gavrolini 2754 Napisano Mart 20, 2009 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan cekaj jesu onda yamaha,honda i suzuki krsevi jer su 10k jeftiniji od aguste, ili 2-3k od aprilije....ljudi pa koje su razlike u ceni novih automobila,koliko je mazda3 jeftinija od golfa ali je bolji auto deset puta....Vidim da mnogi pricaju pristrasno ali treba probati sve pa onda pricati....ja kazem iz iskustva da ninji 636 2004-2005 ne moze da pridje ni jedan R od 600ccm. ZA 10 sam samo cuo price...i to samo najbolje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ARES 1234 Napisano Mart 20, 2009 Drug član, 2316 postova Lokacija: Beograd-Vracar Prijavi odgovor kao problematičan koja je to trojka japanaca? Izvini. cetvorka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobangsxr 1354 Napisano Mart 20, 2009 Drug član, 1138 postova Lokacija: cuprija- basel Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125 Prijavi odgovor kao problematičan Bas me je zainteresovala ova tema, vidim da ljudi dosta pisu razlicito, imam jedan casopis iz 1991 godine, i vidim da je kawa najskuplja, cene u tadasnjim dinarima, ima cena u milione i u hiljade,napisacu ove u hiljade,ima manje brojeva ;D yamaha fzr 1000- 301.814 suzuki gsxr 1100- 314.819 honda cbr1000f- 297.184 kawasaki zx10- 346.457 i da napomenem da je zxr 750 kostao 299.430, pa sad vidite cene, znaci da je cbr 1000 tad bio definitivno krs a i fzr 1000 isto krs samo malo manji ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrolini 2754 Napisano Mart 20, 2009 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan Bas me je zainteresovala ova tema, vidim da ljudi dosta pisu razlicito, imam jedan casopis iz 1991 godine, i vidim da je kawa najskuplja, cene u tadasnjim dinarima, ima cena u milione i u hiljade,napisacu ove u hiljade,ima manje brojeva ;D yamaha fzr 1000- 301.814 suzuki gsxr 1100- 314.819 honda cbr1000f- 297.184 kawasaki zx10- 346.457 i da napomenem da je zxr 750 kostao 299.430, pa sad vidite cene, znaci da je cbr 1000 tad bio definitivno krs a i fzr 1000 isto krs samo malo manji ;D bravo .....a ti krsevi se i dan danas voze i hvale na sva usta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zmiya 3 Napisano Mart 20, 2009 Svrati ponekad, 349 postova Lokacija: Lazarevac/Beograd Prijavi odgovor kao problematičan cekaj jesu onda yamaha,honda i suzuki krsevi jer su 10k jeftiniji od aguste, ili 2-3k od aprilije....ljudi pa koje su razlike u ceni novih automobila,koliko je mazda3 jeftinija od golfa ali je bolji auto deset puta....Vidim da mnogi pricaju pristrasno ali treba probati sve pa onda pricati....ja kazem iz iskustva da ninji 636 2004-2005 ne moze da pridje ni jedan R od 600ccm. ZA 10 sam samo cuo price...i to samo najbolje ninja 6 je u klasi sa ostalim shesticama,a 636 je klasa za sebe jer ima 636cm3 i par konja vishe.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Abi 1617 Napisano Mart 20, 2009 Drug član, 978 postova Lokacija: Svuda po malo Motocikl: Lep Prijavi odgovor kao problematičan Ovakva ili onakva, da imam 10-11e u kesu, kupio bih kawu za 9k e, a ostatak bih ulizio na opremu ili jednostavno zadrzao . Da imam 14-15, kupio bih BMW-a ili Ducatija . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gojko 210 Napisano Mart 20, 2009 Zainteresovan, 543 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Kawasaki zzr 1400 i Bmw r1200gsa Prijavi odgovor kao problematičan 1000 ljudi - 1000 cudi 1000 zena - 2000 sisa ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vitez_koja 30 Napisano Mart 20, 2009 Svrati ponekad, 348 postova Lokacija: Beograd Motocikl: bez Prijavi odgovor kao problematičan U jednom broju Moto Pulsa (iz 2008.) je bio uporedni test sva 4 modela od 1000ccm i na tom testu je bio ovakav poredak 1.Suzuki 2.Honda 3.Kawasaki 4. Yamaha. Da li to znaci da je Yamaha najlosiji motor? Predrasude su jedno ali izgleda da ovaj podatak malo demantuje to da je Kawa najlosija. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zmiya 3 Napisano Mart 20, 2009 Svrati ponekad, 349 postova Lokacija: Lazarevac/Beograd Prijavi odgovor kao problematičan ne izbacuju svi novi model iste godine..ko izbaci noviji,u tom trenutku ima bolje performanse.. a meni je recimo bitnija dugotrajnost nego performanse.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dager 5 Napisano Mart 21, 2009 Svrati ponekad, 206 postova Prijavi odgovor kao problematičan cekaj jesu onda yamaha,honda i suzuki krsevi jer su 10k jeftiniji od aguste, ili 2-3k od aprilije....ljudi pa koje su razlike u ceni novih automobila,koliko je mazda3 jeftinija od golfa ali je bolji auto deset puta....Vidim da mnogi pricaju pristrasno ali treba probati sve pa onda pricati....ja kazem iz iskustva da ninji 636 2004-2005 ne moze da pridje ni jedan R od 600ccm. ZA 10 sam samo cuo price...i to samo najbolje Pravo razmisljanje ako po tome gledamo da je jedna f4 skoro duplo skuplja od ostalih Japanaca ispada da su svi takvi krsevi da bi bilo sramota i spomenuti a kamo ih voziti ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vitez_koja 30 Napisano Mart 21, 2009 Svrati ponekad, 348 postova Lokacija: Beograd Motocikl: bez Prijavi odgovor kao problematičan cekaj jesu onda yamaha,honda i suzuki krsevi jer su 10k jeftiniji od aguste, ili 2-3k od aprilije....ljudi pa koje su razlike u ceni novih automobila,koliko je mazda3 jeftinija od golfa ali je bolji auto deset puta....Vidim da mnogi pricaju pristrasno ali treba probati sve pa onda pricati....ja kazem iz iskustva da ninji 636 2004-2005 ne moze da pridje ni jedan R od 600ccm. ZA 10 sam samo cuo price...i to samo najbolje Pravo razmisljanje ako po tome gledamo da je jedna f4 skoro duplo skuplja od ostalih Japanaca ispada da su svi takvi krsevi da bi bilo sramota i spomenuti a kamo ih voziti ;D Bila je davno tema tipa "zasto je ducati skuplji od konkurencije?". Mislim da je bio neki zakljucak da nije realno porediti ih sa japanskim modelima. Potrazicu malo pa cu je postaviti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dager 5 Napisano Mart 21, 2009 Svrati ponekad, 206 postova Prijavi odgovor kao problematičan Znam pratio sam tu temu i mislim da je bila nesto kao Japan protiv Italije inace ovo poredjenje cena je sa moje strane naravno parodija jel ne volim nikakvo generalizovanje stvari po principu ""pricao mi jedan sto je cuo" pa tako ispada da kad uzmes novu kawu vozis 2-3 godine i posle toga je bacis a ostale vozis 20-30 godina ,moja kawa je 1994 god. i stvarno nemam zamerki ,da imam prodao bih je davnih dana ili bacio tamo gde su svi bacili svoje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Charuga 769 Napisano Mart 21, 2009 Drug član, 1342 postova Lokacija: Beograd-Srbija Motocikl: ZX10-R Prijavi odgovor kao problematičan Stvarno mi je smesno citati pojedine komentare pristrasnih "navijaca"....ja koliko znam Honda je kraljica medju japanskim motorima...a isto tako znam da se u svetu Kawa nista vise nekvari nego i ostali japanci....setite se testova od pre 10g. i prosle godine Kawasakija koji su vozeni po 100.000 km bez prestanka i nisu ni "stucnuli".... A bas to sto je jevtiniji a siguran sam da nije i losiji me privlaci kod njega.....a motor je isto kao i ker kako ga budes gajio tako ce se ponasati i slusati..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
IVAN R1 2 Napisano Maj 31, 2009 U prolazu, 74 postova Lokacija: Kovin Prijavi odgovor kao problematičan vozim zx10 iz 2004 godine,i generalno je dobar. lako se vozi,ide ko metak. jedina mana je zaista to oko dovoda goriva,pumpa dizne,to me nervira . cas ide dobro,pa pocne da se gusi na momente. ocisticu dizne nadam se da je to. a pre nedelju dana sam vozio model iz 2008,motor je extra,savrsen Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6670 Napisano Maj 31, 2009 Ne silazi, 6551 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Popularna italijanska moto revija "Motociclismo" uz najnoviji broj poklanja DVD na kojem je snimak njihove probe raznih sportskih (fabrickih) motocikala,na pisti Portimao u Portugalu.Ucestvuju: Bimota DB7-BMW HP2 Sport-Ducati 1198s-Honda CBR1000RR C-ABS-Kawasaki ZX10R-KTM 1190 RC8 R-MV Agusta F4 1078RR-Suzuki GSX-R 1000-Yamaha YZF-R1. Pogodite ko je pobednik. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
karaula 115 Napisano Maj 31, 2009 Zainteresovan, 605 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR600RR Prijavi odgovor kao problematičan rc8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6670 Napisano Maj 31, 2009 Ne silazi, 6551 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan nije Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6670 Napisano Maj 31, 2009 Ne silazi, 6551 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Da vas ne drzim dugo u neizvesnosti,u pitanju je Kawasaki ZX-10R Probu su radili pravi znalci,znaci nista,rekla-kazala.Uz rezultat na stazi (najbolje vreme),kriterijuma je bilo raznih.Izmedju ostalog rasprostranjenost servisa i kvalitet post-prodajne usluge.U Srbiji je,uz svo postovanje svima koji se bave motociklima,motociklizam jos uvek u pokusaju.Gomila bezazlenih problema koji se resavaju u danu,zbog manjka kvalitetnog tj. direktnog odnosa sa distributerima,postaju nocna mora.Zato je vrlo cesto,sudbina odlicnih motocikala da budu osudjeni da nisu ni za klinac,samo zato sto problem ne moze da se resi u garazi uz pivo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DJ_MY_SOUL 6 Napisano Maj 31, 2009 U prolazu, 82 postova Lokacija: Mladenovac, Medjuluzje Prijavi odgovor kao problematičan Preterali ste mnogo! Ispada da se ove R-ovi od 1000 kubika kvare ko cvaje (2t)... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikolic 3 Napisano Maj 31, 2009 Svrati ponekad, 282 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Kawasaki KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan volem kawu pa makar bila i za dzabe Takodje! Takodje! Vozim Kawasaki, drugari imaju svasta (uglavnom 4 japanska proizvodaca), i nema govora da je Kawa losija, po kvalitetu i pouzdanosti od ostalih japanaca. A po performansama, takodje su u rangu. Kawa je cesto nudila najbolji odnos ulozeno - dobijeno (tj. kvalitet - cena) i samo neverne tome sumnjaju u Kawu, zbog nizih cena. Hmmm, to je kao kada bi ste rekli za banku, koja po davanju kredita za stan, npr. uzima od ljudi manju kamatu, pa vi mislite da je losa,... a pa, dobro, idite onda u banku sa nepovoljnijim uslovima, koja dere ljude pa se time hvalite! necu nikoga dalje ubedjivati... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zokki 32 Napisano Jun 2, 2009 Zainteresovan, 587 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Liberty 125 Special Edition Prijavi odgovor kao problematičan Ma evo ja ću da kažem - Kawasaki je kršina da bi li kršina :o (eto rekoh i ostadoh živ-za sada). Svi ovi ludaci što su kupili to đubre baciše pare bez veze Evo primer koleza iz KLEana, ima ih kolko 'oćeš - motor ništa ne valja već 17 godina a mnogi i danas kukaju što se ne proizvodi više. ER-6N/F/Versys takođe, đubre teško, al jeVtino-biju ko neće!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dfast 446 Napisano Jun 2, 2009 Zainteresovan, 493 postova Lokacija: NL / Bgd Motocikl: Honda Vision Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam da li se neko seca ali 80'-ih se pricalo, uzmi sve samo ne Hondu. Redovno su zakucavale, prolupavale i slicno. Ljudi se stisnu daju kintu za dobar motor i na kraju sipaju galax ili neku drugorazrednu Optimu. Odrzavanje motora (bar za one koje sam ja poznavao) je bilo nesto sto se desi kada motor vec prolupa ili kada vas majstor dobro odere pa shvatite da motocikl ima nesto sto zahteva makar redovnu kontrolu nivoa ulja i dolivanje istog. Ista prica vazi i danas ne samo za Kawu, ja sam naprotiv vise losih prica cuo bas za Yamahu, jer im je prodaja skocila zadnjih godina. Moje je misljenje da je vecina tih kvarova posledica loseg odrzavanja ili nepoznavanja tehnike, osnovnih principa rada motora ili uslova koriscenja istog. Ne mozes jednog R-a navijati od semafora do semafora u crveno ne razmisljajuci o temperaturi agregata koji ne moze da se ohladi takvom voznjom i jos ako je u njemu neko fals ulje eto problema. Pumpe za gorivo, pa kakav benzin sipamo, da li je iko uzeo i ugradio dodatni filter ili mozda procedio gorivo koje sipa u motor. E pa ja sam to radio, nakon kriznih devedesetih kada su mi dve potapajuce pumpe crkle i ostavile me na putu, krenuo sam da tocim u kanistere dok nisam selektovao pumpe na kojima je cistoca bila potpuno zadovoljavajuca. Ima ljudi koji ce reci da je fabrika je morala da predvidi sve uslove rada agregata, i ona to jeste uradila, svi ti ispucani i pregrejani spadaju u onih par procenata uracunatih u troskove garantnog perioda. Da bi bilo koja fabrika podigla kvalitet do te mere da motor trpi sve onda bi on kostao mnogo mnogo vise a to se proizvodjacui ne isplati. Sto se tice cene proizvoda ona je vise diktirana troskovima proizvodnje nego kvalitetom. Optimizovan proizvodni proces i kvalitetnije proizvodne masine direktno znace manje potrosenih radnih sati, a razlike u ceni materijala su merljive centima i ne verujem da tu ima bilo kakve razlike u pomenutim brendovima. Inzinjering i testiranja odredjuju limite i okvire eksploatacije proizvoda i tu je po meni honda malo ispred drugih jer ce na racun performansi ponuditi trajnost ali i to je jedna vrsta trzisne orjentacije i marketinga. Kao kada kupujemo cipele imamo one za svaki dan, elegnatne i one za fadbal koje pre ili kasnije puknu negde, ali ako ih malo pazis potraju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nandy 0 Napisano Jun 3, 2009 U prolazu, 9 postova Lokacija: Kikinda Prijavi odgovor kao problematičan Nema losih motora. Samo losih vozaca.Ipak glas dajem za Kawasaki. Najlepsi su bar za mena. Mogao sam da biram koji R da kupim za svoje pare, ipak uzeo Kawu (prva ljubav). Ista cena bila polovna Yamaha i kawa na zapadu.Dok sam vozio zzr-a ladno fulio cbr-ke, koji su tada bili na ceni.I nista to ne dokazuje. Ali u zemlji srbija ako je nesto izvikano tu nema spasa. Kao i famozni golfovi jos uvek se prodaju kao da su od belog zlata. Evo u hrvatski moto magazin sad je pobedio novi zx6.Pa opet kome se nesvidja kawa nece ga nikad kupiti i to je to. Ali kod nas ako nevozis R1 nisi faca.To je moje skromno misljenje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TOUCUTTER71 189 Napisano Jun 3, 2009 Svrati ponekad, 303 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki GSF650S Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam stvarno mislio da se ovde okupljaju ozbiljni ljudi,ali dzabe...kada za dve godine melandri bude pobedjivao na kawasakiju,onda ce on(kawasaki biti NAJBOLJIJI,samo me zanima koliko vas ukupno je IKADA U ZIVOTU VOZILO MOTOR NA TRKACHKOJ STAZI.a necu da spominjem iskoristivost bilo kog R-a u saobracaju i teranje do krajnjih performansi gde onda razni"STRUCHNJACI KOJI SU SA ROSSIJEM ISHLI U ZABAVISHTE"ocenjuju te ovaj te onaj...naravno da je sada yamaha r1 najbolja(pih smeshno) bilo koji vozach iz moto gp bi vas poderao na 125ccm(sve koliko vas ima na forumu,osim mozda dvojce,slovom i brojem)...ja da sam na mestu administratora,bih banovao ovakve komentare,jer su jednako neozbiljni koliko i priche o politici.. Puno pozdrava od Suzuki GSF 650s Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Charuga 769 Napisano Jun 3, 2009 Drug član, 1342 postova Lokacija: Beograd-Srbija Motocikl: ZX10-R Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam stvarno mislio da se ovde okupljaju ozbiljni ljudi,ali dzabe...kada za dve godine melandri bude pobedjivao na kawasakiju,onda ce on(kawasaki biti NAJBOLJIJI,samo me zanima koliko vas ukupno je IKADA U ZIVOTU VOZILO MOTOR NA TRKACHKOJ STAZI.a necu da spominjem iskoristivost bilo kog R-a u saobracaju i teranje do krajnjih performansi gde onda razni"STRUCHNJACI KOJI SU SA ROSSIJEM ISHLI U ZABAVISHTE"ocenjuju te ovaj te onaj...naravno da je sada yamaha r1 najbolja(pih smeshno) bilo koji vozach iz moto gp bi vas poderao na 125ccm(sve koliko vas ima na forumu,osim mozda dvojce,slovom i brojem)...ja da sam na mestu administratora,bih banovao ovakve komentare,jer su jednako neozbiljni koliko i priche o politici.. Puno pozdrava od Suzuki GSF 650s Bitno je da ovde ima i "prosvecenih" i "strucnih" kao sto si ti....bilo bi lepo kada bi nas glupe i neuke cesce prosvecivao svojim postovima o kvalitetu izrade ....nacinu voznje itd. tada bi verovatno posle nekog vremena podpali pod manje rizicnu grupu tj. manje bi nam bile sanse da nas banuju sa foruma zbog neozbiljnih komentara i postova. ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...