radule7 2 Napisano pre 3 sati U prolazu, 4 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima, na red je dosla prva kupovina motora. Prodao sam auto i odlucio se da uzmem motor jer Beograd je postao svinjac sto se tice saobracaja i parkinga. S obzirom na mojih 2 metra visine, morao bih nesto sa vecim prostorom za noge. Takodje sa nekih 5000-6000 evra budzeta za kupovinu prvog motora razmisljam se najvise izmedju ova dva modela. -Prvo se poteglo tumacenje izmedju novog kineza ili polovne "sigurice", odlucio sam se za polovan. Odslusao sam i procitao sam utiske i jedne i druge strane i moja odluka je da to bude ipak nesto, navodno, pouzdanije. -Druga stavka je sada budzet koji je naveden. -Treca, moje dimenzije i nekih 110kg i povremeni saputnik od 70kg -Cetvrta i poslednja, stvarno nemam nameru da divljam, savijam i ispravljam krivine i stavljam tudj i svoj zivot na kocku, niti da idem kroz sumu, potoke i planine. Da se ne lazemo to ce biti 95% voznje po gradu i asfaltu, duzi put par puta godisnje i to bi bilo to od mojih ocekivanja sto se tice motora. E sada, treba mi vasa pomoc, savet, znanje i iskustvo u odabiru(cesti i moguci kvarovi na oba motora). Akcenat je na pouzadanijem motoru. Kad ja njemu odradim servise, zamene i dorade da ja brinem o svemu ostalom sem o tome da l ce me izdati na putu. Sve sto znate i mislite o ova dva motora, slobodno podelite, ova tema bukvalno odlucuje za koji motor se odlucujem. Naravno, u slucaju da neko zna da predlozi jos neki motor koji spada pod ove stavke, samo pisite Hvala svima unapred za pomoc Sportski pozdrav! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 16555 Napisano pre 3 sati Integrisan, 8440 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Dva različita motocikla, ne znam kojom logikom si došao da su baš ta dva nasuprot jednog drugog. VFR800 je viša klasa u svakom pogledu. Ponajviše zbog V4 agregata. Da ne ulazim sad u detalje. Skuplje je čačkati oko V4 i više greje po gradu. Mislim da je Versys 650 podesniji za svakodnevni grad. Lakši je, prostiji, ima zabavan karakter. Cross VFR ti je više za ozbiljan touring pre nego vrtljanja svaki da po gradu. Mislim da ćeš za te pare teško naći dobar. Bićete teški za Versysa, ali ne može jare j pare. Moj glas ide za Versys. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JoeD 775 Napisano pre 2 sati Drug član, 671 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda VFR800 FI Prijavi odgovor kao problematičan "E sada, treba mi vasa pomoc, savet, znanje i iskustvo u odabiru(cesti i moguci kvarovi na oba motora). Akcenat je na pouzadanijem motoru. Kad ja njemu odradim servise, zamene i dorade da ja brinem o svemu ostalom sem o tome da l ce me izdati na putu." Za ovo bukvalno nema garancije, ni za nov motor ti ne garantuju da se nece pokvariti vec da ce ako s pokvari da kvar otklone o njihovom trosku Sta ce ti skoro 130 konja za po gradu? Ako se vec natezes 6000 evra za polovan versys, nategni se 8000 za nov. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 9188 Napisano pre 2 sati Ne silazi, 3710 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 1000 Kiklop aka Belka, Sym ST200 aka Robb Prijavi odgovor kao problematičan Xadv350, beverly 350, Xmax300. 95% grad?! Veruj mi. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 1847 Napisano pre 2 sati (promenjeno) Drug član, 1433 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan Prvo za te pare dobrog cross runnera nema šanse da nađeš u Srbiji. Drugo nemaju veze ta dva motora. Treće ne znam baš kakav je Versys za čoveka od dva metra. Probaj. Sedi pa vidi. Cross Runner je onako....ima ga....pre je takmac za velikim Versysom. Promenio pre 2 sati član Bojan_Jgd Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
radule7 2 Napisano pre 2 sati (promenjeno) U prolazu, 4 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Sto bi rekao Rambo Amadeus, razgovor se odvija na nivou glupljeg. Naravno ne kazem ovo da bih nekog uvredio nego prosto da objasnim da sam, jebi ga, ogranicen svojim pocetnickim znanjem o motorima. Po oglasima sam trazio motore pa u tom nekom cenovnom rangu sam naleteo na njih a koji meni deluju da su slicni. Stoga sam se obratio vama za pomoc i evo vec dobijam odgovore i savete koji imaju smisla. @JoeD Naravno ne postoji idelan i savrsen, toga sam svestan, ali postoje oni sa cescim i redjim kvarovima. Veruj mi, i za ove pare sam se nategao @Bojan_Jgd slobodno predlozi nesto sto znas da moze da pase za mene. Posavetovan sam oko transalpa 700 2009-2010 godiste. Sta o tome mislis? Hvala svima na odgovorima do sada Promenio pre 2 sati član radule7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 16555 Napisano pre 2 sati Integrisan, 8440 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan 15 minutes ago, Andrej_Hotstepper said: Xadv350, beverly 350, Xmax300. 95% grad?! Veruj mi. I ja bih isto rekao. Pogotovo što je skuter upotrebljiviji od motocikla kad je loše vreme. Kecelja, grejači ručica i štitnici napred, može da se vozi dokle god je suvo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 1847 Napisano pre 1 sat Drug član, 1433 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan @radule7 Nemoj me sa Trandžom 700....ja obožavam taj motor iako verujem da se mnogi neće složiti sa mnom. Tako da neću biti objektivan Inače ja vozim Versysa 2nd gen (onaj buljavi). I meni je to sasvim ok a imam 170 (jedino što je višlji malo inače sve ostalo mi je potaman zato i mislim da bi ti možda sa 2m visine ipak imao malo problema). Probaj Transalpa. Veći je. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 16555 Napisano pre 1 sat Integrisan, 8440 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan TransAlp je legendaran. Nema šta nije, koristila ga je i policija (naša nije). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JoeD 775 Napisano pre 1 sat Drug član, 671 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda VFR800 FI Prijavi odgovor kao problematičan Meni transalp bio prvi pik, pa nekako zavrsih na TDM-u 850 A jel si razmisljao o TDM 900. On bas nije idealan za grad zbog onih trzaja na nizim obratijama, ali to se resava nekim modifikacijma. Moze @Alekre da ti kaze vise o njemu. Jeste stariji od ovoga sto trazis malo, ali generalno motor koji se ne kvari, potrosnja smesna za toliki motor, stajes sa dva metra, lepo se sedi pa je pregledno i za po gradu, mozes i na dalji put. Moze da se vozi lagano, moze da potegne kad treba. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
plumber.ns 481 Napisano pre 1 sat Zainteresovan, 490 postova Lokacija: Nov' Sat / Vojvodina Motocikl: Adventure sports 750 Prijavi odgovor kao problematičan "S obzirom na mojih 2 metra visine..." BMW F800gs ona žućkasti. Odličan ali za mene dosta visok pa sam uzeo matoru baba afriku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
radule7 2 Napisano pre 1 sat U prolazu, 4 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Vise vucemo ka TransAlp-u, to mi se svidja Sto kazu kada nisi siguran da l hoces prvo ili drugo, ti uzmi trece. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
radule7 2 Napisano pre 37 minuta U prolazu, 4 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Honda Transalp XL700V ABS WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM Honda Transalp XL700V ABS, 2010. godište, Touring, vozilo prešlo 41000 km, Saraorci. Cena 3.999 € - Motori - Polovni Automobili Honda Transalp 700XL VA WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM Honda Transalp 700XL VA, 2009. godište, Enduro / Cross, vozilo prešlo 57000 km, Svilajnac. Cena 5.900 € - Motori - Polovni Automobili Honda Transalp WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM Honda Transalp, 2010. godište, Enduro / Cross, vozilo prešlo 34000 km, Kruševac. Cena 5.000 € - Motori - Polovni Automobili Ova tri kod nas mi deluju ok, mozda ovaj beli uliva najvise poverenja iako je najvise presao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sveti Atila 961 Napisano pre 18 minuta (promenjeno) Zainteresovan, 399 postova Lokacija: Zemun / Žarkovo Motocikl: Versys 650, Monkey Prijavi odgovor kao problematičan Milsim da ćeš sa tom visinom i težinom biti suviše sklupčan na versisu, Ja sa mojih 178 visine i 72kg, bi voleo da su mi noge malo manje savijene dok vozim. O toj Hondi ne znam ništa. Sedi na versisa pa vidi. Promenio pre 16 minuta član Sveti Atila 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 7159 Napisano pre 6 minuta Ne silazi, 3213 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Drugar prodaje malog stroma, prvi vlasnik, bas dobro stanje, 4500 je cenio, jes stariji al je stanje bas dobro, ako te zanima tako nesto mogu d amu trazim slike, vidim da je oglas istekao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...