Adler1 20 Napisano Sreda u 18:36 U prolazu, 8 postova Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo ljudi, Jeste da nemaju dva točka, ali imaju motor i to ne jedan nego tri. Da li neko vozi automobile iz naslova teme? Zanimaju me važi utisci, pre svega u domenu pouzdanosti, kvarova, servisa i slično. Razmišljam da uzmem X-Trail e-Power i e-4orce model, dobra je cena pošto je gotovo nov (ali ne i ganc nov). Brine me jedino kompleksan sklop koji pogoni automobil. Da li se prema vašem iskustvu pokazao pouzdano? Da li je bilo kvarova, kako ste zadovoljni servisom? Potrošnjom? Pročitao sam i odgledao sve što sam mogao da pronađem, ali me sada zanimaju utisci iz prve ruke. Za Admine: Nisam mogao da postavim temu u "Razno" jer imam manje od 100 postova na ovom nalogu (na prvom nalogu "Adler" imam više od 100 postova, ali sam izgubio pristup). Molim vas prebacite temu ako mislite da treba (nadam se da ću moći da pišem u temi ako je prebacite). Hvala puno! Pozdrav, Milan Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 4040 Napisano Sreda u 21:04 (promenjeno) Malinar u pokusaju, 1826 postova Lokacija: Kg Motocikl: piaggio x9 amalfi, triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan Brat vozi xtrail e-power, za 17 000 km, nikakvih problema nije imao, mada kakvih problema i da bude, auto je nov. To ti je blagi hibrid, 1,5 benzinac služi isključivo kao agregat za elektromotore i radi u režimu (vrti se na odredjenom broju obrtaja) u zavisnosti kolika je potreba za strujom, tj. snagom. Nema mogućnost punjenja baterija na spoljni izvor el. energije, tj. ne može da se puni na utičnicu. Menjač je bez brzina, imaš napred i nazad uz N i P i to je to, ne šalta se. Skoro smo išli u Austriju tim autom, šta znam ok je, mada ne očekuj da je mali potrošač, brat ima malo težu nogu na gasu, trošio mu je 10L/100km u proseku na otvorenom putu. Verujem da mirniji vozač može da spusti na 8L ali ne i ispod toga. Ubrzava fino, udoban je i stabilan. P.S. za servise, pošto brat prelazi oko 10 000 km godišnje, jednom u toku godine ga i vozi na servis, mislim da je otprilike isto kao i za starog xtraila 2,0 dizel što je imao, isto menjaju ulje i filtere, koliko se sećam da mi je pričao. Ako te zanima još nešto konkretno, javi slobodno da ga pitam, ali sam model mislim da je star oko 2 godine, tako da iskustva o puzdanosti i nema baš puno. Znam da radi dosta drugačije od toyotinog hybrid sistema, po meni, radi bolje. Promenio Sreda u 21:20 član milomir22 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gruja TS 246 Napisano Sreda u 23:45 Svrati ponekad, 126 postova Lokacija: Beograd, BBrdo Motocikl: '93. VFR750F Prijavi odgovor kao problematičan Najveći problem kod njih je sam benzinski motor. Taj 1.5 turbo ima sistem promenljive kompresije koji je napravio velike probleme. Sistem su unapređivali i sad bi trebalo da je pouzadniji ali bih se svakako na tvom mestu dooobro raspitao o tome. Srećom postoji google, a sada i AI alati pa udri... Sat vremena pretrage i čitanja pa će ti reći sve detalje i koja godišta su problematična... 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...