Jump to content

Moto Zajednica

Dolomiti Avgust 2026

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 209 postova
  • Motocikl: Super Tenere XT1200Z

Postovanje drage kolege i motoristi 👋

Pisem vam jer bih volio da mi pomogne neko ko je imao iskustva i vec putovao po dolomitima a ima vas dosta. Otvorio se odgovarajuci vrmeneski okvir u avgustu da bi mogli da se provozamo nekoliko dana, pa sa tim na um vam pisem ovde i dobro bi mi dosla vasa pomoc. 

Prvo, plan bi bio da u ponedeljak ujutru 17og Aug budemo u Tolmezzu ili u nekom drugom gradu na Dolomitima a u petak vece 21og da budemo u beogradu to mu dodje:
1 dan odlazak, 
4 puna dana na dolomitima,
1 dan povratak. 

E sad me zanima ruta kojom ici, moj amaterski plan je da ne prelazimo mnogo kilometara 200-250 dnevno i znacile bi mi preporuke. 
1. Tolmezzo, Gaia pass, Sellaronda sva 4 passa do Bolzana, 
2. Preci preko Stelvia, Spondalunge pa u švicu preko St. Morica i preko Maloja Pass-a do Chiavenna u italiji, 
E tu stvari postaniu zanimljive, kuda povratak organizovati?

Ideja za 3 dan je Povratak prepo Bormia, opet preko parka Stelvio samo putem SS300 i voznja prema Passo rolle:
5 dan isto problem, kuda organozovati a volio bih uklopiti Vajont dam (brana Vajont) i San boldo pass malo odmoriti prije dana povratka. 

Poslednjeg dana je povratak prema Beogradu. 

Bio bi i dobar hint kako traziti smjestaje, obzirom da su sada pakao skupi (mada se i ocekuje). 

• Hvala 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 351 postova
  • Motocikl: CBR 1100XX

Smestaj smo trazili preko Booking aplikacije to popodne, gledamo sta je najjeftinije u okolini a korektno. U Canazei smo solidan hotel sa doruckom platili 85e za nas dvojicu. U Bolzanu nas je uhvatio pljusak pa smo na brzinu uzeli smestaj za 95e bez klope, al je jako interesantna gostionica zidana u 17tom veku sa neverovatnim pogledom. 

image.thumb.jpeg.ec0c05ac7b3d287a9d6e2113f5384c9d.jpeg

• Sviđa mi se 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja