Jump to content

Moto Zajednica

Poliranje nelakirane plastike u visokom sjaju

Recommended Posts

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

Moze pomoc.

Ja sam ismirglao vizir sa 400, pa sa 600, pa sa 1200, sve pod  vodom.

Pa sa polirpastom za bakar + krpa, ali ne mogu da ga vratim da bude opet providan.

Imam jos Comandant 4 u rezervi i busilicu, ali to sam jednom vec probao, pa sam malo previse pritisnuo i istopio plastiku.

Dakle kako da se izvadim sa ovim vizirom koji je sad zamagljen?  :-X

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1558 postova
  • Motocikl: Cigareta skraćuje život za 2 minuta, buteljka vina za 4 minuta, a jedan radni dan skraćuje život za 8 sati !!! Ah, da KLE 500

Probaj sa 2000... ;)

• Drug član, 1558 postova
  • Motocikl: Cigareta skraćuje život za 2 minuta, buteljka vina za 4 minuta, a jedan radni dan skraćuje život za 8 sati !!! Ah, da KLE 500

Ma zaboravio je temu skoro dve godine... ;D

Probaj sa 2000... ;)

Bem ti forum...mislim ovaj nash ovdje, olandski.

Kaze kreni sa 400, pa sa 600...vise od 600 nema smisla..bla bla..

Ja sad la-ga-no sa 1200 i jos uvijek ostaju poduboke ogrebotine.

Dakle sutra idem po 1500 i 2000, pa onda polir pasta i krpa...pa onda busha, ali stroga laganica...da jedva pipne. Razmisljam da bi to trebalo da me izvadi.... :-[

jos kad bi andjelo dodao malo soli na sve ovo... 8)

• Drug član, 1022 postova
  • Motocikl: kawasaki

Zasto praviti novu kad ima ova "neiskoristena"...moramo misliti na nashe migratore.  ;D

ma posalji vezir ja cu da ga sredim castim poliranje .......................

• Zainteresovan, 501 postova

Zasto praviti novu kad ima ova "neiskoristena"...moramo misliti na nashe migratore.  ;D

ma posalji vezir ja cu da ga sredim castim poliranje .......................

malo ce vise da kosta iz holandije dok stigne

Andjelo ajd' opishi ako ti nije problem kako i sa chim si onako dobro udesio plastiku. :unsure:

ja mislim da sam negde objasnio ali nema veze ponovo cu prvo o plastici ,meke plastike se jako tesko poliraju kao sto je PP ,PE sto je tvrdja plastika postize se veci efekat sjaja pri poliranju kao np. PC polikarbonat (providna plastika od cega su farovi ) zatim PC/PBT ,ABS, ASA ,PA-6 I PA-66 , postupak poliranja ako su risevi ili ostecenja duboki moze se poceti sa smirglom 150 suvom zatim 220 ,320 ,400 pa onda vodeno 600 ,1000 pa poliranje tako ja radim ,specijalna cetka od tkanine i pasta u kredi koja je specijalno za plastiku a ima ih tri vrste za glancanje ,visoki sjaj i finish visoki sjaj ,a ko nema tih mogucnosti mora da smirgla do 2500 vodeno pa onda ona pasta za odrzavanje vezira i najbitnije je da se sto vise nanese paste kako bi se svorio odredjeni film kao i kod poliranja auta da sto duze stoji ako ima nerazjasnjenih situacija molim zaiteresovne da se upisu na praksu kod mene ....................

• Podržavam 1

Evo i moj prvi post na novom forumu. :P (ajme sto su ruzni ovi smajliji....:blink:)

Ja sam poceo sa 400 i ukenjao ga skroz. Prije smirglanja nije bilo cirkularnih risova, a nakon mog smirglanja (u krug) pojavio se mali milion istih.

Sad te kruzne riseve ne mogu da izvadim vise.

Nabavio sam sad onu masinu za smirglanje (na cicak) pa sam mislio da nabacim neku malo grublju pastu za poliranje (Commandant 4 recimo) pa da s tim probam.

Ili da trazim bas za plastiku?

Imas neku sliku ili marku te cetke i paste?

ps. Meni nije bitan sjaj nego cistoca / providnost vizira.

Evo i moj prvi post na novom forumu. :P (ajme sto su ruzni ovi smajliji....:blink:)

Ja sam poceo sa 400 i ukenjao ga skroz. Prije smirglanja nije bilo cirkularnih risova, a nakon mog smirglanja (u krug) pojavio se mali milion istih.

Sad te kruzne riseve ne mogu da izvadim vise.

Nabavio sam sad onu masinu za smirglanje (na cicak) pa sam mislio da nabacim neku malo grublju pastu za poliranje (Commandant 4 recimo) pa da s tim probam.

Ili da trazim bas za plastiku?

Imas neku sliku ili marku te cetke i paste?

ps. Meni nije bitan sjaj nego cistoca / providnost vizira.

smiglanje iskljucivo mora da bude rucno savaki pokusaj sa masinskim smirglanjem moze dovesti do nezeljenih efekta na plastici i sa svakom granulacijom smirgle moras da predjes dovoljnoda bi skinuo sve riseve koji su naneseni grubljom smirglom zato je najbolje smirglati jednom granulacijom vodoravno a zatim sledecom uspravno da bi eleminisao ostale riseve jer ako smiglas non-stop u istom pravu neces videti one malo sitnije riseve od predhodne smigle i onda tako teras redosled smigle 150,220,320,400 600 ,1000 ,1500, 2000 pa 2500 a zatim ona pasta za odrzavanje vezira mozes rucno a mozes i masinski ona fina pamucna tkanina za poliranje auta ako nemas profi alat za pliranje plastike , znaci ovim postupkom kako sam ti objasnio nikako nekim tvojim kao sto si naveo i treba ti zivac jer za ovaj posao treba ti barem 2-3 sata i bice kao novo .............ova braon je za glancanje plastike ,oker za visoki sjaj a zlatno zuta za finis visokisjaj za sve metale ,plastiku i lakiranu povrsinu

post-5512-088931700 1288110254_thumb.gif

post-5512-004018600 1288110279_thumb.gif

• Podržavam 2

• Drug član, 1366 postova
  • Motocikl: Orion craus 49

Te paste pretpostavljam postoje u slobodnoj prodaji?

Mislim, ne moraju da se naruchuju iz nekih specijalnih NASA fabrika pasti. :D

Te paste pretpostavljam postoje u slobodnoj prodaji?

Mislim, ne moraju da se naruchuju iz nekih specijalnih NASA fabrika pasti. :D

paste su iz inoistranstva nema ih kod nas u slobodnoj prodaji ,a mozda i ima ne znam ;)

Imam bash takvu cetku.

LM, nisam smirglao masinski.

Znaci sutra setnja do prodavnice polir pasti (umjesto u park) pa onda laganica po ovom receptu.

Jedini problem je ustanoviti kad je prvi korak gotov. (najgrublji smirgl) Kako to ustanovis?

poz i hvala na infu

Imam bash takvu cetku.

LM, nisam smirglao masinski.

Znaci sutra setnja do prodavnice polir pasti (umjesto u park) pa onda laganica po ovom receptu.

Jedini problem je ustanoviti kad je prvi korak gotov. (najgrublji smirgl) Kako to ustanovis?

poz i hvala na infu

pa kada se vise ne vide grube oderotine onda prelazis u drugu fazu,pa tako redom kako je objasnjeno

• Pobjednik motogp kladionice 4X, 5497 postova
  • Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow

Andjelo jesi li se sretao sa acerebis plastikama..kolega mandzo ima rezervoar matirao skroz..plastika je neka skroz mekana..Cim joj vratiti malo sjaja..

post-2422-0-66002600-1296390430_thumb.jpg

• Neka Ekstra Titula, 402 postova

imam acerbisov rezervoar, probao, ne može se ispolirati uspešno..ali može nešto drugo.. :D

plastiku išmirglati veoma finom šmirglom, tip 1000 vodena, ništa ispod toga. naravno u slučaju da postoje neke ozbiljnije ogrebotine, šmirglati ali mora da se završi sa hiljadarkom.

sve lepo opereš, očistiš. onda uzmeš pištolj ili fen za plastiku, onaj što guro do oko 500 stepeni. ne mora onaj što radi na 700C. sa fenom samo prelaziš preko rezervoara i on topi plastiku, popunjava sitne ogrebotine koje ne možeš osetiti pod rukom ali se vide na oko. naravno, ne zadržavati fen previše dugo na istom mestu rezervoara :oda2:

rezervoar dobije onu staru boju koja je "zarobljena" ispod. posle to možeš da ispoliraš ako hoćeš ili još bolje navoskiraš.

:aha:

Sinoc probao , nekad sam na renou 5 to radio i moglo je ali ovo nesto smrdljivo ko da gume ima u sebi i sto je njcrnje dobije se kontra efekat tj jos pobjeli :( ..Nalazio sam svkakvih budalestina na yt i jedino jos nisam probao sa puterom poliranje..Inace sve je presmirlano do 3000..

ne znam kakav je to rezervoar..kad je kao od gume.. :stabre: hmmm...ako ne radi fen, a pošto ne može da se farba zbog benzina...jedino ti preostaje poslednja opcija..nikad isprobao ali pročitao da radi...

farbanje plastike bojom za tekstil... :aha: si čuo za to?

Moram priznati da nisam cuo za taj metod , jel ima neki rzultat da se vidi kako to izgleda..

ovako izgleda rezervoar posle voskiranja, inače rezervoar je bio plave boje pre farbanja.

1.jpg

2.jpg

jel čitaš engleski da ti pošaljem originalni post sa neta?

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja