mrxfon 1495 Napisano Februar 23, 2009 Drug član, 1429 postova Lokacija: BG - Zemun - Zvornik Motocikl: Yamaha FJR 1300, Ktm exc300 Prijavi odgovor kao problematičan Pozz, ne rade mi migavci i nemam pojma sta je. Da li je neko voljan da mi da relej sa fzr600 samo da probam da li je on u pitanju ili da trazim dalje. Inace, gde mogu da kupim relej ako se ispostavi da je on u pitanju? Kako se manifestuje kvar ukoliko crkne relej? U pitanju je ovaj relej: http://www.fzrarchives.com/ipb/index.php?s=c61911f370755aff998efa0e248809e6&showtopic=43467&pid=397516&st=0&#entry397516 Pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DuleTenere 49 Napisano Februar 26, 2009 Svrati ponekad, 335 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Yamaha XTZ 660 Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ako crkne relej stalno ti sija migavac. Uzmi za 100-150 din od yuga i sl. Bitno da je na 12V i da mozes da nabudzis buksne. Na slici se ne vidi kakvi su kontakti, ali sve moze da se prebudzi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RS 132 Napisano Februar 26, 2009 Safety bike, 954 postova Lokacija: Beograd - Cerak Motocikl: nekad RS250 i AA500 Prijavi odgovor kao problematičan A kada direktno premostis automat za migavce? Da li onda rade? Mozda nije automat... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrxfon 1495 Napisano Februar 26, 2009 Drug član, 1429 postova Lokacija: BG - Zemun - Zvornik Motocikl: Yamaha FJR 1300, Ktm exc300 Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam kako direktno da premostim relej. Ne znam koje zice da spojim na + i -. Moguce da nije relej, ali ne znam kako da proverim da li je instalacija ili prekidac ili sta drugo. Imam unimer tako da ako neko ima neku ideju neka kaze sta da probam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DuleTenere 49 Napisano Februar 27, 2009 Svrati ponekad, 335 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Yamaha XTZ 660 Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Pre svega proveri da li su ti sijalice ispravne i grla. Da li imaju kontakt, moguce da samo malo promrdas sijalicu i sve proradi. Mala je verovatnoca da su sve 4 u istom stanju ali probaj sa jednom. Provei masu, mozda samo nju nemas... Ajde pa javi jel uspelo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrxfon 1495 Napisano Februar 27, 2009 Drug član, 1429 postova Lokacija: BG - Zemun - Zvornik Motocikl: Yamaha FJR 1300, Ktm exc300 Prijavi odgovor kao problematičan Grla i sijalice su sigurno dobri. E sad, ne znam kako da proverim masu. Kad prikacim unimer na jednu stranu sa grlom a drugu sa akumulatorom i dam kontakt za migavac recimo desni onda on reaguje i prikazuje mi neku vrednost (volt) , ali nemam pojma sta to znaci, osim da nije prekid u toj zici ;-) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RS 132 Napisano Februar 27, 2009 Safety bike, 954 postova Lokacija: Beograd - Cerak Motocikl: nekad RS250 i AA500 Prijavi odgovor kao problematičan Grla i sijalice su sigurno dobri. E sad, ne znam kako da proverim masu. Kad prikacim unimer na jednu stranu sa grlom a drugu sa akumulatorom i dam kontakt za migavac recimo desni onda on reaguje i prikazuje mi neku vrednost (volt) , ali nemam pojma sta to znaci, osim da nije prekid u toj zici ;-) Kada tako proveravac onda stavljas na ampermetar (A). Voltmetar se stavlja paralelno u kolo. Kada stavljas redno (ampremetar) onda gledas koliko struje vuce to sto ukljucujes, a kada meris napon onda meris tako sto jedna ide na + druga na -. To ti je paralelno. Znaci zameni iz V u A na unimeru i eto resenja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrxfon 1495 Napisano Februar 27, 2009 Drug član, 1429 postova Lokacija: BG - Zemun - Zvornik Motocikl: Yamaha FJR 1300, Ktm exc300 Prijavi odgovor kao problematičan Kada tako proveravac onda stavljas na ampermetar (A). Voltmetar se stavlja paralelno u kolo. Kada stavljas redno (ampremetar) onda gledas koliko struje vuce to sto ukljucujes, a kada meris napon onda meris tako sto jedna ide na + druga na -. To ti je paralelno. Znaci zameni iz V u A na unimeru i eto resenja. E takav savet mi treba. Sutra cu da izmerim pa javljam sta kaze unimer, pa da onda rastumacimo te vrednosti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrxfon 1495 Napisano Mart 1, 2009 Drug član, 1429 postova Lokacija: BG - Zemun - Zvornik Motocikl: Yamaha FJR 1300, Ktm exc300 Prijavi odgovor kao problematičan Kada tako proveravac onda stavljas na ampermetar (A). Voltmetar se stavlja paralelno u kolo. Kada stavljas redno (ampremetar) onda gledas koliko struje vuce to sto ukljucujes, a kada meris napon onda meris tako sto jedna ide na + druga na -. To ti je paralelno. Znaci zameni iz V u A na unimeru i eto resenja. E da si mi pre rekao ne bih sje..o unimer :-) Ne radi mi vise merenje struje :-( Danas sam malo ispitivao migavce i evo kako stvari stoje: otkacio sam sve migavce i ostale su samo po 2 zice za svaki migavac. Uzeo sam unimer i prebacio na merenje napona, prikacio na zadnji levi, dao kontakt, ukljucio migavac i unimer prikazuje skoro 12V. I tako za svaki. Na osnovu toga cini mi se da je relej ispravan, a mozda i gresim. E sad, ostavim ja unimer na zadnjem levom da meri, i povezem recimo prednji migavac(na instalaciju) i tad kad dam migavac unimer ne prikazuje nista. Tako je za svaki mig. osim kad su spojena prednji desni i zadnji levi. Inace sijalice ne svetle iako ima napona(za struju ne znam). Da cujem necije misljenje o ovoj pojavi :-) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Mart 1, 2009 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan A sta je sa osiguracima?Jesi ih proverio?Ako se ne razumes,bolje odnesi kod majstora,pre nego sto napravis jos vecu havariju.Instrument si vec spalio... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrxfon 1495 Napisano Mart 1, 2009 Drug član, 1429 postova Lokacija: BG - Zemun - Zvornik Motocikl: Yamaha FJR 1300, Ktm exc300 Prijavi odgovor kao problematičan Osiguraci su ispravni. Nisam nista petljao, sto se tice prespajanja i slicno. Samo sam merio sa instrumentom. Vidim ja da cu morati kod majstora. Ima li neko predlog kod kog majstora (elektricara) da odem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Mart 1, 2009 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Osiguraci su ispravni. Nisam nista petljao, sto se tice prespajanja i slicno. Samo sam merio sa instrumentom. Vidim ja da cu morati kod majstora. Ima li neko predlog kod kog majstora (elektricara) da odem. Kod bilo kojeg BOLJEG autoelektricara. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Mart 1, 2009 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam isti problem...meni samo sijaju???Ne znam da li su sijalice jel ih nisam probao promenuti sve.A probao sam relej od yuga i nece... ??? Ako sijalice sijaju non-stop, sigurno je da su neispravne, pod hitno menjaj to ;D ;D ;D E baš si me nasmejao ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tomos_ATX50 1 Napisano Mart 2, 2009 Svrati ponekad, 139 postova Lokacija: Zajecar(centar grada) Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam isti problem...meni samo sijaju???Ne znam da li su sijalice jel ih nisam probao promenuti sve.A probao sam relej od yuga i nece... ??? ma kupi na buvljak automat za zmoigavce od tomosa na 12v i radice... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
coolair 14 Napisano Mart 2, 2009 Svrati ponekad, 308 postova Lokacija: Ripanj Motocikl: Honda Helix CN250 Prijavi odgovor kao problematičan Pisah pre doosta meseci: http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=99999999&topic=21855.msg299015#msg299015 Ovo kod mene sigurno radi!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Mart 2, 2009 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan ma kupi na buvljak automat za zmoigavce od tomosa na 12v i radice... Nece.Taj automat je za naizmenicnu struju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrxfon 1495 Napisano Mart 5, 2009 Drug član, 1429 postova Lokacija: BG - Zemun - Zvornik Motocikl: Yamaha FJR 1300, Ktm exc300 Prijavi odgovor kao problematičan Procitao sam ovu temu u 2-3. postu iznad. Svi pricaju kako relej ima 3 kontakta. Kod mene ima 5. Kako da prespojim migavce , da ne idu na relej, samo da svetle kad ih upalim, da vidim da li je do instalacije ili do releja? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Mart 5, 2009 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Spoji izvode obelezene 49 i 49a,i treba da svetle. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...