Jump to content

Moto Zajednica

Šator ili Ležaljka?

Recommended Posts

• U prolazu, 8 postova
  • Motocikl: Moto Morini Atrhike 450

Pre dve godine u Mađarskoj na festivalu sam imao neki odvratan šator i više što me muka naterala nego što sam mislio da je to nešto dobro odlučim da kupim ležaljku (skinuli mi kožu sa leđa 180e, još im nisam oprostio). Nisam očekivao ali nikad slađe nisam spavao na kampovanju, nema onog ustajalog šatorskog vazduha, kondenzacije, vrućine ujuto a i manje je i lakše u odnosu na spakovan šator. Od tada sam počeo da istražujem "hammoc camping" iliti kampovanje u ležaljci i odlučio da sledeći put idem isključivo sa ležaljkom, na žalost, još mi se nije ukazala prilika. Kupio sam novu vreću sa mrežicom protiv komaraca i još nešto dodatnih sitnica poput cerade za slučaj kiše, gurtni itd... Zanima me da li ste vi nekada kampovali u ležaljci i kakva su vam iskustva? Koji su benefiti šatora bez kojih ne možete?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 181 postova
  • Motocikl: Honda CRF300L

I mene privlači takvo kampovanje, ali do sada nisam stigao da probam spavanje u hammocku. Imao sam neki najobičniji manji hammock koji sam koristio uz šator da blejim preko dana. Sad mi je stigao malo veći sa mrežom gore, ali ga još nisam probao.

Šta još pored hammocka se nosite? Vreća, cerada i kanap (da se zaštiti od kiše/sunca) mi deluje kao minimum

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 181 postova
  • Motocikl: Honda CRF300L

Staviš otvorenu vreću u hammock pa kad uskocis i namestiš se, zatvoriš vreću. Ali može i ova glista metoda, zanimljivije to izgleda sigurno :D

Promenio član Skandi
  • Sviđa mi se 1

• Drug član, 3175 postova
  • Motocikl: Super Tenere 750

Definitivno lezaljka je bolja od satora jer je mnogo udobnija za spavanje. Desavalo mi se da se probudim i da mi treba desetak sekundi da shvatim da nisam u kuci. Mane je sto nema uvjek gdje da se zakaci iako ovaj model moze i kao satorcic da se postavi i to sto nemam gdje stvari ako neko od kolega nije u blizini da kod njih ostavim. Na novijoj verziji hamoka su i to rijesili.6078867135ef0e7f5fddcee37bfb187d.jpg62eafb5b717f010ff39882569be40c93.jpg0301046635ea57353ad15e975a0670a0.jpg

Послато са 2303CRA44A помоћу Тапатока

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 8 postova

@VPetar Ja lično imam vreće koje mogu da se raskopčaju skroz, ispadne kao jorgan, njih možeš da zakačiš spolja ispod hammock-a i tako dobiješ izolaciju od ispod ako je hladnije vreme jer kad spavaš u vreći deo na kome ležiš se kompresuje i ne pruža skoro nikakvu izolaciju. Jedino je sranje što u tom slučaju moraš da nosiš dva komada što pobija benefit male zapremine i težine u odnosu na šator.

• U prolazu, 8 postova

@markommarko Što se tiče kiše koristi se cerada ili šatorsko krilo, zakači se na isto drvo i mirna bačka. 

PS. Ako vas zadesi kiša prilikom kampovanja u ležaljci obavezno vežite neke kanape da vise sa kanapa koji povezuje ležaljku sa mestom gde je ankerisana. Taj kanap neće dozvoliti da se voda sliva na ležaljku (i vas ako ste u njoj) već će preusmeriti na zemlju. 😎

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 8 postova

@Skandi Sunce retko kad predstavlja problem, jer jebi ga, ispod drveta si ali da, cerada je obavezna zbog kiše, mada postoje i ležaljke sa ugrađenom ceradom ono što mene kod njih plaši je slivanje, jer ako donja strana nije nepromočiva onda ti dupe bude mokro :D

• U prolazu, 8 postova

@Bigor Našao sam na netu neki proizvod kao "nogare"/stalak za ležaljku. Zove se Tensa 4, i naravno košta brdo para i naravno nema kod nas i naravno tražim nekog majstora da mi napravi :D 

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja