Jump to content

Moto Zajednica

Поздрав свима😁

Recommended Posts

• U prolazu, 4 postova
  • Motocikl: Keeway Speed 125

Пре свега, желим да се представим. Долазим из околине Сурчина и тренутно возим Keeway Speed 125 (2008. годиште). Пре пар месеци сам положио за А2 категорију, с обзиром да ми се не жури са куповином јачег мотора, одлучио сам да средим свог „кинеза“ и вратим га у живот.

Видео сам да већ постоје теме везане за овај мотор, па бих и ја у међувремену поделио своја искуства у вожњи, као и све што будем радио око њега.

Имам 19 година и верујем да сам један од млађих чланова овде, тако да би ми сваки савет значио. Моторе возим већ 3–4 године, али сам практично одрастао уз њих. Као и већина нас са села, почео сам са томосима – имали смо екипу од двадесетак људи, углавном су то били аутоматици, APN 4 и APN 6.

Ја сам се прикључио мало касније и баш зато нисам желео да возим исто што и сви, већ сам узео Tomos T14M, који ме је одлично служио тих неколико година, док нисам прешао на 125 кубика.

Након куповине Keeway-а, имао сам прилике да пробам и јаче моторе, као што су Kawasaki ZZR 500, Honda CB 500, Suzuki GSX-R 600 (SRAD), као и неколико крос мотора.

У сваком случају, драго ми је што сам део ове заједнице и сваки савет у вези са вожњом и одржавањем мотора ми је више него добродошао.

• Sviđa mi se 9
  • Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 350 postova
  • Motocikl: Kawasaki versys 650gt - 2021

Pozdrav kolega imenjace i dobrodosao ✌️😎💪

Da budem iskren, svidja mi se sto si se odlucio da ozivis svoj motor, jer kako si rekao, krenuo si sa malim motorima pa ides postepeno na vece motore, sto je jako pametno... Nisi od onih koji poloze danas za A sutra vec gledaju hayabusu za prvi motor 😵.

• U prolazu, 4 postova
  • Motocikl: Keeway Speed 125

Тако је, да будем искрен, и ја имам жељу да седнем на јачи мотор, иако сам свестан да ме буквално секунда дели од лошег искуства ако се претерује. Зато сам и хтео да идем постепено.

Првобитни план ми је био да упишем А2 категорију, јер ћу већ са 21 годином имати право да полажем за пуну А категорију, ако и даље важи правило о 2 године искуства.

Тренутно планирам да упишем Б категорију, па док то завршим, проћи ће неко време и онда бих одмах могао да упишем и пуну А.

Што се тиче мотора, још увек се ломим шта да узмем – да ли нејкеда или спортака. Свесан сам да је спорт више за брзину и стазу, са агресивнијим положајем вожње, док је нејкед удобнији и практичнији за сваки дан �.

bikesguy.com +1

С друге стране, имам жељу да пробам и чопера, чисто да осетим тај фазон вожње.

У суштини, више ме вуче да возим из уживања и гушта, него да се доказујем или јурцам без потребе 😂

• Sviđa mi se 2

• Integrisan, 3386 postova
  • Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER5, trenutno Honda CBF 600 SA

Pozdrav, i dobrodošao !

• Hvala 1

• Ne silazi, 4033 postova
  • Motocikl: Versys 1000 Kiklop aka Belka, Sym ST200 aka Robb

Bravo. 

Fenomenalno razmišljanje. 

Polako i ne žuri kroz kategorije. 

Za sada je najbitnije da se što više vozaš. 

Ta 125cc je super za prvih par godina. Jeftina za održavanje i jeftina za živeti (gorivo i servisi). 

Što više budeš vozao više ćeš znati šta želiš od motora tako ćeš i gledati. Svi smo imali (puno) par motora za života (😜) i veruj mi kad ti kažem da ne postoji savršen i uvek ćeš želeti i nešto drugo. 

Oklopi, vizir čine vožnju lakšom u odnosu na naked, barem meni, ali ljudi žive i vole i voze svoje naked motore i ništa im ne fali. 

Bitno je da tebi paše. I jedno je probati motor, drugo posle živeti sa njim, bude težak, bude ovo ili ono.. 

Tek posle shvatiš - pa ajde da promenim i sve je to normalno. 

Dobro nam došao 👍 

Promenio član Andrej_Hotstepper
  • Hvala 1
  • Podržavam 1

• U prolazu, 28 postova
  • Motocikl: Honda CB650R

Easy rider 😉 Potpuno ispravno a pre svega zrelo razmišljanje, bravo. Kad bi svi ostavili ego kod kuće kad krenu motorima, manje bi nas ginulo. Da iskoristim priliku, nije savet ali iskustvo. Nisam od onih koji vole "zujalice" iako sam imao prilike da probam CBR600RR pa nisam ni hteo moćniju sestru 1000-ku. Bolesno brzo a lagano, kod nas, recept za brzu smrt sa osmehom. Od naked najmoćnije što sam vozio je stari Vmax, brutalno izgleda isto tako i ide ali sa rezervoarom od 8l bukvalno od kafića do pumpe i tako u krug. Od kruzera vozio Suzuki Intruder i imao prilike da probam HD VRSCDX NightRod. Način sedenja na HD je meni mučan, Suza je ok ali za grad nije nikako, teško i veliko, možda 800 varijanta ali i to je glomazan motor.

Sve zavisi šta voliš, treba probati sve vrste pa ćeš znati šta ti najviše leži.

I ja sam se dvoumio da li da uzmem 650 ili 1000. Razlika u ceni nije mala, 5000EUR i momak u Honda Delta servisu mi iskreno kaže da nema razlike osim u težini i ubrzanju na pravcu. A to ne vredi 5 soma, skuplje registracije i veće potrošnje.

Ko zaista ume da vozi, 1000-ke mu neće pobeći iako je na "samo" 600 ili 650-ki. U krivinama se poznaje vozač, svaka budala ume da odšrafi na pravcu.

Dobrodošao u familiju.

🥂 

• Hvala 1

• Drug član, 2049 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer, Kawasaki Versys 1000 SE GT

Pozdrav i dobro nam došao! :zdravo: Sviđa mi se kako razmišljaš, prilično zrelo za tvoje mlade godine... Nabijaj kilometre, sakupljaj iskustvo i rutinu, sazrevaj i rasti sa svojim motorom, ne žuri jer ceo život je pred tobom, sve će doći na svoje mesto. :aha:

• Hvala 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja