Naroz019 10 Napisano pre 3 sati U prolazu, 8 postova Prijavi odgovor kao problematičan Honda NC 750x DCT 2021. Zamolicu za mišljenje i savet iskusnijih. Nakon zamene lanca i lančanika (prednjeg i zadnjeg) primetio sam da novi lanac nije ravnomerno zategnut. Da li je jos neko imao ovakav problem i prelog za rešenje istog? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ivanrsvb 352 Napisano pre 2 sati Zainteresovan, 654 postova Prijavi odgovor kao problematičan Koliko?Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Naroz019 10 Napisano pre 1 sat U prolazu, 8 postova Prijavi odgovor kao problematičan Na najzategnutijem delu je 20mm a na najlabavijem 30mm. Propisano je 30mm. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Don_Kihot 568 Napisano pre 1 sat Svrati ponekad, 315 postova Lokacija: Kapedunum Motocikl: Voge 525 DSX Prijavi odgovor kao problematičan Tih 30mm je na najzategnutijem delu, tako se podesava uvek slack. Uvek ima neke tolerancije na srafovima kada se stavlja lancanik i treba povesti racuna. Cisto radi ilustracije, ako na lancaniku zadnjem ima odstupanja svega 0.5mm po precniku to utice na lanac otprilike x20 na slack. Zavisi od duzine lanca precnika lancanika i slicno. Imao sam jednom slican problem i kada sam bas lepo namestio lancanik sve je bilo ok.Sent from my SM-S918B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Naroz019 10 Napisano pre 1 sat U prolazu, 8 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na savetu. Takođe sam i ja pronašao na netu opciju da se skine zadnji lancanik i zarotira za par rupa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Naroz019 10 Napisano pre 1 sat U prolazu, 8 postova Prijavi odgovor kao problematičan Krivo mi je samo zato što moram dodatno da se cimam oko toga jer majstor koji je zamenio smatra da ne treba ništa da se koriguje i da vozim ovako Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Don_Kihot 568 Napisano pre 55 minuta Svrati ponekad, 315 postova Lokacija: Kapedunum Motocikl: Voge 525 DSX Prijavi odgovor kao problematičan Kao prvo slack se uvek podesava na najzategnutijem delu sto govori da uvek ima neko odstupanje. Ali ako odstupa od 20 do 30mm to je 50% sto je strasno obzirom da je nov lanac i novi lancanici (20x1.5=30). Drugo, ako je propisano 30 a na nekim delovima je 20 znaci da taj majstor nije majstor. Mora biti min 30.Sent from my SM-S918B using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...