matonji 0 Napisano Mart 9, 2009 U prolazu, 41 postova Prijavi odgovor kao problematičan zanima me kako ga cistite. znam da postoji da se kupi ono za pranje i za podmazivanje filtera. ali hocu da cujem bas neko ko ga poseduje kako ga odrzava isve ostalo.... a malo sam gledo po netu. i vidim dosta ljudi je pralo taj filter onim AXEL SSGRASO, ono za pranje sudopera... i tako toga. jel moze da skodi ako se time opere? cime da ga nauljim kasnije? http://cbc.rs/forum/viewtopic.php?f=1&t=32125 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
g-tec 9 Napisano Mart 9, 2009 Svrati ponekad, 276 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: XT660R Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam ga prao i benzinom,onako da pobeli,posle isprao vodom i kada se osusio nauljio sa sprejom za tu namenu,al to je meni velika glupost od filtera,imam ga na kolima i zao mi sto sam ga uopste kupovao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alex r6 193 Napisano Mart 9, 2009 Drug član, 1192 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R6 Prijavi odgovor kao problematičan mozes da ga namazes uljem za sivace masine,treba da bude retko Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
matonji 0 Napisano Mart 9, 2009 U prolazu, 41 postova Prijavi odgovor kao problematičan znaci mogu komotno da ga naprskam ovim AXEL SSGARASOm, i da ne razmisljam oce li se pokvariti? kako je to ulje? za sivece masine? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
patak 108 Napisano Mart 9, 2009 Svrati ponekad, 318 postova Lokacija: Obrenovac Prijavi odgovor kao problematičan Postoji čistač i ulje u spreju kojim se održava K&N filter. Cena ovog kompleta je oko 1000 din. a ja sam ga kupovao u Gang Land-u (Južni bulevar) i u autocentru Tadić(vulkanizer) u Višnjici. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
matonji 0 Napisano Mart 9, 2009 U prolazu, 41 postova Prijavi odgovor kao problematičan i kako ga cisti taj cistac? pitam to, zato sto vidim da je ovaj prao tim cistacem za taj filter, i nije bas dobro cistilo. dok je axel... ucinio cudo pogledaj ovde. http://cbc.rs/forum/viewtopic.php?f=1&t=32125 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Floyd**** 15 Napisano Mart 9, 2009 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Mozes ga prati benzinom,ali ga moras izduvati savrseno.Izduvavaj iznutra napolje.Posle ga naprskas tim k&n sredstvom za filtere Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Mart 9, 2009 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pa u uputstvu pise da ne mora da se cisti prvih 200.000 km, osim za kombajne i motokultivatore. Do 1 centimetra prasine je ok. Koliko je tvoj presao? ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
matonji 0 Napisano Mart 9, 2009 U prolazu, 41 postova Prijavi odgovor kao problematičan neznam koliko je preao. ali nije presao sigurno 200 000, a ni 20 000, manje dosta.... a prljav je dosta. zato bi ga ja opro. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Mart 9, 2009 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Onda budi pazljiv. Ja stvarno ne znam u kolikoj mjeri je u pitanju marketing, ali ako je "na oko" cist, to ne znaci da nije "shupalj", tj. moguce je da ga ti magicni detergenti tako dobro operu, da ne moras ni da ga vracas vise. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Mart 9, 2009 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan mozes da ga namazes uljem za sivace masine,treba da bude retko pametan savet. nema šta. obično ulje se slije usled zemljine teže i šta bude onda? shesti je pisao na temu održavanja filtera i preporučujem da to pročitaš. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
matonji 0 Napisano Mart 9, 2009 U prolazu, 41 postova Prijavi odgovor kao problematičan mozes da ga namazes uljem za sivace masine,treba da bude retko pametan savet. nema šta. obično ulje se slije usled zemljine teže i šta bude onda? shesti je pisao na temu održavanja filtera i preporučujem da to pročitaš. gde ima tema? ne mogu da nadjem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
matonji 0 Napisano Mart 9, 2009 U prolazu, 41 postova Prijavi odgovor kao problematičan Onda budi pazljiv. Ja stvarno ne znam u kolikoj mjeri je u pitanju marketing, ali ako je "na oko" cist, to ne znaci da nije "shupalj", tj. moguce je da ga ti magicni detergenti tako dobro operu, da ne moras ni da ga vracas vise. sta si hteo da kazes s tim? ne razumem bas. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Mart 10, 2009 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan ... sta si hteo da kazes s tim? ne razumem bas. Htio sam da kazem, ako se osteti struktura, onda filter vise ne filtrira, pa ti do dodje kao da ga nema. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmw 1753 Napisano Mart 10, 2009 Drug član, 1693 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic Prijavi odgovor kao problematičan ovako... imam dva K&N filtera na dva motora i uvek je ista procedura. Koristi se samo original sredstvo za čiščenje i original ulje za mazanje. Naprskaš filter sa sprejem , ostavim 15-20 minuta da stoji i upije sredstvo, a onda ga isperem pod vodom (bez pritiska, čisto koliko teče iz slavine) i to iz sredine na van. Ako su još uvek mrlje nečistoče, ponovim postupak ponovo..... Onda ostavim filter da se osuši na vazduhu i NIKAD ne sušim filter kompresorom ili slično.... Sledeči dan uzmem sredstvo za podmazivanje (original sprej) i prvi put ga tanko naprskam....posle 15.minuta ponovo naprskam na delovima, gde ostanu svetle mrlje....obično posle drugog prskanja je filter "ready to go" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
matonji 0 Napisano Mart 10, 2009 U prolazu, 41 postova Prijavi odgovor kao problematičan evo upravo sam nazvao ljude da pitam. http://www.deltad.co.yu/deltad/ODRZAVANJE.html sa ovim setom se moze filter oprati 20ak puta. i kosta 2100 dinara. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...