tarket 0 Napisano Mart 17, 2009 U prolazu, 20 postova Prijavi odgovor kao problematičan Da vas panduri ne bi cimali kao sto su poceli zbog krize u zemlji pa sve zaustavljju i jedva cekaju da napune drzavnu kasu.U METROU ima prva pomoc malih dimenzija za motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
soony 217 Napisano Mart 17, 2009 Svrati ponekad, 493 postova Lokacija: Beli grad Motocikl: strom 650 vs aprilia 650 Prijavi odgovor kao problematičan nisu valjda i to krenuli da zagledaju ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zzz 189 Napisano Mart 17, 2009 Zainteresovan, 573 postova Lokacija: bgd Motocikl: SKUTERAŠ :) Prijavi odgovor kao problematičan nisu valjda i to krenuli da zagledaju ??? Moze da ti se zalomi ako je plavi cika lose raspolozen Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ApeX_DivisioN 104 Napisano Mart 17, 2009 Svrati ponekad, 289 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: TT600R Prijavi odgovor kao problematičan nisu valjda i to krenuli da zagledaju ??? Moze da ti se zalomi ako je plavi cika lose raspolozen Ili ako se vozas kroz Kikindu posto kod nas sve traze uskoro i rezervni tocak cu morati na ledja da nosim. Kazna 2000 DIN ko nema prvu pomoc Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marisav 7 Napisano Mart 17, 2009 Svrati ponekad, 184 postova Lokacija: atar Stare Pazove Prijavi odgovor kao problematičan Jel to neki novi zakon propisuje? Znam da je samo obaveza motorcikliste da ima kacigu. Ja imam prvu pomoc za motorcikl ali je nikada ne nosim, nemam gde da je drzim, nemam kofer. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tarket 0 Napisano Mart 17, 2009 U prolazu, 20 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ako si polagao A kategoriju znao bi da je obavezna prva pomoc ali je niko nikad ne nosi,ako nemas mesta onda u neku platnenu torbicu pa ispod repa ili sedista zavisi gde imas iole mesta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
soony 217 Napisano Mart 17, 2009 Svrati ponekad, 493 postova Lokacija: Beli grad Motocikl: strom 650 vs aprilia 650 Prijavi odgovor kao problematičan .. e pa ako je tako, idem da je pazarim za koji dan . Hvala na info p.s. jel treba da nosimo i rezervne sijalice ..... ne ozbiljno ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tarket 0 Napisano Mart 17, 2009 U prolazu, 20 postova Prijavi odgovor kao problematičan treba i sijalice ima manja pakovanja ,nema zezanja a i sto da ih cascavam ko ih jebe za te pare cu ja da pijem sa zenom pice u grckoj ,salim se trebaju i sijalice po zakonu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marisav 7 Napisano Mart 17, 2009 Svrati ponekad, 184 postova Lokacija: atar Stare Pazove Prijavi odgovor kao problematičan Ako si polagao A kategoriju znao bi da je obavezna prva pomoc ali je niko nikad ne nosi,ako nemas mesta onda u neku platnenu torbicu pa ispod repa ili sedista zavisi gde imas iole mesta. Ne, ja vozim moped (do 50 ccm). Da li i mi trebamo da imamo Prvu pomoc? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tarket 0 Napisano Mart 17, 2009 U prolazu, 20 postova Prijavi odgovor kao problematičan Procitaj zakon trebace ti odnosno psp cisto zbog tebe da te pandur ne bi ubedjivao da si kriv ako nisi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hellena 60 Napisano Mart 17, 2009 Zainteresovan, 927 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Transalp 600V Prijavi odgovor kao problematičan Ko ima malo mozga u glavi nosice prvu pomoc radi sebe, a ne radi policije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KTM+A 535 Napisano Mart 17, 2009 Drug član, 1359 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ko ima malo mozga u glavi nosice prvu pomoc radi sebe, a ne radi policije. i ne od trista dinara . vec ce pogledati sta ima unutra i dali je sterilno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maki 287 Napisano Mart 17, 2009 Drug član, 2110 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N Prijavi odgovor kao problematičan Ko ima malo mozga u glavi nosice prvu pomoc radi sebe, a ne radi policije. i ne od trista dinara . vec ce pogledati sta ima unutra i dali je sterilno. Ja sam sebi ne mogu da dam prvu pomoc. Toliko o tome. Prva pomoc se valjda zove jer pomaze pri redovnoj kontroli bezbednsti saobracaja. Opet, zarad naseg dobra. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baneBP 1250 Napisano Mart 17, 2009 Zainteresovan, 925 postova Lokacija: Backa Palanka Motocikl: Suzuki VStrom 650XT M0 Prijavi odgovor kao problematičan Prvu Pomoc za motore mozes kupiti na svakoj malo bolje opremljenoj benzinskoj stanici ( oko 400 din) i jako je bitno da u njoj ima sve sto je zakonom propisano tj. pise na spisku. Zakonom je obavezna za svako prevozno sredstvo koje spada u kategoriju Motocikli (preko 50cc) isto kao i prsluk i rezervne sijalice. Meni su pisali kaznu za PP prosle godine (2000 din, jos ih nisam prezalio) i od tada se ne odvajam od nje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
davidoff 27 Napisano Mart 17, 2009 Nesvrstan, 756 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R21A Prijavi odgovor kao problematičan Ja kupio u Metrou juce,definitivno je treba imati sto zbog pubova sto zbog sebe! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Boy 2595 Napisano Mart 20, 2009 Braveheart, 699 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW S1000xr, Piaggio Madley 150. Prijavi odgovor kao problematičan nisu valjda i to krenuli da zagledaju ??? Moze da ti se zalomi ako je plavi cika lose raspolozen Ili ako se vozas kroz Kikindu posto kod nas sve traze uskoro i rezervni tocak cu morati na ledja da nosim. Kazna 2000 DIN ko nema prvu pomoc :o pa to je max. bezobrazno ! Nema druge nego odoh da kupim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lencuga 14067 Napisano Mart 20, 2009 Quid Quid latine dictum est altum viditur!, 955 postova Lokacija: vrsac / bgd bezanija Motocikl: KTM 1190 ADV, Yamaha R1 RN22 Big Bang Prijavi odgovor kao problematičan jbg, ako se skrljam sam sebi ne pomazem, a padam u nesvest kad vidim krv tako da nema leba od mene nikako. jbo ih zakon, sta kazu za stendere da li i to treba da nosimo? ako pukne guma. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mojsa 226 Napisano Mart 20, 2009 Svrati ponekad, 297 postova Lokacija: bgd Motocikl: Vfr 750 Prijavi odgovor kao problematičan sijalice nisu obavezne,evo sta kaze zakon REZERVNE SIJALICE U motornim vozilima, osim u motociklu, traktoru, trolejbusu za gradski saobraćaj i autobusu za gradski i prigradski sobraćaj moraju postojati, na vidnom mestu, rezervne sijalice najmanje za polovinu sijaličnih mesta udvojenih uredjaja za osvetljavanje puta i za davanje svetlosnih znakova i po jedna sijalica za neudvojena sijalična mesta za koja je moguća zamena samo sijalica Da bi se odredio potreban broj rezervnih sijalica neophodno je utvrditi broj udvojenih i neudvojenih sijaličnih mesta. Primer: vozilo koje ima dva glavna fara (1 rezervna sijalica), dva prednja poziciona svetla (1), dva prednja pokazivača pravca (1), dva bočna pokazivača pravca (1), dva zadnja pokazivača pravca (1), dva zadnja poziciona svetla (1), jedno svetlo za vožnju unazad (1), svetlo zadnje registarske oznake (1), jedno svetlo za osvetljavanje “instrument table” (1) i jedno svetlo za unutrašnju rasvetu prva pomoc je obavezna OPREMA ZA PRUŽANJE PRVE POMOĆI U motornim vozilima, osim u motociklima radne zapremine motora do 50 cm³, mora postojati, na vidnom mestu, oprema za pružanje prve pomoći (kutija prve pomoći) tako da je vozač može po potrebi, koristiti. Oblik, mere i sadržaj kutije prve pomoći propisan je jugoslovenskim standardom JUS H.H2.800 iz 1968. godine. Ovim standardom određene su dve veličine kutije prve pomoćci: A – za putnička vozila (25cm x 12cm x 6cm) i kamione i B - za motocikle (12cm x 9cm x 5cm). Kutija mora da sadrži sledeće (u zagradi je dat broj komada kutije prve pomoći za motocikle): - individualni prvi zavoj (12 cm x 5 m) sa jednim jastučetom (16 cm x 12 cm), broj komada 1 (-); - individualni prvi zavoj (10 cm x 5 m) sa jednim jastučetom (12 cm x 10 cm), broj komada 1 (1); - koliko zavoj (8 cm x 5 m), broj komada 2 (1); - sterilna gaza po 1/4m pojedinačno pakovanje (80 cm x 25 cm), broj komada 2 (1); - sterilna kompresa od gaze – pojedinačno pakovanje (20cm x 20cm), broj komada 5 (-) - hanzaplast, tosamplast ili sl. (10cm x 8cm), broj komada 5 (2); - lepljivi flaster (1cm h 1m), broj komada 2 (1); - trouglasta marama veličine 100cm x 100cm x140cm i gustoće 20 x 19, broj komada 1 (1); - igala sigurnica, broj komada 10 (3); - nožić za brijanje sa jahačem za paranje odela, broj komada 1 (1); - polovinilski rukavac, kesa (70cm x 40cm), broj komada 1 (1); - spisak materijala i uputstvo za njegovo korišćenje izdato od JU crvenog krsta, broj komada 1 (1). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kris600rr 0 Napisano Mart 20, 2009 U prolazu, 31 postova Prijavi odgovor kao problematičan POTOVARIMO SVE U PRIKOLICU,PRIKOLICU ZA MATOR I PUN GAS ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
istankov 1043 Napisano Mart 20, 2009 Zainteresovan, 503 postova Prijavi odgovor kao problematičan Prva pomoć definitivno potrebna u bilo kom prevoznom sretstvu ali pitanje je šta je to što može da ostane i koliko dugo sterilno u uslovima svakodnevne eksploatacije automobila ili motorcikla. Posebno ne u JUS H.H2.800 pakovanju (ono plavo ružno) Ne daj bože da sam onomad moje previjao sa prvom pomoći koju sam imao u kolima! Takodje ne kupujte prvu pomoć na buvljacima, posebno ne za par stotina dinara (par evra). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Boy 2595 Napisano Mart 21, 2009 Braveheart, 699 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW S1000xr, Piaggio Madley 150. Prijavi odgovor kao problematičan Prva pomoć definitivno potrebna u bilo kom prevoznom sretstvu ali pitanje je šta je to što može da ostane i koliko dugo sterilno u uslovima svakodnevne eksploatacije automobila ili motorcikla. Posebno ne u JUS H.H2.800 pakovanju (ono plavo ružno) Ne daj bože da sam onomad moje previjao sa prvom pomoći koju sam imao u kolima! Takodje ne kupujte prvu pomoć na buvljacima, posebno ne za par stotina dinara (par evra). a ja danas trazio na bubanj potoku nisam nasao hebenu prvu pomoc Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
HoochieMan 30 Napisano Mart 21, 2009 Svrati ponekad, 413 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vfr 750 Prijavi odgovor kao problematičan Prva pomoć iz metroa ne može da mi stane pod sedište. Šta sad, da je nosim u džepu? Video sam Luisove prve pomoći, one su pljosnate, ako neko ima nek samo vidi jel to odgovara onome što naš zakon traži. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marisav 7 Napisano Mart 21, 2009 Svrati ponekad, 184 postova Lokacija: atar Stare Pazove Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam iz Luisa PP, nije prevelika 120 x 160 mm Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aky 239 Napisano Mart 23, 2009 Zainteresovan, 649 postova Lokacija: Zemun Motocikl: BMW K1300R, Yamaha X max 300 Prijavi odgovor kao problematičan Koje su dimenzije te PP iz Metroa? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoe 130 Napisano Mart 23, 2009 Svrati ponekad, 398 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM SMR 690 Prijavi odgovor kao problematičan cisto ako nekog zanima uzeo sam navedenu u subotu u pancevackom metrou i ima ih jos... 352din ako se malko spljeska knap staje pod sedishte mog xtx-a. izmericu dimenzije veceras pa cu postovati kolika je. btw jel legaln osve spakovati u kesicu i hermeticki zavariti i tako drzati ? manje mesta zauzima ? mogu i nalepnicu crvenog krsta da zalepim ako je potrebno ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...