Jump to content

Moto Zajednica

Ispada iz prve

Recommended Posts

• Zainteresovan, 645 postova
  • Motocikl: BMW F900GS

Pozdrav opet od mene.

Na drugarovom motoru (isto Honda CB400N) imamo problem da ispada iz prve brzine (uvek kada se krece). Dakle kada se krece pochne da drchi kao da delju zupchanici jedan o drugi. Sve druge brzine rade perfektno.

Da li neko ima neku ideju ?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 3059 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija

Viljuska i zupcanici 1. brzine. Idealno je promeniti ih u kompletu, ali, 80% sam siguran da je samo viljuskica u pitanju.

• U prolazu, 39 postova
  • Motocikl: BMW r25/2 ,Suzuki Intruder VS800

Ja sam imao isti problem na mom BMW-u r25 sa trecom brzinom.Isto sam tako skidao i stavljao menjač nekoliko puta.Nije bilo do zubčanika on je

bio ok, nije bilo ni do sinhrona.Tako sam ja otvarao i zatvarao menjač dok majstor nije primetio da je na viljušci vođica koja vuče sinhron u brzinu drc potrošena pa ne drži sinhron čvrsto uz zubčanik i zbog toga ispada.Navario sam vođiicu i odneo na cementiranje sklopio i radi,što znači da ti treba dobar majstor sa debelim iskustvom,jer ti se može činiti da je sve uredu i perfektno a kad sastaviš nevalja.Nadam se da ce ti možda ovaj tekst makar malo pomoći.Možda ti je i kriva viljuška dovoljan je i deo milimetra pa da nevalja.

• Svrati ponekad, 103 postova

Isti sam problem imao na bivšem BMW-u R60/7. Ispadao iz prve. Rasturio menjač i zamenio kandžu prve i druge (deo koji seta po snopu I,II i III brzine imedju I i II)  i zupčanike prve i druge. Posle toga je bio ok. A mislim da je stradao jer je bio vojni iz Titove pratnje.

Ala sam ti poogao, a? ;D

• Zainteresovan, 645 postova
  • Motocikl: BMW F900GS

ma svaka pmoc znachi.

Mislim da cemo na kraju naruchiti na ebay neshto. Sad samo treba rasturiti pa premeriti shta. Ali mi dosta znache vasha iskustva, da znam gde da bacam ochi :)

Hvala josh jednom.

• Zainteresovan, 763 postova

Probaj ovako. Skini samo donji deo bloka , ne moras da vadis klipove i skidas glavu, menjac komletno ostaje na gornjoj polutci , dole ti samo ostaje poluga menjaca. Pazljivo okreci selektor i vidi kako se uzupcuje. Mozda moze da se resi drugacijim sajbnovanjem zupcanika ako nisu izlizane kandze odnosno rupe nasuprot njih. Uostalom , kad skines  slikaj pa da vidimo.

• Svrati ponekad, 249 postova

Probaj ovako. Skini samo donji deo bloka , ne moras da vadis klipove i skidas glavu, menjac komletno ostaje na gornjoj polutci , dole ti samo ostaje poluga menjaca. Pazljivo okreci selektor i vidi kako se uzupcuje. Mozda moze da se resi drugacijim sajbnovanjem zupcanika ako nisu izlizane kandze odnosno rupe nasuprot njih. Uostalom , kad skines  slikaj pa da vidimo.

Nemoze taj motor da se otvori bez skidanja glave i cilindera!

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja