sszgo 10 Napisano Februar 23, 2009 Drug član, 1137 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav Posto sam skoro uzeo ovaj motor, imam neka pitanja: Kada je motor hladan i startujem ga, broj obrtaja bude 1500, zatim kako se zagreva do 40 stepeni, broj obrtaja se smanjuje i staje na oko 900. Po servisnom uputstvu kaze da broj obrtaja u leru treba biti oko 1000-1100. Da li smeta sto je broj obrtaja na 900 i da li treba to da podesim. inace radi ok na 900... kako se gleda nivo ulja - kad je motor hladan ili zagrejan? da li treba da radi ili da bude ugasen? da stoji ravno ili oslonjen na copavu? Koja je normalna radna temperatura, da li je normalno da ide preko 100 ako se vozi u guzvi, i na koliko se pali ventilator? kada je motor hladan i startuje se, na auspuhu bude belog dima... kako se motor zagreva tako se kolicina smanjuje i na kraju potpuno nestane kad dostigne 40 stepeni... ovo je normalno? (kondenzacija?) cini mi se da lonac auspuha ne dihtuje najbolje, jer ako zapusim izduv dim krene da bije iz prednjeg dela auspuha gde je spojen sa izduvnom granom. da li na ovo treba obratiti paznju i nekako zadihtovati bolje, i cime / kako? ako vozim po vlaznom putu i dodam malo gas u prvoj/drugoj, desi se da mi se zanese zadnji deo motora, da li je ovo normalno ponasanje za zujke (vozio enduro do sada) da li se dijagnostika sama pali na instrument tabli (ako nesto nije u redu) ili treba da pritisnem neku kombinaciju tastera? toliko za sada hvala unapred na odgovorima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Februar 23, 2009 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan druže jel se ti šališ sa nama ili šta? ulje gledaš kad je motor ugašen. hladan vruć nebitno. važno je samo da motor odstoji nekoliko minuta da se ulje slije i tad ćeš videti stvaran nivo. ullje se gleda kad su oba točka na zmelji (ništa štender i slično) i motor u uspravnom položaju. beli dim po ovakvom vremenu je kondenzacija i to je ok. ako ti smeta to što duva na spoju auspuha i grana skini pa stavi pastu za dihtovanje auspuha. normalno je da ti kliza zadnji točak po ovakvom vremenu. (mada mi ovo deluje kao podjeb pitanje al ajde) ja bih mi podigao ler na propisan br obrtaja. uzeo si nezgodan motor a vidi se da nemaš iskustva, prijateljski savet je da se ove godine voziš lagano da bi se vozio i sledeće. pozdrav! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sszgo 10 Napisano Februar 23, 2009 Drug član, 1137 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan hvala za info, niko se nije naucen rodio sva pitanja su ozbiljna, nemam iskustva sa sportskim motorom ali 2 god sam vozio enduro... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maki 287 Napisano Februar 23, 2009 Drug član, 2110 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N Prijavi odgovor kao problematičan 1. Povecaj ler 2. Hladan, dok ne radi, uspravnom polozaju 3. Ako sad po hladnoci dize preko 100 to mi nije bas normalno. 4. Ok, ako ne duva BAS mnogo "nista ja tu ne bih dir'o" 5. klizace ti i u 3. i 4. i 5. i 6. , motor moze, pitanje je dal ti hoces. 6. Ako nije upalio crvenu lampicu na kontrolnoj, sve je ok pa nema potrebe da ga prebacujes u dijagnosticki rezim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dex Magnus 43 Napisano Februar 23, 2009 Svrati ponekad, 112 postova Motocikl: Panasonic 89. Prijavi odgovor kao problematičan Au bato, srećno sa R1, nije to za neiskusne. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sszgo 10 Napisano Februar 23, 2009 Drug član, 1137 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan 1. Povecaj ler 2. Hladan, dok ne radi, uspravnom polozaju 3. Ako sad po hladnoci dize preko 100 to mi nije bas normalno. 4. Ok, ako ne duva BAS mnogo "nista ja tu ne bih dir'o" 5. klizace ti i u 3. i 4. i 5. i 6. , motor moze, pitanje je dal ti hoces. 6. Ako nije upalio crvenu lampicu na kontrolnoj, sve je ok pa nema potrebe da ga prebacujes u dijagnosticki rezim. povecacu ler na 1000 RPM zaglavio sam u spicu u centru grada i vukao sam se pola sata kroz tu guzvu u prvoj brzini, tad je otisao na 102C inace van guzve po gradu je bilo oko 70-80C ne diram auspuh jer nije bas strasno Au bato, srećno sa R1, nije to za neiskusne. hvala, svi su jednom bili neiskusni Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Brrka 226 Napisano Februar 24, 2009 Zainteresovan, 767 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Yamaha R1 2006, Yamaha R1 2008, Honda 600RR 2006, Kawasaki ZZR 600 1995 Prijavi odgovor kao problematičan Ali nisu tada vozili R1. ;D Nego, daj okaci slike te R1 da vidimo kako izgleda. I daj malo vise podataka, koliko je presla, u kakvom je stanju i koliko si dao ako nije problem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
benjamin 9 Napisano Februar 24, 2009 Zainteresovan, 695 postova Prijavi odgovor kao problematičan kam gi slička bwe prvo slička posle pitanja cruise wisely man čestitke na pazaru Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrolini 2754 Napisano Februar 24, 2009 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan kacio je momak vec slike pomentutog keca...valjda medju nasim ljubimcima ili tako nesto Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sszgo 10 Napisano Februar 24, 2009 Drug član, 1137 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan evo slike i ovde no prob: 26000km, god 2003 od nestandardne opreme ima ruza diskove, sportske pedale podesive i mozda jos neku sitnicu a tu je i oprema samo mi fali kaciga nova Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Brrka 226 Napisano Februar 24, 2009 Zainteresovan, 767 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Yamaha R1 2006, Yamaha R1 2008, Honda 600RR 2006, Kawasaki ZZR 600 1995 Prijavi odgovor kao problematičan A koja je bila cena motora? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sszgo 10 Napisano Februar 24, 2009 Drug član, 1137 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan 5.5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Brrka 226 Napisano Februar 24, 2009 Zainteresovan, 767 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Yamaha R1 2006, Yamaha R1 2008, Honda 600RR 2006, Kawasaki ZZR 600 1995 Prijavi odgovor kao problematičan Hm... ok... Nek' ti je sa srecom i nek' te lepo sluzi kao sto mene takav model nije. P.S. Ako ti budu trebale svecice za njega, javi se, ja sam za moju uzeo Denso Iridium ali nisam stigao da ih zamenim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sszgo 10 Napisano Februar 24, 2009 Drug član, 1137 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan sto te nije sluzio? kakve si probleme imao? i sta znaci hm vezano za cenu, mnogo , malo? u pitanju je bila zamena... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Brrka 226 Napisano Februar 24, 2009 Zainteresovan, 767 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Yamaha R1 2006, Yamaha R1 2008, Honda 600RR 2006, Kawasaki ZZR 600 1995 Prijavi odgovor kao problematičan Ako je bilo u zameni onda je cena ok s'obzirom da se vozila u zameni cene vise. Mislio sam da si je uzeo u kesu. A inace meni je na njoj otisao menjac (a motor nikad masiran i tockiran a to znam posto je u Mladenovcu od prvog vlasnika), osim toga, mislim da motor ne nudi ono sto ljudi pricaju, bar nije ispunio moja ocekivanja. Eto toliko... Zato sam se vratio neunistivoj staroj gardi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kengurrrr 0 Napisano Februar 24, 2009 Zainteresovan, 582 postova Lokacija: Beograd/Avala Prijavi odgovor kao problematičan Isto tako moj drugar sa njom 22000 sa sezonu...prodao sa 45000 sad ima oko 60000 mozd ai preko, jedino sto je crklo je altenator... kupljena je bila u extrimu na batajnickom putu...Odlicna masina malo ljudi se zali na nju.. P.S. To sto brka je imao lominu, to je druga prica... :P:P:P:P sala naravno... Inace na svim yamahama do 2003god su "problem" menjaci.,... Previse su tvrdi i ako se ne paze crkavaju..Meni crkla druga takodje... samo ti to odrzavaj kako treba i nema zime... inace prelepa je!!!!srecno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Brrka 226 Napisano Februar 24, 2009 Zainteresovan, 767 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Yamaha R1 2006, Yamaha R1 2008, Honda 600RR 2006, Kawasaki ZZR 600 1995 Prijavi odgovor kao problematičan Pa crkla ti kad ne znas da tockiras a non stop to radis. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kengurrrr 0 Napisano Februar 25, 2009 Zainteresovan, 582 postova Lokacija: Beograd/Avala Prijavi odgovor kao problematičan Ispravka, nije meni tako sam je uzeo a nije tockirana... Ja sam bre pozer, idem samo od kafica do kafica... ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crnisin 165 Napisano Februar 25, 2009 Svrati ponekad, 139 postova Lokacija: Bgd.periferija Motocikl: Uljara 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ventilator pali na 107 stepeni a temperatura od 95-100 stepeni je normalana radna temperatura za taj motor.Narocito brzo dize temp. u saobracajnoj guzvi bez obzira na spoljasnju temperaturu. Inace motor se vozi vrlo kultivisano i tecno do 8000 obrtaja a posle toga oprezno sa gasom narocito u nizim stepenima prenosa i tim pocetnickim kilometrima na R-u Uzivaj u njemu,to je mnogo bolji motor nego sto vecina nas moze da izvuce iz njega Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Brrka 226 Napisano Februar 25, 2009 Zainteresovan, 767 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Yamaha R1 2006, Yamaha R1 2008, Honda 600RR 2006, Kawasaki ZZR 600 1995 Prijavi odgovor kao problematičan Koliko ja znam ventilator pali na 105 stepeni? Bar je moja palila na toliko... A radna temperatura kod mene je uglavnom isla od 75 do nekih 85 na otvorenom a kako udjes u gradsku guzvu pali ventilator bez pardona. Mene je to mnogo izludjivalo i kod nje i kod Kawasakija ZX-6R koji sam imao posle nje. Zato sam sada pored Yamahe YZF750R kupio Suzuki GSXR 750, uljaru koju sredjujem za sebe da vise ne bi razmisljao da li ce nesto da se desi i da li ce ventilator da se upali ili ne. Mozda sam sujeveran, ali na ZX-9R mi zakazao termodavac i otisao mi dihtung glave, na ZX-6R kad smo isli na Goch takodje mi zakazao termodavac i nije upalio ventilator na vreme vec je podigao temperaturu sto su videli i neki clanovi foruma. Ja ne znam da li sam stvarno toliko baksuz ali da se ne bi vise nervirao bez razloga, uzmem uljaru stare garde i ne mislim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crnisin 165 Napisano Februar 25, 2009 Svrati ponekad, 139 postova Lokacija: Bgd.periferija Motocikl: Uljara 750 Prijavi odgovor kao problematičan Koliko ja znam ventilator pali na 105 stepeni? Da,proizvodjac deklarise da ukljucuje ventilator na 105+ - 3 stepena a iskljucuje na 98 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Brrka 226 Napisano Februar 25, 2009 Zainteresovan, 767 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Yamaha R1 2006, Yamaha R1 2008, Honda 600RR 2006, Kawasaki ZZR 600 1995 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na ispravci, nisam znao. Meni je palila na 105 a iskljucivala na 99. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
benjamin 9 Napisano Februar 26, 2009 Zainteresovan, 695 postova Prijavi odgovor kao problematičan evo slike i ovde no prob: evo i tebi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sszgo 10 Napisano Februar 26, 2009 Drug član, 1137 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan hahaha, ne verujem jbt Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sszgo 10 Napisano Februar 26, 2009 Drug član, 1137 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan pomoc prijatelja - gde je ova lokacija ne mogu da provalim, nbgd ali koji blok? jel imas jos neku fotku ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...