Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha XT600(86god) Zadnji Lancanik Potreban

Recommended Posts

• Ol' dirty bastard, 646 postova
  • Motocikl: Yamaha

Evo ukratko:izgleda da cu da cekam bar jos nedenju dana(a verovatno i neki dan preko) da mi stigne nov komplet.

Sto je mnooogoo kad se uzme u obzir da je proslo vec vise od nedelju dana kako ne vozam,a vreme fino....

Daklem,ako ima neko ko je skoro menjao a jos nije bacio...evo ja prihvatam isti na poklon.cisto da me posluzi nedelju-dve dok ne stigne novo.

Moze sve komplet a moze i samo zadnji lancanik.evo slike mojeg zadnjeg,znaci da nije gori od njega :D

Placam postarinu naravno

post-4164-12879023826963_thumb.jpg

post-4164-12879023830863_thumb.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Enduraš, 6408 postova
  • Motocikl: CRF300L

U jbt ti si bas odlagao kupovinu, jos nisam video ovako unisten lancanik, verovatno si ga skinuo tek kad je lanac poceo da preskace ;D

Ne,nego kad su poceli zubci da pucaju.A inace odlagao bi još,to sam planirao menjati tek u aprilu.Video sam ja jedan koji uopste i nema zube,nisu popucali nego skoro skroz izlizani.

To se i ja razmisljam.Rekli mi da uradim tako u krajnjem slucaju.(ako bas nemogu da izdrzim jos malo).Cigare sam ostavio,skoro bez problema,al ovo je zajebano.

Sta treba da se prepravi?Koliko si siguran da ce to da se uklopi?0vaj ima 40 zuba.Juce sam bas bio do jednog strugara kog poznajem,kaze da moze da napravi lancanik "bolji" od kupljenog.Da li se kupljeni liju ili isto prave na masinama? Dobre vesti su da u ponedeljak ujutru ocekujem delove.

• Drug član, 1359 postova

Sta treba da se prepravi?Koliko si siguran da ce to da se uklopi?0vaj ima 40 zuba.Juce sam bas bio do jednog strugara kog poznajem,kaze da moze da napravi lancanik "bolji" od kupljenog.Da li se kupljeni liju ili isto prave na masinama? Dobre vesti su da u ponedeljak ujutru ocekujem delove.

pa i kad je izliven mora da se obradi ali ne na strugu nego glodalici . e sad pitanje je kakav ti treba zubcanik i zasto kod mene je aluminijumski

• Enduraš, 6408 postova
  • Motocikl: CRF300L

Kukuuu, pa KTM ispade gori od kineza ;D ;D ;D

Salim se, naravno, ali prvi put cujem za aluminijumski lancanik i dalje mi je sumnjivo. Aluminijum je mek i na naprezanja slabo otporan materijal, pa mi je neverovatno da se od njega prve lancanici. Da nije to neka legura, magnezijum (takodje je lak) ili tako nesto ?

ako hoces. poklonicu ti ja. imam od bandita 400 jedan. trebao bi ga malo modifikovati kod strugara. ali bi ti sluzio poso.

Hvala,ispada mi isto ko da nosim ovaj moj na malu doradu,treba da cekam dan-dva(verovatno).i to su mi predlagali.kazu sve moze da se napravi/prepravi

znaju to stariji bajkeri koji su nekad  vozili MZ i slicno,ovaj moj prijatelj strugar kaze da je nekad cesto pravio lancanike za MZ.

vise mi odgovara ako neko ima neki koji je kod njega odsluzio svoje,pa ja da mu uzmem dusu  :D

• U prolazu, 41 postova

ja cu ti ga pokloniti ako oces. a ti ga namesti za taj tvoj. izace te dosta jevtinije nego da pravis novi lancanik.

ja znam kad sam hteo da pravim za petnaju prednji veci lancanik, kupovni ima do 15 zuba. a ja sam hteo 16,17. znam da je jedan zub kosto 80dinara. to je bilo pre jedno 3 godine. a oni treba da naprave na glodalici, pa posle da ga termicki obrade da bude cvrst. a to ti se nikako ne isplati.

kazem ti. ako oces. eto ti ovaj moj. meni ne treba. trebalo bi da na njemu na strugu prosiris unurasnju rubu, jer je ta tvoja dosta veca, i izbusis rupe. i tada bi trebalo da pasuje.

a tom tvom nepa spasa. vidis da je ko SHURIKEN.

http://www.extremely-sharp.com/es/images/Shuriken11.jpg

• Drug član, 1359 postova

Kukuuu, pa KTM ispade gori od kineza ;D ;D ;D

Salim se, naravno, ali prvi put cujem za aluminijumski lancanik i dalje mi je sumnjivo. Aluminijum je mek i na naprezanja slabo otporan materijal, pa mi je neverovatno da se od njega prve lancanici. Da nije to neka legura, magnezijum (takodje je lak) ili tako nesto ?

neznam dali je i kakva je legura ali nema 20grama mada i avioni su od aluminijuma a neznam dali si nekad leteo i imao prilike da vidis koliko se krila savijaju

• U prolazu, 78 postova

Kad sam kupio motor moj zupcanik je bio skoro bez i malo tragova da su pstojali zubi.Ostavio sam ga kao uspomenu.Nisam mogao da nadjem odma original nego sam prepravio od jamahe xt 550,i jos ga vozim,kao nov je vec 4god ili 18.000km.za ne vjerovat.

Situacija resena - stiglo gvozdje!!!  :D :D :D

I jedno pitanjce:lanac je vec mastan(fabricki),dal' da ga odma' prskam ili kad ubijem 500km??

post-4164-12879024798235_thumb.jpg

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja