kineziolog 5 Napisano Mart 13, 2009 Zainteresovan, 730 postova Lokacija: Kotor Varos (Republika Srpska) - Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Nemojte tako, covek je novi mesija. Spasava svet. Amin Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KDX 0 Napisano Mart 13, 2009 Svrati ponekad, 109 postova Prijavi odgovor kao problematičan Auuuu...kakve sad babe, kak'e devojke...moja devojka je bas mlada (za mene) - citavih 11 godina mladja od mene. Nije ona baba - daleko od toga...I kakve sad to veze sa kinezima i srotom ima? ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KDX 0 Napisano Mart 13, 2009 Svrati ponekad, 109 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nemojte tako, covek je novi mesija. Spasava svet. Amin Eh, sad, kinezilogu, nemoj da crvenim...pa nije bas moja zasluga tolika...mada se trudim...a i greota je porediti me sa mesijom...ja sam pobozan covek...naici ce Blek Stena, pa ce te prekoriti zbog toga... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zloca87 15 Napisano Mart 13, 2009 Svrati ponekad, 251 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja od danas pocinjem novi zivot zahvaljujuci tebi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KDX 0 Napisano Mart 13, 2009 Svrati ponekad, 109 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pa eto...drago mi je da sam bar neki doprinos dao i nekome pomogao. Kad pocnu voznje (ja doduse i sad vozim) ali kad otopli - javi se da idemo na pice i da ti stisnem ruku k'o coveku . Sad mi je puno srce - vredelo je sve ovo...sa tolikima se prepirati... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nesic1 266 Napisano Mart 13, 2009 Drug član, 1225 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Keeway Speed 150 Prijavi odgovor kao problematičan Ja od danas pocinjem novi zivot zahvaljujuci tebi Evo mozes svoga konja da das meni, zivecu u grehu ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile_Extremeboy 7925 Napisano Mart 13, 2009 Drug član, 2470 postova Lokacija: Braunau am Inn (Austrija) - Svilajnac Bobovo Motocikl: CBF1000 SC58 '07, SV650N '06 Prijavi odgovor kao problematičan Zahvaljujuci nasem "dragom"drugu forumasu KDX-u velika masa ljudi na forumu a i sire dobila je prosvetljenje koje je cekalo dugo vreme, njemu se klanjaju i svakom se svidja najzad potao poznat Guru KDX Ridza, znaju ga i deca iz skole i vrtica sirom poznat batica nema niko slican. ;D KDX u velikom stilu, ulicama seta u bade mantilu, pitaj ga kada pitaj ga gde baci svog KINEZA ! ! ! A ZASTO DA NE ! zasto da ne KDX stize na sve medije. ortake baca i stvarno ima cuku KIneze otklanja sada na fejsbuku, stize na novine i na telefizor svi bi da se prosvetle s Guru KDX Ridzom ! ! ! ! ;D ;D ;D ;D Baci svog KINEZA ! A zasto da NE?! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rolle2010 480 Napisano Mart 13, 2009 Drug član, 1175 postova Lokacija: S. Venac - Beograd Motocikl: Maca Prijavi odgovor kao problematičan A ti Hju songovi - pa to nisu kinezi...to vec moze da prodje sa kvalitetom...dosta su kvalitetniji od kineza. I oni...Kymco...i to su dobri motorici...al' nisu kinezi (a ljudi misle da jesu)...po meni su to jedini kosooki (a da nisu japanci) a da vrede nesto... Hyosung je Koreanac.Za Kymco moram da te razocaram posto se pravi na Tajvanu koji,koliko god se to njima ne svidjalo,jos uvek tehnicki pripada Kini tako da je Kymco u principu ipak Kinez. ;D Oba navedena su za klasu kvalitetniji od kineskog proseka(ili bar onoga sto stize do nas) ali to itekako znaju da naplate! Dobar reklamni slogan "Kineze u Dunav,jer punoletni Japanac nema alternativu! " Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KDX 0 Napisano Mart 13, 2009 Svrati ponekad, 109 postova Prijavi odgovor kao problematičan A ti Hju songovi - pa to nisu kinezi...to vec moze da prodje sa kvalitetom...dosta su kvalitetniji od kineza. I oni...Kymco...i to su dobri motorici...al' nisu kinezi (a ljudi misle da jesu)...po meni su to jedini kosooki (a da nisu japanci) a da vrede nesto... Hyosung je Koreanac.Za Kymco moram da te razocaram posto se pravi na Tajvanu koji,koliko god se to njima ne svidjalo,jos uvek tehnicki pripada Kini tako da je Kymco u principu ipak Kinez. ;D Oba navedena su za klasu kvalitetniji od kineskog proseka(ili bar onoga sto stize do nas) ali to itekako znaju da naplate! Dobar reklamni slogan "Kineze u Dunav,jer punoletni Japanac nema alternativu! " Pa da...nisu kinezi...ni ti tajvanci nisu kinezi, vidi se iz aviona drugi kvalitet..to vec prolazi...i 70% dostavnih i kurirskih sluzbi u Evropi vozi Kymco...to su dobri skuteri...I nije Tajwan kina...oni se oruzjem bore da se od tih srotista odcepe. Evo, ima i jedan People 125 na forumu skoro nov za pristojne pare, pa se niko ne interesuje...bolest novokinezologija uzima maha...nece ljudi dobro, hoce da na kilo kupuju gvozdje... E, to su kinezi ustvari...tol'ko i vrede...prodaja gvozdja na kilo...jedva nesto manje bi kostalo da kupis toliko gvozdja...dobar im je fazon...nama prodaju svoje gvozdje...da je obicno, niko ne bi kupovao, ali posto lici na motor - svi kupuju... I da, da, ekstra je slogan...Bravo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile_Extremeboy 7925 Napisano Mart 13, 2009 Drug član, 2470 postova Lokacija: Braunau am Inn (Austrija) - Svilajnac Bobovo Motocikl: CBF1000 SC58 '07, SV650N '06 Prijavi odgovor kao problematičan eto sad preso sa SHROT na "novokinezologija" lepo lepo bogami.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KDX 0 Napisano Mart 13, 2009 Svrati ponekad, 109 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Gile sto si mi spevao pesmu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile_Extremeboy 7925 Napisano Mart 13, 2009 Drug član, 2470 postova Lokacija: Braunau am Inn (Austrija) - Svilajnac Bobovo Motocikl: CBF1000 SC58 '07, SV650N '06 Prijavi odgovor kao problematičan nema na chemu ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KDX 0 Napisano Mart 13, 2009 Svrati ponekad, 109 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pa da...ja sam uvek zahvalan kad se ljudi oko mene trude i poklanjaju mi paznju...a ne k'o neki...ja se trudim da im pomognem, a oni drvlje i kamenje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Mart 13, 2009 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Evo procitah skoro sve, pa i da ja dam svoje misljenje. Ford je jos davno rekao kad su ga pitali koji je najbolji auto- rekao je Nov auto , i ja to kazem za motore. Po pitanju proizvodnje, i skuteri " Peugeot " se proizvode u kini, kao sto i Philips, Siemens i druge poznate fabrike imaju proizvodnju isto u Kini, Tajlandu i bliskim im mestima zbog jeftinije radne snage. I Folksvagen se pravio u Vogosci, i to po sistemu da je na 50 % vozila stavljane Tasove plocice, i bile za nase trziste, a drugih 50 % su imale Nemacke plocice, i prodavane kao nemacki proizvod. Jawa je imala svoju fabriku u Indiji, a sad je ima i Suzuki, a ima je i Yamaha, ko ne veruje nek ukuca u google " Rajdot 350 " , pa nek vidi kakva je Yamaha 350 u Indiskoj izvedbi. Svi manje vise znaju Jawu Babetu kao los moped. E pa tu Babetu ima i jedan covek iz Pirota, i vozi je vec 20 - tak godina svaki dan na posao i nazad ( oko 15 km u jednom pravcu ), i samo je menjao potrosne delove ( nabavlja ih od mog prijatelja, pa tako i znam za njega ). Moj prijatelj ima takmicarski Kawasaki ( valjda je oznaka KX 125 ) koji ima oko 45 konja, i po fabrickom uputstvu klip mu se menja nakon 20 sati rada , pa se ne moze reci da je los motor. E sad zasto sam sve ovo napisao ? Pa nerviraju me ovde pojedini koji sad hoce da predstave kineske motore kao da su najgori, a sto je jos gore da sve ubede da je Tomos bolji od njih. To je totalna glupost . Tomos je tomos, ne kazem da je los, i ja imam jednog i dobro me sluzi. Takodje znam neke ljude koji voze " kineze " vec nekoliko godina, i nemaju nikakvih ozbiljnijih problema, al ljudi ih normalno voze. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Mart 13, 2009 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Zahvaljujuci nasem "dragom"drugu forumasu KDX-u velika masa ljudi na forumu a i sire dobila je prosvetljenje koje je cekalo dugo vreme, njemu se klanjaju i svakom se svidja najzad potao poznat Guru KDX Ridza, znaju ga i deca iz skole i vrtica sirom poznat batica nema niko slican. ;D KDX u velikom stilu, ulicama seta u bade mantilu, pitaj ga kada pitaj ga gde baci svog KINEZA ! ! ! A ZASTO DA NE ! zasto da ne KDX stize na sve medije. ortake baca i stvarno ima cuku KIneze otklanja sada na fejsbuku, stize na novine i na telefizor svi bi da se prosvetle s Guru KDX Ridzom ! ! ! ! ;D ;D ;D ;D Baci svog KINEZA ! A zasto da NE?! Morao sam, bilo je jace od mene ;D ;D ;D No hard feelings... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nesic1 266 Napisano Mart 13, 2009 Drug član, 1225 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Keeway Speed 150 Prijavi odgovor kao problematičan axaaxaxaxaxaaxxaxaxaxaxa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KDX 0 Napisano Mart 13, 2009 Svrati ponekad, 109 postova Prijavi odgovor kao problematičan Evo procitah skoro sve, pa i da ja dam svoje misljenje. Ford je jos davno rekao kad su ga pitali koji je najbolji auto- rekao je Nov auto , i ja to kazem za motore. ... Pa Lisice, bolji je tvoj MZ od bilo kog kineza...i vise ce se voziti...i kol'ko se vec vozi, ti samo to znas, sta je sve prosao...Kad ce neki kinez to da moze da prezivi? Eeeee...o tom kvalitetu materijala mogu kinezi samo da sanjaju. Secam se kad je izasao 251...kako sam mu se divio u Robnoj Kuci...pa kad sam cuo prvi put kako brunda... A istina je da se mnogo stvari proizvodi u kini - ali sa drugim materijalima i sa drugom kontrolom kvaliteta...Ovi pravi kinezi su samo nacin da oni nama skupo prodaju svoje otpadno gvozdje...nista drugo...shrot... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KDX 0 Napisano Mart 13, 2009 Svrati ponekad, 109 postova Prijavi odgovor kao problematičan Morao sam, bilo je jace od mene ;D ;D ;D No hard feelings... Jeste, i meni je smesno Zitije Brajanovo...smesni su Pajtonovci :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rolle2010 480 Napisano Mart 13, 2009 Drug član, 1175 postova Lokacija: S. Venac - Beograd Motocikl: Maca Prijavi odgovor kao problematičan Evo procitah skoro sve, pa i da ja dam svoje misljenje. Ford je jos davno rekao kad su ga pitali koji je najbolji auto- rekao je Nov auto , i ja to kazem za motore. Po pitanju proizvodnje, i skuteri " Peugeot " se proizvode u kini, kao sto i Philips, Siemens i druge poznate fabrike imaju proizvodnju isto u Kini, Tajlandu i bliskim im mestima zbog jeftinije radne snage. I Folksvagen se pravio u Vogosci, i to po sistemu da je na 50 % vozila stavljane Tasove plocice, i bile za nase trziste, a drugih 50 % su imale Nemacke plocice, i prodavane kao nemacki proizvod. Jawa je imala svoju fabriku u Indiji, a sad je ima i Suzuki, a ima je i Yamaha, ko ne veruje nek ukuca u google " Rajdot 350 " , pa nek vidi kakva je Yamaha 350 u Indiskoj izvedbi. Svi manje vise znaju Jawu Babetu kao los moped. E pa tu Babetu ima i jedan covek iz Pirota, i vozi je vec 20 - tak godina svaki dan na posao i nazad ( oko 15 km u jednom pravcu ), i samo je menjao potrosne delove ( nabavlja ih od mog prijatelja, pa tako i znam za njega ). Moj prijatelj ima takmicarski Kawasaki ( valjda je oznaka KX 125 ) koji ima oko 45 konja, i po fabrickom uputstvu klip mu se menja nakon 20 sati rada , pa se ne moze reci da je los motor. E sad zasto sam sve ovo napisao ? Pa nerviraju me ovde pojedini koji sad hoce da predstave kineske motore kao da su najgori, a sto je jos gore da sve ubede da je Tomos bolji od njih. To je totalna glupost . Tomos je tomos, ne kazem da je los, i ja imam jednog i dobro me sluzi. Takodje znam neke ljude koji voze " kineze " vec nekoliko godina, i nemaju nikakvih ozbiljnijih problema, al ljudi ih normalno voze. Najbolji komentar na kome bi bilo jako lepo da se zavrsi ova tema. @arnyman Genijalno ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KDX 0 Napisano Mart 13, 2009 Svrati ponekad, 109 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pa sto da se zavrsi, lepo diskutujemo, tek smo poceli...A nije dzaba lisica lisica Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Mart 13, 2009 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Pa Lisice, bolji je tvoj MZ od bilo kog kineza...i vise ce se voziti...i kol'ko se vec vozi, ti samo to znas, sta je sve prosao...Kad ce neki kinez to da moze da prezivi? Eeeee...o tom kvalitetu materijala mogu kinezi samo da sanjaju. Secam se kad je izasao 251...kako sam mu se divio u Robnoj Kuci...pa kad sam cuo prvi put kako brunda... A istina je da se mnogo stvari proizvodi u kini - ali sa drugim materijalima i sa drugom kontrolom kvaliteta...Ovi pravi kinezi su samo nacin da oni nama skupo prodaju svoje otpadno gvozdje...nista drugo... Sto se MZ-a tice, svi ES i TS modeli sa cetvoprobrzinskim menjacem su bolji od ETZ-a . Ko na ES-u i TS-u pokvari menjac , taj je zaista kreten. Evo ja imam ETZ-a 150, ima menjac sa pet brzina, i tri viljuske u menjacu. MZ ES 150 ima menjac sa cetiri brzine i Samo jednom viljuskom u menjacu - takodje neunistiv za normalnog coveka. Sto se tice " Kineza " , sa njima stvari stoje ovako : Nas poslovan covek ode u Kinu u neku fabriku motora, i kaze " kolko ovih motora staje u jedan kontejner? " Kinezi odgovore toliko i toliko. OK. Onda nas covek pita " Posto kontejner tih motora " ? Kinezi kazu na primer 20.000 dolara. Nas poslovni covek onda pita " a jel moze za 10.000 " Kinezi kazu da moze, al ce biti druga il treca klasa. Nas "biznismen kaze kupujem" . E tu ti je cela " mudrolija " ! Nasi biznismeni kupuju bilo sta zbog zarade jer im je to naj bitnije. Zato se desava da ovde mozes da kupis dva kineska skutera razlicitih firmi, koji imaju identicne agregate, razlika u ceni nije velika, ali zato jedni idu i traju, a drugi se raspadaju . Samo je razlika koliko ce ko da zaradi ! Imas u temi za vlasnike kineza i neke linkove na kojima su prikazivani Evropski motorciklisti koji su isli u Kinu, tamo su kupili ili iznajmili neke kineske endure od 125 - 250 ccm, i sa njima bez ikakvih problema prospartali kinu uzduz i popreko . Sta da kazem, ni jedan od njih ni najmanje ne lici na neki od ovih koji se kod nas prodaju. Jednostavno receno U Kini se prave uglavnom dobri motori, ali ako narucilac to hoce , moze da kupi iste takve ali za mnogo manje novca. E sad to sto nasi biznismeni hoce da se obogate preko noci - to je vec druga stvar, a nasi ljudi zeljni svega kupuju sve sto im se ponudi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KDX 0 Napisano Mart 13, 2009 Svrati ponekad, 109 postova Prijavi odgovor kao problematičan Auuu...pa da, o tome ja pricam...kod nas sve shrot dolazi...otpad...vidi se to na prvi pogled...eto ipak sam ja u pravu, ne varam se. A kako to oni stancuju - jedna serija legure/druga shrot...prosto da covek ne poveruje sta ti kinezi sve rade. Pa da...mozda u Kini ima tih kvalitetnih Kineza, ali ovde jok...sve biznismeni upropastise...celu zemlju...i nasi ljudi sto kupuju sve sto im se ponudi...lepo si to rekao... BTW nisam znao to za menjace za TS-a i ES-a...Video sam na forumu ovde super preradu ES-a (bober je neko napravio)...bas mi se svideo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Mart 14, 2009 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Auuu...pa da, o tome ja pricam...kod nas sve shrot dolazi...otpad...vidi se to na prvi pogled...eto ipak sam ja u pravu, ne varam se. Nisi u pravu - Ne dolazi to samo, vec to nasi biznismeni tako narucuju ! A kako to oni stancuju - jedna serija legure/druga shrot...prosto da covek ne poveruje sta ti kinezi sve rade. Pa da...mozda u Kini ima tih kvalitetnih Kineza, ali ovde jok...sve biznismeni upropastise...celu zemlju.... Vidi ovako u svakom proizvodnom procesu ( bilo cega ) se pojavljuje skart . U svakoj proizvodnoj firmi postoje kontrolori koji to kontrolisu. Ti skart delovi se vracaju nazad u proizvodni proces ( pretope se, i opet obrada ). To je tako svuda u svetu, pa i u Kini. Ali ako se pojavi neko ko hoce i to takvo da kupi - zasto mu ga ne bi prodali ? Vise im se isplati tako nego da opet taj skart tope, liju obradjuju . . . U kini postoji nekoliko stotina fabrika koje proizvode dvotockase . Konkurencija je velika , pa ne biraju kupce. Sve sto oni proizvedu je manje vise radjeno po licencama starih tipova japanaca. Neko ih radi bolje, neko losije. Dovoljno ti je da pogledas kakvu garanciju daju pa ce ti sve biti jasno. Neko da garanciju par hiljada kilometara, a neko da dve godine, valjda ti to nesto govori ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KDX 0 Napisano Mart 14, 2009 Svrati ponekad, 109 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ma shvatamja da ne dolazi samo, samo covek moze sam da dodje (a nekad ne moze ni on, ako ide daleko), neko to mora da doveze...poenta je ista...kod nas dolaze shrot kineski motori... Mozda i ima negde tih kvalitetnih kineza (znam da ima kvalitetnih koje oni izradjuju za druge velike kompanije, ali kao sto rekoh, drugi su to materijali, druga kontrola kvaliteta), mada mi sve to jos uvek (mozda se nekad poboljsaju, vremenom) lici na: "Jednom davno, u jednoj dalekoj zemlji, preko sedam mora i sedam gora..." Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zeljkamp 3247 Napisano Mart 14, 2009 ЗЕЉКАМП, 1820 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Izvinite za off, ali ova tema je prava komedija. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...