Jump to content

Moto Zajednica

Zontes 368E

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 156 postova
  • Motocikl: Zontes 368E

Ja sam juče na dve crte dodao 9.7l...ako umem da punim...btw, kako se bre puni rezervoar od motora. Ja to radim na sledeći način: pištolj na pumpi ima dva prstena, veći bliži rukohvatu i jedan manji na samoj cevki. Kad otvorim rezervoar, taj veći prsten, bliži rukohvatu namestim tako da je u nivou sa gornjim otvorom rezervoara, dakle tamo gde se zavrće čep. Polako punim, ne pod punim pritiskom, da ne napravim vakum, i kad klikne pištolj prvi put, ja prestajem. Gorivo vidim ispod donje ivice otvora rezerovara. Da li se to tako radi ili se pištolj drugačije postavlja. Ja lično ne preferiram dolivanje posle iskakanja pištolja zbog mogućeg prelivanja...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 502 postova

Ja uvek dolivam bar do drugog iskakanja pištolja, zavisi koliko sam ga duboko gurnuo🤣.

Naravno gledam da ne prelijem.

Ja uvek dolivam bar do drugog iskakanja pištolja, zavisi koliko sam ga duboko gurnuo.
Naravno gledam da ne prelijem.
Sta da ne prelije? Celu cevku do čepa ili donji ivicu ulivne cevke? Pošto ja nikada nisam napunio rezervoar do donje ivice ulivne cevi...

Sent from my SM-A536B using Tapatalk

Donju ivicu. Znam da će se benzin raširiti zbog temperature, ali obično ne idem pravo kući, pa računam da ću taj višak potrošiti.

Ranije sam pisao ovde da oce motorin da leluja preko 110 na autoputu...to je difinitivno zbog kofera. Danas isao za Zrenjanin, bez kofera. Opleo ga preko pupina i malo po zrenjanincu,probe radi, samo fercera...ne mrda van prave linije...dakle koferche belajche pravi...

Imam veći kofer od tebe i nisam primetio lelujanje pri 130kmh. E sad, bilo nas je dvoje, znači znatno teži, a možda je i kofer zaklonjeniji pa ne vrtloži. Ma aerodinamika je čudo😀.

Ako je pitanje za mene, za sada nemam zamerki. I dalje nemam potrebu za kamerama i aplikacijom, tako da tu nemam iskustva.

I ja sam krenuo da kupim D model, ali je stvarno prekratak, pogotovo za dvoje. Što reče moja žena kad smo probali, sa zadnjeg sedišta normalno dohvati guvernal.

Možda se javi Srba, on ima mnooogo više km.

Ukratko....makina je fenomenalna. Sve moje opreznosti sa početka ove priče su polako izgubile svoj značaj. Brz, stabilan, odlične upravljivosti, startan, sa dovoljnom snagom i za putovanja i za gradske gužve. Uz to i lepo izgleda brate mili. Moje iskustvo je da treba sačekati prvih 5000, definitivno sve legne kako treba. U tri reči-pun pogodak što se mog izbora tiče. Osim toga, voleo bih da kontriram naprasno velikom broju obožavaoca G verzije-ma nije mu ni do ventila. To što je G bledi pokušaj imitacije motora, pa još adventure, mačku o rep. Moja mlada je Konkord za tu Cesnu 😂

Promenio član dr.srba
  • Sviđa mi se 1

Potpuno sam saglasan sa mišljenjem u vezi G verzije. Osim mode ne vidim nikakvu svrhu ADV skutera, preciznije njihovo bolje ogibljenje kod rupa ne opravdava povećanu težinu i cenu. A za offroad svakako nisu. To je samo moje mišljenje.

• Drug član, 1742 postova
  • Motocikl: Suzuki DL 1000 2014

To je isto kao i sa onim kokima što izgledaju kao džipovi ali nisu za offroad.
Odlični su da ih parkiraš ispred kafića i nahvataš neku cicu pa na Košutnjak na Camel trophy!

Sent from my SM-A556B using Tapatalk

• BJB Maxi Scooter Club, 1343 postova
  • Motocikl: Voge 300 Rally

Oni prvi ADV skuteri da, ali 17 točak umesto 15 još kako znači. Još ako krenu da dodaju monoshock nazad (za sad samo ADX400 od jednocilindraša), sa većim točkovima i takvim vešanjem su stvarno ozbiljnija priča za nekog ko traži tako nešto.

Kakvi ozbiljna prica sa varijatorom i jos kad mu dodas preko 200kg tezine...bez zupcanika, lutrija je kad ce da sprzi ferode i izfroncla kais ako pozeli da prepreci preko njive. 300m dovoljno...samo sminka i kosutnjak sa devojcicom kombinacija...ooops, odosmo u off...necu vise ni da beknem...

• Haha 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja