Jump to content

Moto Zajednica

Gukoš 5.9.

Recommended Posts

• Drug član, 611 postova
  • Motocikl: V2- americki
pre 31 minuta, Arso je napisao:

Mnogima se neće svideti ovo što ću reći ali svidelo se kome ili ne, od kada je otvoren auto put Miloš veliki Ibarska se pretvorila u pistu za divljanje neiživljenih i umišljenih tipova koji na magistrali leče komplekse, sujete i gomilom konjskih snaga mere spolovilo, tako da veću opasnost  sada predstavljaju takvi likovi nego svojevremeno šleperi i autobusi.

Uostalom, treba li bolja ilustracija od stradanja pokojnog Pera Repa Bogićevića kako se završava kada neiskusni i napaljeni tipovi glume trkače na magistrali. Ako uprkos tome sumnjate i mislite da preterujem onda vam preporučujem da se jednog vikenda parkirate negde sa strane na deonioci između Ljiga i Rudnika, pre svega između skretanja za Rajac i Gukoša ili na delu između Ugrinovaca i Brezovice, i sve će vam biti jasno. Baš kao na putu od Rudnika preko Topole ka Mladenovcu. O tome kolika je tragedija kada nastrada malad čovek bespredmetno je tošiti reči, međutim ono što upada u oči je lkvazi solidarnost koja je ovde prisutna. 

Naime kada neko od kolega motociklista strada u udesu u kome učestvuje auto ili teretno vozilo na vozače četvorotočkaša se sruči lavina osuda, najčešće opravdano, kao i na sve koji se usude da se komentarišući događaj najdobronamernije dotaknu ponašanja nas motociklista u saobraćaju. Pre svega nepoštovanja ograničenja brzine ili vožnje pod uticajem alkohola. Međutim kada se desi nešto poput ove nesreće svi se prave nevešti i mutavi, a svima je jasno šta je bio uzrok ove nesreće, zbog čega u javnosti na nas gledaju kako gledaju.

🤔 Ko se pravi, šta se pravi? Ko je prešao- nemam pojma da bih doneo sud. Žao mi je što nastradaše. Mali u Temerinu, kako ga osuditi kad je uradio stvar koju je barem 75% ovde prisutnih radilo. Post ti je pisan u besu. Da divljamo divljamo. Svuda, ne svi:popovanje:. Evo i u Grčkoj malo malo čujem razvlače.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 4061 postova
  • Motocikl: Versys 1000 Kiklop aka Belka, Sym ST200 aka Robb

Nek baci kamen ko je bez greha...

Predpostavljam da je ovde  verovatno neko ili možda čak i oboje napravilo grešku, ali neće imati priliku da od nje nauče.. 

Ko sam ja, ili mi, da nekome sudimo? 

• Sviđa mi se 3

• Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2081 postova
  • Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere
Pre 5 sati, vex je napisao:

🤔 Ko se pravi, šta se pravi? Ko je prešao- nemam pojma da bih doneo sud. Žao mi je što nastradaše. Mali u Temerinu, kako ga osuditi kad je uradio stvar koju je barem 75% ovde prisutnih radilo. Post ti je pisan u besu. Da divljamo divljamo. Svuda, ne svi:popovanje:. Evo i u Grčkoj malo malo čujem razvlače.

Nije moj post pisan u besu već u žalosti što mladi ljudi odlaze na ovakav način.

• Malinar u pokusaju, 1959 postova
  • Motocikl: piaggio x9 amalfi, triumph tiger 1050

Neka je poginulima laka zemlja, a saučešće porodicama i prijateljima.
Povredjenoj ženi želim brz oporavak.

Saobraćaj u Srbiji je postao katastrofa, potrebna je ogromna doza opreza, koncentracije i najbitnije, strpljenja.

Nisam bezgrešan, retko kad vozim po propisima, pre neki dan se vraćam Ibarskom sa Kopaonika, u pitanju je Dolina Jorgovana, put pored tvrdjave Maglič, dve devojke su napravile nepreglednu kolonu na tom, inače, ne previše, opterećenom putu, jedna vozi konstantno 50-55 km/h beli c2 kg table i druga u golfu 5, np table cigulja okruglo 50 km/h na putu gde je ograničenje 60, a svi normalni voze makar 80.

Pazarka u golfu je nanizala nekoliko kamiona iza sebe, kamiondžija iza nje je doživeo nervni slom. Svirao joj je, blicao, mlatio rukama kroz prozor, cigulja ga ona ne jebe živu silu. Na motoru sam ih preleteo, ali osta kolona dobrih 10ak kilometara. Posle nekoliko desetina metara kolona iza c2, preletim i to i više nigde nikog. 2 guske su bile dovoljne da se useru u život kamiondžijama i da naprave kolonu od ko zna koliko vozila.

Pričam posle sa drugarom da ti "oprezni" vozači uglavnom izazovu haos u kome, hteo ne hteo, popizdiš i divljaš. Nije opravdanje, ali ko ne sme da vozi automobil Dolinom Jorgovana makar 70km/h, najbolje da ne seda za volan ni u jedno vozilo.

Promenio član milomir22
  • Sviđa mi se 3
  • Podržavam 4

• Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2081 postova
  • Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere
Pre 1 sat, Andrej_Hotstepper je napisao:

Nek baci kamen ko je bez greha...

Predpostavljam da je ovde  verovatno neko ili možda čak i oboje napravilo grešku, ali neće imati priliku da od nje nauče.. 

Ko sam ja, ili mi, da nekome sudimo? 

Samo što se tog biblijskog postulata, koji me neodoljivo podseća na ono mene ne interesuje politika, setimo samo kad neko od nas napravi neko sranje, a kada je u pitanju vozač automobila ili nekog drugog vozila onda su gotovo svi spremni da se sagnu za kamen. Nije li to možda malo licemerno?

• Podržavam 1

• Hronični Motociklopata, 8008 postova
  • Motocikl: Frezer 600 Plavi Grom
pre 15 minuta, milomir22 je napisao:

Neka je poginulima laka zemlja, a saučešće porodicama i prijateljima.
Povredjenoj ženi želim brz oporavak.

Saobraćaj u Srbiji je postao katastrofa, potrebna je ogromna doza opreza, koncentracije i najbitnije, strpljenja.

Nisam bezgrešan, retko kad vozim po propisima, pre neki dan se vraćam Ibarskom sa Kopaonika, u pitanju je Dolina Jorgovana, put pored tvrdjave Maglič, dve devojke su napravile nepreglednu kolonu na tom, inače, ne previše, opterećenom putu, jedna vozi konstantno 50-55 km/h beli c2 kg table i druga u golfu 5, np table cigulja okruglo 50 km/h na putu gde je ograničenje 60, a svi normalni voze makar 80.

Pazarka u golfu je nanizala nekoliko kamiona iza sebe, kamiondžija iza nje je doživeo nervni slom. Svirao joj je, blicao, mlatio rukama kroz prozor, cigulja ga ona ne jebe živu silu. Na motoru sam ih preleteo, ali osta kolona dobrih 10ak kilometara. Posle nekoliko desetina metara kolona iza c2, preletim i to i više nigde nikog. 2 guske su bile dovoljne da se useru u život kamiondžijama i da naprave kolonu od ko zna koliko vozila.

Pričam posle sa drugarom da ti "oprezni" vozači uglavnom izazovu haos u kome, hteo ne hteo, popizdiš i divljaš. Nije opravdanje, ali ko ne sme da vozi automobil Dolinom Jorgovana makar 70km/h, najbolje da ne seda za volan ni u jedno vozilo.

A realno i ta ograničenja brzine su u bar pola slučajeva takva čisto da panduri mogu da prave zasedu da te jebu ako si vozio 5-10kmh iznad, a ono čistina nigde ničeg, mogao bi ladno i mnogo brže al ajd, mora da se puni kasica prasica, kad je država nesposobna da na drugi način stvori pare nego preko leđa građana...

• Podržavam 1

• Ne silazi, 3196 postova
  • Motocikl: Connect gy6 125,E bike

Ti preoprezni ,mozda i plasljivi vozaci jesu kost ugrlu svakog vozaca,ali.

Zakon ne prepoznaje tebe koji si izgubio zivce zbog takvih drtina.Vec si kriv i placaj kaznu.

• Integrisan, 8793 postova
  • Motocikl: TDM 900

U saobraćaju nije dovoljno biti vrhunski vozač. Teorijski je nemoguće da negde nešto ne ukenjaš. Zato se treba držati discipline i propisa. Odnosno, dati sebi vreme i prostor.

• Svrati ponekad, 212 postova
  • Motocikl: Aprilia SR MAX 300

Kad sam pre nekoliko godina na ovom forumu komentarisao u stilu - Treba voziti polako , drum nije staza itd, odmah se javio neko - A ti si neki stručnjak ,a ?

Sad bih hteo ponovo da zamolim sve koji voze motore da kontrolišu desnu ruku i smanje brzinu , a svoje umeće vožnje provere na stazi.

Mislim da posle pola veka na 2 točka imam pravo da dam neki savet , jer mi žao mladih ljudi ,bre.  

• Sviđa mi se 3

• Zainteresovan, 408 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger Sport 660

Ovde fali dosta informacija, gotovo nista i ne znamo, sem da je doslo do direktnog sudara dva motocikla. Ko je kriv, vozac 1 ili vozac 2? Ko je presao u ciju traku, nista ne znamo. Ne znamo okolnosti prelaska u suprotnu traku. Neko pominje vecu kolicinu rizle na putu (na slikama se vidi krivina i brdo shodera pored puta).

U najmanju ruku ovde bi bilo neumesno da nekoga osudjujemo, posebno sto su oba vozaca nastradala, a mi ne znamo nista sem toga. Mozda jednog dana saznamo sta se desilo, do tad ne znam kakav zakljucak bi bio pametan? 

Velika vecina ljudi ovde ne bi imalo problem da osudi postupak kolege ako je nasilnickom voznjom izazvao udes sa smrtnim ishodom. Ima dovoljno primera po drugim temama.

Ono sto mogu da naslutim je da jedan od kolega nije imao velike sanse da izbegne sudbinu koja ga je zadesila. Isto kao pomenuti nesrecni Pero, za ciji slucaj saznajem na ovom foruma godinama kasnije, a koga se uvek setimo kao primer stradanja u sudaru dva motocikla. Njegova nesreca je jasna i njegovog ubicu niko nikada nije pokusao da opravda... 

Jedinoj preziveloj zelim potpun oporavak i saucesce zbog gubitka partnera.

Pokoj dusama nastradalih, saucesce porodicama. 

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   1 član

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja