Jump to content

Moto Zajednica

Honda cbr 600 f2 problem

Recommended Posts

• U prolazu, 1 post

Pozdrav bajkeri imam problem u pitanju je motor honda cbr 600 f2,radila na 2/3 klipa prelivala slavina i resio sam skinem karburatore ocistim sve sto je bilo potrebno kod njih uz pomoc benzina i kompresora bez nesto puno znanja ali uz pomoc interneta zamenim slavinu, zamenim svecice vratim sve kako treba i da palim nece.Jednom je upalio opet radio na 2 klipa gasio se u leru sad nece da ide gorivo uopste od slavine do karburatora zanimam me da li je slavina vakumska posto nema nijedan drugi usis osim za crevo goriva,i sta bi moglo da bude da dok je radila da je  opet radila na 2 klipa kad je sve sredjeno.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Hronični Motociklopata, 7825 postova
  • Motocikl: Frezer 600 Plavi Grom

Ako slavina nema izlaz za vakum crevo (koje ide na usis) onda to nije vakumska slavina kakvu CBR600F2 fabrički ima. 
To što si ti kupio i montirao je neka obična ON-OFF slavina, mada motor bi trebao da radi i sa njom, samo sto moraš stalno da otvaraš-zatvaraš slavinu pošto ona to ne radi sama preko vakuma, ili ti je stalno na ON, a iglice u karburatorima ti ne zatvaraju dobro pa preliva...

• Drug član, 1460 postova
  • Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1, Kawasaki Versys 650, Suzuki gn 250, MZ 175ES/1, tomos t12 colibri

Moze da ti bude da su dizne zapusene ili bonbine pa da nemas struju tim klipovima. 

• Ne silazi, 2432 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0

Ovde može da bude svašta,napisao je da je oprao sve.....i sad ne radi....paaaaa ne biva.Kada se karburatori rasturaju potreban je detaljan pregled svega što ima u karburatoru,i da je sve u granicama normale.Nije napisano dal je provereno dal slavina uopšte pušta gorivo,dali su možda neka creva prelomljena,pa ne dolazi gorivo do lončića,i naj bitnije...kakav je nivo u lončićima,dal iglice lepo otvaraju i zatvaraju,kako su podešene pilot,pa ler dizne itd,itd.Ovako preko pisanja,samo Dalaj Lama može da reši.

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 171 postova
  • Motocikl: Zontes 703F,Africa twin rd04,

Sta je sa pumpom za gorivo, filter goriva? Tu mora da se pregleda sve ..ne moze ona da radi na dva klipa radi na sva 4 nego zavisi od protoka goriva,tu mora da se nasteluju pilot dizne, zamene gumice, iglice u plovkovima, da se vakuumi izjednace u sve usise....samo kod majstora ako ne poznajes materiju...

• Zainteresovan, 471 postova
  • Motocikl: TDM 3vd , Honda CBR 1000 f

Kreni od slavine za početak mene je zezala na CBR 1000 f , moja je inače vakumska , rešio problem sa setom za reparaciju original Honda poručen iz Japana.Vraćeno sve na fabriku ,motor sada radi kao sat.

Inače na CBR 1000 f ide vakum crevo sa prvog cilindra na slavinu (manja Pipa na slavini)

Problem se manifestovao tako što je zalivala karbove gorivom + sam sipao neko smeće od goriva koje je utrčao u karbove - iglice , u slavini je neko pametan počupao sve membrane , oprugu ,plastično postolje za oprugu i čauru napolje u ubacio neko plastično govance sa VW znakom , a crevo vakuma koje ide na slavinu začepio šrafom.
Skini ceo rezervoar , probaj preko bočice za infuziju ili plastične pune svežeg goriva spoji na crevo direktno do karbova da upališ motor pa vidi šta se dešava.

Kad si već skinuo rezervoar proveri vod za odušak na rezervoaru, ja sam ga pročačkao sa tankom žicom od gitare , bio je blago začepljen pa je stvarao podpritisak u rezervoaru.

Kada skineš slavinu, proveri filter -sito goriva u rezervoaru i očisti ga od trunja ako ga ima.

Ako motor bez rezervoara upali normalno i sastavi rad na sva četiri cilindra , jasno je gde je problem.
Probaj da nađeš original slavinu ne ebay.
Nisam upoznat kakva je na tom motoru i da li je vakumska.

Inače imaš setove Tourmax za reparaciju original Hondine slavine da kupiš i ovde u Srbiji

big-140388376_62f8041014cd10-5870511042011a8c-0f60-4.jpg

WWW.KUPUJEMPRODAJEM.COM

NOV set za reparaciju slavine goriva za Hondine motocikle.  Sifra: FCK-38Imam nove setove za sve vrste motocikala, za tačnu cenu za Vaš motocikl pozovite ili pošaljite poruku na KP ili Viber sa podacima Vašeg motocikla. Moguće lično preuzimanje u Nišu ili slanje brzom poštom.  Slanje paketa se vrši isključivo post express kurirskom službom.  

Promenio član uketic
  • Podržavam 1

• Zainteresovan, 471 postova
  • Motocikl: TDM 3vd , Honda CBR 1000 f

Evo na e-bay original slavine za tvoj motor, koliko vidim vakumska je , da ne kažem ista kao i za moj 1000f samo je kačenje - prihvat na rezervoaru drugačiji nego kod mene.

Promenio član uketic

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja