Jump to content

Moto Zajednica

Ukraden motor Honda CBF1000

Recommended Posts

• Integrisan, 8693 postova
  • Motocikl: TDM 900

Mi smo imali neke krađe na poslu. Među ljudima koji godinama rade zajedno. Najveći utisak mi je što ja za neke ljude nikad ne bih rekao da su lopovi. Ni na pamet mi nije palo da je npr. baš ta osoba pokrala.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1984 postova

Ljudi nisu svesni koliko svega i svačega ostavljaju na internetu.

Još se o tome kod nas ne priča, ali to ne znači da nešto što su napisali ili okačili ne može da im oteža život.

Malo se čovek opusti, virtuelno je okruženje, nema direktne interakcije, ali posledice mogu da budu stvarne

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 3

• Ne silazi, 5192 postova
  • Motocikl: Triumph Daytona 1000
On 7/12/2026 at 7:52 PM, Bobni said:

@Motorcyclist cuo sam razne price za kombi ali nije mi jasno kako ga utovare,nije lak bas za nosenje.

On 7/12/2026 at 8:18 PM, Motorcyclist said:

Pa troje jacih dize bez problema.

Prodao neregistrovanog VFR-a. Došao momak, platio. Ja mu dao dva ključa. Kaže on, neka motor ostane kod tebe, idem samo do Obrenovca po kombi, pa da ga prevezemo. Ok, nema problema, motor zaključan u dvorištu, čeka te. Dolazi on, kombi uparkiran za utovar. Spremaju se za utovar on i vozač kombija. Pitam ja, gde ti je ključ? Jaoo, zaboravio sam! Ajde da pomogem, nije baš da smo slabašni, kad ono q. Zovi komšiju, nas četvorica ga nekako utovarismo.

• Sviđa mi se 2

• Ne silazi, 5192 postova
  • Motocikl: Triumph Daytona 1000
10 hours ago, milomir22 said:

Sistem štiti lopova, to je činjenica. Priča mi drug, do skoro je radio u jednom trgovinskom lancu, da su imali ogroman problem sa lopovima, to su relativno sitni iznosi koje kradu, do 1000-2000 rsd i bukvalno mu ne možeš ništa osim da galamiš i eventualno ga malo izblamiraš kad ga nahvataš.

Jednom zvali policiju ovi im se smejali.

Policija i tužilaštvo ne gone počinioca po službenoj dužnosti ako iznos ukradene robe ne prelazi 5000 RSD. Oštećeni moraju samostalno da podnose privatne tužbe nadležnom sudu. U slučaju velikih lanaca to im se ne isplati, ali oni zato lupaju ogromne marže.

• Drug član, 1185 postova
  • Motocikl: Suzuki SV 650 N
WWW.BLIC.RS

Srbin star 52 godine uhapšen je 16. maja u italijanskom gradu Tjene, u pokrajini Vićenca, zbog sumnje da je primao ukradenu robu.

Airtag je bio odgovoran za ovu akciju. Radi posao. Moze se vesto sakriti pa ga lopov ne pronalazi lako. Ja imam 2 komada. 
Moze se sad diskutovati oko toga, vredi ili ne, uvek je bolje imati ga. Baterija drzi oko 6 meseci. 

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1991 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 600

Pričali mi svojevremeno za slučaj krađe motocikla MZ 250 jednom kolegi iz firme. Radio je kao mašinista na reni bunarima na Makišu, motorom dolazio na posao, obilazio bunare...

Jednog jutra nema MZ - a! Ode on u MUP Čukarica i prijavi krađu. Posle izvesnog vremena kontaktiraju ga iz policije sa vešću da su pronašli motor negde kraj puta i da se javi u vezi toga inspektoru xy.

Sav srećan ode on u MUP, traži inspektora xy, kažu mu da je to kancelarija na dnu hodnika i da sačeka ispred. Posle pola sata bude pozvan da uđe od strane inspektora uz pitanje zbog čega je došao. Kolega mu odgovori zbog krađe motora. U sledećem momentu dobija "vojničku šamarčinu", onu preko uveta, da je pao na pod! Dok je objasnio da je njemu ukraden motor...

Posle mu se izvinjavali.  

• Haha 6

• Hronični Motociklopata, 7967 postova
  • Motocikl: Frezer 600 Plavi Grom

U amerikama svi nose apple telefone ali kod nas većina nosi androide, da ima i air tag-ova koji koriste njihovu mrežu?

Kod nas ima mnogo vise samsunga.

Ja sam kupio ovaj :

https://www.kupujemprodajem.com/mobilni-tel-oprema-i-delovi/samsung-ostalo-4/pretraga?categoryId=1017&groupId=2178&keywords=samsung%20tag

• U prolazu, 25 postova
  • Motocikl: Suzuki V-Strom DL 650 2008. ABS

Da, ima više samsunga, ali opet postavlja se pitanje koji procenat istih koristi Find my uslugu, i uopšte zna za šta ta usluga koristi?

Biće najbolje imati i jedan i drugi tag :) 

• Integrisan, 7919 postova
  • Motocikl: Kwikasfuki 600
33 minutes ago, Disko Nindža said:

U amerikama svi nose apple telefone ali kod nas većina nosi androide, da ima i air tag-ova koji koriste njihovu mrežu?

Pa takav i imam. Kupis tag za Android.

Aplikacija je od Googla i zove se Find Hub.

Samo ja koristim aplikaciju za tag- find

Nije potrebno da niko sem mene bilo sta koristi..tag prima signale od obliznjih samsung telefona

• Drug član, 973 postova
  • Motocikl: Aprilia Shiver GT 750, Honda CB400N

Imam airtag u svakom svom prevoznom sredstvu…ono sto sam do sada primetio je logicno, sto je naseljenija oblast u kojoj se vozilo koristi, to je informacija od lokaciji tacnija…

IMG_0892.thumb.jpeg.df761757b7420eaef7917c69dfb5d603.jpeg
ono sto se promenilo pre par godina, je da su zakonom izdejstvovali da ako neko duze vreme bude pored taga, njegov mobilni (bilo android ili ios) da prijavi da je osoba mozda praćena, jer konstantno hvata njegov signal. To je odradjeno da ne bi bilo zloupotreba za spijuniranje…kada se dobije ta poruka, dobije se i mogucnost da altivirate pištalicu i tako zvučno olakšate pronalazenje taga…

naravno, i za to ima resenje, pun youtube videa kako npr da na airtagu izvadite buzzer za 10 sekundi, kako ne bi mogao da pišti (sto i preporucujem ako stitite vozilo jer ce im duze trebati da ga pronadju)

ja sam pre neki dan prodao Leona, zaoboravio da izvadim tag pre nego sto je kupac otisao…bila smesna situacija, zovem ga posle 2 dana kad se se setio, pa mu objasnjavao gde je ustekan…momak našao, poslao ga mom burazeru jer sam ja vec bio na moru…brat primio paket i ostavio ga u kolima (bez znanja sta je u paketu) i posle par dana mi salje skrinšot uz pitanje “a što ti mene pratiš?! 🤣” 

IMG_0891.jpeg

Promenio član zlig0r
  • Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

• Drug član, 628 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000
On 15. 7. 2026. at 14:45, Mire019 je napisao:

Ode tema u pametovanje kako zaštititi motor. Ima li neki info da li je pronađen?

Nisam cuo da jeste.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja