Mojsa 226 Napisano Mart 15, 2009 Svrati ponekad, 297 postova Lokacija: bgd Motocikl: Vfr 750 Prijavi odgovor kao problematičan evo provozasmo se danas ja i moj komsija do mesta borac u blizini gruzanskog jezera.Borac selo je smešteno u centralnom delu Gruže na 14 kilometara od Knica. Istorijski gledano, ovo selo je jedno od najinteresantnijih destinacija u centralnoj Srbiji. Na obodu dominantnog borackog krša, nalaze se ostaci slavnog srednjovekovnog Borackog grada. Kao grad, prvi put je spomenut 1219. godine, a procvat doživljava u vreme kneza Lazara, i despota Ðurda Brankovica. Borac je tada, po nekim podacima, imao cetiri hiljade stanovnika, mnogo više od ondašnjeg Londona. Inace u selu borac snimana i serija moj rodjak sa sela ,gde se u dosta scena vidi boracki krs. Tako mi krenusmo preko sopota i ranilovica u arandjelovac.Prvu pauzu pravimo desetak kilometara od arandjelovca odakle je bio lep pogled na bukulju Cbr je dobro podneo jedan mali deo loseg puta na opste iznenadjenje Put nastavljamo preko satornje i drugu pauzu pravimo u stragarima od stragara idemo dalje preko ugljarevca ,ramace ,bara,grivca... lep pogled na ramacke visove I stizemo u borac U podnožju borackog krša nalazi se crkva sagradena 1350. godine. Crkva je sa tri strane zaklonjena strmim liticama, a sa cetvrte stoletnim lipama, tako da je vidljiva tek kada se dode do nje. Tu je i groblje iz 17. veka, a u samom selu je ocuvan veliki broj starih srpskih kuca sa kraja 19. i pocetka 20. veka. groblje iz 17. veka ulaz u crkvu neobican kamen u dvoristu crkve dvoriste crkve je lepo uredjeno Odatle odlazimo do knica i gruzanskog jezera koje se sredjuje za buduce turiste Odatle lagano krecemo ka beogradu.sve ukupno 310km evo i mape puta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bopk 1428 Napisano Mart 16, 2009 Drug član, 1950 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Strom 650 xt Prijavi odgovor kao problematičan Lepi predeli, lepo drustvo, lepa kilometraza. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4788 Napisano Mart 16, 2009 Ne silazi, 5560 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ovo mi je u komsiluku, morao bi ovo da obidjem... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vlada GS 190 Napisano Mart 16, 2009 Zainteresovan, 709 postova Lokacija: Banovo Brdo - Beograd Motocikl: BMW 1200RT Prijavi odgovor kao problematičan Mogli ste ovo da objavite ranije. Imalo je jos interesenata za ovaj put :-X. Mnogo su lepi predeli, da idu samo dva motora . Veliki pozdrav, i ocekijemo poziv za neku od sledecih voznji!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Daki 302 Napisano Mart 16, 2009 Zainteresovan, 923 postova Lokacija: Beograd Motocikl: st 1300 i r1200gsa i 250 madison3 Prijavi odgovor kao problematičan A sto ne slikaste taj grad. U svakom slucaju, divno putovanje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mojsa 226 Napisano Mart 16, 2009 Svrati ponekad, 297 postova Lokacija: bgd Motocikl: Vfr 750 Prijavi odgovor kao problematičan pa planiramo da odemo jos jednom uskoro i detaljno obidjemo, da se penjemo po krsu jer imaju i stazice do vrha. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
3OPAH 1268 Napisano Mart 16, 2009 Drug član, 1151 postova Lokacija: Beograd, Čubura Motocikl: BMW F800GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Molim Vas javite o takvim nnamerama na vreme, da Vam se prikljucim! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Neške 30 Napisano Mart 16, 2009 Drug član, 1898 postova Lokacija: Sumadija GM Motocikl: BMW F650 Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast na voznjici, bili ste na samo 5km od mene. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
čičak 78 Napisano Mart 16, 2009 Svrati ponekad, 165 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Batice svaka čast.Tvoje putopise uvek rado čitam.Alal ti vera,postao si pravi bajker.Kad se setim samo Free-jeva....kao juče da je bilo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...