Jump to content

Moto Zajednica

Preporuke za motor jaknu (L) i komunikaciju

Recommended Posts

• U prolazu, 2 postova
  • Motocikl: Honda CBR 600 F (1999)

Zdravo svima! 👋

Položio sam za motor prošle godine i sada kompletiram opremu pa mi treba savet iz prakse.

📏 Moji podaci:

• Visina: 183 cm

• Težina: 90 kg

• Obično nosim veličinu L

Treba mi jakna (najviše tekstilna, ali otvoren sam i za kožnu) do 150 €.
Tražim udobnu jaknu sa dobrom zaštitom, eventualno all-season (ili barem kvalitetnu ventilaciju/termalnu postavu).

Treba mi komunikacioni set za kacigu do 80 €.

Unapred hvala na savetima i preporukama! 🙏✌️

Promenio član rodjeni

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 176 postova
  • Motocikl: Suzuki SV1000S, Bmw R1200 RT

Dobro nam došao na ove stranice a i u moto svet generalno. Moj ti je savet da se provozaš do moto bike šopa u Kaću (nije ti daleko) i sam isprobaš koji ti model i veličina odgovaraju, a možda odmah i nađeš nešto za sebe. Ja u civilu nosim xl a u moto opremi mi je skoro sve xxl. Komunikacija ima na netu da se nađe za te pare, samo moraš da paziš za koji model kacige uzimaš. Ja imama Senu na jednoj i neku sa Temu na drugoj kacigi, obe vrše posao. Puno sretnih kilometara ti želim, pa se vidimo negde na drumu. Pozzz

• Zainteresovan, 712 postova
  • Motocikl: TDM 850, DKW RT175

Dobrodosao na forum. Po pravilima foruma, prvo se predstavi u temi za to. Malo procesljaj forum, mozda slicna tema ima, malo proguglaj, jer u principu sto si napisao je 90% jakni. Za komunikaciju ima pregrst tema....  Skontaces da nema allseason jakni, ili letnje ili za hladnije periode, generalno sve sa protektorima su dobre....

Promenio član tibor

• U prolazu, 2 postova
  • Motocikl: Honda CBR 600 F (1999)

Hvala vam, verovatno cu ici do FC moto nasao sam par jakni koje mi se svidjaju, koja je po vama mozda najbolji odabirScreenshot_4.thumb.png.25c043bd223292afa646cdd389ebef1c.pngScreenshot_3.thumb.png.c7b9ad2e4b09a4e7e05c4a8164a67f02.pngScreenshot_2.thumb.png.d3d58642118730387bbb909d33d3990a.png

• Zainteresovan, 552 postova
  • Motocikl: Honda NX 500
On 8. 3. 2026. at 14:57, rodjeni je napisao:

koja je po vama mozda najbolji odabir

Ako je ova treća letnja sa postavom, onda bih nju uzeo. Leti možeš da skineš postavu, pa da ti bude prijatno, a zimi je samo vratiš. Ako je baš hladno, onda obučeš i duks/džemper ispod. Jakna ne bi trebalo da ti landara, već da bude relativno uz telo. I leti je bolje belu da imaš, nego crnu. Jeste da se vidi kada je prljava, ali je prijatnije.

Npr ja imam Seventy Degrees Sd-jt44 -  https://www.amazon.co.uk/Seventy-Degrees-Mens-Touring-Jacket/dp/B08J7Y8RFH?psc=1 - 

Odlična je leti, zimi sam vozio kada je napolju bilo 5-10 stepeni sa postavom i u duksu, nije hladno uopšte.

Pošto sada krećeš, uzimaj letnje stvari, pa kada dođe hladno vreme, kupuj zimske. Dakle, letnje rukavice, letnja jakna. Pantalone/farmerke normalne moto, ne zimske postavljene. Kada dođe zima, ako ti je hladno, obuci nešto ispod.

Obavezno potkapu ili bandanu, leti se znoji glava, zimi je dobro za vrat i lice.

Inače, sa fc-moto bih ti preporučio:

https://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/en_IE/?ObjectPath=/Shops/10207048/Products/Bogotto-Alastor-Motorcycle-Textile-Jacket-24/SubProducts/Bogotto-Alastor-Motorcycle-Textile-Jacket-24-0010

https://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/en_IE/?ObjectPath=/Shops/10207048/Products/Held-Tropic-3-0-Motorcycle-Textile-Jacket/SubProducts/Held-Tropic-3-0-Motorcycle-Textile-Jacket-0041

https://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/en_IE/?ObjectPath=/Shops/10207048/Products/Richa-Airsummer-Moto-Tex-Jacket-2023/SubProducts/Richa-Airsummer-Moto-Tex-Jacket-2023-0031

I idi u forumu na odeljak gde se piše o opremi i tamo potraži "saveti za početnika" ili tako nešto. Ljudi su svašta pisali.

Srećno

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja