna mnogo su mi niski heblovi, dioda moze nekako da prodje, a 1000r 2005 mi bas lezi(probao sve modele)... Ne znam na koji nacin to da objasnim ali tako je... Opet naglasavam da meni retko koji motor sedne zbog kicme. pa dobro verovatno je to individualno...ja sam u toj klasi vosio i k2 600,zx6r i cbr600f(dobro aj to je f:)) i R6 mi je stvarno bas tvrda i neudobna Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kengurrrr 0 Napisano Mart 24, 2009 Zainteresovan, 582 postova Lokacija: Beograd/Avala Prijavi odgovor kao problematičan Bas tako.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile_Extremeboy 7924 Napisano Mart 25, 2009 Drug član, 2470 postova Lokacija: Braunau am Inn (Austrija) - Svilajnac Bobovo Motocikl: CBF1000 SC58 '07, SV650N '06 Prijavi odgovor kao problematičan kod reume, problimima sa kicmom, bolovima u pleckama i drugim fizioloskim problemima prepisuje se Enduro ili ti Chopper ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
karaula 115 Napisano Mart 25, 2009 Zainteresovan, 605 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR600RR Prijavi odgovor kao problematičan ...Na moju visinu oko 185 mi je odlicno legao i posle njega mi je svaki neudoban...Moram reci " SEO MI JE KAO DUPE NA NOSU".... sto mi je drago da cujem da je neko te visine nasao R a da mu je koliko toliko udoban!!!posto sam i ja te visine,i malo preko,to mi uliva nadu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Abi 1624 Napisano Mart 25, 2009 Drug član, 981 postova Lokacija: Svuda po malo Motocikl: Lep Prijavi odgovor kao problematičan . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Mart 25, 2009 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan mnogo volim da pročitam kad neko predstavi svoj motor. svaka čast! meni je taj R6 jako lep ali mi izgleda baš sitno.... mada i nisam ljubitelj malih i lakih motora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kengurrrr 0 Napisano Mart 25, 2009 Zainteresovan, 582 postova Lokacija: Beograd/Avala Prijavi odgovor kao problematičan kod reume, problimima sa kicmom, bolovima u pleckama i drugim fizioloskim problemima prepisuje se Enduro ili ti Chopper ;D ;D To me ceka zo koju godinu,...Mada sam posedovao vec dva copera od 125 kubika...Coperi su nesto sto isto mnogo volim...[quote author=karaula link=topic=33151.msg480757#msg480757 date=1237941900] ...Na moju visinu oko 185 mi je odlicno legao i posle njega mi je svaki neudoban...Moram reci " SEO MI JE KAO DUPE NA NOSU".... sto mi je drago da cujem da je neko te visine nasao R a da mu je koliko toliko udoban!!!posto sam i ja te visine,i malo preko,to mi uliva nadu... Toplo preporucijem, probaj i videces.Mada bilo bi ti mozda i dovoljno samo da sednes i da shvatis da li ti odgovara ili ne. ^ Jeste to sada vec stariji motor, ali YZF 750 je udoban i velik Fin tekst. mnogo volim da pročitam kad neko predstavi svoj motor. svaka čast! meni je taj R6 jako lep ali mi izgleda baš sitno.... mada i nisam ljubitelj malih i lakih motora. Hvala! Ali meni je model posle nje jos sitniji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alex r6 193 Napisano Mart 25, 2009 Drug član, 1192 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R6 Prijavi odgovor kao problematičan na kraju nece ni biti plastika Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kengurrrr 0 Napisano Mart 25, 2009 Zainteresovan, 582 postova Lokacija: Beograd/Avala Prijavi odgovor kao problematičan na kraju nece ni biti plastika Bas tako, ili ce biti kuvalno od papira... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...